چهارشنبه 3 بهمن 1403

سریال‌های سعودی در راستای محبوب جلوه دادن رژیم صهیونیستی است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سریال‌های سعودی در راستای محبوب جلوه دادن رژیم صهیونیستی است

تحلیلگران ترکیه‌ای معتقدند، رژیم سعودی با ساخت مجموعه‌های تلویزیونی سعی در تحریک افکار عمومی به ویژه نسل جدید دارد تا بدین وسیله عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را معمولی جلوه دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها به مناسبت ماه مبارک رمضان سریال‌هایی از شبکه MBC عربستان سعودی به روی آنتن رفته است که واکنش‌های بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی و کشورهای عربی به ویژه فلسطین به دنبال داشته است.

عربستان سعودی با ساخت چنین سریال‌هایی به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و تغییر افکارعمومی اعراب و مسلمانان نسبت به صهیونیست‌هاست.

خبرنگار مهر در گفتگو با «رضا یاشار» و «محمود مصلحان» تحلیلگران ترک به بررسی این موضوع پرداخته که مشروح آن را می‌خوانید:

*همان‌طور که می‌دانید عربستان سعودی برای تامین امنیت خود به دنبال عادی سازی روابط به رژیم صهیونیستی است. به نظر شما دلیل اینکه سعودی‌ها این بار یک مجموعه تلویزیونی را برای محقق کردن اهداف خود انتخاب کرده اند چیست؟

رضا یاشار: در واقع به جای آنکه این موضوع را مستقیمأ به کل کشور عربستان تعمیم دهیم بهتر است بگوییم پادشاه عربستان و کسانی که برای حفظ امنیت و جایگاه خود از آل سعود حمایت می‌کنند به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند. اگر مردم عربستان در دولت نقش داشتند، چنین سریال‌هایی ساخته نمی‌شد.

حکومت سعودی که با حمایت صهیونیست‌ها اداره می‌شود از طریق رسانه سعی می‌کند با متقاعد کردن مردم رژیم صهیونیستی را محبوب جلوه دهد.

زیرا هر فردی که خود را مسلمان واقعی می‌داند این واقعیت را قبول دارد که رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که به همه مسلمانان به ویژه فلسطینی ها ظلم می‌کند.

هدف آنها از ساخت چنین سریال‌هایی این است که با منحرف کردن ذهن نسل جدید عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را معمولی جلوه دهد. این پروژه با شکست روبه رو خواهد شد.

محمود مصلحان: همکاری عربستان سعودی با آمریکا در زمینه سیاسی، اقتصادی و نظامی به وضوح بر طراحی منطقه تأثیر گذاشته است. استقبال دولت ریاض از طرح موسوم به معامله قرن ترامپ هم نشان دهنده حمایت آن از رژیم صهیونیستی است.

علاوه براین، تصویری که عربستان در مورد زندانیان فلسطینی ایجاد کرده نیز بر همگان معلوم است. حماس در اوایل ماه آوریل از عربستان سعودی خواسته بود که به دلیل شیوع کرونا و خطر ابتلای فلسطینیان زندانی در عربستان به این ویروس آنها را آزاد کند. اما دولت ریاض هیچ اقدامی در این خصوص انجام نداده است.

عربستان برای محبوب جلوه دادن رژیم صهیونیستی در جوامع اسلامی و عادی سازی روابط ریاض با این رژیم تلاش می‌کند. سریال‌های تولید شده در شبکه MBC عربستان سعودی نیز در راستای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

*آیا می‌توان گفت عربستان سعودی بعد از عادی سازی روابط در بعد سیاسی اکنون با ساخت اینگونه سریال ها به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در قالب فرهنگی است؟

رضا یاشار: بله همینطور است. عربستان سعودی از هر لحاظ روابط را با رژیم صهیونیستی عادی کرده است. با مقامات صهیونیست دیدار می‌کند، به اشتراک اطلاعات می‌پردازد، سلاح می‌خرد، با شرکت‌های امنیتی رژیم صهیونیستی معامله می‌کند، حتی فتوا می‌دهد که نفرین متحد سرسخت خود یعنی رژیم صهیونیستیحرام است!

همانطور که اشاره کردم آل سعود و افراد نزدیک به آن از طریق رسانه به دنبال تحریک افکار عمومی و به ویژه نسل جدید هستند.

