دوشنبه 1 بهمن 1403

«ترامپ» یا «بایدن»، برای ایران فرقی هم می‌کند؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
«ترامپ» یا «بایدن»، برای ایران فرقی هم می‌کند؟

در آستانه انتخابات آمریکا بسیاری از مقامات این کشور ادعا می‌کنند که برای ایران اهمیت دارد چه کسی در کشورشان به ریاست برسد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه زهرا نصراللهی، در آستانه انتخابات آمریکا صحبت‌هایی شنیده می‌شود از اینکه ایران به دنبال بر سر کار آمدن دموکرات‌ها در کاخ سفید است؛ عمده این اظهارات از سوی حزب مقابل یعنی جمهوری خواهان مطرح می‌شود، در مقابل مقامات کشورمان بار‌ها اعلام کرده اند برای جمهوری اسلامی ایران تفاوتی ندارد چه کسی در کاخ سفید به ریاست برسد.

انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در 3 نوامبر 2020 مصادف با 13 آبان 1399 برای انتخاب رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا برگزار خواهد شد؛ اکنون دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان و جو بایدن نامزد دموکرات‌هاست.

*س_دموکرات یا جمهوری خواه؛ برای ایران چه فرقی می‌کند؟_س*

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد اینکه آیا برای ایران مهم است چه کسی در آمریکا به ریاست برسد، گفت که جمهوری اسلامی ایران طی 42 سال گذشته به خوبی دریافته که واشنگتن به عنوان یک هویت واحد سیاست‌های خصمانه‌ای را بر ضد کشور ما در پیش گرفته است، لذا برای ما تفاوتی ندارد چه کسی در واشنگتن بر سر کار بیاید.

عابدینی با اشاره به طرح‌ها و تحریم‌های ظالمانه روسای جمهور دموکرات آمریکا علیه کشور ما، تاکید کرد که در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر از حزب دموکرات، طرح حمله نظامی به طبس صورت گرفت که البته شکست خورد، در زمان بیل کلینتون تحریم‌های ظالمانه ضد حوزه‌های انرژی یعنی نفت و گاز ایران اعمال شد و در زمان باراک اوباما هم تحریم‌های فلج کننده علیه ایران مطرح شد.

کارشناس مسائل بین الملل همچنین می‌گوید که در زمان ریاست جمهوری، حزب جمهوری خواهان در آمریکا مانند جرج بوش پسر، جرج بوش پدر و دونالد ترامپ هم همان سیاست دموکرات‌ها در قبال ایران در پیش گرفته شد، با این تفاوت که دموکرات‌ها معمولا دست چدنی خود را زیر یک دستکش مخملی پنهان می‌کردند، اما در دوران جمهوری خواهان این موضوع به صورت علنی‌تر و با بیانی سخت‌تر مطرح می‌شد، وگرنه هیچ تفاوتی در ماهیت این دو حزب وجود ندارد.

او در ادامه گفت که مقامات ارشد جمهوری اسلامی بار‌ها بر این مسئله تاکید کردند که تفاوتی میان دموکرات‌ها و جمهوری خواهان قائل نیستند، بلکه نوع سیاستی که در مقابل ایران اتخاذ می‌شود و به این دلیل که ایران به صورت ماهوی با نظام سلطه و استکباری ایالات متحده آمریکا در تضاد است.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هم در نشست خبری 14 مهر خود گفت که آمریکا ناقض تعهداتش بوده و آمریکا جنگ اقتصادی و تروریسم اقتصادی علیه ایران آغاز کرده و این ایالات متحده است که باید به مسیر درست برگردد. دولت فعلی و بعدی برای ما تفاوتی نمی‌کند. ما به رفتار ایالات متحده نگاه می‌کنیم این جدا از مسئولیت آمریکا در ترور سردار قاسم سلیمانی است. ترور سردار شهید را نه می‌بخشیم و نه فراموش نمی‌کنیم و مسئولان ما گفته‌اند، ما اهل تهدید نیستیم، اهل اقدام هستیم.

*س_موضع حزب دموکرات و جمهوری خواه در قبال ایران چه تفاوتی دارند؟_س*

احمد سبحانی سرپرست سابق معاونت وزیر امور خارجه در امور آمریکا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه ترامپ یک قمار باز است و قمار باز‌ها همواره کار خود را با بلوف جلو می‌برند، گفت که ترامپ صحنه سیاسی را با قمار اشتباه گرفته است، او آرزو‌های خود را بیان می‌کند و اعلام می‌کند که ایرانی‌ها به زودی با من مذاکره می‌کنند.

سبحانی با بیان اینکه روی کار آمدن جناح دموکرات یا جمهوری خواه برای ما فرقی نمی‌کند، گفت که اصولا جناح جمهوری خواه و دموکرات مانند کوکا کولا و پپسی کولا هستند؛ تنها کمی طعم شان فرق می‌کند، وگرنه هر دو حزب آمریکا زورگو و امپریالیسم هستند و اصولا ادمین ستریشن آمریکا سیستم را هدایت می‌کند.

