جمعه 9 آذر 1403

رشد 17 درصدی موارد فوتی / تکمیل ظرفیت مراکز درمانی / غربالگری نامناسب و شکل‌گیری خوشه‌های بیماری + نقشه و نمودار

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
رشد 17 درصدی موارد فوتی / تکمیل ظرفیت مراکز درمانی / غربالگری نامناسب و شکل‌گیری خوشه‌های بیماری + نقشه و نمودار

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد ظاهرا فنر پیک‌پنجم رها شده و روند روبه‌رشد شاخص‌ها سرعت بیشتری به خود گرفته است.

به‌گزارش مشرق، درحالی که کارشناسان معتقدند شرایط فعلی کرونا در پیک پنجم کرونا کم‌کم به سمت بحرانی حرکت می‌کند که شواهد نشان می‌دهد در کنار کاهش شدید رعایت پروتکل‌های بهداشتی غربالگری هدفمند هم که می‌تواند نسبت به جلوگیری از شکل‌گیری خوشه‌های بیماری جلوگیری کند، مناسب شرایط نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد براساس آخرین آمارهای منتشر شده تفاوت یک‌روزه تست‌های انجام شده (در آخرین آمار ارائه شده) 72227 نفر است که به هیچ عنوان متناسب با سرعت شکل‌گیری بیماری در سراسر کشور نیست چون به گفته کارشناسان بهترین راهکار برای مدیریت شناسایی و قرنطینه بیماران در سراسر کشور است.

این گروه تاکید می‌کنند با توجه به قدرت سرایت بالای بیماری با ویروس دلتا هرچه زودتر و دقیق‌تر بتوانیم بیماران را شناسایی و قرنطینه کنیم به‌نوعی مانع از شکل‌گیری کانون‌های بزرگتر و پراکنده‌تر بیماری شده‌ایم اما همانطور که قبلا اشاره شد این اتفاق تقریبا در کشورمان انجام نشده است.

کارشناسان معتقدند اگرچه سرعت واکسیناسیون نسبت به هفته قبل بهبودی داشته اما این نقیصه یعنی نامناسب‌بودن غربالگری می‌تواند دستاوردهای واکسیناسیون را با چالشی جدی روبه‌رو کند چون علاوه براینکه شواهدی از مبتلاشدن افراد واکسینه شده وجود دارد که بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی هم در میان هموطنان سیر صعودی به خود گرفته و نگران‌کننده است و شاهد مثال آن هم ترافیک سنگین در جاده‌های مواصلاتی کشور علی‌رغم محدودیت‌های وضع شده است.

رشد شاخص‌ها نگران‌کننده است

از سوی دیگر توجه به آمارهای روزانه منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نشان می‌دهد در اغلب شاخص‌های همه‌گیری روند صعودی سرعت گرفته به‌صورتی که رشد 7.8 درصدی تعداد موارد شناسایی شده در کنار صعود 10.8 درصدی موارد بستری در بیمارستان‌ها به این نکته اشاره دارد که هفته آینده باید منتظر آمارهای بیشتری در بخش مراقبت‌های ویژه و البته موارد فوتی باشیم.

این درحالی است که البته در 24 ساعت آخرین گزارش منتشر شده می‌بینیم تعداد موارد فوتی ناشی از کرونا یک‌باره رشدی معادل 17.3 درصد را تجربه کرده و به رقم 250 نفر یعنی رکورد تازه‌ای در تابستان 1400 رسیده و به این واقعیت تکیه دارد که تازه فنر پیک‌پنجم با انرژی بالا رها شده است.

کارشناسان بهداشت و درمان در این شرایط معتقدند روند صعودی شاخص‌ها به زودی در مراکز درمانی چالش برانگیز خواهد شد چون رشد تعداد موارد شناسایی و نهایتا به موارد بستری منجر شده که براساس مدل‌های قبلی حداقل 30 درصد از موارد بستری تازه نیازمند دریافت خدمات در بخش مراقبت ویژه خواهند شد که تعدادی از این افراد نیز متاسفانه فوت می‌کنند.

استان آذربایجان‌غربی

جواد آقازاده، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته تعداد بستری‌های مشکوک به 298 و تعداد بستری آی‌سی‌یو به 137نفر رسید.

وی تصریح کرد: همچنین تعداد مبتلایان به کروناویروس به 507 و تعداد فوتی‌ها با افزایش دو برابری نسبت به روز گذشته به هشت نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی آذربایجان‌غربی همچنین کل مبتلایان به کرونا را تا امروز 187 هزار و 810 نفر عنوان کرد و گفت: متاسفانه از این تعداد چهار هزار و 845 نفر جان خود را از دست دادند.

آقازاده افزود: فوتی‌های امروز، مربوط به ارومیه و بوکان هر کدام با سه نفر و سلماس و تکاب هر کدام با یک نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته تعداد 13 هزار و 253 بر علیه ویروس کرونا واکسینه شدند بیان کرد: مجموع واکسیناسیون تا امروز نیز 285 هزار و 651 نفر بوده است.

