پنج‌شنبه 8 آذر 1403

درباره جو بایدن

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
درباره جو بایدن

تهران - ایرنا - جوزف رابینت بایدن جونیور که به اختصار جو بایدن نامیده می‌شود یکی از پرسابقه‌ترین سناتورهای آمریکا محسوب می‌شود که از طرف باراک اوباما به عنوان چهل و هفتمین معاون رییس‌جمهوری آمریکا انتخاب شد و اکنون از نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 میلادی و یکی از اصلی‌ترین مخالفان و رقیبان دونالد ترامپ به شمار می‌آید.

جوزف بایدن در 20 نوامبر 1942 در اسکرانتون، شهری در شمال شرق ایالت پنسیلوانیا در خانواده ای کاتولیک ایرلندی تبار متولد شد، مادرش به عنوان کدبانو در خانه ها کار می کرد و پدرش فروشنده اتومبیل بود. هنگامی که بایدن 10 ساله بود، خانواده اش به دلیل مشکلات مالی، ناگزیر شدند، برای چند سال در خانه جد مادری جوزف در دلاوار سکونت گزیدند، بدین ترتیب بایدن دوره دبیرستان را در این شهر به پایان رساند و وارد دانشگاه دلاوار شد. او از دانشگاه دلاوار در 2 رشته علوم سیاسی و تاریخ مدرک لیسانس گرفت و بعد به دانشگاه سیراکیوز رفت و در 1968 میلادی موفق به اخذ درجه دکتری در رشته حقوق شد. البته باید گفت بایدن 2 سال پیش از اخذ مدرک دکتری خود در 1966 میلادی با نیلیا هانتر، دانشجوی دانشگاه سیراکیوز، ازدواج کرد و صاحب 2 پسر و یک دختر شد.

بایدن در دسامبر 1972 میلادی در حادثه‌ای همسر 30 ساله خود نیلیا بایدن و دختر یک ساله اش، نائومی را در تصادف اتومبیل از دست داد در این حادثه 2 پسر او به نام‌های بایو 4 ساله و هانتر3 ساله جان سالم به در بردند اما آسیب‌های جسمی شدیدی متحمل شدند. این تصادف در دلاوار و در اثر برخورد واگن استیشن خانواده بایدن با یک تریلر رخ داد. مرگ همسر و دختر کوچکش برای بایدن بسیار ویرانگر بود. از دیگر حوادث زندگی این سیاستمدار آمریکایی مرگ پسر 46 ساله اش بود که در دورانی که معاون ریاست جمهوری آمریکا بود، آن را تجربه کرد. بایدن در می 2015 میلادی پسر بزرگش، بایو بایدن را به دلیل ابتلا به بیماری سرطان مغز از دست داد. بایدن در 1977 میلادی بار دیگر ازدواج کرد که ثمره این ازدواج، یک دختر بود.

ورود به فعالیت های سیاسی

جو بایدن در 1960 میلادی وارد فعالیت های سیاسی شد، همچنین پیروزی در انتخابات شوراهای محلی دلاوار در 1970 میلادی زمینه ساز راهیابی او به سنای آمریکا در 1973 میلادی شد، این در حالی بود که او به حداقل سن یعنی 30 سال برای عضویت در سنا، رسیده بود، بایدن چون از 30 سالگی عضو این مجلس بود و به مدت 36 سال در این مسوولیت باقی ماند، پرسابقه ترین سناتور در تاریخ این کشور محسوب می شود. همچنین این سیاستمدار آمریکایی در سال های 1988 و 2008 میلادی داوطلب نامزدی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری بود اما از رقیبان خود شکست خورد. وی که از اعضای ارشد حزب دموکرات و رییس کمیته روابط خارجی سنا بود در 2009 میلادی از طرف باراک اوباما ریاست جمهوری وقت آمریکا به عنوان معاون رییس جمهوری برگزیده شد. بنابراین همزمان با تحلیف باراک اوباما، وی نیز به عنوان معاون رییس جمهوری ادای سوگند کرد. به عقیده ناظران بایدن به دلیل برخورداری از شخصیتی با تجربه در زمینه های روابط خارجی و امنیت ملی به معاونت باراک اوباما برگزیده شد، البته معاون رییس جمهوری آمریکا وظیفه اجرایی عمده ای برعهده ندارد و تنها در صورتی که رییس جمهوری به هر دلیل قادر به ادامه خدمت نباشد یا از این منصب عزل شود، معاون رییس جمهوری زمام امور را در باقیمانده دوره ریاست جمهوری در دست می گیرد و در پایان این دوره، می تواند خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کند.

