تأثیر مثبت پرتاب ماهواره نور بر اقتصاد کشور / اقدام موشکی سپاه کام تلخ مردم از کرونا را شیرین کرد / نور خلاف قطعنامه 2231 نیست
در بخش دوم میزگرد تخصصی «بررسی ابعاد مختلف پرتاب ماهواره نور»، کارشناسان سیاست داخلی و خارجی به تحلیل دستاوردهای فعلی و آینده این موفقیت بزرگ در عرصه، اقتصادی، نظامی و سیاسی پرداختند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ همزمان با سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ماهواره نور به همراه موشک ماهوارهبر سه مرحلهای قاصد به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. این خبر توسط سایت جهانی رصد ماهوارهای تائید و به بمب خبری رسانههای جهان تبدیل شد که بازخوردهای فراوانی در اقصا نقاط جهان داشت.
به همین بهانه و بهمنظور تبیین هر چه بهتر دستاوردهای این اقدام بزرگ در عرصههای دفاعی، اجتماعی، سیاسی و سیاست خارجه، حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی و معاون سابق بینالملل حزب موتلفه، مسعود ولی زاده، عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین و محمدحسن ساقی، دبیر جبهه اعتدال شرق کشور این موضوع بررسی کردند.
در ادامه بخش دوم این میزگرد را میخوانید.
تأثیر مثبت پرتاب ماهواره نور بر اقتصاد کشور
مسعود ولی زاده، عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین در جواب منتقدانی که میگویند پرتاب ماهواره نور در زمانی که مردم با کرونا درگیر هستند ضرورتی نداشت و هزینه پرتاب موشک و ماهواره میتواند صرف مقابله با کرونا شود، اظهار کرد: یک فضای اقتصادی انتزاعی و ویترینی در رسانهها ایجاد شده به معنای اینکه بهتر بود بهجای اینکه فلان جا پول خرج کنید پول را صرف جای دیگری کنید؛ این نگاه سادهانگارانه سبب میشود کشور در رشد اقتصادی عقب بماند.
وی افزود: اثر اقتصادی پرتاب ماهواره مثبت خواهد بود چرا؟ در اقتصاد و تکاپو و جنبوجوش اقتصادی وضعیت روحی و روانی و عزت و توان داخل همه مؤثر هستند؛ کسی هست که بگوید عموم مردم ناراحت شدن از این اتفاق؟ مردم خوشحال هستند از اینکه این اتفاق در حال افتادن است در نتیجه سبب انگیزه پیدا کردن میشود لذا نتیجه تکاپوی عمومی یک جامعه رشد اقتصادی خواهد بود؛ اگر اقتصاد را منفک از جامعه بدانیم این حرف درست خواهد بود.
ولی زاده تصریح کرد: جواب دوم اینکه نظر منتقدین چیست که ما همه دستگاههای نظامی کشور را بفروشیم مرزها را هم رها کنیم، پول این کار را برداریم بدهیم به وضعیت اقتصادی مردم؛ معنا ندارد این کارها وقتی جایگاهی برای کشور دیگر نماند، لذا طبیعتا این حرف انتزاعی و سادهانگارانه نسبت به اقتصاد است.
عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین یادآور شد: در حوزه اجتماعی هم اگر ورود کنیم؛ ما شدیدا نیاز به همبستگی و وحدت در بین مردم هستیم؛ اما راه رسیدن به این وحدت چیست؟ از نظر ما وحدت ویترینی و نمادین صرفا یک شعار است؛ ساختن ویترین وحدت در فضایی مثل فتنه 88 برای این است که پشت سر قضیه هیچگاه وحدت شکل نگیرد. وحدت، حاصل مفاهمه عمومی است؛ اول در نخبگان بعد در تودهها؛ مفاهمه زمانی اتفاق میافتد که انتقادپذیری واقعی در فضای نخبگانی به وجود آید نه اینکه با توجیهات به فرار از پاسخ امکان وحدت را از بین ببریم.
شهادت سردار سلیمانی و پرتاب ماهواره امید باعث همبستگی ملی شد
وی ادامه داد: شهادت سردار سلیمانی یک پدیده معنوی عجیب است که بود و نبودش اثرات عجیبی داشت؛ شهادت سردار سلیمانی به معنای جریحهدار شدن تکتک اعضای جامعه ایران است؛ مردم ایران از شهادت سردار دچار خراش قلبی شدند؛ نتیجه آن شد که همه افراد با سلایق مختلف در کنار هم قرار گرفتند و با فردی که رسما عضو سپاه است و ضدآمریکایی صریح است و اعتقاد صریح و بدون منازع به ولایتفقیه و انقلاب دارد؛ این توده همبسته که در کنار همدیگر قرار گرفتند، وحدت در عین الاسد رشد میکند و همبستگی این توده انقلابی با پرتاپ ماهواره نور بیشتر میشود.
