شنبه 3 آذر 1403

رای دستگیرشدگان حاضر در تشییع جنازه مهرشاد شهیدی صادر شد

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
رای دستگیرشدگان حاضر در تشییع جنازه مهرشاد شهیدی صادر شد

ای دستگیرشدگان در تشییع جنازه مهرشاد شهیدی صادر شد. به کلیه متهمین (به غیر از یک نفر) در بردارنده حداکثر مجازات توهین به مقدسات یعنی 5 سال حبس تعزیری و برای اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی نیز حداکثر مجازات یعنی 1 سال حبس می باشد. برای اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی، موکلین هم‌چنین محکوم به تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری شده اند که بنا بر تاکید قاضی صادر کننده رای، باید در مصلای بیت المقدس...

ای دستگیرشدگان در تشییع جنازه مهرشاد شهیدی صادر شد. به کلیه متهمین (به غیر از یک نفر) در بردارنده حداکثر مجازات توهین به مقدسات یعنی 5 سال حبس تعزیری و برای اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی نیز حداکثر مجازات یعنی 1 سال حبس می باشد. برای اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی، موکلین هم‌چنین محکوم به تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری شده اند که بنا بر تاکید قاضی صادر کننده رای، باید در مصلای بیت المقدس اراک، بعد از نماز جمعه و در ملأ عام اجرا شود! رای دستگیرشدگان حاضر در تشییع جنازه مهرشاد شهیدی صادر شد. اجرای شلاق در مصلی پس از نماز جمعه و حبس!

به گزارش عرشه آنلاین؛ هفتم آبان ماه سال گذشته مراسم خاکسپاری مهرشاد شهیدی در آرامستان اراک برگزار شد. مهرشاد شهیدی جوان 19 ساله اراکی بود که در جریان اعتراضات سال گذشته کشته شد و مراسم تشییع او نیز با اعتراض همراه شد، اعتراضی که بازداشتی‌هایی به همراه داشت. وکلای بازداشتی ها در ارتباط با احکام صادر شده در خصوص موکلانشان گفت و گو کرده اند.

محمد رضا کارگر پیشه مقدم از وکلای پرونده در شرح دقیق ماجرا گفت: در مورخ 1402/5/5 که مصادف با روز تاسوعای حسینی شده بود تعدادی از شهروندان اراکی بدون برنامه ریزی قبلی و بدون وجود هرگونه سو نیت و به رسم پنجشنبه های پایان هرهفته که متعلق به گرامیداشت یاد رفتگان است، به آرامستان اراک مراجعه می کنند که از قضا خانواده ی محترم مرحوم مهرشاد شهیدی، یکی از کشته شدگان پاییز سال گشته بر مزار فرزندشان مراسم یادبودی برگزار کرده بودند که سایر شهروندان به رسم ادب و برای دلداری با خانواده ی داغدار، بر مزار مهرشاد شهیدی، حاضر شده و با بیان «مهرشاد روحت شاد»، پس از صحبتهایِ پدر مهرشاد، در جهت تایید فرماشات ایشان در حدود چند ثانیه اقدام به «دست زدن» می نمایند.

متاسفانه پس از این واقعه، جریانی خاص اقدام به ساخت کلیپی با صداگذاری نوحه و جلوه های بصری مبنی بر القاء آنکه بی حرمتی به تاسوعای حسینی شده می نماید که به نظر می رسد هدف از ساخت این ویدیو تحریک احساسات مذهبی جامعه بوده است. پس از انتشار این کلیپ واکنش‌های مقامات استان به این واقعه شدت گرفته و در بین افراد زیادی که در آن واقعه حاضر بودند تنها نه نفر از شهروندان اراکی بازداشت می شوند.

ریاست دادگستری اراک پیش از رسیدگی قطعی قضایی و بررسی دلایل و دفاعیات طرفین، عنوان می نمایند که برای این شهروندان «حکم قانونی قاطع و صریحی» صادر خواهد شد و همچنین ایشان عنوان نمودند برخی از این افراد دستگیر شده اقدام به نگهداری مواد مخدر نموده اند که تنها در خصوص یکی از این شهروندان صدق می کرد که نوع و مقدار این ماده در حدی نبود که دادگاه انقلاب، مجازات سنگینی برای آن در نظر بگیرد. البته بنظر اینجانب، در این پرونده موضوع اصلی هتک حرمت به مقدسات بوده وضابطین بر خلاف ضوابط تفتیش در قانون آیین دادرسی کیفری و فرمان 8 ماده ای بنیانگذار جمهوری اسلامی و احترام به مقدسات یعنی رعایت ایه 12 سوره حجرات (. وَلَا تَجَسَسُوا.) در امور غیرمربوط و مستور، تحقیق و جستجو می نمایند.

اینجانب و همکار محترم حسب درخواست برخی از خانواده های این عزیزان و پس مراجعه حضوری به وکلا، جهت دفاع، از تهران راهی شهر اراک شدیم. در بدو تشکیل پرونده با موضوع «توهین به مقدسات» و «اخلال در نظم و اسایش عمومی» در شعبه ی 105 دادگاه کیفری دو اراک، متاسفانه با استناد به تبصره ی ماده 48 قانون ایین دادرسی کیفری، بدواً، موکلین، نتوانستند وکیل مورد اعتماد خویش را معرفی نمایند.

