روایت زندگی آقا مهدی؛ از کوچههای قم تا جبهههای سردشت / نوآوریهای ایران در دفاع مقدس چه بود؟
نوآوریهای ایران در دفاع مقدس و روایت زندگی شهید زینالدین از جمله اخبار پربازدید حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران جوان در آبان 1400 هستند.
حوزه دفاعی امنیتی در مسائل مختلف منطقه و موضوعات نظامی در یک سال گذشته گزارشهای متنوعی را تهیه کرده که در بستههای خبری آتی به مرور پربازدیدهای این گزارشها میپردازیم.
هوشمندسازی تسلیحات بالگردهای هوانیروز ارتش
فرمانده هوانیروز ارتش با اشاره به هوشمندسازی تسلیحات بالگردهای هوانیروز ارتش، از آمادگی رزمی مطلوب این یگان برای اجرای مأموریتها خبر داد. (بیشتر بخوانید)
روایت زندگی آقا مهدی؛ از کوچههای قم تا جبهههای سردشت
دفاع مقدس از آن تجربههایی بود که به درد همه مردم کشورمان از پیر و جوان و زن و مرد خورد. تجربهای که باعث شد بسیاری از فرماندهان و جوانان خود را از دست بدهیم؛ اما خاک ندهیم. فرماندهانی مثل همتها و باکریها و زینالدینها و خرازیها.
شهید مهدی زین الدین یکی از فرماندهان شهید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دفاع مقدس است. (بیشتر بخوانید)
نوآوریهای ایران در دفاع مقدس؛ از بولدوزر کنترل از راه دور تا لندکروز شنیدار
دوران هشت ساله جنگ تحمیلی و دفاع مقدس عرصهای بود که همه اقشار مختلف مردم از جمله جوانان در آن حضور پیدا کردند و با نمایش توانمندیهای خود دشمن بعثی را در بیشتر موارد با شکست رو به رو کردند.
وقتی به دوران دفاع مقدس باز میگردیم صحنههای جالبی را مشاهده میکنیم که شاید در کمتر نقطهای از این کره خاکی نظیرش را دیده باشیم، صحنههایی که جز عشق به میهن در آن دیده نمیشود و همه اقشار جامعه در آن حضور دارند. برخی از این صحنهها همراه است با خلاقیتهایی که بسیاری تا آن زمان شاید نشدنی به نظر میآمدند. (بیشتر بخوانید)
سازنده اولین موشک بومی ایران کیست؟
از «موشکباران پایگاه آمریکایی عین الاسد» و «عملیات موشکی لیله القدر» گرفته تا «حمله به مقر تروریستها در کردستان عراق» و «ضربت محرم» و شلیک اولین موشک به بغداد همه بیانگر یک مفهوم هستند، البته بخشی از مفهومی به نام قدرت دفاعی بومی و بازدارندگی دفاعی.
قدرتی که همه اجزای آن در داخل کشورمان و بدون اتکا به خارجیها پایهریزی شد و در واقع باید با گفت که طراحی و اجرای آن نیز براساس ژئوپلتیک ایران اسلامی در منطقه غرب آسیا اجرایی شده است. (بیشتر بخوانید)
رهگیری پهپاد ائتلاف آمریکایی در محدوده رزمایش ذوالفقار ارتش
در جریان برگزاری رزمایش ذوالفقار 1400 ارتش، پهپادهای MQ-9 و RQ-4 در حالی که از کیلومترها دورتر در رصد کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور قرار داشتند، اقدام به ورود به منطقه FIR و محدوده ADIZ (منطقه شناسایی دفاع هوایی) ایران کرده بودند، از سوی پدافند هوایی ارتش رهگیری و با اخطار جدی مواجه شدند. (بیشتر بخوانید)
اهداف سفر سرلشکر باقری به پاکستان و روسیه چه بود؟
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مهر و آبان 1400 در صدر یک هیات برای انجام دیداری رسمی به پاکستان و روسیه رفت. وی در سفر به پاکستان با مقامات عالیرتبه سیاسی و نظامی این کشور همچون عمران خان نخست وزیر، ارتشبد قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان و سایر مقامات نظامی دیدار و درباره همکاریهای دوجانبه رایزنی کرد.
طبق نظر کارشناسان، روابط تهران با اسلامآباد و مسکو در سالهای اخیر به حدی رسیده است که از آن بعنوان استراتژیک یاد میشود. (بیشتر بخوانید)
آیا آمریکا توان تحریم قدرت پهپادی ایران را دارد؟
پهپادها یا پرندههای هدایت پذیر از دور یکی از تجهیزات و تسلیحات بروز در حوزه نظامی در همه کشورهای جهان است. صنعتی که در چندین سال اخیر رشد چشمگیری در نیروهای مسلح کشورمان داشته است. البته رشد و پیشرفت این صنعت فقط مربوط به سالهای گذشته نیست و باید گفت که صنعت پهپادی از سالهای اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران فعالیت میکند. پهپادها در زمینههای مختلفی کاربرد دارند و به طور گسترده در حوزههای مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته میشود.
صنعت پهپاد در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یکی از دستاوردهای چند سال اخیر کشورمان محسوب میشود. (بیشتر بخوانید)
نابودی آشیانه کرکسهای متجاوز با یاسین و بالابان
مرحله اصلی و فاز عملیاتی دهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش، صبح پنجشنبه 29 مهر 1400 با حضور فرماندهان ارشد نیروهای مسلح کشورمان برگزار شد. در این رزمایش از تسلیحات و تجهیزات مختلفی استفاده و تمرینهای مختلفی در آن اجرا شد که یکی از آنها بمبهای هوشمند دورایستا بود.
صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر دستاوردهای خوبی را در حوزه بمبهای سقوط آزاد داشته اند. (بیشتر بخوانید)
جوانترین استاد خلبان ایرانی کیست؟
اگر بخواهیم نقش نیروی هوایی ارتش را در دوران دفاع مقدس بیان کنیم باید بگوییم که اگر خلبانان نیروی هوایی و پشتیبانیهای آنان نبود شاید بسیاری از عملیاتهای دریایی و زمینی مانند عملیات مروارید و والفجر 8 نیز به پیروزی نمیرسید. این نیرو از پایان دفاع مقدس تا کنون هم در عرصههای خودکفایی، ساخت و تولید تجهیزات جدید و به روز هم از نیروهای پیشگام در نیروهای مسلح به شمار میرود.
یکی از خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارنده عنوان جوانترین استاد خلبان ایرانی است. (بیشتر بخوانید)
پنج تفنگدار ایرانی در میدان رزم با دشمنان را بیشتر بشناسیم
دهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش مهر امسال در منطقه مرکزی ایران برگزار شد. در این رزمایش انواع مختلفی از هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین حضور داشتند که در این بین حضور هواپیماهای بدون سرنشین نسبت به سایر هواپیماها چشمگیرتر و قابل توجه بود.
کشورمان چندین سال است که در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادها به دانش روز دنیا دست پیداکرده و توانسته است تا انواع مختلف آن را طراحی کرده و بسازد. حالا این توان باید برای هماهنگ شدن با سایر نیروها و بخشهای نیروهای مسلح باید مورد آزمایش قرار بگیرد که فقط با انجام رزمایش مقدوراست. (بیشتر بخوانید)
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی