سه‌شنبه 16 بهمن 1403

تلاش برای ورود آرای خاکستری به عرصه انتخابات 1400

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تلاش برای ورود آرای خاکستری به عرصه انتخابات 1400

تهران - ایرنا - کمتر از 2ماه دیگر به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، جناح ها و جریان های سیاسی در تلاشند تا در این فرصت، آرای خاکستری را به نفع خود، وارد عرصه کنند.

برای مشارکت حداکثری مردم و پرشور شدن انتخابات عوامل متعددی دخیل هستند، برای نمونه باید فضایی آرام، شفاف و با امنیت از نظر اینکه مردم بتوانند آرای خودشان را به صندوق‌های رای بیندازند، ایجاد شود. دیگر مساله‌ای که در خصوص مردم باید به آن توجه داشت، بحث اطلاع‌رسانی است؛ یعنی باید مردم در جریان مسایل و مشکلاتی که در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی وجود دارد، قرار بگیرند. بنابراین اگر چنین شرایطی ایجاد شود، انگیزه‌ای برای حضور پرشور مردم در انتخابات ایجاد می‌شود. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی از هم اکنون به بررسی جنبه های مختلف انتخابات ریاست جمهوری پرداخته اند.

مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانه‌های اعتدالی، اصلاح‌طلب و اصولگرا

رسانه اعتدالی خبرآنلاین در شبانه روز گذشته به گفت وگو با سید حسین نقوی حسینی پرداخت و مسایل مختلف انتخابات 1400 به ویژه نامزدی ابراهیم رییسی را مورد بررسی قرار داد، همپنین پایگاه خبری تحلیلی انتخاب به بازتاب سخنان سیدحسن خمینی در واکنش به محدودیت های اعمال شده برای حضور نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری پرداخت. رسانه‌های اصلاح طلب نیز در مطالب و گفت وگوهایی مختلف بر ضرورت اعتمادسازی برای مشارکت حداکثری در انتخابات تاکید کردند و مشکلات پیش‌رو در این امر خطیر را مورد بررسی قرار دادند و در مطلبی با عنوان تا «عوامل پرشور شدن انتخابات» این موضوع را بررسی کردند. همچنین برخی از روزنامه های این جریان به حضور احتمالی برخی چهره های سیاسی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری پرداختند و آنها را مورد نقد و تحلیل قرار دادند، برای نمونه روزنامه شرق کاندیدا شدن رستم قاسمی و حواشی پیرامون این تصمیم را تجزیه و تحلیل کرد در این بازه زمانی خبرگزاری ایسنا حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی نایب رییس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی در مورد چالش های پیش رو انتخابات پرداخت. رسانه‌های اصولگرا از جمله فارس نیز در مطالب خود ضمن تاکید بر مشارکت حداکثری مردم؛ به بازتاب سخنان علیرضا زاکانی، رییس جبهه تحول خواهان انقلابی پرداخت همچنین در این بازه زمانی روزنامه خراسان در گزارشی به این پرسش که کدام چهره های شاخص نمی توانند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند؟ پرداخت.

رسانه‌های اعتدالی

سعید جلیلی؛ کاندیدای پوششی ابراهیم رییسی می شود؟

خبرگزاری خبرآنلاین به گفت وگو با سید حسین نقوی حسینی از چهره‌های سیاسی اصولگرا پرداخت و آورد:

*با نامزدی ابراهیم رییسی، اصولگرایان مشکل و دغدغه‌ای برای اجماع و ائتلاف با یکدیگر ندارند اما مشکل و اختلاف از آنجا آغاز می‌شود که اگر رییسی برای انتخابات نیاید، اصولگرایان چه خواهند کرد!؟

* حال اگر رییسی کاندیدا نشوند از نگاه بنده بعید به نظر می رسد که در جبهه اصولگرایی به وحدت کاندیدا برسیم، یقینا کاندیداهای مختلفی در صحنه حضور پیدا می کنند و اقدام به فعالیت های انتخاباتی می کنند.

* اصولگرایان به اندازه‌ای که روی رییسی اجماع دارند، روی بقیه کاندیداها چنین اجماعی ندارند.

* بسیار دشوار و حتی بعید است که به عنوان مثال فریدون عباسی به نفع محسن رضایی کنار بکشد یا محسن رضایی به نفع قالیباف کنار برود.

