سه‌شنبه 6 آذر 1403

توپ انتخابات 1400 در زمین شورای نگهبان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توپ انتخابات 1400 در زمین شورای نگهبان

تهران - ایرنا - نام‌نویسی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید. حضور جناح‌ها و سلایق مختلف سیاسی در انتخابات، مهمترین عامل در جذب و افزایش مشارکت عمومی است و اینک توپ انتخابات ریاست جمهوری در زمین شورای نگهبان قرار دارد.

مردان سیاسی جمهوری اسلامی با صدور بیانیه‌هایی، نام خود را برای تصدی کرسی ریاست جمهوری اسلامی ایران نوشتند. بیانیه‌های قرائت شده و مواضع اعلام شده این افراد نشان می‌دهد که همه آن‌ها برنامه‌هایی برای گشایش در زندگی مردم، توسعه کشور، صیانت از حقوق و آزادی‌های اساسی شهروندان، مبارزه با فساد، حل مشکلات کشور، روابط هوشمندانه با جهان، تحول همه‌جانبه و نظام‌مند، بازگرداندن امید و نشاط به زندگی مردم، اصلاح حکمرانی اقتصادی، تغییر مناسبات اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال مولد و موارد مشابه دارند. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی از هم اکنون به بررسی جنبه های مختلف انتخابات ریاست جمهوری پرداخته اند.

مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانه‌های اعتدالی، اصلاح‌طلب و اصولگرا

رسانه اعتدالی خبر آنلاین در شبانه روز گذشته به بررسی کاندیداهای ریاست جمهوری و حمایت برخی از آنها از آیت الله رییسی پرداخت و اما پایگاه خبری تحلیلی انتخاب برنامه‌های عملی لاریجانی در سیاست خارجی را مورد بررسی قرار داد. رسانه‌های اصلاح طلب نیز در مطالب و گفت وگوهایی مختلف بر ضرورت اعتمادسازی برای مشارکت حداکثری در انتخابات تاکید کردند و مشکلات پیش‌رو در این امر خطیر را مورد بررسی قرار دادند در این خصوص روزنامه همدلی در تیتری با عنوان کاندیدا کافی است «مردم» بیاورید! به موضوع جلب مشارکت مردم پرداخت. همچنین دیگر روزنامه‌ها در گزارش های مختلف برنامه های کاندیداهای ریاست جمهوری را بررسی کردند، برای نمونه روزنامه آرمان ملی برنامه های «لاریجانی، رییسی و جهانگیری» را بازتاب داد و همچنین روزنامه شرق در تیتری با عنوان آیا یخ مشارکت در انتخابات آب می‌شود؟ حواشی ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری را برجسته کرد. همچنین خبرگزاری ایسنا سخنان محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به نامزدهای انتخابات و مردم را منعکس کرد. رسانه‌های اصولگرا در تیتری با عنوان اگر به میدان نیایم، در بدتر شدن وضع جامعه سهیم هستم، به بازتاب سخنان اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور پرداخت دیگر خبرگزاری های این جریان نیز در مطالب خود ضمن تاکید بر مشارکت حداکثری مردم، حاشیه‌های روز آخر ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری را به تصویر کشیدند.

رسانه‌های اعتدالی

تیم ضربه‌گیر رییسی در انتخابات

خبرگزاری خبرآنلاین در گزارشی به بررسی کاندیداهای ریاست جمهوری و حمایت برخی از آنها از آیت الله رییسی پرداخت و آورد:

*همان ها که مدعی بودند با آمدن رییسی پا به عرصه رقابت نخواهند گذشت، دیروز یکی بعد از دیگری آمدند و کاندیدای ریاست جمهوری شدند، کاندیداهایی که به نظر می رسد یک کارویژه خاص برای آنها تعریف شده است؛ «ضربه گیر ابراهیم رییسی»

*اما برخی این تعدد داوطلبان را نه به قصد ریاست‌جمهوری که به قصد کناره‌گیری به نفع نامزدی که اقبال بیشتری دارد، می‌دانند و همچنین نیم‌نگاهی به جایگاهی دارند که از کنار این «فداکاری» ممکن است، نصیبشان شود.

