روایت روحانی از کاسبان کرونا / توصیه احمد توکلی به نمایندگان مجلس آینده / سازنده کلیپ نوشیدن ادرار شتر دستگیر شد
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
آخرین آمار کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران اظهار کرد: از دیروز تا امروز 3 اردیبهشت 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 1194 بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد.
او افزود: مجموع بیماران کووید19 در کشور به 85996 نفر رسید. متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 94 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند.
جهانپور تصریح کرد: تا امروز 5391 نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند. براین اساس تا امروز 63113 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
بیشتر بخوانید:
تعداد مبتلایان به 85996 نفر افزایش یافت
***
دوقطبی «درخانهماندن یا نماندن»
شرق نوشت: «درخانهماندن یا نماندن»؛ هنوز دولت به درستی مشخص نکرده که مسئله کدام است. از دو ماه پیش که وجود ویروس کرونا در کشور علنی شد، تکتک مردم درگیر آن شدهاند. دولت حسن روحانی نیز از همان زمان تا امروز تلاش کرده بحرانهای بهوجودآمده درخصوص این اپیدمی جهانی را کنترل و مدیریت کند. نکته اما اینجاست که دولت همزمان دو راه را جلوی پای مردم گذاشته است؛ از سویی تلاش دارد مردم را در خانه نگه دارد تا از پخششدن ویروس جلوگیری شود و از سوی دیگر فعالیت کسبوکارهای کمخطر را بلامانع اعلام کرده که میتواند باعث تجمع و شیوع بیشتر کرونا شود.
***
جهانپور چگونه از آمار کرونا به چین و انتخابات88 رسید؟
شرق نوشت: برای پزشک نطنزی {کیانوش جهانپور} که طبابت ساده راضیاش نمیکرد و خیلی زود ردای مدیریت بر تن کرد، حالا سخنگویی و بیان بیحاشیه اعدادی در ساعت مقرر هم به نظر میآید از جذابیت افتاده و همین تلاش برای فراتررفتن از اعلام یکسری عدد در ساعتی مشخص، آغازگر مصائب آقای سخنگو شده است. این جملات اگرچه میتوانند نگاهی بدبینانه به حواشی این روزهای سخنگوی ستاد مقابله با کرونای ایران باشد؛ اما تغیری در اصل ماجرا ایجاد نمیکند؛ ماجرایی که به طور خلاصه از حاشیههای غیرآماری مدیر روابطعمومی وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد مقابله با کرونا حکایت دارد.
بیشتر بخوانید:
سخنگوی وزارت بهداشت چرا برای خودش مصیبت درست کرد؟
***
رقابت غیراخلاقی خوب نیست
جلسه هیات دولت امروز چهارشنبه به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی برگزار شد. رییس جمهور در بخشی از سخنان خود گفت:
اگر کشور ما چند پاره شود یعنی هر کسی هر گوشه ای بخواهد کاری انجام دهد، متحد نباشیم و وحدت نداشته باشیم، یک بهانه جزئی پیدا کنیم، حالا بنده خدایی آمده گزارشی بدهد یک اشتباهی کرده حالا اشتباه او را بگیریم و تکرار کنیم و به این دستگاه بگوییم تو دنبال کن، به آن دستگاه بگوییم تو دنبال کن، خود مولف فهمیده اشتباه کرده و آمده عذرخواهی کرده باز دنبال آن اشتباه افتادید، ما باید یادمان باشد که رقابت انتخاباتی سال 96 سه سال است که تمام شده، 96 رقابت انتخاباتی بود الان 99 هستیم، سال بعد انتخابات است.
مجلس هم که انتخابات آن تمام شد دیگر رقابت انتخاباتی نداریم همه باید برای کشورمان و ملتمان کار کنیم، حالا انتخاباتی سال آینده هست باز سال آینده شروع کنیم. اشکالی ندارد؛ سال آینده که شروع شد باز هم هیچ وقت دعوا خوب نیست، هیچ وقت رقابت ناسالم خوب نیست، رقابت غیراخلاقی خوب نیست ولی اگر کسانی لازم میدانند اینها را برای سال آینده بگذارند. امسال سال وحدت و اتحاد است، باید دست هم را بگیریم و در کنار هم باشیم.
