روحانی: گزارش دیوان محاسبات درمورد بخش ارز، 100 درصد غلط بود
من بخش ارز را که شنیدم، 100 درصد غلط بود و براساس بیاطلاعی محض از مقررات و قوانین کشور بود. این بسیار بد است که یک مقام حرفی را بزند، اما با قوانین کشور منطبق نباشد. خواهش میکنم همه عزیزان پاسخ لازم را بدهند. این پاسخ به خاطر دفاع از دولت نباشد بلکه به خاطر دفاع از حقیقت است تا همه دستگاهها مراقبت کرده و بدانند بدون توجه به مقررات نمیتوان مسئلهای را بیان کرد.
فرارو - رییس جمهوری با تاکید بر اینکه دولت از نظارت استقبال میکند، اظهار داشت: نظارت باید عام باشد و هر کس از بودجه استفاده میکند، باید مورد نظارت باشد و دیوان محاسبات بر آنها هم نظارت کند و بیان آنها به گونهای نباشد که موجب شبهه از سوی مردم شود.
حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: امروز مهمترین مسئله و دغدغه مردم ما سلامت و معیشت است، ما باید کاری کنیم که همزمان با بیماری و بیکاری مبارزه کنیم و اگر بتوانیم این دیدگاه جامع را به خوبی اجرایی و عملیاتی کنیم، انشاءالله قدم به قدم میتوانیم شرایط کشور را به سمتی هدایت کنیم که برای مردم ما مطلوب باشد.
وی افزود: ویروس کرونا یک معضل برای همه کشورهای جهان است و تقریبا همه دنیا از جمله سیاست، اقتصاد، هم سبک زندگی مردم در جهان، تجارت و معاملات همه چیز تحت تاثیر شرایط جدید قرار گرفته است و برای اولین بار است که یک بیماری نامش تبدیل به یک معیار تاریخی برای محاسبات شده است
رییس جمهوری با اشاره به این که امروز دوران کرونا و پساکرونا داریم، گفت: امروز مهم است که در دوران کرونا چگونه با این بیماری مقابله کنیم و بعد از پایان دوران چگونه مسائل اقتصاد را سامان دهیم.
روحانی اضافه کرد: برای موفقیت در این امر، دولت، همه قوا و ارکان کشور باید در کنار یکدیگر باشند. یک وظایف برعهده دولت، یک وظایفی برعهده بخشهای دیگر حاکمیتی و بخشهای مهمی هم برعهده مردم است. دولت وظیفه دارد برای شناسایی افراد مبتلا اقدام و آنها را از جامعه جدا کند. آنها را به بیمارستانها و نقاهتگاهها هدایت کند تا آنها درمان شوند و بیماری آنها به بخشهای دیگر جامعه سرایت ندهد. وظیفه دوم دولت، مراقبت و نگهداری از کسانی است که نیازمند تخت بیمارستانی و بخش مراقتبهای ویژه هستند.
کادر پزشکی ما در برابر مردم سرافراز است
وی با بیان اینکه هم در مورد شناسایی مبتلایان و هم در مورد مراقبت و پرستاری از بیماران، وزارت بهداشت و درمان تلاش بسیار خوبی انجام داده است، تصریح کرد: کادر پزشکی ما در این مقطع تاریخی از پایان بهمن تا به امروز بخشی سرافزار در برابر مردم است. ما در تاریخ بسیار سرافرازیم که از روز اول تا به امروز در هیچ استان و شهرستانی، بیماری نبوده که به بیمارستان مراجعه کند و درب بیمارستان به روی او باز نباشد یا تخت بیمارستانی نیاز داشته باشد، اما تخت نداشته باشیم یا تخت برای بخش مراقبتهای ویژه نیاز داشته باشد و ظرفیت خالی نداشته باشد.
روحانی با بیان اینکه پزشکان، پرستاران و همه بخش درمانی مجاهدت و فداکاری فوقالعاده شبانهروز برعهده داشتند و ساعتی نبوده که از فعالیت دست بکشند، خاطرنشان کرد: در کشورهای دیگر بوده که بیماری به بیمارستان مراجعه کرده، تحت خالی هم بوده، اما پرستار و پزشک به اندازه کافی نبوده است. براساس آمارها در کشورهایی تخت وجود داشته، اما تخت آیسییو وجود نداشته است.
وی ادامه داد: ما حتی یک نمونه در این سه ماه سراغ نداریم که کسی به بیمارستان مراجعه کند و او را برگردانده یا تخت نیاز داشته باشد یا به خاطر فقر مالی بستری نشود.
