جمعه 2 آذر 1403

تمجید رسانه اصولگرا از هماهنگی میدان و دیپلماسی در دولت / طعنه زیباکلام به رضا پهلوی

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
تمجید رسانه اصولگرا از هماهنگی میدان و دیپلماسی در دولت / طعنه زیباکلام به رضا پهلوی

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

تمجید رسانه اصولگرا از دولت پزشکیان: عملگرا و هماهنگ با میدان

مهر نوشت: «پس از پایان سفر پزشکیان به نیویورک و حمله صهیونیست‌ها به مقر حزب‌الله لبنان در «ضاحیه» که منجر به شهادت «سیدحسن نصرالله» شد، بسیاری از منتقدین دولت گستاخی رژیم اسرائیل در ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان و تهدیدات گاه و بی‌گاه این رژیم، از زبان رسانه‌های صهیونیستی، علیه مقامات عالی جمهوری اسلامی را ناشی از دو اظهارنظر رئیس‌جمهور در نیویورک، یکی در «نشست با مدیران رسانه‌های آمریکایی» و دیگری «گفتگو با شبکه CNN» و همچنین بی‌عملی و مخالفت‌های دولت در خونخواهی شهید «اسماعیل هنیه» دانستند.

در این میان، برخی ناظران سیاسی این دست انتقادات به رئیس‌جمهور را وارد نمی‌دانستند و از طرفی برداشت‌های نادرست از اظهارات پزشکیان و تیترهای جهت‌دار برخی رسانه‌های غربی نظیر «بلومبرگ» از سخنان وی، واقعیت دیگری برخلاف انتقادات مذکور را به اثبات می‌رساند.

در نگاه برخی منتقدین، دولت چهاردهم در فقره ایجاد بازدارندگی در مقابل رژیم صهیونیستی به دولت حسن روحانی تشبیه می‌شد اما عملیات «وعده صادق 2»، در شب چهارشنبه (10 مهر ماه)، حقیقت دیگری را نشان داد؛ «مسعود پزشکیان» و دولتش نه تنها همچون دولت دوازدهم در ماجرای شهادت حاج قاسم سلیمانی و حمله سپاه به پایگاه «عین‌الاسد» منفعل و غیرهمراه با نیروهای «میدان» نبود، بلکه همچون «شهید سید ابراهیم رئیسی» و وزیر شهیدش «حسین امیرعبداللهیان» علاوه بر کنش‌های مؤثر در صحنه دیپلماسی، بدون هیچ‌گونه ترس و واهمه‌ای در میانه «میدان» حضور داشت.

سفر رئیس‌جمهور به قطر، کمتر از 24 ساعت از حمله موشکی به اسرائیل، و همچنین سفر «سیدعباس عراقچی» به لبنان با وجود تهدیدات صهیونیست‌ها، چهره متفاوتی را از دولت چهاردهم به مردم ایران نشان داد؛ «هماهنگ با میدان» و در عین حال «عملگرا».

عملگرایی دولت مسعود پزشکیان در حالی است که فرمایشات روز جمعه رهبر انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه تاریخی تهران مبنی بر اینکه «[در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی] نه تعلل می‌کنیم و نه شتابزده می‌شویم» نیز حاکی از سیاست عملگرایانه و در عین حال انقلابی نظام جمهوری اسلامی بود.

علاوه بر کنش‌های رئیس‌جمهور و وزیر امورخارجه پس از عملیات «وعده صادق 2»، سخنان معاون اول رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با شبکه «المیادین» و اظهارات سخنگوی دولت در حمایت از اقدام نیروهای مسلح، نشانه اراده کابینه پزشکیان برای هماهنگی و همدلی میان «دیپلماسی» و «میدان» است.»

***

اعطای «نشان فتح» به سردار حاجی‌زاده

به گزارش ایسنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوا طی مراسمی به سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «نشان فتح» اعطا کردند.

اعطای این نشان به دلیل عملیات درخشان «وعده صادق» انجام شد.

نشان فتح، به‌عنوان نماد عملیات‌های پیروزمندانه رزمندگان اسلام و فاتحان این عملیات‌ها انتخاب شده است.

***

نباید از عملیات روانی اسرائیل ترسید

کیومرث اشتریان، دانشیار علوم سیاسی دانشگاه تهران در شرق نوشت: «ترس، برادر مرگ است. هراس، تصمیم‌گیری را به خطا می‌کشاند. از این‌رو است که هدف اصلی جنگ‌های روانی ایجاد هراس در دل تصمیم‌گیران است.