ولی زاده یادآور شد: اتفاقا مهمترین اثر اجتماعی که نیاز جامعه ایران هم هست اثر بسیار مثبتی دارد و اتفاقا در همان مجاری قبلی است. اما وقتی همبستگی اجتماعی در همین مجاری که در عمق بدنه مردمی دارد ریشه میدواند و در همین مسیر ادامه پیدا میکند سبب این میشود که همبستگی مردم عمیقتر شود، یعنی در حوزه اعتقادات و درونیات باشد و در نتیجه همبستگی اجتماعی که به وجود میآید بسیار عمیقتر و اثرات بسیار بیشتری باشد، لذا هر آن اتفاقی که میافتد اثری که روی همبستگی جامعه ایران دارد قابل مقایسه نیست.
عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین خاطر نشان کرد: کرونا سبب همبستگی جامعه ایران شد به جهت اینکه ما فرهنگ بینظیری از مردم ایران دیدیم که اتفاقا یکی از علل همبستگی کرونایی هم همین بود که ما جامعه متفاوت با دنیا داریم رفتارمان با همه دنیا فرق میکند و این دوباره باعث همبستگی انقلابی جامعه میشود لذا این ناقض انتقادات درونی که به خود ما وارد است نیست بنابراین هرکسی که بخواهد این دستاوردها را دستاویزی کند که ما اینها را نبینیم، دارد خیانت میکند.
پرتاب ماهواره نور کام تلخ مردم از کرونا را شیرین کرد
محمدحسن ساقی، دبیر جبهه اعتدال شرق کشور در ادامه اظهار کرد: پرتاب ماهواره نور کام تلخ مردم از کرونا را شیرین کرد و هدیه مبارکی بود. عدهای که بیان میکنند چرا هزینه موشک و ماهواره را صرف کرونا نکردهاید، به نظر من آنها عدهای محدودی در کشور هستند که به عنوان یک نماینده از یک جریانی وارد گفتمان میشوند.
وی تصریح کرد: به نظر من این نه نگاه مردم و نگاه بعضی جریانهاست. حتی در حوزه اصلاحطلبی هم کمتر دیدیم که اینها یک نگاه منفی داشته باشند؛ به نظر من یک سری تفکر انحرافی و جریانهای خودفروخته به بیگانه است که این نگاه را دارند؛ برای اینی که در کشور ما امروز یک اتفاق در واقع از لحاظ اطلاعاتی، علمی، فضایی، سیاسی و یک اتفاق بینالمللی افتاده زیرا برای اولین بار است که ماهوارهای نظامی در تاریخ کشور ما در مدار زمین قرار گرفته است از طرف دیگر آمریکا سالیانه برای حفظ ماهوارههای نظامی20 میلیارد دلار هزینه میکند، حال یک ماهواره موفق از سوی جمهوری اسلامی در مدار زمین قرار گرفته که هم در بحث علمی، هم در بحث اقتصادی و جغرافیایی این پیشرفت علمی دارد لذا نباید این موضوع را دست کم بگیریم.
دبیر جبهه اعتدال شرق کشور گفت: چهار دهه از سیر انقلاب را پشت سر گذاشتیم، امروز روند گفتمانهای ما نباید برگردد به دهه اول انقلاب. ما چهار دهه اقداماتی انجام دادیم، آخرش به این نتیجه رسیدیم، حتی مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب جوانگرایی را مطرح کردند. در بحث حوزه اجرایی کشور عدهای اصلا نمیخواهند جوانگرایی در کشور اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: به نظر من گفتمانها به صداقت و سلامتی بینجامد و تفکراتی که خود را قیم مردم میدانند انشا الله کمکم از این وضعیت خارج شوند و مردم را به حال خود بگذارند؛ در همین قضیه انتخابات هیچکس فکر نمیکرد انتخابات به این شکل انجام شود. حتی بعد از دولت آقای رفسنجانی که دولت آقای خاتمی بعد آقای احمدینژاد آمد چه شد که آقای احمدینژاد از میان آرای مردم بیرون آمد؟ در سال 88 چه اقداماتی صورت گرفت که دولت تدبیر و امید آن کار را نکرد؟
نگاه ما این است که کام مردم شیرین شد، با توجه به ترور شهید سلیمانی و حضور میلیونی مردم در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی، وحشتی در دل ترامپ به وجود آورد. کشور ما به عنوان یک کشوری است مترقی و کشوری که سابقه تاریخی چندین هزارساله دارد لذا آمریکا اصلا در حد و اندازهای نیست که برای کشور ما تصمیم بگیرد.
