توافق ایران و عربستان معادلات بینالمللی را تغییر میدهد / گشایش اقتصادی در راه است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی توافق ایران و عربستان را سبب تغییر معادلات بین الملل و نگاه غربگرایان عنوان کرد و گفت: ابتکار دولت سیزدهم به بی نیازی از برجام و توسعه اقتصادی و همکاری با کشورهای منطقه منجر خواهد شد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، زهره الهیان درباره بیانیه مشترک ایران و عربستان برای از سرگیری روابط سیاسی و دیپلماتیک گفت: این توافق معادلات منطقه و بین المللی را تغییر داد تا آنجا که کانون خبری بیشتر رسانه های مطرح منطقه و جهان تبدیل شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: سیاست تقویت روابط با همسایگان وکشورهای منطقه و ایجاد توازن بین کشورهای مختلف از موضوعاتی است که دولت و مجلس آن را دنبال میکنند و مجلس از توافقات این چینی استقبال میکند.
وی با بیان اینکه مجلس از سیاستهای رییس جمهور در مناسبتهای بین الملل حمایت میکند، عنوان کرد: در دولت گذشته همه مناسبات سیاست خارجی کشور متوجه رابطه با کشورهای غربی و برجام بود و از کشورهای منطقه و سایر ظرفیتهای همسایگان، کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین غفلت شد که سبب ایجاد خسران برای کشور انجامید.
تعاملات تجاری کشور تقویت می شود
نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: امروز در شرایطی که غربگرایان تلاش میکنند نجات کشور را در برجام تلقی کنند، با این ابتکار عمل دولت سیزدهم و ایجاد توافق با عربستان، قطعا معادلات به سمتی خواهد رفت که جمهوری اسلامی را از برجام بی نیاز کند. همچنین تعاملات اقتصادی و تجاری کشور تقویت خواهد شد.
الهیان با بیان اینکه توافق با کشورعربستان به بی اثر شدن تلاشهای رژیم صهیونیستی خواهد انجامید، گفت: پیش از این رژیم صهیونیستی تلاش کرد با طرح موسوم به ابراهیم، عادی سازی روابط کشورهای منطقه را با خود در دستور کار قرار دهد. اما توافق ایران و عربستان سبب خواهد شد به جای عادی سازی روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی، تقویت روابط کشورهای منطقه با جمهوری اسلامی محور گفتمان قرار گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اعلام موضعی که کشورهای غربی و مقامات رژیم صهیونیستی درباره این توافق داشتند، نشان دهنده عصبانیت آنها است. چرا که این توافق گشایشی برای جبهه مقاومت و مردم مظلوم یمن خواهد بود.
این نماینده مجلس با اشاره به آثار اقتصادی این توافق اظهار داشت: این اقدام به تقویت روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای منطقه و حاشیه خلیج فارس منجر خواهد شد و بخشی از تحریمهایی که از سوی کشورهای غربی طراحی شده بود را خنثی خواهد کرد.
به گزارش ایرنا؛ به دنبال سفر بهمن ماه آیتالله سید ابراهیم رئیسی به پکن، علی شمخانی از روز دوشنبه 15 اسفند با هدف پیگیری توافقهای سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشردهای را به منظور حل و فصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.
در پایان این مذاکرات، روز جمعه 19 اسفند 1401، بیانیه سه جانبهای در پکن با امضای شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، مساعد بنمحمد العیبان وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و وانگ ئی عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر و توافق تهران - ریاض برای ازسرگیری روابط دوجانبه و بازگشایی مجدد سفارتخانههای دو کشور بعد از هفت سال قطع رابطه اعلام شد.
همچنین بخوانید