رییس جمهوری با اشاره به به تامین و پرداخت بیمه اقشار کم درآمد کشور، اظهارداشت: دولت حتی اعلام کرده است که خدمات درمانی اتباع خارجی که به طور قانونی در کشور ما زندگی میکنند، رایگان انجام شود.
روحانی تهیه و تامین لوازم مورد نیاز مردم و تجهیزات بیمارستانی کشور را وظیفه سوم دولت عنوان کرد و گفت: دولت وسایل بهداشت عمومی مردم و یا تجهیز پزشکان و پرستان مانند کیت آزمایش کرونا و یا ونتیلاتور و یا تختهای سی تی اسکن، دستکش و ماسک و مواد ضدعفونی و لباسهای مورد نیاز کادر در مانی و همچنین مواردی که مورد نیاز مردم بود، تامین شد.
وی یادآورشد: برای تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز کشور یک تلاش همه جانبه آغاز شد در کارگاههای در بخشهای دولتی و خصوصی ما و نیروهای مسلح و وزارت صمت. همه به میدان آمدند تا این وسایل تهیه شود و امروز در ماسکهای ویژه N. 95مورد نیاز پرستاران و لباس ویژه و گان و دارو هیچ نیازمندی در بیمارستانها وجود دارد و روزانه تامین میشود.
رییس جمهوری افزود: بیشتر موارد بهداشتی مورد نیاز هم در اختیار مردم است، در مواد ضدعفونی مشکلی وجود ندارد البته در برخی موارد مانند ماسک شاید به اندازه کافی موجود نباشد که در این خصوص در هفتههای آینده با افزایش تولید این مشکل حل خواهد شد.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش شرایط کشور را در تامین اقلام بهداشتی را قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته قابل مقایسه دانست که به علت انجام یک کار بزرگ در کشور است.
وی تامین نیازمندیهای عمومی وظیفه چهارم دولت عنوان کرد و گفت: مواد غذایی مورد نیاز مردم در طول این مدت تامین شده است و زمانی نبوده که مردم به فروشگاهها مراجعه کنند و با قفسه خالی مواجه شوند و بیان شود که بروید و دو روز دیگر مراجعه کنید در صورتی که بسیاری از کشورها با آن دست به گریبان بودند.
رییس جمهوری با تشکر از بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی و گمرک و گفت: در دوران کرونا حمل در نقل و تردد در کشور کاهش و گاهی متوقف شده است، اما در زمینه کالا و بار از اسفند 98 تا هم اکنون تردد کامیونهای ما بیش از سالهای گذشته است که نشان میدهد هر چه مورد نیاز بوده تامین شده و همه تلاش کردند و به صحنه آمدند و یک جهاد عمومی را شاهد بودیم تا مردم در تامین نیازمندیهای روزمره خود با مشکل مواجه نشوند.
طرحهای بزرگی در آب و خاک در تابستان و پاییز افتتاح میشود
روحانی با بیان اینکه در سال 99 شرایط بخش کشاورزی از سالهای قبل بهتر است، گفت: در زمینه تولیدات زراعی پیش بینیها این است که این سال 3.5 تا 4 درصد افزایش تولید داشته باشیم در زمینه گندم پیشبینی شده است 14 میلیون تن گندم تولید شود که هر چه مورد نیاز مصرفی کشور در بخشهای مختلف است، تامین میشود.
رییس جمهوری با اشاره به آمار و ارقام وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی میشود در سال 99 محصول برنج 2.6 میلیون تن است که نیازمندیهای کشور را تامین میکند و تولید شکر 1.7 میلیون تن خواهد بود که نیاز کشور را تامین میکند؛ علاوه بر این شرایط ما در بخش آبزیان بهتر خواهد شد که رشد محصولات و تولید را نشان میدهد.
وی گفت: طرحهای 46 هزار هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان که مورد نظر دولت بود تقریبا فعال شده است و 295 هزار هکتار خوزستان و ایلام نیز آماده و فعال شده است.
روحانی یادآورشد: با توجه به اقدامات مختلف در بخش کشاورزی و اقدامات زیربنایی مانند آمادهسازی زمین تامین آب و سدها، کانال کشی، زهکشی و بارش رحمت الهی که امسال کمی کمتر از سال گذشته تداوم داشته، امیدواریم محصول بیشتر و بهتری داشته باشیم و سال بسیار خوبی را پیش رو داریم.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: حدود 50 تالاب آبگیری شده است و دریاچه ارومیه که یکی از مسائل مهم دولت است به شرایط 10 سال قبل برگشته است؛ طرحهای بزرگی در زمینه آب و خاک داریم که در تابستان و پاییز افتتاح میشود.
