جمعه 5 بهمن 1403

تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در ایران برای بررسی نقش کشورهای خارجی در اغتشاشات

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در ایران برای بررسی نقش کشورهای خارجی در اغتشاشات

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: با دستور وزیر کشور نشستی در ایران برگزار شده تا کمیته حقیقت‌یاب ایران برای بررسی نقش بیگانگان در اغتشاشات و اعمال خسارت‌ها و هزینه‌ها به ملت ایران بررسی شود.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست «بررسی اقدامات ضد حقوق بشری نظام سلطه با محوریت پرونده حمید نوری» بعد از ظهر امروز یکشنبه 18 دی به همت سازمان بسیج حقوقدانان کشور برگزار شد. زهره الهیان؛ نماینده مردم تهران در مجلس و رئیس کمیته حقوق بشر مجلس در این نشست گفت: افتضاحی در سیستم کشورهای مدعی حقوق بشر وجود دارد که بر اساس آن حقوق بشر را دستاویزی برای رسیدن به اهداف و اغراض سیاسی خود می‌کنند. به این دلیل گروهک تروریستی منافقین در کشورهای غربی جولان می‌دهد و با استفاده از دلارهایی که از کنگره آمریکا پشتیبانی می‌شود به دنبال پنهان کردن جنایات خود است.

وی افزود: اگر حقوق بشر را کلی نگاه کنیم که بخشی از آن دادگاه حمید نوری در سوئد است، می‌بینیم که غرب به واسطه عدم توفیقات سیاسی نسبت به ایران، از ابزار حقوق بشر به عنوان سلاح جنگی علیه ملت ایران استفاده می‌کند که نمود آن را در قضایای اخیر مشاهده کردیم. در چند ماه اخیر که به فرمایش مقام معظم رهبری جنگ ترکیبی غرب علیه ایران بود، بُعد مهم این جنگ مسائل حقوق بشری است. از روزهای اول اغتشاشات بُعد حقوق بشری علیه ما شروع شد و قبل از آن، دادگاه حمید نوری یک مقدمه‌چینی برای این جنگ حقوق بشری بود.

"شورای امنیت و واژه حقوق بشر" 2 دستاویز نظام سلطه

الهیان افزود: در روزهای اول اغتشاشات که وزیر امور خارجه را به کمیسیون امنیت ملی مجلس دعوت کردیم و او ابعاد کلید زدن پرونده‌های حقوق بشری علیه ایران و ابعاد بین المللی آن را شرح داد؛ از تجمع مقابل سفارتخانه‌های ما در کشورهای مختلف و حمله به سفیر و بسیاری از حرکات سازمان‌یافته دیگر.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس افزود: در این مدت 4 قطعنامه حقوق بشری علیه ما صادر شده است؛ از قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل که کانادا بانی آن بود تا قطعنامه شورای حقوق بشر که پر از دروغ بود و آلمان بانی آن بود. یک تقسیم کار علیه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است و بودجه 3.8 میلیون دلاری را تصویب کردند تا دروغ‌ها درباره نقض حقوق بشر در ایران مستند شود و برای آن کمیته حقیقت‌یاب شکل دادند که به‌واقع، کمیته مستندسازی دروغ‌ها علیه مردم ایران است. همان چیزی که در پرونده حمید نوری هم وجود دارد.

وی ادامه داد: کمیته حقیقت‌یاب شکل گرفت و در نشست آن کمیساری عالی حقوق بشر که باید مقام بی‌طرف و گرداننده نشست باشد، در سخنرانی خود تمام‌قد علیه ایران صحبت کرد و موضع یکطرفه را نشان داد در حالی که محتوای سخنرانی او پر از دروغ‌هایی بود که مستنداتی برای آن نیست.

زهره الهیان با بیان اینکه در اغتشاشات اخیر حتی آموزش مستندسازی را ارائه می‌دادند تا با یک حرکت حساب‌شده دروغ‌ها را مستند کنند، گفت: قطعنامه بعدی حذف ایران از کمیسیون مقام زن است که هیلاری کلینتون، میشل اوباما و کامالا هریس، هماهنگی حذف ایران از این کمیسیون را انجام دادند. نماینده اسراییل در جلسه رأی‌گیری اعلام کرد که جمهوری اسلامی باید از همه سازوکارهای حقوق بشری بین‌المللی حذف شود که در حقیقت لو دادن دورنمای طراحی شده علیه ایران بود.