رئیس جمهور همچنین شیوع ویروس کرونا را آزمونی برای کارآمدی همه کشورها و نظام های جهان دانست و با قدردانی از همراهی مردم و خدمات خالصانه کادر درمانی تاکید کرد: در روزهای سخت پیک بیماری کرونا، همه بخش ها پای کار بودند اما اقلیت کوچکی که خط را از بیرون می گیرند، روزی کاسب تحریم بودند و امروز کاسب کرونا شده اند.... اقلیت کوچکی هستند که حرف بیگانگان را تکرار میکنند و بلندگوی بیگانگان شدهاند و صبح تا شب راجع به آمارها و درمان و پیشرفت کشور تردید میکنند.
عباس عبدی درباره این جمله روحانی «اقلیت کوچکی هستند که حرف بیگانگان را تکرار میکنند و بلندگوی بیگانگان شدهاند و صبح تا شب راجع به آمارها و درمان و پیشرفت کشور تردید میکنند» نوشت:
این بخش حرف که؛ عدهای صبح تا شب در امار و پیشرفت و... تردید میکنند کاملا درست است. ولی علت ان وجود چنین افرادی نیست. بلکه ناتوانی مخاطبان این ایرادات در توضیح و رفع این ابهامها است که این نگاه را در عدهای ایجاد و این تشکیکها را بیشتر میکند. حکومتی که پاسخگو و به عملکرد خود مطمئن باشد قویترین نیروهایش را در مقام پاسخگویی قرار میدهد و توجیه و اقناع مردم را یکی از وظایف مهم خود میداند.
حتی اگر گرایشی هم به بیگانه باشد نیز علت آن بد ذاتی مردم نیست. در حقیقت فقدان اتکای داخلی و نداشتن امید به رفع ابهامات در داخل کشور عامل این وضع است. کافی است نگاهی به کیفیت پاسخگویی رسمی در باره مهمترین مساله روز کشور یعنی کرونا بیندازید تا متوجه عمق فاجعه پاسخگویی و رفع ابهامات شوید.
راه حل ساده است. ایرادات را بشنوید و درست پاسخ دهید. جامعه داوری خواهد کرد. با جار و جنجال و اتهامزنی هیچ ابهامی رفع نمیشود. سهل است که بر تعداد آنها افزوده خواهد شد. در چنین فضایی حتی ایرادات ناروا هم پذیرفته میشوند.
ای کاش نگاهی به نتایج نظرسنجیهای رسمی در باره ارزیابی مردم از این موارد انداخته میشد. اگر این ایرادگیریها اثری ندارد که خوب نیازی به حساس شدن نداشت. و اگر اثر دارد، متولیان امور باید در جهت رفع این ابهامها بکوشند و با محکوم کردن آن نه به خود و نه به حکومت و نه به جامعه خدمتی نمیکنند.
بیشتر بخوانید:
روحانی: بازگشاییهای تدریجیها، ضرورت کشور است / شاهد خبرهای خوبی در بورس خواهیم بود
***
دستگیری سازنده کلیپ «ادرار شتر» در تهران رئیس پلیس امنیت پایتخت از دستگیری عامل تهیه کلیپ معروف به خوردن ادرار شتر خبر داد.
سردار علی ذوالقدر گفت: به دنبال انتشار کلیپی در فضای مجازی که در آن فردی اقدام به تبلیغ برای خوردن ادرار شتر کرده بود رسیدگی به موضوع در دستور کار ماموران پلیس امنیت قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در تحقیقات اولیه مشخص شد که این فرد خود را مدیر یکی از انجمن های طب سنتی معرفی کرده است، گفت: انتشار این کلیپ واکنش های زیادی از سوی چهره های علمی و افکار عمومی به دنبال داشت با توجه به اینکه ادعاهای این فرد فاقد پشتوانه علمی بود مأموران با هماهنگی مقام قضایی برای دستگیری وی وارد عمل شدند.