بایدن و حمایت از برجام

بایدن به عنوان معاون رییس جمهور وقت آمریکا در زمان امضای برجام از حامیان آن بود و بعد از خروج دونالد ترامپ از این توافق، او را سرزنش کرد. او رسیدن به توافق بهتر را توهم خواند و گفت برای رسیدن به برجام «چندین سال فشار تحریم، دیپلماسی دقیق و حمایت جامعه جهانی» صرف شده‌است وی دونالد ترامپ، را عامل تشدید تنش‌ها در خاورمیانه دانست.

بایدن بر این باور است که ترامپ سیاست خارجی خطرناکی در پیش گرفته که نیروهای آمریکایی و مردم آمریکا را تهدید می‌کند. اقدامات اشتباه دونالد ترامپ ما را در آستانه مناقشه با ایران و یک جنگ دیگر در منطقه خاورمیانه کشانده است یک جنگ دیگر در خاورمیانه آخرین چیزی است که ما نیاز داریم. اما اشتباه نکنید، تخم این بحران را خود ترامپ در روز 8 ماه مه 2018 (18 اردیبهشت 1397) کاشت - یعنی زمانی که توافق هسته‌ای ایران را بر خلاف توصیه مشاوران امنیت ملی اش پاره کرد و به نزدیک‌ترین متحدان ما در اروپا پشت کرد و تصمیم گرفت پیشرفتی که دولت اوباما_بایدن به دست آورده بودند را از بین ببرد تا اینکه آن را بهتر و دنیا را امن‌تر کند.

وی گفته است توافق ایران با امکان راستی آزمایی مانع همه مسیرهای ایران برای رسیدن به سلاح هسته‌ای شد. بازرسان بین المللی بارها پایبندی ایران را تأیید کردند، همانطور که سرویس‌های اطلاعاتی ما آن را تأیید کردند. زمانی که توافق هسته‌ای ایران پابرجا بود، ما هیچ چرخه خطرناکی از نوع اقدامات تحریک آمیز و پاسخ‌های متقابل با ایران نداشتیم. ترامپ با پاره کردن توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌ها و اعمال فشار حداکثری بر ایران، ادعا کرد دستیابی توافق بهتری را تضمین کرده است اما در واقع، عکس این اتفاق افتاد و توافق بهتری به دست نیامد. همه این‌ها کاملا قابل پیش بینی بود. با وجود این دولت ترامپ هیچ راهبردی برای جلوگیری یا کاهش اقدامات ایران ندارد.

واکنش جوبایدن به اقدام تروریستی آمریکا علیه سردار سلیمانی

نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری 2020 به شدت از دونالد ترامپ بابت صدور دستور ترور سردار سلیمانی انتقاد کرد وی گفت: ترور سردار سلیمانی با هدف جلوگیری از حملات آتی ایران، نتیجه عکس خواهد داشت وی ضمن انتقاد از این اقدام ترامپ اظهار داشت: رییس جمهور ترامپ یک دینامیت را به یک قوطی کبریت انداخت. او معتقد است که یک روش هوشمندانه برای مقابله وجود دارد و یک روش مبتنی بر خودزنی رییس جمهور [ترامپ] راه دوم را انتخاب کرده است. تصمیم شتابزده ترامپ ممکن است بیشتر از هر کدام از اقدامات [سردار] سلیمانی به تقویت موقعیت ایران در منطقه کمک کند.

بایدن همچنین درباره رأی پارلمان عراق برای اخراج نیروهای آمریکا از این کشور بعد از ترور سردار سلیمانی در بغداد گفت: این اقدامی است که فقط نفوذ ایران را در آنجا گسترش می‌دهد. این شکست‌های راهبردی، تشدید تهدیدها، شعارهای مرگ بر آمریکا که یکبار دیگر در سراسر خاورمیانه شنیده می‌شوند، وعده ایران برای انتقام و... اینها همه قابل اجتناب بودند. ما الان تنها هستیم. تنها هستیم و مجبور خواهیم بود، هزینه حماقت ترامپ را تحمل کنیم.