*اصولگرایی و اصلاح طلبی و اعتدال گرایی، هر کدام به صورت جداگانه یک جبهه محسوب می شوند که در این جبهه ممکن است، طیف ها و گروه ها با گرایشات مختلفی وجود داشته باشند.

*اگر آقای رییسی نامزد نشوند، مشکلات و اختلاف نظرات بسیاری ایجاد می شود چراکه آقای قالیباف، آقای جلیلی، نیکزاد، محسن رضایی و برخی از جمله فریدون عباسی هم که الان گفته اند به نفع آقای رییسی کنار نمی کشند، هم نامزد خواهند شد.

* اصلاح طلبان به راحتی به وحدت می رسند، چون اصلاح طلبان به پیروزی فکر می کنند و موفقیت در انتخابات برایشان مهم است حتی اگر کاندیدا، نیابتی باشد. در واقع چون می بینند کاندیدایی رأی آور است بر سر وی وحدت می کنند.

به وضع موجود باید معترض باشیم و هستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب به بازتاب سخنان سیدحسن خمینی در واکنش به محدودیت های اعمال شده برای حضور نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و نوشت:

* ایران بزرگتر از یک جمع دو سه نفره است. به گذشته خودمان افتخار می‌کنیم؛ به شرایط جاری معترضیم اما به آینده امیدواریم.

* به وضع موجودمان باید معترض باشیم و هستیم. کشور ما خیلی بزرگ است، یعنی تمدن این کشور، گذشته این مملکت، ایران خیلی بزرگ است خیلی عزیز است. حدش، حد یک نفر و دو نفر و سه نفر نیست. جمع ملیت با دیانت ما یک کار بزرگی کرده است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

عوامل پرشور شدن انتخابات

روزنامه آرمان ملی یادداشتی به قلم حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا منتشر کرد و نوشت:

*درمورد مساله انتخاب‌کنندگان 2 بخش وجود دارد؛ یکی احزاب، جریان‌ها، گروه‌های سیاسی و افرادی که سازمان رای دارند و فعالیت‌های انتخاباتی آنها سازمان‌یافته است که به طور کلی جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب را اگر روی هم جمع کنیم، می‌توان گفت تقریبا 30 درصد آرا را تشکیل می‌دهند اما 70 درصد آرا مربوط به آرای خاکستری است که... در انتخابات سرنوشت‌ساز هستند و می‌توانند مشارکت حداکثری را شکل دهند.

*برای حضور آرای خاکستری در انتخابات باید گفت این آرای خاکستری دغدغه‌هایی دارند که باید به آنها پاسخ داده شود. اینها معتقد هستند تا الان که رای داده‌اند، حضور داشته و به صورت فعال هم حضور داشته‌اند، افرادی انتخاب شده‌اند که به وعده‌های خود عمل نکرده‌اند.

* انتخاب‌شوندگان همان نامزدهای انتخاباتی هستند که می‌توانند نقش مهمی در پرشور شدن انتخابات داشته باشند که باید دارای ویژگی‌های خاصی باشند.

* نامزدهای انتخاباتی باید برنامه ارایه دهند. تیمی که می‌خواهند از آنها حمایت کنند باید برای مردم شناخته‌شده باشند، توانایی این را داشته باشند که دولتی چابک و کارآمد روی کار بیاورند و هدف آنها این باشد که مشکلات مردم را حل کنند و برای حل این مشکلات هم برنامه داشته باشند و مردم هم قضاوت کنند که آیا می‌توانند مشکلات را حل کنند یا خیر؟

*اینکه نامزدها بخواهند شعار بدهند دیگر برای مردم معنایی ندارد. امروز دیگر برای قیمت مرغ، گوشت و... نمی‌توان شعار داد.

*نامزدهای باید بیایند برای مردم شفاف‌سازی کنند و بگویند با چه مکانیسمی می‌توان این مشکلات را در کوتاه‌مدت و حتی کمتر از 100 روز حل کرد و مردم را از دغدغه‌هایی که دارند خارج کرد. بنابراین اگر انتخاب‌کنندگان و انتخاب‌شوندگان دست به دست هم دهند و این کار همراه با مسوولیت و فعالیت رای‌دهندگان باشد، ما شاهد انتخاباتی پرشور خواهیم بود.