این در حالی است که ماده ی قانونی صدرالذکر ناظر بر جرایم امنیتی خاص در مرحله دادسرا است، که متهمین باید وکلای خود را از لیست وکلای مورد تایید رییس قوه قضاییه انتخاب کنند و ارتباطی به مرحله رسیدگی در دادگاه عمومی کیفری ندارد. نسبت به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام نیز پرونده ی جداگانه ای در شعبه ی یک دادگاه انقلاب اراک تشکیل شد. به هر ترتیب با مراجعه وکلا سپس این روند اصلاح و دادگاه اجازه ی ورود اینجانب و همکار محترم را به پرونده دادند و با معرفی ما به زندان امکان ملاقات موکلین و استماع شرح حقیقت ماجرا میسر شد.

بلافاصله پس از اخذ وکالتنامه، جهت مطالعه پرونده اقدام نمودیم که پس از انجام مطالعه پرونده و پس از خروج اینجانب از شعبه بلافاصله نماینده ی ضابط وارد شعبه دادگاه گردید و در حالیکه مشغول انجام مقدمات تودیع وثیقه برای ازادی موکلین بودیم، به خانواده ی برخی از ایشان گفته شد مدارک جدیدی نسبت به اقایان محمد سلطانی و رامتین ادریسی یافت شده که منجر به پرونده ی تازه با موضوع جدید در شعبه 6 بازپرسی اراک گردید.

همین امر منجر به تاخیر در ازادی این دو فرد شد تا مجددا برای ان پرونده تازه وثیقه تامین شود. زمان وقوع حادثه تا صدور حکم حدود یک ماه زمان طی شده که بسیار سریعتر از حد معمول است. حسین رضایی از دیگر وکلای پرونده گفت: دادنامه پرونده آرامستان اراک امروز یازدهم شهریور به ما وکلا ابلاغ شد. دادنامه ای که بنا بر تاریخ مندرج در آن در همان روز برگزاری جلسه رسیدگی تنظیم شده است و نسبت به کلیه متهمین (به غیر از یک نفر) در بردارنده حداکثر مجازات توهین به مقدسات یعنی 5 سال حبس تعزیری و برای اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی نیز حداکثر مجازات یعنی 1 سال حبس می باشد. برای اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی، موکلین هم‌چنین محکوم به تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری شده اند که بنا بر تاکید قاضی صادر کننده رای، باید در مصلای بیت المقدس اراک، بعد از نماز جمعه و در ملأ عام اجرا شود!

این در حالی است که متهمین در جلسه رسیدگی اذعان داشتند که به هیچ وجه قصد اهانت به مقدسات مذهبی نداشته اند و سوابق متعددی ارائه دادند که نشان از شرکت سالیانه ایشان در مراسم عزاداری محرم بود و به عنوان وکلای متهمین بارها به دادگاه متذکر گردیدیم عناوین اتهامی هیچ تناسبی با رفتار ادعایی ندارد و صرف حضور بر مزار مرحوم مهرشاد شهیدی و پخش شربت یا دست زدن برخی از متهمین به نشانه سوگواری برای یک جوان تازه کشته شده برای احترام به سخنان و حضور خانواده و آن هم با چشمانی گریان هرگز دلالت بر توهین به مقدسات نمی کند ولی متاسفانه دادگاه محترم همچنان اعتقاد بر تحقق جرم مذکور داشته است. همچنین بنا بر اسناد سوابق موجود که به دادگاه ارائه شد در تقارن مناسبت روز عاشورا حسینی با بازی فوتبال که در مورخه 25 خردادماه سال 98 بود با وجود انجام شادمانی توسط جمعیت کثیر برای فوتبال ولی با درک صحیح که شادمانی جمعیت در جهت اهانت نیست هیچ برخوردی به درستی با افراد صورت نگرفته بود.

باعث تاسف است انعکاس سوابق مساله با بی توجهی مواجه شد و گریستن بر مزار جوان کشته شده را اهانت به مقدسات تلقی کردند.

خوشبختانه با پیگیری هایی که انجام شد تمامی موکلین با تودیع وثیقه آزاد شده اند و در انتظار پذیرش وثیقه مازاد آقای محمد سلطانی بنا بر عنوان اتهامی ادعا شده در پرونده متشکله برای امکان آزادی ایشان هستیم. شایان ذکر است بابت اتهامات همین پرونده و به واسطه حضور بر مزار مرحوم شهیدی، موکلین در دادگاه انقلاب اراک به تحمل 8 ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند و نتیجتا در حال حاضر موکلین در پرونده آرامستان اراک بابت هر سه اتهام انتسابی مجموعا به 6 سال و هشت ماه حبس و شلاق در ملأ عام محکوم گردیده اند که البته نسبت به احکام صادره اعتراض و تجدید نظرخواهی صورت خواهد گرفت. امیدواریم با بیان دقیق حقیقت ماجرا و انعکاس آن به افکار عمومی در ادامه شاهد توجه قانونی و عادلانه مسئولین قضایی کشور در ادامه روند پرونده باشیم.

منبع: دیده بان

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

رای دستگیرشدگان حاضر در تشییع جنازه مهرشاد شهیدی صادر شد 2