شنبه 3 آذر 1403

سازمان‌های بین‌المللی برای غزه جز ابراز همدردی کاری نمی‌کنند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سازمان‌های بین‌المللی برای غزه جز ابراز همدردی کاری نمی‌کنند

وزیر بهداشت در دیدار با مدیرکل دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: در یورش وحشیانه صهیونیست ها به غزه، اعتماد مردم و کشورها نسبت به سازمان‌های بین‌المللی کاهش یافت، چراکه این سازمان‌ها جز اظهار همدردی، هیچ اقدام موثری انجام نمی‌دهند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین اللهی در دیدار دکتر حنان حسن بلخی، مدیرکل دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که امروز (دوشنبه 27 فروردین ماه) در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه منطقه مدیترانه شرقی نسبت به سایر نقاط جهان از حساسیت بیشتری برخوردار است، افزود: در منطقه خاصی از جهان قرار داریم که از لحاظ جغرافیایی حادثه خیز بوده و از بُعد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نیز رویدادهای متعدد و متنوعی در آن رقم می‌خورد که همگی بر حوزه سلامت موثرند.

وی با اشاره به جنایات رخ داده در غزه از سوی رژیم صهیونیستی افزود: در یورش وحشیانه صهیونیست ها به غزه، اعتماد مردم و کشورها نسبت به سازمان‌های بین المللی کاهش یافت، چراکه این سازمان‌ها جز اظهار همدردی، هیچ اقدام موثری در جلوگیری از جنایات رژیم غاصب صهیونیستی انجام نمی‌دهند.

عین اللهی با اشاره به اعلام آمادگی جمع کثیری از کادر سلامت کشورمان برای کمک به مردم مظلوم غزه، یادآور شد: متأسفانه راه‌های کمک به مردم مظلوم غزه مسدود است و امیدواریم سازمان جهانی بهداشت بتواند راهکار موثری برای این موضوع پیدا کند، زیرا در غیر این صورت چه بسا کشورها ساختار جدیدی را برای حل مشکلات منطقه ایجاد کنند.

اسرائیل با حمله به بیمارستانها سبوعیت خود را به نهایت رسانده است

وی گفت: همکاری ایران و سازمان جهانی بهداشت سابقه‌ای دیرینه دارد و هدف این است که همکاری‌های منطقه‌ای را افزایش دهیم؛ زیرا برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت، باید سلامت را در کشورهای منطقه نیز ایجاد کرد. سلامت باید همه جانبه باشد؛ زیرا بیماری ها و ویروس‌ها می‌توانند از کشوری به کشور دیگر منتقل شوند.

وی با اشاره به احیای ساختار گروه 5 از سوی ایران و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در این گروه و در حوزه سلامت، بیان کرد: این گروه متشکل از ایران، عراق، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان است که تاکنون 8 جلسه برگزار و در موضوعات سلامت محور همکاری هایی را تعریف و آغاز کرده‌اند.

عین اللهی، دستیابی به شعار «سلامت برای همه» را نیازمند توسعه همکاری بین کشورهای منطقه دانست و گفت: دفتر شرقی مدیترانه سازمان جهانی بهداشت برای پیشبرد برنامه ها و اهداف خود در منطقه می تواند از تجارب و ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت استفاده کند.

عین اللهی با اشاره به دستاوردهای وزارت بهداشت در دولت مردمی و برگزاری پویش ملی سلامت در سال گذشته، خاطرنشان کرد: در پویش ملی سلامت، فشار و قندخون 46 میلیون نفر از افراد بالای 18 سال سنجیده شد و در سال جاری نیز پویش ملی سلامت کودکان و پویش ملی غربالگری سرطان تا پایان سال اجرایی می‌شود.

وزیر بهداشت از آغاز اجرای برنامه ملی سلامت خانواده از سال گذشته در کشور خبر داد و گفت: این طرح در حال حاضر در 195 شهرستان کشور اجرایی شده و تا پایان دولت تمام شهرها وارد این طرح می‌شوند.

عین اللهی از تاسیس شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق با نام «سبطین» به عنوان گامی در جهت توسعه و بین المللی سازی آموزش پزشکی ایران یاد کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا با کمک دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، در کشورهای همسایه دوره‌های آموزشی تخصصی و فوق تخصصی در حوزه علوم پزشکی برگزار کند.

وی به تحصیل 7 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشورمان اشاره و خاطرنشان کرد: با ادغام آموزش علوم پزشکی در خدمات بهداشتی و درمانی شاهد ارتقای خدمات و آموزش در حوزه سلامت هستیم و در این زمینه تجارب ارزنده ای داریم که می توانیم آن را در اختیار سایر کشورها قرار دهیم.

وزیر بهداشت در قطر: ایران از کشورهای سرآمد منطقه در حوزه سلامت است

دکتر حنان حسن بلخی، مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در این دیدار با بیان اینکه ایران در حوزه سلامت از برترین‌های منطقه است، گفت: ساخت و تولید واکسن از جمله موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه مهار کرونا است. مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت با اشاره به تحریم‌های اعمال شده علیه ایران، گفت: سازمان جهانی بهداشت درتلاش است تا آثار سوء تحریم‌ها علیه ایران را کاهش دهد.

حنان بلخی با بیان این که ایران در دوران همه گیری کرونا توانست برای تشخیص زودهنگام این بیماری به سرعت ظرفیت سازی کند، گفت: دسترسی همگانی به خدمات و اقلام بهداشتی و درمانی از جمله اهداف و اولویت های سازمان جهانی بهداشت است.

وی بیان کرد: در دوران کرونا به دلیل تحریم ها خرید اقلام مربوط به سلامت و توزیع آن‌ها با محدودیت مواجه شد، بنابراین برابری در توزیع اقلام سلامت محور حاصل نشد، در سازمان جهانی بهداشت با کشورهای عضو نامه نگاری کردیم تا اقلام بهداشتی را به اشتراک بگذاریم، اما در نهایت موفقیت چندانی حاصل نشد.

حنان بلخی در ادامه با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت، تصریح کرد: ایران در زمینه بیمه همگانی، سلامت خانواده و ادغام آموزش پزشکی در خدمات سلامت، به الگویی مثال زدنی تبدیل شده است و در زمینه علوم پایه و توانایی های درمانی پیشرفت مناسبی داشته است.

مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در پایان با اشاره به سفر اخیر خود به استان اصفهان گفت: مهم‌ترین موضوعی که در اصفهان توجهم را جلب کرد، تلفیق آموزش پزشکی و نظام ارائه خدمات ذیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ایجاد دسترسی به خدمات سلامت در مناطق دور افتاده و روستایی بود.