در هفته گذشته اقدامات هماهنگ دستگاه جنگ روانی اسرائیل با همکاری روزنامه‌های مشهور آمریکایی و اروپایی و شبکه‌های تلویزیونی مخالف تمامیت ایران که به نقل از «منابع آگاه» به تخلیه روان می‌پرداختند، درس‌های بزرگی برای دانش تصمیم‌گیری دارد. نظریه اقتصاد رفتاری این آموزه مهم را دارد که ابعاد خطاهای شناختی در تصمیم‌گیری را نشان می‌دهد.

«صد هواپیمای پیشرفته دشمن‌» در دل و ذهن یک «ترسو» با همان صد هواپیمای پیشرفته در دل و ذهن یک انسان «شجاع» متفاوت است. اولی به‌سرعت وا می‌دهد و دومی با حزم و احتیاط و عاقلانه با آن مواجه می‌شود.

البته مرز ترس و احتیاطِ عاقلانه همیشه روشن نیست؛ بنابراین مهم‌ترین مؤلفه تصمیم‌گیری آن است که نه از جنگ بترسید و نه از آتش‌بس و نه از صلح. هراس، موجب اختلال روانی تصمیم‌گیران می‌شود و سبب می‌شود که یا تعلل ورزند یا شتاب‌زده اقدام کنند.»

***

وفاق یعنی پیروزی یک جریان، شکست جریان دیگر نباشد

روزنامه دولتی ایران نوشت: «اگر مردم‌سالاری یا کارکرد انتخابات در این باشد که مشخص کند کشور باید براساس کدام رویکرد اداره شود، انتخابات به یک بازی برد و باخت تبدیل می‌شود. همیشه یک گروه برنده‌اند و گروه دیگر بازنده. گروه بازنده باید حداقل4 یا 8 سال صبر کند تا رویکرد مورد نظر آنان پیروز شود تا ایده‌های خود را بر کرسی بنشانند.

اگر این طور به انتخابات نگاه شود، شکاف‌های اجتماعی و فاصله‌های سیاسی روز به روز بیشتر می‌شود، هیچ همگرایی در کشور اتفاق نمی‌افتد و هر انتخابات، باوجود تعیین نتیجه نهایی، به شکست طیف کثیری از اعضای جامعه بدل می‌شود. تداوم یک فرآیند برد و باخت، به معنای ادامه دادن به شکاف‌ها و نقارها در یک جامعه است.

اگر انتخابات به معنای برد و باخت باشد، به این معنی است که یک دیدگاه موجود در جامعه از تأثیرگذاری بر فرآیندهای سیاستگذاری محروم شود. تغییرات فراگیر مدیریتی در کشور که پس از هر انتخابات رخ می‌دهد، جز این نیست. برخی کشورها برای مقابله با این وضعیت سازکارهای قانونی تعبیه کرده‌اند. در ایران این سازکارها، بیش از همه در داب و شیوه حکمرانی رهبر معظم انقلاب دیده می‌شود. پس از هر انتخابات، اعم از مجلس یا ریاست جمهوری، شاهد جابه‌جایی مدیران هستیم. اما رویکرد رهبر انقلاب عموماً این گونه بوده است که چهره‌های مؤثر هر حوزه را دخیل در سیاستگذاری‌ها نگه دارند...

اگر قرار است انتخابات از حالت بازی برد و باخت خارج شود و پیروزی یکی به معنای شکست کامل دیگری نباشد، باید به «وفاق» روی آورد. وفاق به این معنی است: درست است که جهت‌گیری کلان دولت‌ها را انتخابات معین می‌کند، اما درهای دولت به روی مدیران با سلایق سیاسی متفاوت باز است و درعین حال باید راهی برای پاسخگویی به مطالبات اصلی و دارای اولویت همه طیف‌های سیاسی و اجتماعی جامعه جست و جو کرد و نه فقط جریان برنده.»

***

پاسخ روزنامه اصلاح‌طلب به مدعیان مخالفت با جنگ

اعتماد نوشت: «عده‌ای در فضای مجازی با مغلطه‌ای بزرگ می‌نویسند و قیافه حق به جانب می‌گیرند که ما با جنگ مخالفیم! آنها برای نشان دادن دانش و آینده‌اندیشی خود جامه سخنگویی مردم را هم بر تن می‌کنند و تاکید می‌آورند که مردم هم با جنگ مخالفند.