*عده‌ای دیگر می‌آیند که نامزد اصلی جریانشان تنها نماند و در مناظره‌ها از چند جبهه، موضع طرف مقابل را بکوبند. در سال 92، ائتلاف 1+2 همین کار را کردند؛ ولایتی، قالیباف و حداد عادل پس از ائتلاف قرار را بر این گذاشتند که دو نفر که شانس کمتری داشتند پس از مناظره‌ها به نفع نفر اول کنار برود که البته برعکسش را انجام دادند؛ یعنی حدادعادل خودش کنار کشید و قالیباف و ولایتی تا آخر ماندند. در این انتخابات هم شنیده می‌شود که برخی افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند، برای کمک به یک نامزد آمده‌اند.

*در طیف اصولگرایان، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده و عزت‌الله ضرغامی از جمله افرادی هستند که گمان می‌رود در نقش ضربه‌گیر و به اصطلاح پوششی برای رییسی ظاهر شوند.

*برخی معتقدند سعید جلیلی زبان منفصل رییسی خواهد بود تا بتواند مقابل حریف روبرویش درباره دیپلماسی و مخصوصا برجام، حرفی برای گفتن داشته باشد. جلیلی از جمله منتقدان سرسخت روحانی و سیاست خارجی دولت او است.

*رییسی به لحاظ اینکه سابقه خاصی در امور سیاست خارجی و دیپلماسی ندارد، احتمالا جلیلی یکی از مهمترین مهره‌های کمپین انتخاباتی او خواهد بود تا در این حوزه کم نداشته باشد. جلیلی می‌تواند برای رییسی نقش یک هافبک را داشته باشد؛ هم در حمله کمک کند و هم در دفاع؛ در وسط زمین هم بازی‌سازی کند.

*سخنانی که جلیلی پس از ثبت‌نام در ریاست‌جمهوری بیان کرد، نشانه خوبی است از این ماجرا؛ او گفته که جبهه انقلاب و کسانی که با هم همسو هستند سعی می‌کنند با هم باشند و ما باید برای 4 سال آینده برنامه داشته باشیم.

 تعامل هوشمندانه با غرب و همکاری سازنده با شرق، پیش‌شرط پیشرفت اقتصادی است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب به انعکاس سخنان علی لاریجانی کاندیدای ریاست جمهوری 1400 درباره برنامه‌اش در سیاست خارجی پرداخت و نوشت:

*تعامل هوشمندانه با غرب، همکاری سازنده با شرق و برادری با کشورهای منطقه، پیش‌شرط پیشرفت اقتصادی و جهش تولید است. هر شخصی که با این گزاره مخالف است، صراحتا توضیح دهد که چگونه می‌خواهد مشکلات اقتصادی ایران را حل کند؟

* حوزه اقتصاد، نه پادگان است و نه دادگاه که با تشر و دستور اداره شود.

*مساله امروز ایران با اقدامات نمایشی و پوپولیستی قابل حل نیست.

*کلید جادویی وجود ندارد یا با سوپرمن بازی نمی‌توان به راه حل رسید.

*عده‌ای با صدای بلند، اداره کشور را از مسیر عقلانیت خارج کردند.

*دوران کلی‌گویی و فرار از پاسخ به سوالات سخت به سر آمده است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

یک جناح - سه شعبه

روزنامه آرمان ملی در گزارشی به بررسی برنامه‌های «لاریجانی، رییسی و جهانگیری» از کاندیدای ریاست جمهوری پرداخت و نوشت:

* اصولگرایان وعده داده بودند در صورت ثبت‌نام رییسی از کاندیداتوری خودداری کرده و انصراف می‌دهند و به نفع او از شرکت در انتخابات کناره‌گیری می کنند اما ظاهرا شرایط به نحو دیگری در حال تعییر است.

*نقش سعیدجلیلی در حد کاندیدای پوششی است و برخی این گمانه را مطرح کردند که ثبت‌نام‌های پیش‌بینی شده عامل معرفی جلیلی است؛ یعنی در صورتی که رییسی احساس کند با حضور کاندیداهای دارای رای، شانس موفقیتش کاهش پیدا می‌کند، انصراف داده و عرصه را به جلیلی واگذار می‌کند.

*برخی چنین عنوان می‌کنند که ثبت‌نام لاریجانی با هدایت اصلاح‌طلبان برای شکستن آرای رییسی است؛ درصورتی که چنین نیست و اصلاح‌طلبان برای حضور در این انتخابات کاندیداهایی دارند که جهانگیری و محسن هاشمی مطرح‌ترین آنها هستند.