* ارتباط تاییدصلاحیت‌ها با حضور پرشور مردم در انتخابات؛ این مورد در حوزه اجرای انتخابات است که هم افرادی که نظارت می‌کنند و هم مجریان انتخابات و هم افرادی که صلاحیت‌ها را تایید می‌کنند، همه در حضور پرشور مردم در انتخابات اثرگذار هستند و اگر اینها بتوانند اعتماد مردم را به دست بیاورند؛ یعنی مردم به مجریان اعتماد کنند که رای آنها اثرگذار است و دستگاه‌های نظارتی کنترل می‌کنند که انتخابات پاک باشد.

مردم نگران تاثیر رای شان هستند که دلسرد شده اند

روزنامه آرمان ملی به گفت وگو با اشرف بروجردی عضو مجمع زنان اصلاح‌طلب و فعال سیاسی اصلاح طلب پرداخت و نوشت:

*من معتقدم که آقایان ظریف و جهانگیری مورد اقبال اصلاح‌طلبان هستند و اگر نبودند در لیست ارایه شده به جبهه اصلاح‌طلبان چنین رای بالایی را نمی‌آوردند. خود این امر نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان نسبت به این کاندیداها همسو هستند.

* مستندات افرادی که تایید یا رد صلاحیت می‌کنند باید مشخص باشد و با عملکرد افراد مغایر نباشد، چراکه در حال حاضر هم آقای ظریف صلاحیت دارد چون بر مسند امور در وزارت امور خارجه قرار دارد و در جایگاه تصمیم و اجرا قرار گرفته و هم دارای سلامت نفس، اخلاق، رفتار و سلامت اقتصادی است. لذا از هر جهت که نگاه کنید ظریف شخصی صادق، مخلص و پای کار است.

* آقای جهانگیری مدیر، استاندار، نماینده مجلس و معاون اول رئیس جمهور بوده و با این همه سابقه از ابتدای انقلاب تا به امروز نمی‌تواند مورد تایید شورای نگهبان قرار نگیرد.

* اگر شورای نگهبان بخواهد وارد این فاز شود که برای این افراد اعلام عدم صلاحیت کند در حقیقت هویت و ماهیت چارچوب ساختاری را زیر سوال برده است و کشور دچار آسیب خواهد شد.

*اگر مسوولان مربوطه دلشان برای انتخابات پرشور و حداکثری و نظام می‌سوزد باید حواسشان جمع باشد که از همه حرکات، رفتار و گفتارشان تفسیر سیاسی می‌شود. اگر نظرها به گونه‌ای قرار بگیرد که چهره‌های علاقه‌مند به نظام، کارکشته و سلامت، در پی اصلاح امور و به کلیات نظام و به رهبری و ارکان نظام تعلق خاطر دارند و همراهی می‌کنند رد شوند دیگر شرایط بسیار سخت خواهد شد.

* این هنر شورای نگهبان است که بتواند زمینه را برای حضور همه قشرها و اشخاص برای حضور در انتخابات مهیا کند. بقیه به مردم باز می‌گردد که چقدر این مشارکت مردمی بتواند در میزان رای‌آوری کاندیداها کمک کند.

در انتخابات ریاست جمهوری آینده با استراتژی جدیدی رو به رو نیستیم

خبرگزاری ایسنا به گفت وگو با ایرج ندیمی فعال سیاسی پرداخت و آورد:

*انتخابات 1400 از نظر گفتمان و استراتژی همانند سال های گذشته محدود به دو جریان اصلی اصلاح طلب و اصولگرا است.

*انتخابات ریاست جمهوری 1400 شاید از نظر تنوع افراد دارای تکثر باشد، اما از نظر گفتمان و استراتژی همانند سال های گذشته محدود به دو جریان اصلی است.

* همانند ادوار گذشته دو جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی به همراه گروه ها و جریان های وابسته به خود مثل جریان اعتدالی یا انقلابی وارد عرصه رقابت ها می شوند. تمام آن ها جریان هایی هستند که در راستای اهداف سیاسی چهل چند ساله انقلاب اسلامی ایران فعالیت می کنند.

* باوجود آنکه هنوز به انتخابات حزبی در ایران نرسیده ایم، می توان گفت که سه دیدگاه اصلی بر سیاست ایران حاکم است. یکی از این دیدگاه ها به تغییر معتقد است؛ خواستار اصلاحات ساختاری و اجرایی در قانون اساسی است. یک جریان برای پیش برد اهدافش به تثبیت نیاز دارد. گروهی هم هستند که استراتژیشان تلفیق دو دیدگاه قبلی است.

