یک‌شنبه 30 دی 1403

سامانه‌ای که معتادان را شناسنامه دار می‌کند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
سامانه‌ای که معتادان را شناسنامه دار می‌کند

گروه آسیب‌های اجتماعی خبرگزاری فارس؛ روز گذشته نمایشگاه‌ایمان و‌امید، تلاش جهادی، ایران مقتدر با محوریت «دستاورد‌های تحولی ستاد مبارزه با موادمخدر» از سوی علیرضا کاظمی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر و برخی معاونین وی در محل این ستاد در تهران افتتاح شد.

در این نمایشگاه غرفه‌هایی از مجموعه دستاورد‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر و اداره کل مبارزه با بنیان‌های مالی قاچاقچیان و پولشویی و دستگاه‌های مقابله‌ای مبارزه با موادمخدر از فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، وزارت اطلاعات، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سازمان بسیج مستضعفین، شرکت ملی پست جمهوری اسلامی، گمرک و سازمان بهزیستی کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جمعیت هلال احمر، وزارت آموزش و پرورش، و دستاورد‌هایی از شرکت‌های دانش بنیان همچون شرکت دارویی پرند دارو، شرکت دانش بنیان و تحقیقاتی صاپا، تجهیزاتی از شرکت‌های دانش بنیان فراجا، سازمان‌های مردم نهاد و خیرین یاریگران از جمله کنگره 60، تولدی دوباره، چترا و نمونه‌هایی از کارگاه‌ها و محصولات تولیدی بهبودیافتگان حضور داشتند.

در این نمایشگاه سامانه اطلس چترا رونمایی و مقرر شد تا از سامانه غوام وابسته به اداره کل درمان و حمایت‌های اجتماعی در آینده رونمایی شود. آنچه از «سامانه اطلس چترا» باید بدانید

چترا، سازمانی مردم نهاد ملی است که تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارد. این مؤسسه از سال 1384 در حوزه کاهش آسیب اعتیاد و ایدز آغاز به کار کرده و در حال حاضر در تهران و چندین استان کشور فعالیت می‌کند و همچنان در حال توسعه خدمات خود است.

چترا به طور روزانه به 3هزار نفر خدمات‌رسانی می‌کند. این مؤسسه در مراکز متعددی مانند مراکز کاهش آسیب اعتیاد، شلتر، موبایل سنتر، گشت‌های سیار و باشگاه مثبت و... به افراد در راه مانده، بی‌سرپناه و کارتن خواب و افراد مصرف‌کننده خدمات‌رسانی و با ارائه خدمات روانشناختی و مددکاری به آن‌ها کمک می‌کند که در طی زمان، این افراد بتوانند مسیر زندگی خود را پیدا کنند.

از آنجایی که هدف «چترا»، کمک به بازگرداندن این افراد به زندگی و اجتماع است، مسیر طولانی در راه است و سال‌ها زمان می‌برد. از این رو این مؤسسه در تلاش است تا بتواند طی برنامه‌ای تمامی رخداد‌هایی که برای یک مددجو به وقوع می‌پیوندند را دنبال کند و مشخص کند که او چه کمک‌هایی دریافت می‌کند.

فاطمه بهرام آبادیان، رئیس هیئت مدیره سامانه اطلس چترا با اشاره به چرایی ایجاد «اطلس چترا» گفت: اینکه مددجویان ما چه نیاز‌هایی دارند، چه خدماتی برایشان ارائه شود مؤثر است، در کدام بخش از زندگی آسیب دیده‌اند، چه افراد مؤثری می‌توانند به آن‌ها کمک کنند و کجا هستند، رابطه آن‌ها با خانواده و دوستان چگونه است، چه شغلی دارند و چه کار‌هایی را تجربه کرده‌اند، اگر حرفه‌ای بلد نیستند چه استعدادی دارند، از کجا بهتر است شروع کنند و به کجا بروند، برنامه‌ای جامع که بتواند در تدوین مسیر تولد مجدد زندگی فرد، شناسایی، برنامه‌ریزی، سنجش و درمان کمک کند و به همین خاطر بود سامانه اطلس چترا متولد شد.

رئیس هیئت مدیره سامانه اطلس چترا ادامه داد: این سامانه برای مددجویان حوزه کاهش آسیب طراحی شده است اما این قابلیت را دارد که برای آسیب‌های اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد و به ایجاد شناسنامه اجتماعی کمک کند.

بهرام آبادیان درباره آمار پرونده‌های فعال این سامانه، گفت: تاکنون 1700 پرونده افراد تحت پوشش این مرکز در سامانه اطلس چترا به ثبت رسیده است اما قابلیت فعال شدن برای تمامی مراکز فعال در این حوزه را داراست.

وی یادآور شد: با حمایت‌ها می‌توان این برنامه را ارتقاءداد و در جهت حفظ آن تلاش کند تا بتوانیم به خدمات جامع و شفاف دست پیدا کنیم و از سویی دیگر هم موجب می‌شود تا تمامی مددجویان از دریافت خدمات مؤثر بهره‌مند شوند.

رئیس هیئت مدیره سامانه اطلس چترا، توجه به آسیب‌های اجتماعی از سوی مسئولان را مهم خواند و گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر برنامه کاهش آسیب و اجرای آن شاهد بی‌مهری مسوولان بودیم که حتی تعطیلی برخی از مراکز را به دنبال داشته است.

وی با انتقاد از بی‌توجهی به آسیب‌های اجتماعی اضافه کرد: این در حالی است که مافیای مواد مخدر بسیار قوی و پرقدرت فعالیت می‌کنند و تعداد افراد مصرف‌کننده به طور روزانه در حال افزایش است.

بهرام آبادیان با اشاره به کارکرد‌های سامانه اطلس چترا خاطرنشان کرد: با این سامانه اگر کسی آسیب ببیند و دچار اعتیاد شود مرحله به مرحله می‌توانیم رصد کنیم که چه اتفاقی برای او رخ داده و چه خدماتی دریافت کرده است، ما با این ابزار می‌توانیم کمک کنیم که او به زندگی و اجتماع برگردد.

رئیس هیئت مدیره سامانه اطلس چترا تصریح کرد: پیش‌بینی می‌کنم بیش از نیمی از افراد تحت پوشش در مراکز درمان، پس از ترخیص، گروه هدف مراکز کاهش آسیب خواهند بود. پس نیازمند توسعه و ساماندهی مراکز کاهش آسیب اعتیاد و داشتن برنامه‌ای مؤثر هستیم و می‌توانم به طور جد بگویم که سامانه اطلس چترا می‌تواند کمک مؤثری را در این حوزه به دنبال داشته باشد.

وی در پایان از رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره هوشمندسازی قدردانی کرد. پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید ستاد مبارزه با مواد مخدر سامانه اطلس چترا فاطمه بهرام آبادیان درمان معتادان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
سامانه‌ای که معتادان را شناسنامه دار می‌کند 2
سامانه‌ای که معتادان را شناسنامه دار می‌کند 3
سامانه‌ای که معتادان را شناسنامه دار می‌کند 4