جو بایدن نزدیکترین رقیب به دونالد ترامپ در انتخابات 2020

جو بایدن یکی از مهم ترین و نزدیک ترین رقبای دونالد ترامپ در انتخابات 2020 میلادی محسوب می شود، بر اساس نظرسنجی شبکه تلویزیونی «سی. ان. ان» در 30 آوریل 2019 میلادی منتشر شد، بایدن با کسب 39 درصد دیدگاه مثبت مردمی در صدر تمام نامزدهای حزب دموکرات قرار دارد. طبق نظرسنجی انجام شده توسط روزنامه «هیل» که مختص اخبار سیاسی واشنگتن است، بایدن تنها نامزد حزب دموکرات است که قدرت پیروزی بر دونالد ترامپ را دارد. همان طور که از نتایج این نظرسنجی مشخص شده در رویارویی بایدن با ترامپ، معاون پیشین رییس جمهوری آمریکا توانسته 42 درصد آرای مردم را بدست آورد، در حالیکه میزان محبوبیت رییس جمهوری کنونی تنها 36 درصد است. بنابراین برپایه نظرسنجی‌های صورت گرفته در آمریکا بایدن تنها سیاستمداری است که توانایی پیروز شدن بر دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی را دارد.

واکنش بایدن به استیضاح ترامپ

یکی از دلایل استیضاح ترامپ این بود که یک یا چند افشاگر گفتند که ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی با رییس جمهوری اوکراین، او را برای آغاز تحقیقات قضایی علیه کسب و کار خانوادگی بایدن در اوکراین تحت فشار قرار داده است. به گفته افشاگران، ترامپ حتی ارایه کمک‌های نظامی به اوکراین را منوط به پذیرش این خواسته کرده است. نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان به همراه دیگر نمایندگان این حزب در کنگره آمریکا، درخواست ترامپ از رییسجمهوری اوکراین برای انجام تحقیقات علیه بایدن و گروکشی از اوکراین در این قضیه را مصداق سوءاستفاده از قدرت خوانده و به همین دلیل خواستار استیضاح او شدند.

جو بایدن در واکنش به استیضاح ترامپ نوشت: «ترامپ از قدرتش سوءاستفاده کرد، سوگند مربوط به سمتش را نقض کرد و به کشورمان خیانت کرد. اما در ایالات متحده آمریکا هیچ‌کس مافوق قانون نیست - حتی رئیس‌جمهور.» بعد از اینکه بایدن، ترامپ را فردی خطرناک خواند و گفت تصمیماتش آمریکا را به خطر می‌اندازد. ترامپ او را مورد انتقاد قرار داد و درباره وی اظهار داشت: بایدن یک بازنده است که اوباما او را از میان انبوهی از زباله‌ها بیرون کشید... ترجیح می‌دهم با جو بایدن رقابت کنم تا هر شخص دیگری - فکر می‌کنم او از لحاظ عقلی از همه ضعیف‌تر است.

موضع گیری بایدن در عراق

جو بایدن به عنوان سناتور به قطعنامه جنگ عراق در 2002 میلادی رأی موافق داد اما بعدا قطعنامه‌هایی را برای تغییر استراتژی آمریکا در آنجا مطرح کرد. او در 2006میلادی پس از افزایش خشونت‌ها در عراق، طرحی بر مبنای فدرال کردن عراق و تقسیم آن به سه بخش کردنشین، شیعه‌نشین و سنی‌نشین مطرح کرد که این طرح با مخالفت دولت جرج دابلیو بوش مواجه شد.

جو بایدن و حمایت قاطعانه از رژیم صهیونیستی

بایدن که یکی از نامزدهای بالقوه حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا است که بارها در صحبت های خود به حمایت از رژیم صهیونیستی و جنایت‌های این رژیم علیه غزه پرداخته است و از آن با عنوان «دفاع از خود» تعبیر کرده است. وی در صفحه توئیترش نوشت: اسرائیل حق دارد از خودش در برابر تهدیدهای تروریستی دفاع کند. قابل تحمل نیست که شهروندان اسرائیلی زندگی‌شان را در هراس دائمی از حملات راکتی بگذرانند. به همین دلیل است که دولت ما تا این حد حامی سرسخت سامانه نجات‌بخش گنبد آهنین بودند.

همچنین بایدن به شبکه اول تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: من یک کاتولیک معتقد هستم و مانند هر کاتولیک سرسختانه بر این اصل پای می‌فشارم که یک کاتولیک خوب قبل از آنکه مسیحی باشد، باید یک یهودی خوب باشد و من نیز پیش از آنکه مسیحی باشم خود را یک یهودی می‌دانم و نه تنها این، بلکه افتخار دارم که بگویم که من یک صهیونیست هستم و به صهیونیست بودن خود افتخار می‌کنم و به وجود اسرائیل و ملی‌گرایی یهودیان سخت پای بندم.

*س_برچسب‌ها_س*
درباره جو بایدن 2
درباره جو بایدن 3
درباره جو بایدن 4
درباره جو بایدن 5
درباره جو بایدن 6