من حقوق‌دان نیستم اقتصاددانم

روزنامه شرق به گفت وگو با رستم قاسمی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و نوشت:

*شرایط بغرنج کشور بر کسی پوشیده نیست و همه بر وجود مشکلات جاری اذعان دارند و اکنون در وضعیت سختی از نظر اقتصادی قرار داریم؛ وضعیتی که بسیاری از سرمایه‌های اجتماعی کشور که مردم باشند، آسیب دیده‌اند؛ افزون بر این در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هم آسیب‌های زیادی دیده‌ایم؛ اما حتما مهم‌ترین مشکل این روزهای کشور در حوزه اقتصادی دیده می‌شود و این معیشت مردم است که به گروگان گرفته شده است.

*وجود همه این مشکلات در حالی است که گنج‌های زیادی ازجمله ثروت عظیم ملی، منابع سرشار خدادادی، موقعیت استثنائی ژئوپلیتیک و از همه مهم‌تر منابع انسانی عظیم در کشور وجود دارند؛ اما این گنج‌ها به رنج بر مردم تبدیل شده‌اند.

* بنده احساس کردم باید برای رفع مشکلات کمک کنم؛ زیرا تمام کارنامه این‌جانب اقتصادی است. بعد از پایان جنگ به صورت پیوسته در حوزه‌های اقتصادی کشور دستی بر آتش داشته‌ام و همواره در حوزه‌هایی مانند صنعت، معدن، مسکن، انرژی و تجارت حضور داشته‌ام.

* باور دارم که دیگر در حوزه اقتصادی فرصت آزمون و خطا وجود ندارد و نمی‌شود کشتی توفان‌زده اقتصاد ایران را به دست فردی سپرد که تا به حال قایق‌رانی هم نکرده است.

*ما باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا در تعامل با جامعه جهانی مشکلات اقتصادی را رفع کنیم تا در نهایت وضع معیشت ملت ایران بهبود یابد.

* اردوگاه من انقلاب و مردم است و این یعنی مردم و انقلاب برایم مهم‌تر از جریانات است.

* فضایی که الان وجود دارد، در اصل بیانگر این است که باید یک اقتصاددان و اقتصادران سکان کشور را در دست بگیرد.

*معتقدم امروز توسعه اقتصادی و گشایش اقتصادی برای ملت ایران مهم‌تر از توسعه سیاسی است.

*این را بارها گفته‌ام که من اهل حرف‌های پوپولیستی نیستم و اصلا نمی‌خواهم انتخاباتی حرف بزنم و هرچه می‌گویم کامل به آن اعتقاد دارم. ببینید؛ ما تا حرف از حقوق زنان می‌زنیم به موضوعاتی مانند دوچرخه‌سواری بانوان، حضور آنان در ورزشگاه‌ها، پوشش آنان در عرصه‌های مختلف از جمله ورزشی و... مواجه می‌شویم. یعنی شما اگر تمام مطالبات نهادهای اجتماعی و فرهنگی را بررسی کنید، می‌بینید در حوزه بانوان بیشتر از اینها حرفی نیست. من معتقدم بعد از 40 سال که از آغاز نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد، نباید هنوز که هنوز است درگیر این موضوعات باشیم. نظام مطالبه حقوق زنان باید فضای فرهیخته‌تری را دنبال کند. بنده معتقدم نباید به بانوان نگاه قشری داشت، بلکه باید به سمتی رفت که با رعایت اصول حقوق آنان را برآورده ساخت.

جریان انقلاب با یک کاندیدای اصلی در انتخابات حضور می‌یابد

خبرگزاری ایسنا به گفت وگو با حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی نایب رییس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی منتشر کرد و آورد:

* جریانات سیاسی منتظر موعد ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری هستند که تصمیم شان را بگیرند، اما تکلیف جریان انقلاب تقریبا مشخص است. آنها با یک کاندیدای اصلی در صحنه حضور می یابند.