روحانی گفت: کل "طرح گرمسیری" که سالها است از زمان دولتهای قبل روی آن کار شده است و این دولت نیز در این زمینه قدمهای بزرگی برداشته است، امیدواریم امسال نهایی شود.
رییس جمهوری در ادامه با بیان این که شرایط امسال ما شرایط خوبی است گفت: دشمنان ما تبلیغ نکنند که سال گذشته وضع دولت خیلی بد بود و امسال خیلی بدتر است. سال گذشته وضع رشد اقتصادی بدون نفت سال گذشته هم مثبت بود یعنی سال 98 علیرغم همه فشارها مثبت بوده است امسال همه پیشبینیها به ما میگوید مثبت است.
وی افزود: بانک مرکزی رشد اقتصادی و کاهش تورم را در سال 99 پیش بینی کرده است و امسال شرایط تورم را از دوسال گذشته بهتر پیشبینی میکند و اینگونه نیست که رسانههای خارجی تبلیغ میکنند که مردم گرفتارند و امسال مشکلات فراوانی خواهد بود.
شرایطی که رسانههای خارجی ترسیم میکنند کاملا دروغ است
روحانی با تاکید بر این که امسال سال خوبی خواهد بود، یادآور شد: مشکلات تحریم و کرونا را داریم اینها سرجای خود است، ولی آن شرایط سیاهی که رسانههای خارجی ترسیم میکنند و دل مردم را خالی کنند کاملا دروغ و بیاساس است. همه با پشتیبانی یکدیگر و در کنار هم بودند و تلاش کردند و حضور مردم در صحنه، فداکاری بخش کشاورزی، صنعت، خدمات شرایطی خواهیم داشت که آنچنانی که دشمنان ترسیم میکنند نخواهد بود و شرایط علیرغم همه مشکلات شرایط برای مردم نسبتا قابل قبول و مطلوب خواهد بود.
رییس جمهوری گفت: این هم قدم چهارمی که دولت برای تامین مایحتاج مردم برداشته است. البته به فکر کل سال هم هستیم و از چهارمیلیون تن کالایی که در گمرکات از کالاهای اساسی داشتیم، یک میلیون تن ترخیص شده است و بانک مرکزی توانسته ارزهای لازم را تامین کند. بانک مرکزی در فروردین با همه مشکلات یک میلیارد دلار برای کالاهای اساسی مورد نیاز پرداخت کرده است.
وی افزود: وظیفه پنجمی که دولت در این مقطع برعهده دارد کمک به آسیبدیدگانی است که از نظر اقتصادی آسیب دیدهاند که این کار، کار سادهای نیست. در تمام دنیا هم یکی از مشکلات مسئله بیکاری و کسب و کارهایی است که نمیتوانند فعال باشند. پروازها خوابیده است، گردشگری متوقف است و خیلی از بخشهای اقتصادی هم تحت تاثیر قرار گرفته اند. رییس جمهوری یادآورشد: حتی قیمت نفت هم دیدیم که چگونه تحت تاثیر قرار گرفت. علیرغم این که تولید نفت کاهش هم پیدا کرد باز هم میبینیم به آن سمت مطلوب حرکت نکرده است. این سال سالی است که همه بخشهای اقتصاد و اجتماع تحت تاثیر این بیماری است که باید در برابر آن برنامه ریزی کنیم.
مردم مطمئن باشند نیازهای اساسی تامین خواهد شد
روحانی با تاکید بر این که طبق برنامهای که پیش بینی کردیم مردم میتوانند مطمئن باشند که نیازهای اساسی آنها مرتفع خواهد شد گفت: نسبت به آسیب دیدگان در کسب و کار در این مدت ما دو تصمیم گرفتیم یکی تامین نیازهای بخش درمان و بهداشت. در صندوق بیکاری این نیازمندیها را تامین کنیم که برای این کار حدود 25 هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم که به تدریج پرداخت میکنیم.
رییس جمهور افزود: برای تسهیلات مردم 75 هزار میلیارد تومان مدنظر قرار دادیم. 25 هزار میلیارد تومان با بهره صفر بانک مرکزی در اختیار بانکها گذاشته است. 50هزار میلیارد تومان بانکها در اختیار گذاشتند. این 75 هزار میلیارد تومان با سود 12 درصد در اختیار کسب و کارهایی قرار میگیرد که دچار مشکل شدند.
