جای خالی درس 13 آبان و سبک زندگی اسلامی در کتب درسی
حجت الاسلام والمسلمین حسین درودی معاون امور استان های ستاد همکاری های حوزه های علمیه و وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس اظهار کرد: نیاز مبرم است که درس 13 آبان در کتبی مانند درس تاریخ و مطالعات اجتماعی و کتاب تفکر و سواد رسانهای و مانند اینها با جایگاه پاسخگویی تبیینی و نیز با توجه به عطش سؤالات دانشآموزان برنامهریزی شود.
وی ادامه داد: یکی از فضاهایی که دشمنان از آن جهت ایجاد فرصت سوء برای جنگ ترکیبی خود در این چند هفته داشته و برای آن برنامهریزیها دارند، عدم آگاهی دانشآموزان و دانشجویان به نوع تفکر شیطان بزرگ، آمریکا حامی اسرائیل کودک کش است.
حجتالاسلام و المسلمین درودی افزود: برای اینکه کوتاهیهای گذشته تکرار نشود و از آسیبهای پدید آمده، فرصتهای جبرانکننده تولید شود، ضرورت دارد اهمیت و اولویت درس شیطان شناسی مانند شیطان زدگی رژیم صهیونسیتی، انگلیس و از همه ملعونتر آمریکا که به تعبیر معمار کبیر انقلاب اسلامی شیطان بزرگ لقب گرفت در سبد فرایند آموزشی دانشآموزان برنامهریزی همه جانبه داشته باشد.
وی به ارائه پیشنهادی درباره درس 13 آبان پرداخت و گفت: 13 آبان چه روزی برای آمریکای جنایتکار و نوکرانشان از نظر سیاسی و اجتماعی بوده و هست؟ آیا برای ما هم میتواند تا آن حد مهم باشد که رفع موانع و مزاحمات تمدن نوین اسلامی را به صورت پیشگیرانه در برنامه درسی داشته باشیم؟ برای روشن شدن سؤال می توانیم چند واقعیت تاریخی را با هم ترکیب کنیم؛ واقعه اول چرا امام خمینی (ره) در سال 1343 به ترکیه تبعید شد؟ و چرا اعتراض 13 آبان در سال 1357 دانشآموزان تهرانی در دانشگاه تهران 56 شهید داشت؟ چرا دانشجویان دانشگاه شریف 13 آبان 58 سفارت جاسوسی آمریکا را اشغال کردند؟ و آخرین مورد چرا در 13 آبان 88، دشمنان انقلاب اسلامی و استقلال ایران، چگونه ناکام شدند؟
معاون امور استانهای ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: دانشآموزان میتوانند از طریق انشاء نویسی و استفاده از تکنولوژی روز و سکوهای گفتوگو برای درس ارائه شده اقدام کنند و متناسب فعالیت خود جهت بازدید از مکانهای لازم و نشستهای با مسؤولان مرتبط تقاضا دهند.
حجتالاسلام والمسلمین درودی اظهار کرد: در این روزهای آغازین سال تحصیلی شاهد پیش بینی و تذکر موضوع هفتم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در صفحه 47 هستیم؛ مقام معظم رهبری فرمودند سبک زندگی غربی برای ما خسارتهای غیر قابل جبران به بار آورده است؛ از زمان صدور این بیانیه یعنی 22 بهمن 1397 تا به حال، این توصیه حکیمانه در دستورکار فعالیت جدی مجموعههایی مانند دانش بنیانها، مراکز پژوهشی، تحقیقاتی و اندیشهورزی قرار نگرفت و یا به صورت ابتر پیگیری شده است.