بیشتر بخوانید:
تبلیغ کننده مزایای نوشیدن ادرار شتر بازداشت شد
***
پرتاب موفق نخستین ماهواره نظامی ایران توسط سپاه
ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (چهارشنبه 3 اردیبهشت ماه) از ماهوارهبر 2 مرحله ای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار 425 کیلومتری زمین قرار گرفت.
این اقدام دستاوردی بزرگ و تحولی نوین در عرصه فضایی برای ایران اسلامی خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
اولین تصویر از ماهوارهبر قاصد
بازتاب پرتاب موفقیتآمیز ماهواره «نور» ایران در رسانههای جهان
***
محمود صادقی محکومیت خود به زندان و جریمه نقدی را تأیید کرد
شرق نوشت: محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به 21 ماه حبس و 10 میلیون جزای نقدی محکوم شده است. او میگوید شاکی اغلب پروندهها دادستان سابق تهران بوده و شخص آملیلاریجانی شکایتی نکرده است... هفت ماه حبس برای اتهام توهین به رئیس قوه قضائیه صادر شده است. 14 ماه حبس هم برای تمرد در برابر مأمور قانون صادرشده است. این در حالی است که قاضی میدانست حکم جلب غیرقانونی بوده است و روندی را هم که طی کرد، خلاف قانون بود...
محمود صادقی در پاسخ به این سؤال که «موضوع حسابهای قوه با تغییر رئیس قوه قضائیه تأیید و از 63 حساب به پنج حساب تقلیل یافت، چرا منجر به حکم شده است؟!»، گفت: برخلاف اخباری که منتشر شده است، خود شخص آملیلاریجانی به طور مستقیم شکایت نکرده است. جالب است بدانید شاکی عمده شکایتهای انجامشده، دادستان تهران بوده است یا خود او یا دادیار جانشین دادستانی تهران این شکایتها را ثبت کردهاند.
او در بیان پیشبینی خود از روند تجدیدنظرخواهی نیز توضیح داد: یکی از دلایلی که نخواستم موضوع را رسانه ای کنم، احترام به شخص آقای رئیسی بود. با توجه به اصلاحات شایان تقدیری که انجام شده است، نخواستم خدشه ای به قوه قضائیه وارد شود. بههرحال باتوجه به تغییرات قوه قضائیه انتظار دارم طبق موازین قانونی تجدیدنظرخواهی انجام شود. البته شخصا نگران حبس نیستم و منتظر دادگاه تجدیدنظر میمانم.
***
انتخاب رییس مجلس آینده نباید با رقابتهای تلخ همراه باشد
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: خوشبختانه مجلس یازدهم از جهت برخورداری از اقتصاددانان برجسته بهتر از مجلس دهم است و ما ترکیبی از اقتصاددانان با سابقه و جوانان اقتصاد خوانده را در مجلس یازدهم میبینیم. قطعا حضور با انگیزه آنان در مباحث تخصصی و بهره گیری مناسب از آنها به تقویت مجلس خواهد انجامید.
رئیس هیئت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت افزود: همه انگیزه خدمت دارند و قرار است یک نفر رئیس باشد. بنابراین عناصر شاخص مجلس آینده باید با رفاقت و نه رقابت شکننده به هم کمک کنند تا مجلسی که به نام جریان انقلابی شکل گرفته فارغ از این حاشیه ها به مسایل اصلی کشور بپردازد.