کسانی که معتقدند هزینه ماهواره نور باید در جای دیگری خرج میشود اعتقادی به پیشرفت ایران ندارند
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی و معاون سابق بینالملل حزب موتلفه در خصوص این سؤال اظهار کرد: اصولا توسعه مطلوب در هر جامعهای باید متوازن باشد؛ توسعهای که به یک عرصه بپردازد و از دیگری غفلت کند در هیچ کشوری مطلوب نیست؛ بنابراین کسانی که اصولا در این نوع مسائل قضاوتشان این است که این مبلغ را چرا در جای دیگری خرج نمیکنی یا اصلا اطلاعی از مدیریت اقتصادی جامعه ندارند یا غرضورز هستند که عمدتا اکثر آنها غرضورز هستند و اعتقادی به اینکه ایران پیشرفت کند ندارند.
وی افزود: بنابراین بهترین مدیریت اعتبارات در کشور عقل معاش است؛ اگر انسان عقل معاش داشته باشد تمام حقوق خود را صرف خرید یک وسیله خاصی نمیکند که از گرسنگی بمیرد. از هر کس در جامعه سؤال کنید که آیا موافقی کشور امنیت نداشته باشد، کشور در برابر حمله دشمن غافلگیر شود هیچکس موافق نیست و تمام مردم اتفاقنظر دارند؛ در هر چیزی که مردم دوست و دشمن را درست شناختند وحدت داشتند.
ترقی تأکید کرد: وقتی شهید سلیمانی را به عنوان دوست واقعی خود شناختند وحدت کردند چرا که درست شناختد و فهمیدند این فرد برای امنیت و آرامش آنها چهکار کرده است؟ دشمن را وقتی درست بشناسند باز همه متحد میشوند مثلا الان کرونا را همه به عنوان دشمن خود میشناسند، همه میبینید که در برابر شکست او اتحاد میکنند؛ آنجایی مردم دچار تردید میشوند که عدهای دوست را دشمن و دشمن را دوست بدارند. اینهایی که این حرفها را میزنند دنبال این هستند که جای دوست و دشمن را عوض کنند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: ملت باید آگاه باشد، ما در نظاممان دوستی بالاتر از رهبری برای مردم نداریم که مصلحت کشور و مردم و آینده کشور و رشد و اقتدار جامعه و ملت را مبنای کارش قرار دهد و برای خودش چیزی نخواهد و برای مردم همهچیز بخواهد. بنابراین کسانی که این نوع علامت سؤالها را قرار میدهند مغرضترین افراد و مانع رشد و توسعه جامعه هستند که تعداد آنها زیاد نیست. اینها کسانی هستند که انحرافات فکری دارند و در این نوع مسائل که منافع آن کاملا برای مردم روشن است همه اتفاق نظر دارند.
پرتاب ماهواره نور خلاف قطعنامه 2231 نیست
ترقی، در پاسخ به این سؤال که آیا پرتاب ماهواره نور خلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت است، گفت: برنامه موشکی ایران کلا غیرهستهای است و اصلا بر مبنای اینکه کلاهک هستهای داشته باشد نبوده و نیست؛ قطعنامه 2231 شورای امنیت هم اصولا به این مسئله هیچ اشارهای نکرده و گفته موشکهای بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هستهای داشته باشند ممنوع هستند بنابراین ایران در چارچوب قطعنامه عمل کرده و هیچ عدولی نداشته.
وی ادامه داد: در توافقهای دیگری هم که در دنیا وجود دارد برای کنترل گسترش موشکهای بالستیک، ایران در هیچ جا شرکت نکرده که بخواهد متعهد به آنها باشد؛ این نوع موشک در عرف نظامی کوتاه برد و متوسط برد هست که با موشکهای بالستیک قارهپیما کاملا متفاوت است و بنابراین ایران هنوز چنین موشکی که بتواند کلاهک هستهای را که قارهپیما باشد نساخته و بنابراین کاملا در چارچوب قوانین بینالمللی و تعهداتش عمل کرده است.