وی افزود: این بیمهریها و خروجی خشونتهای بر آمده از سبک زندگی رفاه سالار و لذت مدار با فراموشی خواستههای فطری انسان خلیفه الله که در آیات وحی به صورت فنی در قالب زندگی پیامبران الهی هشدار داده شده است برای مسؤولان امر جدی گرفته نشد؛ چرا مصدایق فساد و خشونت در تفریحات خرابگر عاطفه انسانی و ویران سازی محیط زیست بشری که آن را به وضوح در جهان غرب مشاهدهگر هستیم جهت امن سازی مدارس و خانوادههای آنان در دستور کار قرار نگرفت و توقف ساخت و ساز آنها توسط ماهوارهها و کانالهای برنامهساز فضای مجازی به ویژه در دوران سلطنت کرونا در خانوادههای کشور با شوخی و شل کاری مواجه شد.
معاون امور استانهای ستاد همکاریهای حوزههای علمیه و وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه باید متناسب آرایش دشمن برنامه مقابله به مثل تمام ساحتی تعریف و تبیین شود، گفت: آنچه دشمن را برای برنامهریزی میان مدت و بلند مرتبه ناامید میکند، برنامهریزی جبرانی برای دوسال کرونایی و دوصد هزار آسیب های پنهان و آشکار آن است.
وی به آفات حاصل از دوسال کرونایی در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: از جمله این آفات شامل کمرنگ شدن جایگاه معلم در نزد دانشآموزان، تحقیر مقام علم و عالم، صوری شدن مقام علم آموزی، قبح زدایی از حریمهای انسانی و الهی، جابهجا شدن جایگاه حق و باطل، اشغال جایگاه مروت و منزلت انسانی توسط دروغ و دغل کاری، رونق بازار جعل اسناد و مدارک علمی، تخریب ستونهای عاطفی و عقلایی در خانواده، کمرنگ شدن افکار ابتکاری، تشویق به بیگانه پرستی و خود تحقیری، تنزل مکالمات اخلاقی، تبلیغ نشانهای اباحهگری، مطالبهگری ظالمانه دانشآموزان از والدین، پر کردن سبد روح و روان دانش آموزان از هیجانات مسموم توسط مدیریت دشمن در فضای مجازی، نهادینه کردن بردگی مدرن در قالب تمدن مدرن با عطش آزادی بدون حد و مرز و آدرس غلط دادن و تعریف و تمجید مهاجرت برای عملگی علمی در کشورهای اروپایی است.
حجتالاسلام والمسلمین درودی به راهکارهای جبرانساز، درمانگر و پیشگیرانه اشاره کرد و افزود: عمل به پیشنهاد سند تحول جهت تشکیل شورای عالی تربیتی از این موارد است؛ به این معنی که همه دستگاهها در دولت مردمی سیزدهم برای هر برنامه خرد و کلان خود پیوست آموزش و پرورش جهت همسویی فرهنگی و معنوی متناسب تعریف کنند.
وی ادامه داد: عمل به بیانیه گام دوم بخش سبک زندگی اسلامی با کمک از نخبگان فعال در عرصه مؤسسات دانشبنیان، رعایت حق تقدم آموزش و پرورش در اولویت دهی دانشگاه فرهنگیان و جذب نخبگان برای مقام معلمی و معیشت متناسب موقعیت تربیتی و حقیقیت نظام تعلیم و تربیت تراز، تعریف چشم انداز قابل قبول برای حل مسائل و مشکات آموزش و پرورش در هیأت دولت و مراکز سیاستگذاری، بازتعریف سواد در مدارک و اسناد اجرایی، بازآوری متون مورد نیاز شکوفایی و شکلدهی متناسب فطرت انسانی، نوسازی زیر ساختهای کتب درسی و متون آموزشی متناسب الگوسازی از انسان کامل، تشکیل مدارس کارآفرین، ایجاد رشته استعدادیابی دانشآموز در دانشگاه فرهنگیان، ایجاد مدارس متناسب آمایش جمعیتی با ترکیبی از فعالیتهای 24 نوع مدارس در کشور و ایجاد حوزههای علمیه با رویکرد دانش آموزی جهت تربیت طلاب مستعد نظام تعلیم و تربیت تراز انقلاب اسلامی از دیگر پیشنهادات است.
پایان پیام /