احمد توکلی با اشاره به جایگاه مجلس در نظام گفت: بر خلاف کسانی که معتقدند مجلس دارای قدرت و اختیار نیست میگویم مجلس بالاترین اختیارات را برای ایجاد بستر حکمرانی خوب دارد. این نمایندگان مجلس هستند که میتوانند شآن و اعتبار آن را حفظ کنند یا باعث سقوطش گردند. اتفاقی که در مجالس ششم و دهم به نوعی افتاد.
بیشتر بخوانید:
احمد توکلی: نگذارید تجربه مجلس هشتم تکرار شود
****
مجلس پنجم بازمیگردد یا هفتم؟
شرق نوشت: مجلس یازدهم شبیه مجلس پنجم میشود یا مجلس هفتم؟ به لحاظ شکلی وضعیت فعلی شبیه مجلس هفتم است. سال اول یک مجلس تماما اصولگرا همزمان شده با سال آخر یک دولت اعتدالی که میانه خوبی با آن ندارد. مجلس اصولگرای هفتم هم با سال آخر دولت اصلاحطلب خاتمی همزمان شده بود... از سویی دیگر به نظر میرسد رابطهای خاص میان مجلس آتی و دولت روحانی شکل بگیرد و مجلس پنجم تکرار شود؛ مجلسی پر از کشمکش با دولت...
شاید هم مجلس اصولگرای یازدهم ترکیبی از هر دو شود. همین پیشبینیها باعث شده که برخی راهیافتگان به مجلس یازدهم در رد این پیشبینیها به دولت و حامیانش دلگرمی بدهند که خبری از آن هم در سال آخر دولت نیست. این احتمال هم وجود دارد که به اصولگرایان از بیرون فرمان برسد که نیازی به درگیری با دولت در سال آخر نیست...
***
مجلس در ایام کرونایی تاکنون فقط 6جلسه علنی برگزار کرده است / مجلس بی انگیزه
آفتاب یزد نوشت: پس از حدود 40روز تعطیلی پارلمان 20 فروردین، نمایندگان مجلس در غیاب علی لاریجانی، به ریاست مسعود پزشکیان کار خود را آغاز کردند. این جلسه در حالی آغاز شد که بیش از دوسوم از نمایندگان در مجلس حضور داشتند. این نخستین جلسه مجلس پس از شیوع بیماری کرونا بود که با حضور نمایندگان تشکیل شده است... در خوشبینانهترین و بدون تعطیلی، مجلس سه هفته کاری و یک هفته سرکشی به حوزههای انتخابیه پنج هفته میتواند نشست داشته باشد و اگر به روال مرسوم در هر هفته سه نشست برگزار کند 15نشست دیگر دارد تا مجلس را به منتخبان بعدی واگذار کند. هشتم خردادماه نخستین نشست مجلس یازدهمیها برگزار میشود و مجلس دهم با تمام فرازونشیبهایش رسما پایان خواهد یافت.
***
کدام عدالت؟
محمدتقی فهیم در روزنامه اعتماد نوشت: وقتی سلبریتی قرار است در یک پروژه مهم حضور پیدا کند و همه قراردادها و بده بستانهایش مشخص باشد و مردم بدانند او چه میزان دستمزد دریافت کرده و چه درآمدی دارد، فساد شکل نمیگیرد اما آنجایی بیعدالتی رخ میدهد که همهچیز در هالهای از ابهام باشد. در واقع مرز بیعدالتی در همین پنهانکاری و فقدان شفافیت شکل میگیرد... رقمهایی که درباره دستمزد برخی مجریان فاش شده اجحافی است در حق مردمی که به حداقلهای زندگی دسترسی ندارند. مجری محترم ما اگر ساعتش را بفروشد میتواند حداقل امکانات زندگی یک سال چند کارگر را تامین کند. در این شرایط چگونه ما میتوانیم به عدالت برسیم؟ من مخالف شرایط اقتصاد آزاد نیستم ولی اقتصاد آنارشیستی منتج به خالی کردن جیب مردم میشود.