معاون سابق بینالملل حزب موتلفه اسلامی گفت: آنهایی که میگویند میتواند این موشک به قارهپیما تبدیل شود مثل آن است که میگویند ایران میتواند غنیسازی 60 درصد هم بسازد و در آینده بمب هستهای بسازد؛ این توانایی برای وقتی است که اراده این کار را داشته باشید؛ رهبری این اراده را حرام میدانند و بنابراین این مسئله منتفی است و این ادعاها همانطور که تا الان از سوی نظام پاسخدادهشده قابلاثبات نیست؛ اینها همه بازیهای سیاسی است که آمریکا دارد و نمیتواند رفتار خود را در جهان توجیه کند.
پرتاب ماهواره نور ضربهای به سیطره غرب در فضاست
ترقی یادآور شد: این اقدامی که ایران انجام داده در فتح فضا و موفقیت به نظر من ضربه به سیطره غرب در فضاست چرا که آمریکا خود را مدعی صاحب فضا بودن میدانست. لذا برای آنها خیلی نگران کننده است که کشوری همچون ایران بهصورت مستقل توانسته به چنین دستاوردی برسد و تکیه به آنها هم نداشته باشد بنابراین از هر راهی تلاش میکنند این بیحیثیت شدن در فضای جهانی را جبران کنند.
برنامه موشکی ایران نه در برجام و نه در شورای امنیت محدود نشده است
مسعود ولی زاده، عضو شورای مرکزی مجمع آرمانخواهان واقعبین نیز در خصوص ادعای آمریکا مبنی بر زیر پا گذاشتن قطعنامه 2231 شورای امنیت توسط ایران، اظهار کرد: نه در برجام این محدودیت هست نه در قطعنامه، تجربه آمریکا را داشتیم که از متنها حتی به شکل کاملا غیر معقولانه با استفاده از توان رسانهای خود سعی میکند استفاده کند و فشار بیاورد لذا نکته قابلتأمل این است که از یک موضع دفاعی دارند رفتار میکنند یعنی باز ما کنشگر بودیم و آنها واکنشگر.
وی تصریح کرد: ما در فضای دیپلماسی نباید واکنشگر باشیم، ولی دست بالای ما این است که اولا در فضای دیپلماسی یک اتفاق کنشگرانه است و از منظر حقوقی هم خیلی حرفی برای گفتن ندارد. آمریکا ممکن است با خباثت دولتهای همسو به سمت اتفاقاتی بروند اما به نظر میرسد با افول قدرت آنها در جریان کرونا و قدرتیابی ایران و رفتار جدی جامعه ایران شاید عاقلانه نباشد که بخواهد به نقطهای برسد که قابلتأمل باشد.
ساقی، دبیر جبهه اعتدال شرق کشور در ادامه اظهار کرد: مردم ما دشمنشناس هستند، تشخیص میدهند اگر عده قلیلی نمیخواهند کشور از این وضعیت بحران نجات پیدا کند شرایطی که امروز اتفاق افتاده در دنیاست؛ اما در کشور آسیبهای اجتماعی جدی داریم و با اتفاقی که در بحث کرونا پیش آمد، بعضی مشکلات مردم در این آسیبها نادیده گرفته شد اما حضور مردم باعث حل بعضی از مشکلات شد.
وی افزود: ما نباید خودمان را از این حق مسلمی که داریم محروم کنیم. اینکه بخواهیم بگوییم غرب یا آمریکا چه تفسیری میکند و اختصاص یک ماهواره حق نظامی یک کشور است یا خیر اشتباه است.. به نظر من آمریکا تا به الان این حرکتها را داشته و اگر بخواهد مجدد به برجام برگردد قطعا تأثیری نخواهد داشت چرا که برجام در کشورها منتفی شده است.
دبیر جبهه اعتدال شرق کشور در پایان گفت: به نظر من گامهای اول را بعد از چهار دوره سپاه برداشته و گامهای بعدی را بر خواهد داشت و جزو موفقترین کشورها خواهیم بود و از مردم هم میخواهیم صبورانه در برابر مشکلات ایستادگی کنند و قطعا آینده خوبی را خواهیم داشت. برای مطالعه بخش اول این میزگرد «تکمیل اشراف اطلاعاتی ایران با «ماهواره نور»/ فضایی شدن کشور حاصل مدیریت جهادی بود / کشورهای همسایه از تکیه به غرب بینیاز میشوند» کلیک کنید.
انتهای پیام /