وی ادامه داد: از این 75 هزار میلیارد تومان، 52 هزارمیلیارد تومان مربوط به کسب و کارها میشود که قدم به قدم پرداخت تسهیلات اجرایی میشود. بانکها تسهیلات را در اختیار آن 10 رستهای که در آسیب قرار گرفتند و مشخص شده است و وزارتخانههای مشخص مثل گردشگری، صنعت و کار که در این زمینه کار میکنند، بنگاهها مشخص میشود و مقدار پولی که در این تسهیلات باید در اختیار آنها قرار بگیرد معلوم میشود و با برنامه ریزی که شده است از اواخر ماه اردیبهشت میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند.
روحانی با بیان این که 23 هزارمیلیاردتومان برای تمام یارانهبگیران اختصاص داده شده است، گفت: برای این 23 میلیون خانواری که هستند برای هر خانواده یک میلیون تومان در نظر گرفتیم و مابه التفاوتی که برای پرداخت آن مدنظر بود تا بعنوان قرض الحسنه باشد دولت به عهده گرفت البته از لحاظ مقرراتی در کمیته اقتصادی تصویب کردیم، اما باید درستاد کرونا به تصویب برسانیم و در جلسه یکشنبه هفته آینده کرونا این مواردی که باید مصوب شود مطرح میشود و تصویب میشود.
وی تاکید کرد: تلاش ما این است که این مبلغ قبل از ماه رمضان در اختیار مردم قرار بگیرد.
روحانی با بیان اینکه برای سه میلیون نفر که خیلی نیازمند هستند، از قبل برنامهریزی شده است، اظهار داشت: فکر میکردیم در چهار نوبت یعنی در اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد بسته معیشتی به آنها بدهیم. دیروز تصمیم گرفتیم یک بسته هم برای ماه رمضان به آنها بدهیم که مجموع آن پنج بسته میشود. برای چهار میلیون هم بسته کمک یک تا دو میلیون تومانی در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: نهادهای دیگری هم هستند که براساس بودجههای دولتی یا منابع در اختیارشان میخواهند کمک کنند. از معاون اول خواستم جلسهای در این رابطه برگزار کنند تا کمکها هماهنگ شود تا این طور نباشد که یک فردی که نیازمند استحقاق است از دو جا کمک بگیرد، اما یک نفر دیگر از هیچ جا کمکی دریافت نکند.
رییسجمهور با اشاره به عرضه سهام شستا در بورس تصریح کرد: ما امروز بزرگترین عرضه سهام اولیه را در بورس داریم. این نشان از حرکتی است که در دولت دوازدهم به مردم قول داده بودیم. روز اولی که میخواستم درباره وزرا با رهبری مشاوره کنم، آن روز آقا در مشهد بودند و من هم به مشهد رفتم. در واقع، دولت دوازدهم در کنار حرم امام رضا (ع) مشخص شدند.
روحانی ادامه داد: مواردی بود که ایشان تائید کردند یا نکاتی مدنظر داشتند. یکی از مسائل این بود که تصدیگری دولت کاهش یابد و مسائلی که دولت میتواند متصدیاش نباشد، انجام شده و اموال به مردم عرضه شود.
وی با بیان اینکه همانجا آقا فرمودند: من به نیروهای مسلح نیز همین دستور را میدهم، خاطرنشان کرد: در موارد و جلسات بعد هم همین مسئله را تاکید کردند. در مورد شستا و تامین اجتماعی که یک نفر نامه نوشته بود که شستا مربوط به دولت نیست، ایشان گفتند شستا مربوط به دولت است، سهام آن در اختیار مردم قرار بگیرد و تامین اجتماعی هم دست از تصدیگری بردارد. البته اشکال ندارد سهام داشته باشد.
شرکتهای شستا باهم عرضه میشوند
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه در تاریخ بورس شاید برای اولین بار است که چنین عرضه بزرگی صورت میگیرد، ابراز داشت: کل شرکتهای شستا که حدود 180 بنگاه و شرکت بزرگ است، همه باهم عرضه میشوند که مدل جدیدی است که امروز شروع میشود یعنی این هلدینگ بزرگ یکجا عرضه میشود. من به وزیر کار، رییس تامین اجتماعی و هیات مدیره این شرکت تبریک میگویم چراکه شستا پشت شیشه آمده است.