سرپرست سابق معاونت وزیر امور خارجه در امور آمریکا، ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه را یک یانکی بدون روتوش خواند و گفت که جناح مقابل ترامپ یعنی دموکرات‌ها یانکی‌های با روتوش هستند، دموکرات‌ها بیشترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده‌اند، دموکرات‌ها با ما برجام را امضا کردند، اما هنوز امضای توافق هسته‌ای خشک نشده؛ اوباما، این یانکی با روتوش مصوبه‌ای صادر کرد که هرکسی که نیاز به ویزای آمریکا برای سفر به واشنگتن ندارد اگر به ایران سفر کند نیاز به ویزا خواهد داشت، بنابراین آمریکایی‌ها بلافاصله به روح برجام حمله کردند و با سیستم بسیار لطیف و مشت مخملی اولین ضربه خود را به توافق برجام زدند، لذا برای ما نه ترامپ و نه رقیب او فرقی ندارند.

او همچنین تاکید کرد که ترامپ برای تحقیر کردن رقیب انتخاباتی خود مدعی می‌شود که برای ایران اهمیت دارد چه کسی در آمریکا به ریاست برسد، البته شاید در ایران کسانی باشند که دل در گرو آمریکا دارند و یکی از دو جناح دموکرات یا جمهوری خواه را بپسندند، اما برای حاکمیت ایران ثابت شده که هر دو جناح آمریکا امپریالیسم هستند.

عابدینی کارشناس مسائل بین الملل هم در این باره می‌گوید که ممکن است از جهت تاکتیک تفاوت‌هایی بین این دو حزب وجود داشته باشد، ولی از جهت راهبردی هیچ تفاوتی میان دولت‌های جمهوری خواه و دموکرات در قبال جمهوری اسلامی طی 4 دهه گذشته مشاهده نشده است.

*س_سیاست ایران بعد از انتخابات آمریکا چه خواهد بود؟_س*

سبحانی سرپرست سابق معاونت وزیر امور خارجه در امور آمریکا می‌گوید که پاسخ ما به افرادی که در واشنگتن به دنبال زورگویی هستند، این است که دوره زورگویی تمام شده و کشور ما بنایی بر سازش و زیر بار زور رفتن ندارد. یکبار دوستان ما با برجام فریب آمریکایی‌ها را خوردند و اگر تجربه هم لازم بود امروز نباید بار دیگر تجربه شکست خورده را تکرار کنیم.

خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هم درباره اینکه اگر ترامپ دوباره مجددا انتخاب شود و با توجه به ترور سردار سلیمانی آیا امکان مذاکره مجدد هست، گفت که سیاست ایران در قبال ایالات متحده دقیق و محاسبه شده و برآمده از ابعاد مختلف در نظام بین‌الملل است، ایالات متحده مسئول ترور بزدلانه، ناجوانمردانه و در نیمه‌های شب در عراق است و در سطح ملی آمریکاست که باید پاسخگو باشد. ما شخصی به نام ترامپ نمی‌شناسیم ما رئیس جمهور آمریکا را می‌شناسیم و ایالات متحده آمریکا باید پاسخگو باشد و پاسخگو خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تفاوتی ندارد چه حزبی در آمریکا به قدرت برسد، گفت که آمریکا از برجام خارج شده و باید متوجه مسئولیت خود باشد. اگر به فرض آنکه این دولت یا هر دولتی به مسیر درست برگردد، مسیر روشن است. آن‌ها باید اشتباه خود را پذیرفته، این جنگ اقتصادی را متوقف، به تعهدات خود برگشته و خسارت‌ها را جبران کنند.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی دوم مهر (23 سپتامبر) در مصاحبه‌ای با اسپوتنیک در پاسخ به اینکه در صورت پیروزی احتمالی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر آمریکا، از او چه انتظاری دارد گفت که «برای ما مهم نیست چه کسی در کاخ سفید باشد، برای ما سیاست آمریکا مهم است».

ظریف همچنین گفت که دولت آمریکا در صورت تمایل به بازگشت به برجام، باید به ایران خسارت بدهد و تعهد کند که «اقداماتی» مانند خروج از برجام را دیگر انجام نخواهد داد. برای حکومت ایران «مهم نیست چه کسی در کاخ سفید باشد» و توجه ایران به «سیاست آمریکا» است.

همزمان با اظهارات ظریف، مجید تخت‌روانچی نماینده ایران در سازمان ملل گفت در صورت تمایل آمریکا برای بازگشت به برجام، ایران شرایطی برای از سرگیری کامل تعهدات هسته‌ای خود خواهد داشت؛ اولین شرط ایران این است که دولت جدید آمریکا تعهد کند نقض برجام - توافق اتمی ایران و قدرت‌ها - تکرار نخواهد شد، شرط دوم رسیدگی به خساراتی است که ایران از نظر مالی و رنج انسانی به دلیل تحریم‌ها متحمل شده است. تخت‌روانچی همچنین گفت اگر آمریکا با محقق کردن این شروط قول بازگشت به اجرای کامل برجام را بدهد ایران هم دوباره آماده اجرای کامل توافق هسته‌ای خواهد بود.

انتهای پیام /

«ترامپ» یا «بایدن»، برای ایران فرقی هم می‌کند؟ 2
«ترامپ» یا «بایدن»، برای ایران فرقی هم می‌کند؟ 3
«ترامپ» یا «بایدن»، برای ایران فرقی هم می‌کند؟ 4