دوشنبه 5 آذر 1403

حل مشکل پسماند و رفع بیکاری؛ اولویت دولت در گیلان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
حل مشکل پسماند و رفع بیکاری؛ اولویت دولت در گیلان

رئیس دولت سیزدهم گیلان را به عنوان مقصد پانزدهمین سفر استانی خود انتخاب کرد. بازدید از طرح‌ها و پروژه‌های صنعتی زیربنایی و عمرانی، دیدار و گفت‌وگو با اقشار مختلف مردم، نخبگان، ایثارگران و خانواده شهدا، شرکت در شورای اداری و حضور در نشست خبری از مهم‌ترین برنامه‌های سفر سید ابراهیم رئیسی به استان گیلان بود. رئیس قوه مجریه در این سفر حل مشکل پسماند و رفع بیکاری را از اولویت‌های دولت در...

به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه مجریه در پانزدهمین سفر استانی خود، صبح جمعه 8 بهمن وارد وارد فرودگاه بین‌المللی سردار جنگل رشت شد و در بدو ورود از سوی نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و جمعی از مسئولین محلی مورد استقبال قرار گرفت.

تعدادی از وزرا و اعضای کابینه سیزدهم از جمله سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، احمد وحیدی وزیر کشور، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، سید رضا فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه، سید امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی دولت، سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس‌جمهور، انسیه خزعلی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده و سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با حضور در استان هرمزگان در جریان مشکلات مرتبط با حوزه وزارت خود قرار گرفتند.

رئیسی در بدو ورود به استان گیلان در فرودگاه سردار جنگل، با بیان اینکه گیلان استان بسیار پر ظرفیتی است، گفت: ظرفیت اقتصاد دریا و ظرفیت اقتصاد گردشگری و... و ظرفیتهای بسیاری که در استان وجود دارد می تواند بسیاری از مسائل و مشکلات از جمله بیکاری را رفع کند.

رئیس دولت سیزدهم بلافاصله پس از ورود به مرکز استان گیلان راهی شرکت صنایع پوشش ایران شد و از بخش‌های مختلف این مجموعه صنعتی بازدید کرد و در این بازدید با توضیحات وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولین محلی در جریان روند رفع مشکلات و راه‌اندازی این کارخانه قرار گرفت. وی همچنین در گفت‌وگویی با کارکنان و کارگران شرکت صنایع پوشش ایران، از نزدیک در جریان دغدغه‌ها و مشکلات آنان قرار گرفت.

پس از آن رئیسی در بازدید از مرکز کنترل ترافیک دریایی بندر کاسپین از نزدیک در جریان ظرفیت‌ها و مزیت‌های توسعه این بندر قرار گرفت. وی در این بازدید با گزارش رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و مسئولین بندر کاسپین در جریان روند احداث اسکله‌های جدید در این بندر و نیز آخرین وضعیت اتصال خط آهن چابهار به بندر کاسپین قرار گرفت.

رئیس قوه مجریه همچنین از پروژه احداث خط آهن قزوین - رشت - انزلی بازدید و با اشاره به اهمیت اتصال کریدور خط آهن شمال به جنوب اظهار کرد: تکمیل این خط آهن می‌تواند ضمن تسهیل حمل و نقل کالا، زمان و هزینه‌های انتقال کالا را کاهش دهد.

رئیسی به عنوان برنامه بعدی خود در این سفر با حضودر گلزار شهدای رشت و مزار میرزا کوچک ختن جنگلی، با گرامیداشت رشادت‌ها و مبارزات مجاهدانه سردار جنگل در مقابل استبداد داخلی و استعمار خارجی بیان کرد: باید رشادت‌، مبارزات و مجاهدت های شخصیت‌هایی مانند میرزا کوچک خان جنگلی به نسل جوان و آینده به خوبی شناسانده شود.

رئیس دولت سیزدهم عصر جمعه در دیدار با نخبگان، علما، خانواده شهدا، ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف مردم که در سالن شهدای ناجای رشت برگزار شد، با بیان اینکه از اولویت‌های ما در استان گیلان رفع موانع تولید و فعال کردن چرخ تولید و واحدهای نیمه تعطیل است، گفت: مدیرانی که بانیان وضع موجود هستند نباید ادامه وضعیت بدهند.

در این دیدار آیت‌الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت گفت: رسوبات تالاب و همچنین پسماند که حدود 100ها متر ارتفاع دارد، شیرابه‌های ناشی از آن مردم استان و به ویژه رشت را واقعا آزار می‌دهد، تقاضا داریم کارگروه ویژه‌ای تشکیل شود تا این مسائل به جد پیگیر و رفع شوند.

رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر به استان گیلان عصر جمعه از مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در رشت بازدید و بر لزوم پاسخگویی دقیق و سریع به درخواست‌ها و مطالبات مردمی تاکید کرد. وی در این بازدید همچنین شخصاً چند درخواست مردمی را بررسی کرد و به تماس تلفنی یکی از شهروندان گیلانی در این زمینه پاسخ داد.

