دوشنبه 5 آذر 1403

دست‌نشانده‌ها به اتهام‌های ساختگی علیه ایران روی آورده‌اند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دست‌نشانده‌ها به اتهام‌های ساختگی علیه ایران روی آورده‌اند

تهران - ایرنا - عربستان و بحرین دو کشوری که از استقلال سیاسی کامل برخوردار نیستند و به اعتقاد بسیاری از ناظران بین‌المللی، تصمیم حاکمان این کشورها در واشنگتن رقم می‌خورد به تازگی ادعا کردند که اعضای یک گروه خرابکار وابسته به ایران که قصد انجام عملیات تروریستی در این کشورها را داشته‌اند، دستگیر کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، عربستان دیروز (دوشنبه 28 سپتامبر) اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور یک گروه تروریستی را شناسایی و 10 عضو آن را بازداشت کرده‌اند و مدعی شدند که این گروه در ارتباط با سپاه پاسداران ایران بوده است.

در بیانیه‌ای که از سوی ریاست بخش امنیت عربستان صادر شد، آمده است که این گروه از سوی نیروهای امنیتی در تاریخ 23 سپتامبر (4 مهر) متلاشی شد و در دو مکان از آن‌ها سلاح‌هایی مانند اسلحه‌های تک تیرانداز و کمری کشف و توقیف شد.

نکته قابل تامل که رسانه‌های غربی از جمله «آسوشیتدپرس» نیز به آن اذعان داشتند، اینکه این نهاد امنیتی عربستانی جزئیات یا شواهد بیشتری درباره این گروه ادعایی مانند محل بازداشت متهمان ارائه نداده و در این بیانیه آمده است که به دلیل اینکه تحقیقات همچنان ادامه دارد، هویت بازداشت شدگان فاش نمی‌شود.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که یکشنبه هفته گذشته نیز بحرین مدعی شد که عملیات تروریستی مورد حمایت ایران در این کشور را در اوائل سال جاری میلادی (9 ماه قبل) خنثی کرده است.

وزارت کشور بحرین ادعا کرد که این حمله با حمایت سپاه پاسداران ایران برنامه‌ریزی شده بود.

تلویزیون دولتی عربستان نیز همزمان گزارش کرده بود که بحرین در جریان کشف و خنثی‌سازی نقشه یک «گروه شبه نظامی وابسته به ایران» برای حمله به دیپلمات‌ها و شهروندان خارجی، افرادی را دستگیر کرده است.

البته در گزارش رسانه‌های عربی از جمله تلویزیون دولتی عربستان به زمان عملیات و دستگیری‌ها اشاره نشده بود.

اولین سوالی که درباره خبر اخیر در ذهن خطور می‌کند اینکه چرا بحرین پس از گذشت بیش از 9 ماه، خبر این اقدام را رسانه‌ای کرده است و به رغم گذشت این مدت طولانی که به یقین تحقیقات آن پایان یافته است و ملاحظات امنیتی در کار نیست، چرا از ارائه جزئیات و اسناد مرتبط با آن خودداری می‌کند.

بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند که ادعاهای دور از حقیقت حکام عربستان و بحرین در راستای جبران شکست‌های اخیر آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران انجام شده است، زیرا جمعه 23 مرداد، تلاش آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران که شورای امنیت سازمان ملل در سال 1386 به تصویب رسانده بود، با شکست روبرو شد و هیچ یک از اعضای این شورا، جز خود آمریکا و جمهوری دومینیکن، به پیش‌نویس پیشنهادی آمریکا رای مثبت ندادند.

تحریم تسلیحاتی ایران از سوی شورای امنیت که 13 سال پیش تصویب شد، قرار است 27 مهرماه امسال تمام شود، زیرا قطعنامه 2231 شورای امنیت پیش‌بینی کرده که این تحریم باید حداکثر پنج سال پس از پذیرش توافق هسته‌ای «برجام» با قدرت‌های جهانی، پایان یابد، اما آمریکا تمام تلاش و ظرفیت‌های خود را به کار گرفته تا این تحریم را تمدید کند.

از ماهها قبل هرچه به زمان پایان تحریم تسلیحاتی ایران نزدیک شده‌ایم، آمریکا تلاش خود را برای تمدید آن افزایش داده است و طی این مدت با طرح ادعاهای پوچ و بی‌اساس که بیشتر در بین حکام کشورهای وابسته طرفدار داشته است، ادعا می‌کند که به دلیل حمایت تهران از گروه‌های تروریستی نباید این تحریم‌ها برداشته شود.

ادعاهای بی‌اساس آمریکا علیه جمهوری اسلامی چیز جدیدی نیست و در حالی بیان می‌شود که واشنگتن بیشتر حمایت‌ها را از گروه‌های تروریستی در منطقه و جهان داشته است و روسای جمهوری و مقامات پیشین ایالات متحده در خاطرات خود به این موضوع اشاره کرده‌اند.

از سوی دیگر بر اساس اعلام رسانه‌ها و مقامات کشورهای منطقه که بیشترین آسیب را از تروریست و رفتارهای خشونت بار گروه‌های افراطی دیده‌اند، کشورهای عربی همپیمان با واشنگتن و در راس آن‌ها عربستان در حمایت مالی و معنوی از گروه‌های افراطی و تروریستی نقش مهمی داشته‌اند.

بنابر این جای تعجب نیست که عربستان و بحرین پس از شکست‌های "‌ام القرای " سیاستشان یعنی واشنگتن در مواجه با گفتمان بین‌المللی (دیپلماسی) جمهوری اسلامی ایران با طرح ادعاهای واهی درصدد جبران این شکست و حمایت از پروژه ایران هراسی آمریکا بپردازند.

ادعاهای بی‌پایه و اساس عربستان و بحرین مبنی بر دستگیری گروهی وابسته به ایران که قصد عملیات خرابکارانه در این کشورها را داشته‌اند 2 روز پس از اظهارات نخست‌وزیر کویت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان می‌شود که خواستار آغاز گفت‌وگو میان تهران و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای ایجاد اعتماد متقابل به منظور شروع گفت و گو مبتنی بر احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر و رفع تنش و کاهش درگیری‌ها در منطقه شد، رسانه‌ای گردید.

اظهارات نخست‌وزیر کویت برای دعوت ایران به گفت و گو با کشورهای حاشیه خلیج فارس و اتخاذ اقدامات جدی به منظور جلب اعتماد این کشورها در حالی بیان شد که پیش از این و در مجمع عمومی سال گذشته سازمان ملل، دکتر «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران اعلام کرد: بنا به مسئولیت تاریخی کشورم در حفظ امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر می‌شوند به «ائتلاف امید» یعنی «ابتکار صلح هرمز» (Hormoz Peace Endeavor) دعوت می‌کنم.

به هر حال برخی از کشورهای منطقه که از استقلال سیاسی برخوردار نیستند در دام پروژه " ایران هراسی " دولتمردان آمریکا گرفتار شده‌اند و بنا به توصیه‌های کاخ سفید در زمان‌هایی که آن‌ها تعیین می‌کنند، با طرح ادعاهای بی‌اساس، مجری برنامه‌ها و توطئه‌های واشنگتن علیه مردم و کشورهای منطقه، همسایه و حتی مسلمانان دیگر کشورها می‌شوند.

*س_برچسب‌ها_س*