اینان که همه گفتار و عملکردشان در هر موضوعی حتی بدیهیات و مسائل حاشیه‌ای فقط در مخالفت با جمهوری اسلامی خلاصه می‌شود به این سوال ساده و مقدر پاسخ نمی‌دهند که کدام عاقل دلسوزی موافق با جنگ و خصوصا آغازگری آن است که شما مخالفید!؟

مسلما مردم و دولت مخالف جنگند و اتفاقا طی یک سال گذشته در حرف و عمل این معنا کاملا به اثبات رسیده است. بارها مقامات مسوول بر این معنا پای فشرده‌اند و رییس‌جمهور محترم با پیام صلح به امریکا رفت و بعضا در این زمینه مبالغه کرد.

پس آقایان و خانم‌های مورد اشاره با چه چیزی مخالفند؟ اصلا چه چیزی در این میان می‌ماند که مخالفت برانگیز باشد؟ احتمالا منظور این معدود افراد مخالف، مخالفت با پاسخگویی به تجاوزات اسراییل به ایران است که شرم‌آساست!...

موضوع این است که اسراییل افسار گسیخته و احساس قدرت و غرور می‌کند و نشان دادن کوچک‌ترین ضعف او را در بیشتر کردن دامنه جسارتش تشجیع می‌کند.

کاش اصلا نیاز به عملیات وعده صادق یک و دو پیش نمی‌آمد و ایران بر مشی عدم درگیری مستقیم در مناقشه اخیر منطقه می‌ماند. ولی وقتی اسراییل سفارت ایران در دمشق را بمباران می‌کند و در پایتخت دست به ترور می‌زند چه راهی می‌ماند جز اینکه با تمام توان به دفاع برخیزیم و با جسارت‌های افزون‌تر اسراییل کار بدتر نشود و دامنه درگیری فراگیر نشود؟

لطفا آقایان و خانم‌هایی که گویی چون سقراط کشف بسیار مهمی کرده به نظر فوق‌روشنفکری رسیده‌اند صورت مساله را غلط طرح نکنند. بله نتیجه رفراندوم راجع به جنگ یا دوری از جنگ مشخص است. اما به نظر بنده اگر صورت مساله درست طرح شود و از مردم بپرسیم که آیا از کشور دفاع کنیم یا خیر؟ جواب مشخص‌تر از پاسخ سوال اول است.»

***

تکذیب شایعه تعطیلی بنادر هرمزگان

حسین عباس‌نژاد مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در گفت‌وگو با تسنیم در در واکنش به بازنشر تصویری مبنی بر خالی بودن اسکه‌های بنادر هرمزگان به‌ویژه بندر شهید رجایی گفت: تصاویری از تخلیه بنادر استان بازنشر شده است، این تصاویر تکذیب می‌شود و بنادر استان با ظرفیت کامل در حال خدمات‌دهی هستند‌.

وی افزود: در زمان حاضر بیش از 40 شناور درحال تخلیه و بارگیری انواع کالا در بندر شهید رجایی هستند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ادامه داد: تدابیر پدافندی برای مواقع حساس را در نظر داریم اما این تدابیر به مفهوم این نیست که در روال طبیعی بندر اخلالی ایجاد شود.

عباس‌نژاد ادامه داد: تمامی بنادر تجاری استان هرمزگان طبق روال سابق علمیات مرتبط را انجام می‌دهد و تدابیر لازم نیز در موجه با هر شرایطی اندیشیده شده است.

***

تمجید عارف از مشی رئیس قوه قضاییه در تعامل با دولت

در جلسه کارگروه مشترک دولت و قوه قضاییه که به میزبانی معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، بر افزایش تعامل‌ها، هماهنگی‌ها و تمرکز بر اشتراک نظرها تاکید شد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه با تاکید بر جلسات مشترک میان قوا به ویژه دولت و قوه قضاییه خاطرنشان کرد: باید اگر موضوعی اختلافی یا مساله‌ای خاص حل نشده پیش می‌آید، ابتدا با نظرهای کارشناسی دو قوه حل شده و سپس با محوریت حل مساله و ایجاد هم صدایی و امیدآفرینی دنبال شود و نتیجه اقدام مثبت و کار انجام یافته به مردم اطلاع‌رسانی شود.

عارف همچین خاطر نشان کرد: فهم مشترک می‌تواند گاهی بسیاری از سو تفاهم‌ها را به توافق نزدیک کند و ما شاهد این امر هستیم هرجا جلسات مشورتی با نگاهی مشفقانه برگزار شده نتیجه‌اش سرعت در یافتن پاسخ و ایجاد امید آفرینی در مردم بوده است.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تمجید از مشی همدلانه رئیس قوه قضاییه در تعامل با دولت وفاق ملی، گفت: به یقین حل مشکلاتی چون رفع ناترازی‌ها و برخی نارسایی‌های اقتصادی و اجتماعی بدون همکاری قوا به ویژه قوه قضاییه امکان پذیر نیست و امیدواریم که در ماه های پیش رو نتایج اقدام های همگرایانه را به سمع و نظر مردم در قالب خبرهای خوب برسانیم.

