حضور قدرتمند تیم بدمینتون ایران در بازیهای آسیایی هانگژو چین
شیراز - ایرنا - رئیس فدراسیون بدمینتون با اظهار اینکه برای بازیهای مهم آسیایی 2022 هانژو چین برنامه خوبی داریم، گفت: تا شروع این رقابت ها که شهریور ماه 1401 است چندین مرحله اردو و بازی های تدارکاتی برگزار خواهیم کرد و می خواهیم با قدرت روانه این بازیها شویم.
محمدرضا پوریا روز جمعه در حاشیه برگزاری مرحله نیمه نهایی مسابقات جام فجر در مصاحبه با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار داشت: برگزاری جام فجربهترین بازی های تدارکاتی برای تیم ملی بدمینتون بانوان و آقایان است زیرا در این پیکارها ورزشکاران کشورهایی مانند هند، اندونزی و مالزی که در المپیک صاحب مدال هستند شرکت دارند و این بهترین فرصت برای ایران است که با حریفان آسیایی آشنایی پیدا کنند.
وی گفت: تیم پارا بدمینتون ایران که بعد از 50 سال در آسیا مدال گرفت هم با قدرت روانه بازی هایی پارآسیایی هانگژو خواهیم کرد و امید کسب مدال داریم، همه تلاش ما این است که هم در بازیهایی آسیا و هم در پاراسیایی حضوری موفق داشته باشیم.
پوریا ادامه داد: بعد از عید 1401 اردوی های تیم ملی در تهران شروع خواهد شد و هفت استان هم پیشنهاد میزبانی تیم ملی را داده اند که استان فارس هم در این فهرست قرار دارد و سعی خواهیم کرد استان ها هم در برگزاری میزبانی تیم های ملی سهم داشته باشند.
شرق آسیا قطب بدمینتون در جهان است
رئیس فدراسیون بدمینتون سطح کیفی جام فجر با حضور 15 کشور صاحب نام در این رشته را خوب ارزیابی کرد وافزود: شرق آسیا با کشورهای نظیر هند، مالزی و اندونزی قدرت های این رشته در جهان هستند و حضور تعدادی از ورزشکاران دارای رنکینگ زیر 100 چهان برکیفیت این مسابقات افزوده و بازیها را جذاب کرده است ضمن اینکه کرونا و سویه اومیکرون در جهان موجب شد که بسیاری از کشورها که اعلام آمادگی حضور در این مسابقات را کرده بودند، انصراف دهند و گرنه این رقابت ها قرار بود با حضور 30 کشور و حتی بیشتر برگزار شود کهدر نهایت هم 15 کشور شرکت کردند.
وی گفت: بدمینتون تنها رشته ای است که طی 30 دوره به صورت متوالی در سطح بین المللی و آن هم در دهه مبارک فجر مسابقه برگزار کرده است و طی این 30دوره، 17 دوره درتهران و 13 دوره هم در استان های فارس، اصفهان، زنجان، سمنان و یزد برگزار شده است.
پوریا در مورد میزبانی شیراز هم گفت: شیراز از جمله شهرهایی است که در امر برگزاری مسابقات موفق ظاهر شده است و تاکنون سه دوره میزبان بوده اند که از ایمانیه استاندار فارس و صفری سرپرست اداره کل ورزش و جوانان که خوب همکاری کردند تشکر داریم و امیدواریم دوباره شیراز که کنفدراسیون بدمینتنون اسیا و فدراسیون جهانی روی ان نظر مثبت دارند میزبان شوند.
او بیان داشت: هیات بدمینتون فارس یکی از پایگاه های خوب استعدادیابی فدراسیون است که در امرمیزبانی هم موفق ظاهرشده اند و ما نیز برای این مسابقات سه کورت (موکت مخصوص و تجهیزات) با ارزش 200 میلیون تومان به هیات بدمینتون فارس هدیه دادیم ضمن اینکه فارس در این مسابقات چندین بازیکن داشت و در تیم های ملی هم همیشه نماینده داشته اند.
به گزارش ایرنا، در این پیکارها 74 بازیکن در رده آقایان و 40 ورزشکار در رده بانوان از 16 کشور شرکت دارند.
رقابت های بانوان صبح ها و مسابقات آقایان هم بعد از ظهرها برگزار می شود.
این رقابت ها به دلیل وضعیت قرمز شیراز از نظر شیوع کرونا بدون حضور تماشاگران برگزار می شود.
تیم های ارمنستان، استرالیا، جمهوری آذربایجان، بلژیک، بلغارستان، کانادا، هند، قزاقستان، مالزی، پرتغال، اسلواکی، اوکراین، روسیه، اندونزی، عراق و ایران در سی امین دوره مسابقات بین المللی بدمینتون فجر حضور دارند.
سی اُمین دوره مسابقات بین المللی بدمینتون جام فجر، عصر جمعه 22 بهمن ماه با تعیین نفرات برتر و با حضور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان در شیراز پایان می یابد.
بیست و نهمین دوره مسابقات بدمینتون بینالمللی جام فجر، بهمن ماه 98 با شرکت 14 تیم داخلی و خارجی و در 2 بخش بانوان و مردان به میزبانی سالن شهید آیتالله دستغیب شیراز برگزار شد.
25 هزار دلار جایزه برای ورزشکاران برتر این دوره مسابقات در نظر گرفته شده است.
تاریخ بدمینتون
بازی بدمینتون (Badminton) برای نخستن بار از کشور هندوستان با نام پونا آغاز شده است و سپس افسران ارتش انگستان که در هندوستان حضور داشتند این ورزش را به کشورشان انتقال دادند.
این رشته در ایران هم برای نخستین بار هم توسط کارکنان شرکت نفت انگلستان در شهر مسجدسلیمان آغاز شد و اولین تیم ملی ایران هم در بازیهای آسیایی تهران در سال 1974 شرکت کرد که در بین 12 تیم، هشتم شد.
بدمینتون از سال 1992 در المپیک بارسلون به بازیهای المپیک اضافه شد. پس از آن بود که به میزان اعتبار این ورزش در کشورهای آسیایی مثل چین، کره، اندونزی، مالزی افزوده شد.