روحانی افزود: امروز شستا که در مورد آن این همه حرف بود، شفاف شده است. من وقتی بودجه 98 را به مجلس عرضه کردم، گفتم که در سال 98 عرضه بزرگی در بورس خواهیم داشت و من هر ماه این مسئله را پیگیری میکردم. امروز این هلدینگ بزرگ شفاف شده و به مردم بورس عرضه شده است.
وی با بیان اینکه امروز 10 درصد این شرکت بزرگ عرصه میشود و دو میلیون نفری که در بورس هستند میتوانند از این سهام بهره ببرند، عنوان کرد: دیروز دیدم افراد معاند مینویسند اقتصاد ایران خیلی خراب است، ولی وضعیت بورس ایران فوقالعاده است یعنی مجبور به اعتراف این مسئله شدند. کار بزرگی توسط وزارت اقتصاد و شرکت بورس انجام شده است.
رئیسجمهور عرضه سهام در بورس را برای مبارزه با فساد دانست و یادآور شد: جای اصلی فسادستیزی اینجاست که به شفافیت و رقابتی بودن کمک میکند. من از مابقی اعضای دولت میخواهم این مدل را تبعیت کنند و کل سهام یکجا عرضه شود. اصل عرضه بسیار مهم است و من به تامین اجتماعی و وزارت کار تبریک میگویم. کار عظیمی انجام شده و این موفقیت بزرگی برای ماست.
در موضوع نظارت نصفه و نیمه عمل نکنیم
روحانی در ادامه به موضوع نظارت اشاره کرد و گفت: نظارت کار بسیار خوبی است و در قانون اساسی هم پیشبینی شده است. حتما دستگاههای نظارتی باید کار خودشان را انجام دهند. وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات و هر دستگاه دیگری باید براساس قانون وظایف خود را انجام دهند. اما بحث نظارت بر همه دستگاههایی است که از بودجه استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه دو موضوع بودجه و سازمان اداری و استخدامی در اختیار رییسجمهور است و مربوط به همه دستگاهها است، گفت: دیوان محاسبات برای نظارت و محاسبه اینکه پولها چطور خرج شده، باید موضوع را توسط هر کسی که از بودجه دولت استفاده میکند اعم از همه دستگاهها، قوا و نهادهای انقلابی و فرهنگی و... نظارت انجام دهد.
به گفته رئیس شورای عالی امنیت ملی، نظارت بر بودجه باید نظارت عام باشد و نه آنکه فقط بر یک دستگاه نظارت شود. اینجا خودی و غیرخودی نداریم. اینجا همه خودی هستند.
روحانی اضافه کرد: نکته دیگر این است که حرف تا از دهان بیرون نیاید، میتوان آن را تعدیل کرد، اما وقتی از زبان خارج شد، هر کسی از ضد انقلاب و... درباره آن حرف میزند. وقتی یک دستگاه نظارتی گزارشی تهیه میکند، میتواند با مسئولان دولتی رایزنی و مشورت کند. مگر دستگاههای دولتی با آنها قهرند. من خودمان آن گزارش را به شما دادیم.
رییس جمهوری اضافه کرد: دیروز رئیس بانک مرکزی به درستی پاسخ داد و من هم وقتی گزارش را دیدم و عیب و ایراد دارد.
وی با تاکید بر اینکه دولت از نظارت استقبال میکند، اظهار داشت: نظارت باید باشد و براساس قانون اساسی است. من مسئول اجرای قانون اساسی هستم، اما میگویم نصف و نیمه عمل نکنیم. یک سفره همه چیزش باهم است. نظارت باید عام باشد. هر کس از بودجه استفاده میکند، باید مورد نظارت باشد و دیوان محاسبات بر آنها هم نظارت کند. من از مسئولان میخواهم بیان آنها به گونهای نباشد که موجب شبهه از سوی مردم باشد.
رییسجمهور افزود: من بخش ارز را که شنیدم، 100 درصد غلط بود و براساس بیاطلاعی محض از مقررات و قوانین کشور بود. این بسیار بد است که یک مقام حرفی را بزند، اما با قوانین کشور منطبق نباشد. خواهش میکنم همه عزیزان پاسخ لازم را بدهند. این پاسخ به خاطر دفاع از دولت نباشد بلکه به خاطر دفاع از حقیقت است تا همه دستگاهها مراقبت کرده و بدانند بدون توجه به مقررات نمیتوان مسئلهای را بیان کرد.