معاون اول قوه قضاییه نیز در این جلسه با تاکید بر این که اقدامات دستگاه قضا در مسیر کمک به دولت برای اداره بهتر کشور است، گفت: حداکثر توان مجموعه های قضایی در حمایت از دولت به منظور خدمت رسانی بهتر به مردم به کار گرفته خواهد شد.

***

بهبود آمار اشتغال

دنیای اقتصاد نوشت: «بررسی آمارهای وضعیت کار در تابستان سال جاری، نشان‌دهنده بهبود شاخص‌های اشتغال و نیروی کار است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در تابستان 7.5درصد شد. این نرخ بیکاری نسبت به بهار 0.2واحد درصد کمتر شده است.

نکته قابل توجه اینکه در تابستان کاهش نرخ بیکاری، همزمان با افزایش نرخ مشارکت و افزایش میزان اشتغال همراه بوده است. نرخ مشارکت در تابستان سال جاری به 41.7درصد رسیده که بیشترین میزان در 4سال اخیر است.

برای داشتن تصویری بهتر باید اشتغال تابستانی را مورد کنکاش قرار داد. تعداد جمعیت شاغل نیز در تابستان سال جاری به 25میلیون و 129هزار نفر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 443هزار نفر بیشتر بوده و به بیشترین میزان تاریخی خود رسیده است.

در سال‌های گذشته، کاهش نرخ بیکاری بیش از آنکه متاثر از افزایش اشتغال باشد، به‌دلیل کاهش نرخ مشارکت اقتصادی بود. اما به نظر می‌رسد که این روند در حال تغییر است و میزان مشارکت اقتصادی و جمعیت شاغل در تابستان سال جاری همزمان افزایش یافته است.»

***

انتقاد از کاهش سرعت اینترنت در دولت پزشکیان

سازندگی نوشت: «براساس آخرین گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت جهان در ماه آگوست 2024 اینترنت موبایل و ثابت کشور کاهش در میانه سرعت را تجربه کرده اما از نظر رتبه در جدول میانه سرعت اینترنت ثابت نسبت به ماه جولای ارتقا داشته است. در جدول میانه سرعت اینترنت سیار اما افت رتبه‌ای یک پله‌ای اتفاق افتاده است. این یعنی با گذشت بیش از 100 روز از شروع به کار دولت پزشکیان، سرعت اینترنت نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش هم داشته است!

میانه سرعت اینترنت ثابت کشور در هشتمین ماه میلادی 14.81 مگابیت بر ثانیه گزارش شده که نسبت به میانه سرعت ماه قبل (14.95 مگابیت بر ثانیه) افت داشته اما رتبه ایران در جدول میانه سرعت اینترنت ثابت دنیا دو پله بالاتر رفته است. از نظر میانه سرعت اینترنت موبایل هم کاهش را تجربه کرده‌ایم به طوری که از میانه سرعت 37.41 مگابیت بر ثانیه به میانه سرعت 36.70 مگابیت بر ثانیه رسیده‌ایم. در رده‌بندی میانه سرعت اینترنت سیار هم افت رتبه یک پله‌ای رخ داده و اکنون رتبه ایران در این جدول 70 گزارش شده است.»

***

ابزارهای متفاوت ایران برای فشار به آمریکا و اسرائیل

علیرضا مجیدی، کارشناس مسائل خاورمیانه درباره ابزارهای فشار ایران به آمریکا و اسرائیل به اعتماد گفت: «بحث انرژی یکی از ابزارهای جدی و موثری است که در اختیار ایران قرار دارد؛ البته نباید بیش از اندازه این گزاره را برجسته کرد. یک‌سوم انرژی جهان از منطقه غرب آسیا تامین می‌شود. از همین رو هر نوع تغییر در معادلات انرژی منطقه - ولو فقط در حد تهدید باشد - قطعا بازار انرژی جهانی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و به تبع تحولاتی را به دنبال خواهد داشت...

دیگر ابزار و فاکتور مهم ایران برای تاثیرگذاری در شرایط فعلی ایجاد ترس در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است. برخلاف جوامع شامات و عراق، هم کشورهای خلیج فارس و هم اسراییل فاقد سابقه جنگ‌های بزرگ هستند که در کل جامعه وضعیت غیرعادی اعلام شود. دقت کنید این نکته حتی در مورد رژیم صهیونیستی هم صادق است...