رئیس قوه مجریه طبق معمول سفرهای استانی خود در جلسه شورای اداری استان گیلان شرکت کرد و در این نشست با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند سلامت نظام اداری هستیم، اظهار کرد: سلامت نظام اداری یک ضرورت در مدیریت در نظم دینی است.

وی با بیان اینکه مردم از دولت و حاکمیت انتظار روابط ناسالم را ندارند، گفت: روابط ناسالم سیستم اداری را در نظر مردم بد جلوه میدهد و به اعتماد آنان آسیب میزند لذا نظام اداری باید از ناکارآمدی، روابط ناسالم، پارتی‌بازی، ناحق کردن حق، رشوه گرفتن، تقدم افراد ناصالح بر افراد صالح و... اجتناب کند و این امر بخشنامه‌ای نیست و باید کارآمدی با عمل و اجرا در نظر مردم جلوه کند.

رئیسی حل مشکل پسماند استان‌های شمالی از جمله گیلان را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: پسماند اولویت گیلان است، زیرا با سلامت مردم و سلامت محیط زیست سر و کار دارد لذا پسماند باید یک مسئول رسمی داشته باشد تا مردم را از نگرانی خارج کنیم و در تخصیص بودجه جزو اولویت های ماست.

در جلسه شورای اداری استان گیلان مهرداد گودرزوند چگینی رئیس مجمع نمایندگان گیلان، ابراهیم نجفی نماینده مردم آستانه اشرفیه، احمد دنیامالی، نماینده مردم بندرانزلی و سید کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی مشکلات و دغدغه‌های مردم گیلان را مطرح کردند. همچنین در این جلسه سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، انسیه خزعلی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده و بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ارائه گزارشی از سفر هیات دولت به استان گیلان پرداختند.

رئیس دولت سیزدهم در پایان سفر استانی خود به گیلان با حضور در یک نشست خبری با حضور رسانه‌های محلی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر آزادسازی سواحل دریای خزر، گفت: دستگاههای اداری باید بیش از دیگران خود را موظف به رعایت قوانین بدانند برای ایجاد و احداث بنا باید مقید به قانون باشند، وقتی آنها مجری قانون باشند مردم هم رعایت میکنند؛ تاکید دارم که ساحل یک حریمی دارد و طبیعتا در جهت احداث بنا باید رعایت شود و جاهایی که رعایت نکردند باید رعایت کنند لذا اگر دستگاهی مانع استفاده و آزادسازی سواحل برای مردم شوند باید قانون را رعایت کنند و اجرای این موضوع در شورای اداری هم مطرح شد و صرفا برای گیلان نیست وشامل مازندران هم می شود و ساحل برای همه هست.

وی با اشاره به مشکل پسماند در این استان اظهار کرد: مسئله دیگر پسماندهاست که بسیار مردم این خطه را اذیت کرده و موجب امراض شده. شرایط اصلا مساعد نیست و مدیریت پسماند بسیار ضروری است که در کشور باید رصد و پیگیری شود و در اولویت اختصاص بودجه و پیگیری قرار دارد.

رئیسی همچنین عنوان کرد: مسئله فعال کردن بخشهای دیگر در حوزه کشاورزی، دامداری، راه، حمل و نقل، ریل است. در سفر اخیر به روسیه مظرح شد که اگر یک مرکزیت برای منطقه پیدا کنیم، استان گیلان مرکز ارتباطی ما هم با اتحادیه اوراسیا و هم با منطقه است. زیرساختهایی در اینجا شروع شده و در نیمه راه است و کار در نیمه راه مانده و باید تکمیل شود و اولویت اشتغال با نیروهای بومی هر منطقه است. در استان گیلان اقتصاد دریا، گردشگری، کشاورزی می‌تواند رونق اشتغال را در پی داشته باشد و جزو مستندات سفر، پیگیری و اجرایی میشود.

اقدامات وزرا در سفر به گیلان

سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، احمد وحیدی وزیر کشور، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، سید رضا فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه، سید امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی دولت، سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس‌جمهور، انسیه خزعلی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده و سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور، رئیس قوه مجریه را در این سفر همراهی و از طرح‌های عمرانی و بخش‌های مختلف گیلان بازدید و در جلسات شورای اداری شهرستان‌های این استان شرکت کردند.

سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از یک کارخانه چایسازی در شهرستان لنگرود در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به چای گیلان دارد، گفت: جوانسازی باغات چای گیلان از مهم‌ترین مصوبات سفر هیئت دولت به گیلان است.

ساداتی‌نژاد که به عنوان نماینده دولت در این سفر در شهرستانهای رودسر و املش حاضر شده بود، برنامه اصلی وزارت جهاد کشاورزی را افزایش تولید یک میلیون تنی برنج با همکاری قرارگاه سازندگی سپاه دانست و عنوان کرد: امیدواریم این مهم طی چهار سال آینده به نتیجه برسد.

