جمعه 9 آذر 1403

سایه سنگین شهادت سردار سلیمانی بر نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سایه سنگین شهادت سردار سلیمانی بر نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل

لندن - ایرنا - کشورهای شرکت کننده در چهل و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که روز پنجشنبه در ژنو برگزار شد، ضمن محکومیت اقدامات فراقانونی و خودسرانه دولت‌ها، از به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط رژیم آمریکا برائت جستند.

نشست امروز نمونه آشکاری از محکومیت سیاست‌های تجاوزکارانه و نقض حقوق بشر کاخ سفید توسط جامعه جهانی بود که در سایه شهادت فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ابراز شد.

گزارشگر سازمان ملل متحد در امور اعدام‌های خارج از روال قانونی در ابتدای نشست با ایراد سخنانی یادآور شد؛ سردار (شهید) سلیمانی یک مسئول بلندپایه دولتی در یک کشور دارای حاکمیت است که مورد هدف ارتش آمریکا قرار گرفت.

اگنس کالامارد با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا نتوانسته اسناد و شواهدی محکم درباره ضرورت حمله به کاروان حامل سردار سلیمانی ارائه کند نتیجه گرفت که ترور فرمانده سپاه قدس اقدامی خودسرانه، غیرقانونی و نقض حقوق بشر بوده است.

وی همچنین بی‌اعتنایی برخی دولت‌ها به قوانین الملل در استفاده از پهپاد در جریان درگیری‌های نظامی را به باد انتقاد گرفت و خاطر نشان کرد که گسترش دامنه جنگ با تروریسم به امنیت و صلح جهانی خسارت می‌زند.

در همین پیوند سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو هم هشدار داد که آمریکا و کشوری که پهپاد مورد استفاده در عملیات ترور سردار سلیمانی را میزبانی کرده باید پاسخگو باشند.

«اسماعیل بقایی هامانه» خاطر نشان کرد؛ ترور سردار سلیمانی اقدامی غیر قانونی و جنایت بزرگی است که صلح و امنیت جهان را به خطر انداخته است.

وی یادآور شد که این اقدام نه تنها نقض قوانین بین الملل و منشور ملل متحد، بلکه نقض قوانین حقوق بشری است و گزارش گزارشگر سازمان ملل در رابطه با ترور فرمانده نیروی قدس ایران، قابل چالش نیست.

سفیر کشورمان در ادامه اظهارات خود تصریح کرد که ترور سردار سلیمانی فراتر از یک اقدام خودسرانه بلکه غیر اخلاقی و خطرناک است.

بقایی عملیات به شهادت رساندن فرمانده نیروی قدس سپاه را «تروریسم دولتی» خواند و خاطر نشان کرد که آمریکا باید بر همین اساس پاسخگوی اقدام خود باشد. هیچ دلیل و برهانی به گفته او نباید اجازه داده شود که «این اقدام غیر قانونی» را توجیه کند.

سفیر کشورمان بر همین اساس از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست تا درباره به خطر افتادن ابتدایی ترین قوانین حقوق بشری، حاکمیت قانون و مبانی نظام بین الملل، زنگ خطر را به صدا درآورد.

وی سردار سلیمانی را محبوب ملت ایران خواند که ترور او ضمن جریحه دار کردن احساسات مردم، گواه دیگری برای اثبات رویکرد خصمانه آمریکا علیه ملت ایران در چهل سال گذشته است.

وی در پایان با بیان اینکه سردار سلیمانی مثل یک قهرمان زندگی کرد و سرانجام به شهادت رسید تصریح کرد: او همچنان برای قاتلانش یک کابوس به شمار می‌رود.

نمایندگان سایر کشورهای حاضر در این نشست از جمله افغانستان، لیبی، استرالیا، سوریه، عراق و کوبا نیز اقدامات یکجانبه، خودسرانه و خارج از روال قانونی را محکوم کردند.

نماینده ونزوئلا در اظهارات خود تصریح کرد: ما عملیات ترور سپهبد قاسم سلیمانی را که به صورت غیرقانونی صورت گرفت، محکوم می کنیم. این اقدام، نقض آشکار قوانین بین المللی انسانی و حقوق بشر بود.

نماینده عراق نیز ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در خاک این کشور را تجاوز آشکار و نقض حاکمیت عراق خواند و به شدت ان را محکوم کرد.

همچنین نماینده اتحادیه اروپا در سخنانی با بیان اینکه استفاده از پهپاد در نظام بین الملل غیر قانونی نیست اما تصریح کرد که کشتارهای خودسرانه و فراقانونی غیر قابل قبول است. وی خاطر نشان کرد؛ پایبندی به قوانین حقوق بشری فارغ از اینکه چه کسی مرتکب جنایت میشود امری اجتناب ناپذیر است و مصونیت نباید به عنوان یک گزینه دیده شود.

نماینده کشور ایسلند نیز از طرف کشورهای اسکاندیناوی در اظهار نظر مشابهی نسبت به کشتارهای فراقانونی دولت‌ها عمیقا ابراز نگرانی کرد و خواستار پاسخگویی دولت‌های جنایتکار شد.

سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه 8 نفر دیگر بامداد روز جمعه (13 دی 1399) در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.

*س_برچسب‌ها_س*
سایه سنگین شهادت سردار سلیمانی بر نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل 2