* از میان 14 گزینه معرفی شده از سوی جبهه اصلاحات برای حضور و ثبت‌نام اسامی 4 شخصیت یعنی جهانگیری و ظریف و هاشمی بیش از سایرین مطرح است و با انصراف ظریف است که همه امیدها به سمت جهانگیری و محسن هاشمی رفته و اصلاح‌طلبان در تلاش هستند با اجماع‌سازی و تشویق حامیانشان به حضور در انتخابات، کرسی ریاست‌جمهوری به اسحاق جهانگیری یا هاشمی تعلق بگیرد.

*در صورت انصراف رئیسی و اقبال کم به جلیلی و همچنین شرایطی که لاریجانی دارد، باید شانس زیادی برای پیروزی جهانگیری و هاشمی در انتخابات 1400 متصور بود.

*محسن هاشمی هم از امیدهای جریان اصلاحات برای تکیه بر کرسی ریاست‌جمهوری است و قدرت اقناع و کارنامه فعالیت‌های او چنان است که در مناظره‌های انتخاباتی نمی‌توان به تضعیف او پرداخت.

*پسر ارشد آیت‌الله هاشمی اگر چه همواره سعی دارد با طرح موضوعات چالشی از تنش در جامعه خودداری کند اما بدون‌شک ناگفته‌هایی دارد که اگر لازم باشد در مقابل دو ضلع اصولگرای انتخابات مطرح می‌کند تا جامعه تصمیم بگیرد.

*اسحاق جهانگیری پس از ثبت‌نام در انتخابات گفت: آنچه به عنوان معاون اول اختیارش را نداشتم و برای بسط توسعه فراگیرو پایدار، دموکراتیک، متوازن و مشارکتی ضروری و ممکن می‌دانم را اجرایی خواهم کرد.

آیا یخ مشارکت در انتخابات آب می‌شود؟

روزنامه شرق یادداشتی به قلم احسان هوشمند منتشر کرد و نوشت:

*ثبت‌نام شمار قابل‌توجهی از مسوولان و مقامات فعلی و سابق جمهوری اسلامی به‌عنوان نامزد ریاست‌جمهوری از مشخصات بارز این دوره از انتخابات است.

* سه رییس قوه فعلی و سابق اجرایی، مقننه و قضاییه (احمدی‌نژاد، رییسی و لاریجانی) یک معاون‌اول رییس‌جمهور، چند نایب‌رییس فعلی و پیشین مجلس، تعدادی از وزرا، معاونین وزرا، نمایندگان مجلس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و گروهی از فرماندهان نظامی خبر از گذر جمهوری اسلامی از دورانی می‌دهد که نیروهای سیاسی مؤثر در انقلاب و مدیریت حوادث پس از انقلاب سکاندار اداره کشور بودند.

* یخ افکار عمومی نسبت به حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری نشکسته است.

*آنچه در سخنان و بیانیه‌های بیشتر نامزدهای ثبت‌نام‌کرده مشهود بود، بیان نارضایتی ضمنی یا صریح این نامزدها از وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور و بنیان‌های اداره کشور است. هرچند تقریبا همه نامزدهای مطرح و شناخته‌شده دارای سوابقی از کار در پست و مسوولیت‌های اثرگذار در جمهوری اسلامی در دهه‌های گذشته هستند اما این سوابق مانع از آن نمی‌شود که این چهره‌های سیاسی نارضایتی خود را از وضعیت کشور به‌ویژه شرایط اقتصادی و فرهنگی و سیاسی بیان نکنند و حضور خود را برای ایجاد تحولی در اداره کشور توجیه کرده‌اند.

*احمدی‌نژاد در زمان ثبت‌نام گفت: حقیقتا با روالی که اکنون کشور اداره می‌شود، امکان اصلاح وجود ندارد. مشکل اصلی نوع نگاه کلان به کشور است.

* حل مشکلات کشور با هوس‌های پوپولیستی و نردبان‌سازی از محرومیت ملت حل نمی‌شود، این نوع موضع‌گیری‌ها از سوی نامزدهای انتخابات نشانگر درک نامزدها از شرایط کنونی کشور و نارضایتی گسترده است.

*نظرسنجی‌های مختلف از جمله نظرسنجی اخیر ایسپا نشان می‌دهد، هنوز بیش از نیمی از شهروندان واجد رأی تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند و درصد قابل‌توجهی از شهروندان اخبار انتخاباتی را دنبال نمی‌کنند.

کاندیدا کافی است «مردم» بیاورید!