وزیر جهاد کشاورزی در جلسه شورای اداری شهرستان رودسر هم با بیان اینکه استان‌های شمالی به خصوص گیلان گل سرسبد بخش کشاورزی کشور هستند، گفت: 30 میلیارد تومان هم برای حفظ و حراست جنگل‌های استان گیلان اختصاص دادیم. همچنین 50 میلیارد تومان برای بهبود و توسعه باغات مرکبات دیده شده است.

ساداتی‌نژاد همچنین در جلسه شورای اداری شهرستان املش با بیان اینکه 1600 میلیارد تومان برای بخش کشاورزی گیلان مصوبه داریم، تاکید کرد: چای در املش جایگاه ویژه‌ای دارد و با چنین قابلیت‌هایی نباید این میزان بیکاری وجود داشته باشد.

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این سفر برای بررسی روند ساخت سد شفارود به محل ساخت این سد رفت و با کارفرمای این طرح گفتوگو کرد و در جریان روند ساخت این سد قرار گرفت.

احمد وحیدی وزیر کشور هم در از سایت زباله و تصفیهخانه شیرابه لندفیل سراوان رشت بازدید کرد. وحیدی همچنین از آخرین وضعیت ارتباطی راه اصلی جاده خشکبیجار - خمام بازدید کرد.

وزیر کشور در جلسه شورای اداری شهرستان رشت هم با بیان اینکه تهدید تغییر کاربری زودتر از تهدید بحران آب و کم‌آبی به سراغ ما خواهد آمد، خاطرنشان کرد: نباید زمین‌های حاصلخیز جای خود را به سیمان و سنک و گچ دهد و حتما باید با قدرت جلوی تغییر کاربری اراضی کشاورزی را بگیریم.

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه بازدید از مجتمع بندری انزلی در جمع خبرنگاران از تخصیص اعتبار 2176 میلیارد تومانی برای راه‌های گیلان خبر داد و گفت: 750 میلیارد تومان اعتبار سفر هیئت دولت به گیلان برای راه‌آهن انزلی - آستارا پیش‌بینی شده است.

از طرفی سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، در این سفر به عنوان نماینده دولت با سفر به شهرستان تالش از پروژه‌های عمرانی این شهرستان بازدید کرد. سجادی همچنین با سفر به شهرستان آستارا از پروژه‌های ورزشی، اقتصادی و بهداشتی در این بندر مرزی بازدید کرد.

سید رضا فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در جلسه شورای اداری شهرستان صومعه‌سرا حاضر شد و در این جلسه، تورم را بیماری مزمن اقتصاد ایران دانست که مدت کم و کوتاه حل نمیشود و نیازمند اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور است و تصریح کرد: خبر خوب این است که در چند ماه گذشته اتفاقات بزرگی در جهت اصلاح ساختار اقتصادی کشور رخ داده است.

همچنین بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در جلسه شورای اداری شهرستان سیاهکل، استفاده ظرفیت توریسم سلامت در استان را حائز اهمیت خواند و عنوان کرد: این حوزه نیز در گیلان بسیار جای کار دارد و باید نگاه بیشتری به آن شود.

از سوی دیگر علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه بازدید از تالاب بین‌المللی انزلی در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به امکاناتی که در اختیار دستگاه‌هاست مخصوصا سازمان محیط زیست کشور، دستگاه‌ها مسئولیت خود را به خوبی برای حفظ تالاب انزلی انجام ندادند.

سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در جلسه شورای اداری شهرستان لنگرود، از راه‌اندازی صندوق پیشرفت و عدالت با نمایندگی در همه استان‌ها خبر داد و عنوان کرد: سرمایه اولیه این صندوق برای هر استان 2000 میلیارد تومان بوده و مازاد مالیات و فروش دارایی‌های دولت در این صندوق ذخیره شده و پشتوانه سرمایه‌گذاری می‌شود.

همچنین سید امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی دولت در جلسه شورای اداری شهرستان فومن مشکل راه و فرسودگی شبکه آب و برق را در این منطقه یادآور شد و گفت: متاسفانه شاهد تنش آبی در شهرستان فومن هستیم و 25 روستا با تنش آبی در فصل کشاورزی مواجه هستند.

در این سفر سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس‌جمهور در بازدید از سد مخزنی دیورش رودبار با بیان اینکه این طرح از پیشرفت فیزیکی بسیار خوبی برخوردار است، اظهار کرد: برای ساخت این سد از منابع استانی اعتبار پیش‌بینی شده و بر اساس گزارش پیمانکار و مدیر عامل آب منطقه‌ای پرداخت شده است.

سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور هم به عنوان نماینده دولت در به شهرستان آستانه اشرفیه، با بیان اینکه طرح تبدیل آستانه اشرفیه به منطقه ویژه اقتصادی در حال بررسی است، گفت: نزدیکی اسکله کیاشهر به منطقه آزاد انزلی شرایط خوبی به وجود آورده تا این شهرستان به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شود.

گزارش تصویری این سفر استانی را می‌توانید در این لینک ببینید.

انتهای پیام