* با وجود اینکه ما نزدیک زمان ثبت نام کاندیداهای انتخابات هستیم، فضا نسبت به دوره های قبل خیلی پرشور نیست و این بخاطر ابهاماتی است که در خصوص ورود نامزدها وجود دارد؛ اینکه چه کسانی به صورت جدی وارد می شوند و کاندیدای اصلی جریانات سیاسی هستند یا به صورت مستقل وارد می شوند. اینها باعث شده هنوز تنور انتخابات گرم نباشد اما من پیش بینی می کنم که تا دو هفته آینده که ثبت نام ها انجام خواهد شد فضا به سرعت تغییر می کند و توجه مردم به انتخابات نیز بیشتر جلب خواهد شد.

* وقتی صحنه انتخابات پیش بیاید، مردم وارد این صحنه خواهند شد و حرف خود را می زنند. به نظرم حضور پرشوری هم اتفاق می افتد زیرا مردم می دانند اگر در انتخابات شرکت نکنند ضرر خواهند کرد.

* مشارکت مردم در انتخابات اقتدار نظام را نشان می دهد و ما نباید در این مساله اخیر بی تفاوت باشیم.

* گلایه و انتقادها نسبت به عملکرد مسوولین زیاد است و با این مشکلات معیشتی و اقتصادی و وعده های عمل نشده مسوولین اجرایی و دولتمردان مردم حق دارند که دلسرد باشند ولی مساله اصلی نظام و اقتدار کشورمان ایران در منطقه و جهان است که به حضور مردم بستگی دارد.

*باید امکان حضور مردم و تشویق آنها به حضور وجود داشته باشد و پمپاژ ناامیدی هم صورت نگیرد که مردم نمی آیند و مشارکت پایین است.

* وقتی مردم احساس مسوولیت کنند که کشور نیاز به حضور آنها دارد در صحنه حاضر خواهند شد و توصیه اول رهبری هم همین است.

خاموش کردن جنب و جوش انتخاباتی و دلسرد کردن مردم، منافع ملی را تضعیف می‌کند

خبرگزاری ایلنا به گفت وگو با وهاب عزیزی فعال سیاسی اصولگرا و داوطلب کاندیداتوری در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و آورد:

* مطابق رهنمودهای مقام معظم رهبری اولویت اصلی انتخابات ریاست جمهوری مشارکت حداکثری و ایجاد شور انتخاباتی است.

*صدور یک ابلاغیه به‌منظور ایجاد محدودیت برای نامزدها و جلوگیری از ثبت‌نام آن‌ها فاقد وجاهت عمومی و بدون درنظر گرفتن مصلحت نظام است.

*حضور چند فرد فاقد شرایط لازم در وزارت کشور در زمان ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری آسیب جدی‌ای به کشور وارد نمی‌کند که لازم باشد در فاصله کوتاهی از آغاز ثبت‌نام‌ها چنین مصوبه‌ای ابلاغ شود اما خاموش کردن جنب و جوش انتخاباتی و دلسرد کردن مردم می‌تواند منافع ملی را تضعیف کند.

* حضور نامزدها با سلایق مختلف و از همه طیف‌های سیاسی، مردم را به برگزاری انتخابات امیدوار می‌کند اما محدود کردن انتخابات به تعداد محدودی از کاندیداهای کپی و شبیه به‌هم که تولید یک جناح خاص باشند در تضاد با مصالح نظام و منافع ملی است.

*امیدوارم شورای نگهبان با تاسی از رهنمودها و بیانات رهبر معظم انقلاب با سعه صدر و افق دید باز تری مصالح نظام را ببینند.

رسانه‌های اصولگرا

ایجاد دوقطبی در انتخابات حول عدالتخواهی مفید است

 خبرگزاری فارس به بازتاب سخنان علیرضا زاکانی، رییس جبهه تحول خواهان انقلابی پرداخت و آورد:

* در کنار صلاحیت های متعدد ریاست محترم قوه قضاییه و انسجام بخشی ایشان، نظرسنجی ها نشان می دهد، آیت الله رییسی صدرنشین است و اقبال حدود 24 درصدی مردم به وی نشان می دهد، بهترین گزینه برای حضور در انتخابات است. پس از وی با فاصله معناداری، محمدباقر قالیباف با 12 درصد اقبال در نظرسنجی ها قرار دارد و سایر نامزدهای مطرح با اقبالی زیر 5 درصد در نظرسنجی های معتبر روبرو هستند.