روزنامه همدلی در گزارشی به ضرورت تلاش مسوولان برای پرشور کردن کردن انتخابات 1400 پرداخت و نوشت:

*تقریبا همه کاندیداها گفته‌اند که نمی‌خواستند وارد این کارزار شوند، اما اصرار مردم و توانایی آنها در حل مشکلات وادارشان کرده بود که «علی‌رغم میل قلبی و قبلی» پای به این وادی پرخطر بگذارند. * براساس برخی آمارها در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نزدیک به 400نفر خود را نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کرده‌اند. که در میان این افراد نزدیک به چهل نفر وجود دارند که آن قدر در نظام اجرایی کشور حضور داشتند که خود را واجد ظرفیت‌هایی برای طرح در انتخابات ریاست جمهوری می‌دانند.

* با این حجم از افرادی که نامزد انتخابات شده‌اند، این سوال پیش می‌آید که چه اشخاصی قرار است به این افراد رای دهند؟ این موضوع در روزهای گذشته سبب بروز برخی موقعیت‌های طنزآمیز شد که برخی کاربران در فضای مجازی ساختند و با کمی اغراق نوشتند تعداد نامزدها بیشتر از رای‌دهندگان شده است که این سخن طنز تنها ناظر به ازدیاد نامزدهای انتخابات نیست، بلکه به سردی فضای سیاسی و انتخاباتی کشور و کاهش تمایل مردم به رای دادن نیز اشاره می‌کند. *کمی بیش از یک‌سال پیش در کشور انتخاباتی برگزار شد که از نظر آمار کم‌رونق‌ترین انتخابات در جمهوری اسلامی بوده است.

*بر طبق اعلام رسمی وزیر کشور دو روز پس از انتخابات سال 98، میانگین مشارکت 42درصد بوده به این معنی که از میان 57میلیون واجد شرایط، 24میلیون نفر پای صندوق‌های رای حاضر شدند و در میان تمام شهرها کمترین میزان مشارکت مربوط به استان تهران با 26درصد حضور مردم پای صندوق‌های رای بوده است؛ موضوعی که بدون تردید نگرانی مسوولان کشور را برانگیخته است.

همیشه نگاه اصلاح‌طلبانه داشتم

روزنامه اعتماد به گفت وگو با مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری پرداخت و نوشت:

*براندازی، دعوا، بی‌عدالتی زورگویی، تبعیض و... جایی در اصلاحات ندارد.

* یک مسلمان نمی‌تواند اصلاحاتی نباشد؛ چون در قرآن هم تاکید شده که ایمان بدون عمل صالح معنی ندارد و ایمانی قابل‌قبول است که با عمل صالح توام باشد. درواقع انتخاب درست زمانی امکان‌پذیر است که تغییر در رفتار و قابلیت انعطاف در تغییر رفتار صورت گیرد و انسان برای بهبود رفتارش تلاش کند که بدون اصلاحات به هیچ عنوان نمی‌توان به جایی رسید.

* از نظر علمی، یک اصولی داشت و بدون اصول نمی‌شود دست به اصلاحات زد، یعنی ما یک اصول و اعتقادی داریم اما این اصول و اعتقاد ما اگر بخواهد خود را در جامعه‌ای که زندگی می‌کنیم، بروز دهد و ضمن تطبیق با شرایط، پیشرو باشد، طبیعتا باید در نگاه‌مان و در وضعیت پیرامون‌مان لحظه به لحظه تطبیق یافته و آن را ارتقا ببخشیم تا اصلاحاتی را محقق کنیم که در چارچوب و باور خودمان باشد، نه خارج از آن.

*بسیاری اوقات نقدی که من به اصولگراها دارم، این است که برای من روشن نیست که اینها به چه اصولی معتقدند که ما معتقد نیستیم؛ به هر حال ما در دین هم یک تعداد اصول داریم و یک تعداد فروع؛ آنچه اینها می‌گویند نه اصل و نه فرع دین است. این چیست که از نظر علمی اصل است، ولی اصول دین و فروع دین نیست!؟ در حقیقت این اصولی که از آن می‌گویند صرفا واژه‌ای است که هدف‌گذاری آن برای من و شاید برای مخاطب روشن نباشد. به کدام اصول معتقدند کسی که اصلاحات را قبول دارد، به آن معتقد نیست!؟ اصول که مشخص است.

*وقتی سیستمی وجود دارد که رقیب در مقابل آن نیست، توسعه و نوآوری و خلاقیت بی‌معنی است، چون طرف هرچه فکر می‌کند را می‌گوید و می‌گوید حق با من است.