اعتماد در بخشی از گزارش با عنوان «واقعا چند میگیری مجری باشی» نظر اکبر نبوی منتقد سینما را جویا شده است. نبوی معتقد است: این عددهایی که در شبکههای اجتماعی مطرح میشود از دید من از دو زاویه قابل بررسی و اهمیت است. زاویه اول اینکه اگر این مباحث بتواند به عدالت در پرداخت دستمزدها کمک کند، بهره و نتایج مثبت آن هم برای افکار عمومی است و هم برای مجموعه کسانی که فعال و دست اندرکار رسانه هستند.
نبوی... میگوید بسیار بجاست وقتی در جایی پرداختهای خاص صورت میگیرد و از شکل معمولی آن خارج میشود دلایل آن کاملا روشن شود. او به اصرار از کلمه «شفاف» استفاده نمیکند چون از نظر او این کلمه اهمیت خود را از دست داده. بعد میگوید: «از نظر من آشکارسازی دستمزد آقای الف یا ب بسیار شایسته و سازگار است اما به این نکته هم باید توجه کرد که ببینیم آیا پرداخت این مبالغ به آقای مجری آوردهای برای سازمان دارد یا نه بلکه صرفا این دستمزدهای کلان به خانم و آقای مجری پرداخت میشود.» به باور اکبر نبوی منطق و عقل حکم میکند جز دستمزد آورده اقتصادی حامی مالی را هم آشکار کنند ولی طبیعتا وقتی چیزی در این زمینه اعلام نمیشود و انواع و اقسام حدس وگمانها و تحلیلها و اظهارنظرها در فضای مجازی مطرح میشود، فضا هم متاثر از این بههم ریختگی، مغشوش میشود.
***
رونمایی از دو کاندیدای احتمالی اصلاحطلبان در انتخابات 1400
علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، در بخشی از گفتگوی خود با خبرآنلاین درباره وضعیت اصلاح طلبان تا انتخابات 1400، گفت: نمی دانم که تا 1400 چه خواهد شد و مردم چه رویکردی از خودشان نشان می دهند. ما الان نمی توانیم مبنا را بر چیزی که درسال 98 اتفاق افتاده بگذاریم... این عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان درباره کاندیداهای احتمالی این جریان نیز گفت: ممکن است که راجع به بعضی مصادیق گمانه زنی ها و قضاوت هایی درباره افرادی مثل آقای جهانگیری که در سال 96 کاندیدا بود یا آقای عارف کاندیدای سال 92 بشود. اما نظر من این است که الان نمی شود اوضاع را به گونه ای ارزیابی کرد که ما را به اهدافی که در 1400 داریم برساند.
***
پایان خط مطهری در مجلس؛ آغاز کاردر کتابخانه ملی؟
آفتاب یزد نوشت: {علی مطهری}... با پیروزی لیست امید او نیز عضو این فراکسیون در مجلس دهم شد. فراکسیون امید و اعضایش آن قدر دراین چهارسال در مجلس ضعیف عمل کردند که باز هم مطهری درمیان همهی آنها مانند دو آتشههای اصلاحطلب جلوه میکرد... برخی شنیدههای... حاکی از آن است که این امکان وجود دارد تا علی مطهری با توجه به صبغه و رنگ و شکل فرهنگی اش - حال چه با تم اصلاح طلبی چه با اصولگرایی - در آیندهای نزدیک جایگاه فعلی اشرف بروجردی را از آن خود کند. یعنی ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران... برخی معتقدند که در دو دهه اخیر کتابخانه ملی بیشاز آنکه محلی برای عبور و مرور فرزانگان وفرهیختگان باشد، مکانی برای سیاستمداران و افراد حزبی شده است. مروری بر سابقه افرادی که بیست سال اخیر متصدی کرسی ریاست این دستگاه بسیار مهم شدهاند هم نشاندهنده این واقعیت است که کتابخانه ملی در ردیف دستگاههایی قرار گرفته است که طی یک قانون نانوشته باید در چارچوب سهمدهی سیاسی مورد معامله قرار گیرد.