تبریک نوروزی رئیس جمهور به مدرک علیه "حمید نوری" تبدیل شد

وی با اظهار اینکه در جلسه رأی‌گیری آمریکا با تطمیع و تهدید آرای کشورها را تغییر داد، گفت: در سفری که چند سال قبل به آفریقای جنوبی داشتیم، قرار بود یا یک مقام عالیرتبه قضائی نشست برگزار کنیم که هیلاری کلینتون که وزیر خارجه آمریکا بود با او تماس گرفت و مانع از برگزاری نشست شد. بر این اساس است که می‌گویم آمریکا رأی کشورها در جلسه کمیسیون مقام زن را به نفع خود تغییر داد در حالیکه ایران با تعداد رأی بالا به عضویت این کمیسیون درآمده بود.

نماینده مردم تهران در مجلس سپس با طرح این سؤال که؛ پیش‌بینی کنید که هدف هیئت حقیقت‌یاب در ایران و نیز تبعات برنامه‌ریزی‌های نظام استکباری علیه ایران چیست؟ گفت: با دستور وزیر کشور نشستی در ایران برگزار شده تا کمیته حقیقت‌یاب ایران برای بررسی نقش بیگانگان در اغتشاشات و اعمال خسارت‌ها و هزینه‌ها به ملت ایران بررسی شود. جمعی از مسئولان و حقوقدانان و سازمان‌های مردم‌نهاد قرار است این خسارت‌ها و نقش آفرینی‌های منفی را بررسی کنند تا پس از تهیه گزارش‌ها از ظرفیت شکایت‌های قضائی و دعاوی در نهادهای بین‌المللی برای ترمیم خسارت‌ها استفاده شود.

وی افزود: آمریکا، کشورهای اروپایی و به ویژه انگلیس که از شبکه‌های معاند مردم ایران میزبانی می‌کند، باید این خسارت‌ها را پرداخت کنند. باید مستندات واقعی را ارایه دهیم و از ظلمی که در این ایام به ملت ایران شد به راحتی عبور نکنیم.

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس همچنین گفت: در سفری که به نیویورک داشتیم در نشست‌های مختلف شرکت می‌کردیم و ابهامی برای نمایندگان کشورها وجود داشت که کشورهای غربی آن را مغرضانه مطرح می‌کردند؛ اینکه چرا ایران تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم خودش را سرکوب می‌کند. در پاسخ آمارهای واقعی از اغتشاشات را ارائه دادیم و تأکید کردیم که اولاً تظاهرات مسالمت‌آمیز نبود و جنایات علیه آحاد مردم اتفاق افتاد و اینکه؛ با وجود این شرایط نیروهای مسلح تدبیر به خرج داد و نیروهای امنیتی اجازه استفاده از سلاح را نداشتند و در مقابل بسیاری از نیروها از نیروی انتظامی و پلیس و بسیج و... مجروح شدند. همچنین از اغتشاشگران به مقدار قابل توجهی سلاح گرم و سرد کشف شده است.

وی با بیان اینکه باید در مجامع بین‌المللی از مظلومیت ملت ایران دفاع کنیم برای این کار راهکار ارایه دهیم، گفت: پس از وقوع حادثه تروریستی حرم شاهچراغ، نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل ارسال کردیم که در پاسخ به آن معاون سیاسی دبیرکل اظهار تأسف کرد و به حال گرفتن واکنش از سوی سازمان ملل بود. این مکاتبات نباید صرفاً از سمت دستگاه‌های حاکمیتی باشد و سازمان‌های مردم‌نهاد و بسیج حقوقدانان هم باید در این خصوص اقدام کنند.

زهره الهیان در پایان اظهار کرد: دادگاه حمید نوری بخشی از برنامه تهدید علیه ایران است و ما هم باید آماده باشیم از مظلومیت ملت ایران دفاع کنیم و در کمیته حقوق بشر مجلس آماده همکاری در خصوص پرونده حمید نوری هستیم.