*زمانی من قابل نقد هستم که یک ایده و راهی را مطرح کنم و یک عده بگویند به این دلیل و به آن علت راه ما بهتر از راه شما است، اینها برای خودشان می‌برند و می‌دوزند و بعد اعلام می‌کنند باید این را بپوشید و نتیجه آن همین وضعیت و همین اقبال کم برای حضور در چنین جایگاه‌هایی است.

* مجلس یازدهم به هیچ عنوان شباهتی به مجلس نهم هم ندارد. الان 10 تا 20 نفر از بچه‌های اصلاحات در مجلس حاضرند و حدود 30 نفر هم مستقل هستند و بقیه مجلس از چارچوبی هستند که آنها می‌خواهند و با همان روندی که می‌خواستند به مجلس آمده‌اند.

توصیه «قالیباف» به نامزدهای انتخابات و مردم

خبرگزاری ایسنا به انعکاس سخنان محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی پرداخت و آورد:

* تعدد نامزدهای انتخاباتی نشانه «پذیرش فرآیند انتخاباتی در ایران و موثر بودن جایگاه ریاست جمهوری» است و مردم را به مشارکت گسترده دعوت کرد.

* تعداد زیاد نامزدها از طیف‌های سیاسی مختلف، نشانگر آن است که نخبگان سیاسی کشور با سلیقه‌های مختلف، هم فرآیند انتخاباتی در ایران را پذیرفته‌اند و هم جایگاه ریاست جمهوری را موثر دانسته و اختیارات کافی برای ایجاد تغییر و تحول در آن قائل هستند.

* جدی شدن فضای رقابتی و مشارکت بالای مردم به نفع کشور و خواسته تمام دلسوزان ایران سرافراز است. تبدیل این شور انتخاباتی به مشارکت قطعی در انتخابات در صورتی اتفاق می‌افتد که نامزدهای انتخابات و جریان‌های وابسته به آنها به این مهم اعتقاد داشته باشند که امیدآفرینی و ترسیم افق روشن پیش روی کشور و ارایه راهکارهای عملیاتی برای دستیابی به آن امری ضروری برای افزایش مشارکت در انتخابات است.

* نامزدها باید از طرح ادعاهای غیرمنصفانه علیه رقیبان با جدیت بپرهیزند چرا که اینگونه اقدامات باعث سیاه نمایی از وضعیت کشور شده و مردم را نسبت به آینده ناامید می‌کند.

*ملت ایران خود بهتر از هر شخصی می‌دانند که قدرت اصلی سرزمین ما در پشتوانه مردمی آن است. افزایش این قدرت مردمی مستقیما به تأمین منافع ملی در عرصه‌های مختلف بین المللی در برابر دشمنان مردم منجر خواهد شد.

* مردم عزیز ما به این مساله توجه جدی دارند که رییس جمهور به عنوان عالی ترین مسوول اجرایی کشور مهم‌ترین نقش را در زندگی مردم ایفا می‌کند.

رسانه‌های اصولگرا

اگر به میدان نیایم، در بدتر شدن وضع جامعه سهیم هستم

خبرگزاری فارس به بازتاب سخنان اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور پرداخت و آورد:

*با مشکلات کنونی کشور از نزدیک آشنا هستم و می‌پذیرم اگر مسؤولانه به میدان نیایم در بدتر شدن وضع جامعه و خسارت‌های ناشی از عدم ورود به انتخابات، ممکن است سهیم باشم.

* «برای گشایش در زندگی مردم، توسعه ایران و آغاز مرحله نوینی از اصلاحات افق‌گشا می‌آیم و دولت ملت را تشکیل خواهم داد»

*ایران ما در سال‌های اخیر با مسایل و تنگناهای گوناگون روبرو بوده و اکنون به شدت نیازمند افق‌گشایی‌های واقعی در زندگی مردم و توسعه همه‌جانبه کشور، بهبود معیشت مردم با رفع تحریم‌ها و رشد اقتصادی پایدار و اشتغال‌زا و حمایت از تولید و بازتوزیع عادلانه‌تر ثروت است.

*انتخابات را باید به عنوان فرصتی برآمده از آرمان‌های انقلاب اسلامی و ظرفیت‌های قانون اساسی برای اعمال حاکمیت ملی و اصلاح روند حکمرانی پاس داشت و تاثیرگذار کرد.

