جنگ 12 روزه چه شوکی به اقتصاد کشور وارد کرد؟/ مردم تاب محدودیت های بیشتر مالی را ندارند

اقتصادنیوز: جعفر قادری، نایب رییس کمیسیون اقتصادی گفت: با توجه به تبعات جنگ 12 روزه نه تنها تیم اقتصادی دولت، بلکه همه ارکان نظام باید آستین ها را بالا بزنند.
به گزارش اقتصادنیوز، جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با روزنامه اطلاعات با اشاره به تبعات اقتصادی جنگ 12 روزه و تاکید بر اینکه «اقتصاد ایران شرایط پرچالشی را پشت سر می گذارد» اظهار داشت: در شرایطی که بازار اقتصادی منتظر تعیین تکلیف مذاکرات و دیپلماسی بود تا به قول معروف تکانی بخورد، تهاجم نظامی غیرمنتظره رژیم صهیونیستی هم امید به گره گشایی را به کمترین حالت ممکن رساند، هم اینکه مناسبات اقتصادی را در موقعیت سختی قرار داد. بنابراین نه تنها تیم اقتصادی دولت، بلکه همه ارکان نظام حکمرانی باید آستین ها را بالا بزنند تا از طریق مدیریتی واقع بینانه و استفاده بهینه از پتانسیل های موجود، مقدمات را برای عبور از تنگتنای اقتصادی فراهم کرد.
نماینده شیراز در مجلس دوازدهم در ادامه گفت: جنگ با اسرائیل تبعاتی چون ریسک تورمی، به هم ریختگی بازار ارز و موج منفی در سرمایه گذاری برای اقتصاد ایران به همراه داشت. نیازی به توضیح اضافه نیست که مدیریت این شرایط بدون توجه به سیاست انعطاف پذیر مالی و نگاهی واقع بینانه به فرصت ها و تهدیدها میسر نخواهد شد. بنابراین دست اندکاران اقتصادی که شامل وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه می شوند، باید با رصد دقیق شرایطی که حاکم است، برنامه هایی کارشناسی را مدنظر قرار بدهند تا اقتصادی که تحت تحریم آسیب هایی جدی دیده است، بیشتر از این با بحران مواجه نشود.
او افزود: نکته مسلم این است که جامعه تاب محدودیت های بیشتر مالی را ندارد و اگر راهی برای کمرنگ کردن تبعات منفی جنگ نداشته باشیم، باید به استقبال بحرانی برویم که مدیریتش از هر دشواری دشوارتر خواهد بود. برای همین هماهنگی وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه الزام اصلی است که حتما و قطعا باید به این موضوع توجهی ویژه داشت.این نماینده مجلس همچنین با اشاره به سهم تجارت خارجی در رونق اقتصادی توضیح داد: اینکه اقتصاد ایران بنا به دلائلی که ریشه در تحرکات سیاست خارجی و نوع نگاه نظام سیاسی به ارتباط با غرب دارد، نمی تواند در بازار جهانی اقتصاد حضوری موثر داشته باشد، واقعیتی هزینه ساز و تلخ است که نزدیک به 2 دهه مناسبات تجاری ما را تقریبا قفل کرده است. با این وجود از آنجایی که بدون رونق صادرات و واردات نمی توانیم به نظم مالی برسیم، باید به این بخش مهم توجهی خاص داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: با نگاهی به مقدار خرید و فروش بین المللی در سال گذشته می بینیم، از تجارت غیرنفتی کشور، 57 میلیارد و 844 میلیون دلار به صادرات غیر نفتی و 72 میلیارد و 375 میلیون دلار به واردات اختصاص داشته است که این آمار نسبت به پتانسیل های اقتصادی و جایگاه ما در منطقه رضایت بخش نیست. بنابراین با در نظر گرفتن عناد همیشگی آمریکا و غرب با ایران، باید سراغ همسایه ها، چین و روسیه و حتی کشورهایی از آمریکای جنوبی برویم تا با داد و ستد، هم دلار به خزانه کشور تزریق شود و هم اقلام مورد نیازمان را خریداری کنیم. در واقع باید برای رونق صادرات غیرنفتی، برای صدور محصولات پتروشیمی، کشاورزی، صنایع دستی و... کارهای لازم را پیگیری کنیم تا مطالبه عمومی در حوزه اقتصاد را برآورده کنیم.قادری در پایان یادآور شد: همه ارکان نظام حکمرانی برای آرامشِ مردمی که در حساس ترین روزها پای نظام و کشور ایستادند، باید شبانه روز فعالیت کارشناسی داشته باشند تا انشاءالله بتوانیم، ذهن جامعه را به لحاظ معیشتی آرام کنیم.
همچنین بخوانید- علم الهدی: خود رهبری پایگاه العدید را برای پاسخ به حمله آمریکا انتخاب کردند / دیپلماسی ما نباید از میدان ما فاصله بگیرد
- روایتی از آخرین ساعات زندگی شهید محمد علیزاده / به او زنگ زدم دیر جواب داد؛ گفت رفته بودم غسل شهادت کنم + فیلم
- بازیابی مسیر توسعه بعد از جنگ ایران و اسرائیل / مشکل نوع وسیله است یا راهی که انتخاب کردیم؟
- وزیر دفاع: برای جلوگیری از گسترش بحران، با درخواست آتشبس موافقت کردیم