روسیه بار دیگر آمریکا را برای استفاده از مکانیسم ماشه سرزنش کرد
مسکو - ایرنا - نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین امکان استفاده آمریکا از اسنپ بک برای اعمال تحریم های جدید در مورد ایران را زیرسوال برد و بار دیگر واشنگتن را سرزنش کرد.
میخاییل اولیانوف روز شنبه در توییتی در واکنش به توییت ریچارد گلدبرگ مشاور ارشد در بنیاد آمریکایی دفاع از دمکراسیها که از مکانیسم ماشه در مورد ایران حمایت کرده است نوشت: برخی افراد در دنیای دیگری زندگی می کنند که بسیار دور از واقعیت های این جهان است.
گلدبرگ به توییت یک ایرانی به نام پریسا حافظی پاسخ داد که گفته بود سه کشور اروپایی شرکت کننده در برجام در نامه ای به 15 عضو شورای امنیت که رویترز از آن اطلاع یافته بود اعلام کردند که هر گونه تصمیم یا اقدام برای اعمال تحریم های شورای امنیت در مورد ایران فاقد اعتبار حقوقی خواهد بود.
به گفته گلدبرگ، همه این کشورها بطور حیرت انگیزی قادر به رعایت تحریم های آمریکا خواهند بود که برای اجرای اسنپ بک اعمال خواهد شد.
ریچارد گلدبرگ، مشاور ارشد در بنیاد دفاع از دمکراسیها، و مدیر پیشین بخش مقابله با سلاحهای کشتار جمعی ایران در شورای امنیت ملی کاخ سفید در سالهای 2019 تا 2020 است.
اولیانوف در پاسخ به این توییت گلدبرگ نوشت: برخی افراد در آمریکا معتقدند که حتی متحدان نزدیک این کشور در اوضاع معینی باید بدون هرگونه تردید و تامل بله قربان بگویند. آنها فکر می کنند آمریکا شایسته احترام بیشتر است.
مقام روس در توییت دیگری نوشت: برخی افراد نزدیک به دولت کنونی آمریکا خجالت نمی کشند برخی متحدان امریکا را در مسائل مربوط به عدم انتشار در مورد ایران، بترسانند یا شانتاژ کنند. مساله این است که دیدگاههای انها تا چه اندازه با رویکرد مقامهای آمریکایی مطابقت دارد.
وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی به رئیس شورای امنیت اعلام کرد با توجه به اینکه ایران برجام را بطور کامل اجرا نمی کند، آمریکا یک ماه بعد (روز 20 ماه سپتامبر) تحریم ها علیه این کشور را بازمی گرداند.
اما در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع خاورمیانه و مساله فلسطین برگزار شد، روسیه و چین از رئیس شورای امنیت خواستند درباره نشستهای دوجانبهای که با اعضای شورای امنیت داشته است درباره نامه آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه یا اسنپ بک اطلاع رسانی کند.
دیان دیجانی نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل متحد که ریاست دورهای شورای امنیت را هم برعهده دارد، در پاسخ گفت با توجه به مخالفت اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با درخواست آمریکا، اقدام بیشتری نمیتوان درباره این درخواست انجام داد.
به این ترتیب، آمریکا در ماه جاری برخلاف فشارهای زیاد نتوانسته است کاری از پیش ببرد و همچنان در این نهاد بینالمللی منزوی است.
انتظار می رود امروز یا فردا (یکشنبه) در پایان یک ماه از زمان تحویل نامه آمریکا به رئیس شورای امنیت، مقامهای آمریکایی برای اثبات ادعای خود اقدام کنند.
*س_برچسبها_س*