*به اقتضائات تامین عدالت، تشکیل دولت رفاه فراگیر، فقرزدایی و افزایش شمول و کیفیت خدمات پایه همگانی، به ویژه در حوزه سلامت و آموزش، تن بدهیم و با شکاف درآمدی، تبعیض و فساد سازمان‌یافته مبارزه کنیم،

نامزد نهایی جریان اصلاحات پس از تایید صلاحیت‌ها مشخص می‌شود

خبرگزاری مهر به گفت وگو با شهاب طباطبایی سخنگوی حزب ندای ایرانیان پرداخت و آورد:

* نامزد نهایی جریان اصلاحات بعد از تصمیم شورای نگهبان و تایید صلاحیت‌ها مشخص می‌شود.

* هنوز رای‌گیری در جبهه اصلاحات برای تعیین کاندیدای نهایی انجام نشده، این رای‌گیری امروز (یکشنبه) انجام می‌شود بنابراین از میان افرادی که ثبت نام کرده‌اند رای‌گیری می‌شود و هر گزینه بالاتر از دو سوم رای را کسب کند، مورد حمایت جبهه اصلاحات خواهد بود.

* ممکن است بیش از یک نفر، دو سوم رای را به خود اختصاص دهند به همین جهت نامزد نهایی بعد از تصمیم شورای نگهبان و تایید صلاحیت‌ها مشخص می‌شود.

* کاندیدا یا کاندیداهای مورد نظر جبهه اصلاحات روز یکشنبه مشخص می‌شوند و کار تبلیغاتی و انتخاباتی خود را آغاز می‌کنند و مراحل نهایی بعد از اعلام نظر شورای نگهبان طی خواهد شد.

*فعالیت‌های انتخاباتی این دوره مثل دوره‌های قبل که انجام می‌شد، نیست از این رو اتاق‌های فکر و تولید محتوا، جایگزین ستادها خواهند بود. البته در شهرستان‌ها و استان‌ها، ستادها فعالیت خواهند داشت.

بزرگان با توپ پر آمدند

روزنامه خراسان در گزارشی به حاشیه‌های روز آخر ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و نوشت:

*در روزی که چهره های شاخصی همچون لاریجانی، رییسی، جهانگیری، رضایی، جلیلی و... ثبت نام کردند، نطق های تند نامزدها جلب توجه می کرد.

* در حالی که طی چهار روز کمتر از 20نفر از چهره های مطرح ثبت نام کردند در روز گذشته حدود 20 نفر از فعالان سیاسی و مدیریتی کشور به ساختمان فاطمی آمدند که نکته نسبتا بارز اکثر این افراد نطق های تند و آتشین آن‌ها پس از ثبت نام بود.

*در حالی که محسن هاشمی در حال انجام امور ثبت نام خود بود، اولین بمب خبری روز گذشته منفجر شد و علی لاریجانی رییس سابق مجلس که در روزهای اخیر بارها آمدنش تایید و تکذیب شده بود، وارد ستاد انتخابات شد.

*لاریجانی در نطق انتخاباتی خود اظهار کرد: ساده لوحی است که فکر شود با چند اقدام نمایشی پوپولیستی مساله قابل حل است یا کلید جادویی وجود دارد یا با سوپرمن بازی می توان به راه حل رسید. حوزه اقتصاد نه پادگان است نه دادگاه. دولت من هیچ ارتباطی به دولت آقای روحانی ندارد و با هیچ یک از جریان‌ها رایزنی نکرده‌ام.

* در حالی که خبرنگاران در انتظار حضور سید ابراهیم رییسی بودند، علیرضا زاکانی نماینده تهران در مجلس یازدهم نیز که تا روز گذشته نامش در میان نامزدهای احتمالی وجود نداشت، در ستاد انتخابات کار ثبت نامش را نهایی کرد. او عبارات تندی را که به نوعی اشاره به لاریجانی داشت در نطق خود به کار برد.

*اما دومین بمب خبری روز گذشته مربوط به حضور سید ابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه بود. رییسی پس از ثبت نام در انتخابات در جمع خبرنگاران با اعلام این که حضور من در عرصه انتخابات به صورت مستقل است، تصریح کرد: تمام انتظار من این بود که عزیزی به غیر از من در این میدان حضور پیدا کند. چون من ماموریت سنگینی داشتم. حوزه دستگاه اجرایی از قوه قضاییه اهمیت بیشتری دارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*