استان کرمان

به گفته معاون وزیر بهداشت استان کرمان در رتبه دوم بستری‌های کرونایی کشور در هفته گذشته قرار قرار دارد و علی ابرازه مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عضو تیم واکنش سریع این وزارتخانه وضعیت شیوع ویروس کرونا در شرق استان کرمان را بحرانی عنوان کرد و در این شرایط نگاهی به آمار بستری‌ها، بیماران سرپایی و فوتی‌های کرونا در استان نشان می‌دهد که وضعیت قرمز کرونایی در استان کرمان روزبه‌روز پررنگ‌تر شده و این ویروس در شرایط فوق قرمز کرمان بی‌رحمانه قربانی می‌گیرد.

شیوع کرونا آن هم از نوع دلتای آن در استان کرمان هر روز بد و بدتر شده و آمارهای کرونایی روزانه رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کنند و این در شرایطی است که کرمان در گذر از سخت‌ترین و سنگین‌ترین روزهای کرونایی قرار دارد و ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در استان در حال تکمیل شدن است، مسئولان از کم شدن میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی خبر می‌دهند.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 929 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 491 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 92 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 181 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 53 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 112 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 205 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 26 هزار و 706 مورد رسیده است.

وی به فوت 16 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 347 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 215 هزار و 594 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 78 هزار و 209 مورد است.

استان هرمزگان 

هرمزگان در بحرانی‌ترین حالت ممکن کرونایی قرار دارد و رکوردهای این بیماری در استان در حال شکسته شدن هستند.

حجم مراجعات بیماران بستری در این استان رشد چشمگیری داشته و همین افزایش مراجعات سبب شده میزان بستری بیماران رشد زیادی داشته باشد و مرز 900 بستری شکسته شود.

این نکته زمانی نگران کننده می‌شود که بدانیم هرمزگان در حال حاضر با بحران کمبود تخت بیمارستانی مواجه است و بیمارستان‌های این استان کاملا اشباع از بیمار و تختی برای بستری بیمار جدید وجود ندارد، هرمزگان روزهای سختی را سپری می‌کند و بیش از هر زمانی نیازمند کار جهادی و کمک از سوی متولیان کشوری است.

در همین زمینه فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 365855 بوده و روزهای اخیر شاهد حجم زیادی موارد مثبت هستیم.

وی افزود: حجم مراجعات بیماران به بیمارستان‌ها رشد قابل توجهی دارد و میزان بستری نیز همانطور که در آمار مشخص است بسیار زیاد شده است.

نوروزیان گفت: اکنون بیماران بستری با عبور کردن از مرز 900 نفر به 925 بیمار بستری رسیده و بیمارستان‌های استان مملو از بیمار هستند.

وی تصریح کرد: از این تعداد 121 بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 16 بیمار نیز وخیم گزارش شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر رشد نگران کننده بیماران قرنطینه در منزل گفت: اکنون بالغ بر 11 هزار و 700 بیمار در منازل خود بستری هستند که با ادامه همین روند در آینده نزدیک مرز 12 هزار نیز شکسته می‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 3 بیمار دیگر شامل 3 آقا در محدوده سنی 30 الی 59 سال از شهرستان‌های بندرعباس (2 نفر) و کیش را گرفت و شمار جان باختگان به 1566 نفر رسید.

استان خراسان‌جنوبی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 266 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 126بیمار جدید شامل 41 بستری و 85 مورد سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی‌زاده افزود: از این تعداد 39 مورد از بیرجند، 24 مورد از زیرکوه، 18 مورد از قاینات، از شهرستان‌های نهبندان و طبس هرکدام 14مورد، شهرستان‌های فردوس و سربیشه هر کدام 3 مورد، درمیان 4 مورد و از شهرستان خوسف یک مورد جدید شناسایی شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: همچنین از 165تست سریع کرونا در شبانه روز گذشته 138مبتلای جدید شناسایی شد.

وی گفت: در حال حاضر 320 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 156نفر دارای تست کرونای مثبت هستند. از این تعداد 12نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 3 نفر وخیم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: در شبانه روز گذشته با یک مورد جدید فوت، تعداد فوتی‌های ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به 942 نفر افزایش یافت.

استان فارس

براساس آخرین وضعیت ثبت شده بر روی نرم‌افزار ماسک اغلب شهرستان‌های استان فارس همچنان در وضعیت پرخظر یا خطر متوسط هستند که این موضوع با توجه به روند فزاینده تعداد مبتلایان و جان‌باختگان کرونا نگران‌کننده است.

بر این اساس در حال حاضر 13 شهرستان داراب، زرین دشت، لارستان، خنج، اوز، گراش، لامرد، جهرم، خفر، شیراز، زرقان، کوار، ممسنی و مرودشت در وضعیت قرمز هستند و شهرستان‌های خرامه، سروستان، بیضا، سپیدان، صفاشهر، فراشبند و رستم در وضعیت زرد قرار دارند و مابقی شهرستان‌های استان نارنجی هستند.