من مطمئن هستم که اگر به مردم کشورهای منطقه اجازه صحبت کردن داده شود، به خصوص در عربستان هیچ پادشاهی را نمی‌توان یافت که در جایگاه خود باقی بماند. همچنین هیچ مسلمانی دیگر خواهان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نخواهد بود.

محمود مصلحان: بله همین گونه است. سریال‌ها پلی برای انتقال فرهنگ میان جوامع منطقه هستند.

وقتی به جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی نگاه می کنیم با درنظر گرفتن اینکه توده های مردم علیه رژیم صهیونیستی هستند در حال حاضر هم انجام هرگونه اقدام عملی علیه آنها دور از انتظار نیست.

برای مثال می‌توان به حضور روزنامه نگار عربستانی در مسجد الاقصی که با واکنش شدید فلسطینیان همراه شد اشاره کرد که فلسطینیان او را چگونه از بخش تاریخی بیت المقدس و مسجد الاقصی بیرون انداختند.

*واکنش کشورهای عربی و مسلمان به پخش اینگونه سریال‌ها از شبکه‌های تلویزیونی عربستان چگونه بود؟

رضا یاشار: ضعیف بود. افرادی مانند آیت الله شیخ النمر که در منطقه مخالف ظلم بودند به قتل رسیدند. کسانی که دهانشان را باز کردند بازداشت شدند و بقیه هم به جای اعتراض کردن ساکت شدند.

امروزه بزرگترین مشکل مسلمانان این است که با یکدیگر متحد نیستند. خواسته یا ناخواسته سوار بر قایق امپریالیسم می‌شوند. کسانی که ادعا می‌کنند از امت یک پیامبر هستند وقتی می‌بینند کس دیگری مثل خودشان فکر نمی‌کند به راحتی او را کافر می‌شمارند.

محمود مصلحان: برخی کشورهای غنی از نفت به خصوص امارات و عربستان از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بدون اشاره به نام کشورها مدعی شده بود که ارتباط قوی با برخی کشورهای عربی دارند. این ادعا در واقع گواهی ارتباط عربستان و رژیم صهیونیستی است.

مرکز مقابله با عادی سازی روابط (با اسرئیل) فلسطین نیز در بیانیه ای تأکید کرده بود این کشورها بر محبوب جلوه دادن یهودی‌ها در جوامع مسلمان که مخالف اشغالگری رژیم صهیونیستی هستند تلاش می‌کنند.

*به نظر شما این سریال‌ها در جهت اجرایی کردن طرح موسوم به معامله قرن ترامپ است؟

رضا یاشار: بله همینطور است. حتی در جهت تحقق وعده سرزمین موعود است. اگر امروز فلسطین برود فردا هم کشورهایی از نیل تا فرات خواهند رفت.

هدف این پروژه موسوم به «معامله قرن» یا «طرح صلح خاورمیانه» در قدم اول انزوای فلسطین است. پس از انزوای فلسطین به ترتیب نوبت به کشورهایی مانند سوریه، ایران، ترکیه و لبنان خواهد رسید.

برای اجرایی کردن این طرح امپریالیست‌ها و صهیونیست‌ها از هر طرف هجوم می‌آورند. این سریال‌ها هم تنها یکی از اقدامات آنها در زمینه فرهنگی است.

اگر به سریال‌های هالیوود و نت‌فلیکس نگاه کنیم جنگ را بهتر درک خواهیم کرد. نت‌فلیکس با زیر پا گذاشتن اعتقادات، در عربستان به صورت آزادانه عمل می‌کند. در ترکیه نیز به همین منوال است...

هدف از این کار ترویج عقاید فاسد، فروپاشی اخلاق اجتماعی و تغییر احساسات ملی مردم است. زیرا آنها می‌دانند که تنها با فروپاشی درونی، پیروز جنگ خواهند شد. بنابراین مسلمانان باید هوشیار باشند.

محمود مصلحان: طرح معامله قرن نه تنها هیچ مقبولیتی میان ملت های منطقه ندارد، بلکه از هیچ مشروعیت حقوقی نیز برخوردار نیست. رئیس جمهوری ترکیه رجب طیب اردوغان نیز طرح موسوم به معامله قرن را «پروژه اشغال» توصیف کرده بود.

رژیم صهیونیستی با ساخت چنین سریال‌هایی سعی در تحریک افکار عمومی دارد و با مطرح کردن اینکه رژیم صهیونیستی در خاک فلسطین سهم داشته نمی‌خواهد مسئله فلسطین به نسل‌های بعد واگذار شود.

منبع: مهر

انتهای پیام /