* حرکت در مسیر مشارکت بالاست که نیازمند ایجاد یک دو قطبی موثر و ممدوح در عرصه انتخاباتی است که بتواند خواستگاه های انقلابی را درون خود متجلی کند و به جامعه پاسخ معتبر دهد.

* تشکیل مجموعه جبهه تحول خواهان به دهه 80 باز می گردد. در سال 84 شورای هماهنگی نیروهای انقلاب، مجموعه متصدی امور جریان انقلابی در انتخابات بود. اما در سال 83 این تشکیلات دچار شکاف شد چراکه برخی برخلاف تصمیمی که از ابتدا در این شورا اتخاذ شده بود، عمل کرده و علی لاریجانی را به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 84، زودتر از موعد و در بهمن 83 معرفی کردند. در نهایت در آن انتخابات چهار تن از نیروهای انقلاب از جمله احمدی نژاد، محسن رضایی، احمد توکلی و قالیباف با یکدیگر رقابت کردند.

اظهارات جهانگیری مصرف انتخاباتی دارد

خبرگزاری مهر به گفت وگو با زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پرداخت و آورد:

*مقامات دولت باید مسوولیت شرایط و مشکلات پیش آمده در کشور را بپذیرند و قابل قبول نیست که در آستانه انتخابات از خودشان رفع مسوولیت کنند.

* دولت‌ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارایه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند.

شرایط جدید برای نامزدهای 1400

روزنامه خراسان در گزارشی به این پرسش که کدام چهره های شاخص نمی توانند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند؟ پرداخت و نوشت:

* شورای نگهبان در آخرین جلسه رسمی خود برای سامان دهی شرایط ثبت نام کاندیداهای شرکت در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مصوبه ای داشت که بر اساس آن مقرر شد، مصوبه سال 1396 این شورا در خصوص شفاف سازی «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری» اصلاح شود.

* داوطلبان ریاست جمهوری هنگام ثبت نام، حداقلی از مدرک تحصیلی، حداقلی از سنوات و سوابق مدیریتی و حداقل و حداکثری از سن را باید داشته باشند تا وضعیت ثبت نام داوطلبان نیز تا حدی سامان دهی شود.

* از این پس داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری برای ثبت نام باید در بازه سنی 40 تا 75 سال باشند، حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن باشند و سابقه تصدی حداقل چهارساله در سمت‌های مدیریتی کشور را که به طور کامل مصادیق آن ذکر شده داشته باشند.

* وزرا، استانداران، شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر می‌توانند کاندیدا شوند.

* تمام نامزدها نیز باید گواهی عدم سوءپیشینه ارایه دهند و سابقه محکومیت کیفری نداشته باشند. مطابق با مصوبه جدید شورای نگهبان، داوطلبانی که فقط سابقه معاونت وزیر داشته‌اند، امکان ثبت‌نام ندارند.

* استادان دانشگاه و اعضای هیات علمی وفق این مصوبه شرایط ثبت نام را ندارند. بر اساس این ابلاغیه، نمایندگان فعلی و ادوار مجلس شورای اسلامی منعی برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری ندارند.

* داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری از این پس باید در بازه سنی 40 تا 75 سال قرار داشته باشند، محمد غرضی (متولد بهمن 1320) و آذری جهرمی (متولد شهریور 1360) و بادامچیان (متولد 1320) به دلیل احراز نشدن شرایط سنی مندرج در مصوبه شورای نگهبان امکان ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو را ندارند.

*افراد دارای سابقه قطعی محکومیت قضایی هم امکان ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری را ندارند، احتمالا «مصطفی تاجزاده» به موجب محکومیت امنیتی مرتبط با فتنه 88، مشمول این بند از مصوبه شورای نگهبان شود.

رد صلاحیت‌های گسترده باعث کاهش مشارکت مردم می‌شود

خبرگزاری ایمنا به گفت وگو با مهدی آیتی فعال سیاسی اصلاح طلب پرداخت و آورد:

*رد صلاحیت گسترده کاندیداها، باعث کاهش مشارکت مردم در انتخابات خواهد شد و بهتر است در این تصمیمات تجدیدنظر شود.

* این گونه رد صلاحیت کاندیداها، کشور را به سمت تک صدایی و تک حزبی شدن خواهد برد و این موضوع خسارات‌های فراوانی برای کشور ایجاد می‌کند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*