جوامع عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس - و همچنین رژیم صهیونیستی - نسبت به «تهدید امنیتی» دارای کشش بسیار پایینی هستند و هر گونه تهدید امنیتی، باعث تغییر جدی رفتار و مواضع آنان می‌شود. این فاکتور و ابزار ایران چه برای کشورهای حوزه خلیج‌فارس و چه برای اسراییل فاکتور مهمی است...

برخی هم مطرح می‌کنند که ممکن است ایران به سمت تغییر راهبردهای خود در حوزه انرژی هسته‌ای حرکت کند. در این زمینه نظر شخصی من این است که احتمال خروج ایران از ان‌پی‌تی را نباید نادیده گرفت. اما در مورد فراتر از آن و حرکت به سمت ساخت بمب اتم باید بگویم تصور می‌کنم دست‌کم تا زمانی که اسراییل تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار ندهد این اتفاق نخواهد افتاد.

اما این احتمال وجود دارد که از گریز هسته‌ای سه ماهه خود عبور کنیم، چرا که بر اساس شنیده‌ها فقط یک دستور نیاز دارد تا این گریز هسته‌ای به دو هفته برسد. تمام امکانات آن از آبان دو سال پیش فراهم شده است. به هر علتی ایران هنوز به آن سمت نرفته است. اما ممکن است بر اثر حمله به زیرساخت‌های مهم کشور مانند پالایشگاه خلیج‌فارس ایران گریز هسته‌ای خود را کاهش بدهد.»

***

طعنه زیباکلام به رضا پهلوی

صادق زیباکلام در کانال تلگرام خود نوشت: «درحالی‌که بسیاری از ایرانیان نگران حمله تلافی‌جویانه نتانیاهو هستند، در نقطه مقابل، طیف گسترده‌ای از هموطنان اپوزیسیون در دلشان قند آب می‌کنند که دری به تخته‌ای بخورد و نتانیاهو ناجی دمکراسی و آزادی در ایران شود!!

این هم حکایتی است که بسیاری از ایرانیان، و در رأس آنان، جناب شاهزاده رضا پهلوی!!، ناامید و سرخورده از امکان هرگونه تغییر و تحولی در داخل کشور، چشم امیدشان به پیروزی ماه آینده دونالد ترامپ و حمله نظامی نتانیاهو به ایران دوخته شده....

ملاحظات ملی و میهنی را هم در نظر نگیریم و فرض بگیریم که آرزوی اپوزیسیون برانداز تحقق یابد و نتانیاهو و دونالد ترامپ به ایران حمله نظامی بنمایند. بعلاوه، فرض بگیریم که اپوزیسیون برانداز هم همه‌گونه همکاری و مساعدت با آن‌ها بنمایند. سؤال اینجاست که چنین سناریویی چقدر موفق خواهد شد تا نظام را سرنگون نماید؟

واقعیت آن است که آن آرزو و رویایی که براندازان در سر دارند، که تصور می‌کنند با حمله نظامی آمریکا و اسرائیل، نظام سقوط خواهد کرد، در عالم واقعیت اتفاق نخواهد افتاد. اقدام نظامی آن‌ها صرفاً باعث افزایش مشکلات و مصیبت‌های مردم خواهد شد.

بگذریم که چشم امید اپوزیسیون به اسرائیل و آمریکا، و جناب شاهزاده به نتانیاهو و ترامپ برای تحقق دمکراسی در ایران، رفتن به‌دنبال سراب است.

این را کسی دارد می‌گوید که هیچ بغض و کینه‌ای نه نسبت به آمریکا دارد، نه اسرائیل.»

***

طرح پاسخ سخت به اقدام احتمالی صهیونیستها آماده است

یک منبع آگاه در نیروهای مسلح به تسنیم گفت: طرح پاسخ لازم به اقدام احتمالی صهیونیست‌ها کاملاً آماده است و در صورتی که اسرائیل اقدامی کند، تردیدی در عملیاتی شدن ضربه متقابل ایران وجود نخواهد داشت.

وی گفت: در طرح ایران، چند نوع ضربه متقابل و مشخص وجود دارد که بسته به نوع اقدام صهیونیست‌ها درباره اجرایی شدن یک یا چند تا از آنها تصمیم‌گیری فوری خواهد شد.

این منبع مطلع تأکید کرد: ایران بانک اهداف متعددی از اسرائیل دارد و وعده صادق2 هم نشان داد که هر نقطه‌ای که اراده کنیم، می‌توانیم با خاک یکسان کنیم.

تمجید رسانه اصولگرا از هماهنگی میدان و دیپلماسی در دولت / طعنه زیباکلام به رضا پهلوی 2