چهارشنبه 7 آذر 1403

خشم شدید سناتور آمریکایی از حکم دادگاه لاهه درباره رفح

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
خشم شدید سناتور آمریکایی از حکم دادگاه لاهه درباره رفح

سناتور آمریکایی با اشاره به حکم دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر توقف حملات اسرائیل به نوار غزه گفت «دیوان بین‌المللی دادگستری برود به جهنم!»

دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان عالی‌ترین نهاد قضایی سازمان ملل متحد روز جمعه با صدور حکمی تاریخی از رژیم صهیونیستی خواست فورا حمله نظامی خود و هرگونه اقدام دیگری را در شهر رفح متوقف کند؛ حکمی که پس از گذشت بیش از هفت ماه از جنگ غزه، می‌تواند فشارهای بین‌المللی علیه تل‌آویو را تشدید کند.

خبر مرتبط واکنش بورل به حکم دادگاه لاهه علیه اسرائیل

جورپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به حکم دیوان بین‌المللی دادگستری علیه اسرائیل گفت این اتحادیه مجبور خواهد شد میان تعهد به حمایت از نهادهای بین‌المللی و حمایت از اسرائیل یکی را انتخاب کند.

«لیندسی گراهام» سناتور جنگ‌طلب آمریکایی با اشاره به این حکم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دیوان بین‌المللی دادگستری برود به جهنم! مدتهاست که مجبور به تحمل در برابر سازمان‌های دادگستری بین‌المللی هستیم که به سازمان ملل مربوط هستند.»

او در ادامه این پست ادعا کرد: «حکم دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر اینکه اسرائیل باید حملات را متوقف کند، نیازمند نابودی چهار گردان حماس است که از فلسطینیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند. این مضحک است! این حکم باید توسط اسرائیل نادیده گرفته شود و همینطور خواهد شد.»

درحالی که شهرک‌نشینان صهیونیست و شهروندان اراضی اشغالی بارها طی تجمعاتی خواستار کناره‌گیری «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شده‌اند و اعتراضات آنها اغلب با سرکوب مواجه می‌شود، سناتور گراهام پیشتر ادعا کرد: «اسرائیل و ایالات متحده با سیستم قضایی مستقل دموکراسی‌های قوی محسوب می‌شوند. تحریم‌ها باید اعمال شوند زیرا اگر ما نتوانیم از دوستانمان در اسرائیل دفاع کنیم، آمریکا بعدی خواهد بود.»

علاوه بر حکم اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری، هفته گذشته دادستان دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه برای «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایات جنگی علیه ملت فلسطین درخواست حکم بازداشت کرد.

دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) وظیفه دارد افراد را به اتهام «جنایات جنگی» مورد محاکمه قرار دهد اما دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) مسئولیت حقوقی دولت‌ها و ملت‌ها را در نظر می‌گیرد. برای مثال، آفریقای جنوبی بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی، شکایتی را علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری ثبت کرده است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

خشم شدید سناتور آمریکایی از حکم دادگاه لاهه درباره رفح 2