با افزایش شمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونایی در استان فارس مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز روند و شرایط حاضر را نگران‌کننده دانست و از آماده شدن بیمارستان پشتیبان شماره 2 شیراز برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا خبر داد.

به گفته وی با توجه به افزایش مراجعه به مراکز درمانی و مراکز 16 ساعته استان، چنانچه دستورالعمل‌های بهداشتی به درستی رعایت نشود، شاهد وضعیت سختی در روزهای آینده هستیم.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع بیماری تاکنون در مجموع بیش از یک میلیون و 154 هزار و 307 مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده است که از این تعداد یک میلیون و 32 هزار و 849 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه و 299 هزار و 907 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون 121 هزار و 458 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 20 هزار و 782 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 320 هزار و 689 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

بر این اساس طی 24 ساعت گذشته 361 بیمار جدید مبتلا به کروناویروس در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند و هم اکنون2 هزر و 342 نفر در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 211 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU قرار دارند.

با اعلام جان باختن دوازده هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به چهار هزار و 982 نفر رسیده است.

استان بوشهر 

سعید کشمیری با اشاره به اینکه واکسیناسیون علیه کرونا در استان بوشهر شدت یافته است اظهار داشت: تاکنون 120 هزار نفر در استان واکسن کرونا دریافت کرده‌اند و تزریق این واکسن به افراد بالای 50 سال تا هفته آینده تکمیل می‌شود.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه تاکنون 160 هزار واکسن کرونا وارد استان بوشهر شده گفت: تزریق واکسن کرونا در همه شهرها و روستاهای استان بوشهر انجام می‌شود که اکنون افراد بالای 50 سال در حال دریافت این واکسن هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با هشدار برای مراقبت از ابتلا به کرونا تصریح کرد: تزریق واکسن به معنای پایان کرونا نیست باید همچنان رعایت شیوه‌نامه‌ها از جمله رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن دست‌ها و پرهیز از دورهمی و مسافرت را جدی بگیریم.

وی تعداد شهرستان‌های قرمز را 8 شهرستان دانست و بیان کرد: 80 درصد شهرستان‌های استان بوشهر در وضعیت قرمز و 20 درصد در شرایط نارنجی قرار دارد که نشان از وضعیت بسیار حاد است.

کشمیری با بیان اینکه مبتلایان و جان‌باختگان از کرونا در حال افزایش است تأکید کرد: اکنون بیش از 90 درصد تخت‌های بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر اشغال است و امروز بستری بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر به بالاترین میزان در مدت 1.5 سال گذشته رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از بستری 95 بیمار جدید در بخش کرونایی استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: اکنون 508 نفر در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند که جان برخی از این بیماران در وضعیت خطرناک قرار دارد.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه روز گذشته، 7 نفر از مردم استان بوشهر شامل 4 آقا و سه خانم به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند افزود: تاکنون یک‌هزار و 352 بیمار کرونایی در استان بوشهر فوت کرده‌اند و این درحالی است که بستری‌ها رو به افزایش است.

وی با اشاره به اینکه اکنون 39 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان بوشهر بستری هستند خاطر نشان کرد: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 14 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری با اشاره به تعطیلات این هفته از ممنوعیت ورود به استان بوشهر خبر داد و خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش مبتلایان به کرونا اجازه ورود خودروهای غیربومی به شهرهای استان بوشهر داده نمی‌شود و این خودروها از مبادی ورودی شهرها بازگردانده می‌شوند.

منبع: تسنیم
رشد 17 درصدی موارد فوتی / تکمیل ظرفیت مراکز درمانی / غربالگری نامناسب و شکل‌گیری خوشه‌های بیماری + نقشه و نمودار 2
رشد 17 درصدی موارد فوتی / تکمیل ظرفیت مراکز درمانی / غربالگری نامناسب و شکل‌گیری خوشه‌های بیماری + نقشه و نمودار 3
رشد 17 درصدی موارد فوتی / تکمیل ظرفیت مراکز درمانی / غربالگری نامناسب و شکل‌گیری خوشه‌های بیماری + نقشه و نمودار 4
رشد 17 درصدی موارد فوتی / تکمیل ظرفیت مراکز درمانی / غربالگری نامناسب و شکل‌گیری خوشه‌های بیماری + نقشه و نمودار 5
رشد 17 درصدی موارد فوتی / تکمیل ظرفیت مراکز درمانی / غربالگری نامناسب و شکل‌گیری خوشه‌های بیماری + نقشه و نمودار 6
رشد 17 درصدی موارد فوتی / تکمیل ظرفیت مراکز درمانی / غربالگری نامناسب و شکل‌گیری خوشه‌های بیماری + نقشه و نمودار 7