سطر کوچکی از سه سال دوندگی شهید رئیسی برای مردمش / مردی که خستگی را خسته کرده بود
حالا دیگر او نیست، مردی که نه معنای خستگی را میدانست و نه سرما و گرما و نه حتی تعطیلات را حالا برایمان فقط به خاطراتی حسرت بار تبدیل شده است. مردی که میگفت من پشت میزنشین نیستم همان که باید از نزدیک پای درد دل مردم مینشست و با دستان خود گره از کارشان باز میکرد؛ حالا ساعتهاست که از دیار ما راهی آسمان شده است و برای ما فقط به یک حسرت تبدیل شده است مردی که شاید گذر هر ثانیه بیش از قبل بزرگی و عظمت اقدامات او را برایمان نمایان کند.
رئیسجمهور شهید کشورمان سیزدهم خرداد 1400 در گفتوگوی ویژه خبری اعلام کرد که «رفتن بین مردم، سلوک من است» و این را نه در کلام بلکه در عمل ثابت کرد. از همین بابت قصد داریم نه یک صفحه بلکه در این گزارش چند سطر از خدمات او را در سفرهای استانی شرح کنیم.
افتتاح بزرگترین پروژههای پالایشگاهی غرب آسیا در آبادان
شهید آیت الله رئیسی از همان نخستین روزهای تصدی ریاست جمهوری، رفع مشکلات استان خوزستان را در اولویت برنامههای دولتِ مردمی قرار داد و از همین رو 7 بار به استان خوزستان سفر داشتند.
بازدید از بیمارستان ویژه کرونای رازی اهواز، پیگیری مطالبات پرستاران و کادر درمان خوزستان، سفر به منطقه محروم مرزی جفیر در شهرستان هویزه و افتتاح 2 طرح آبرسانی به این منطقه، بازدید از وضعیت تالاب هورالعظیم و رودخانههای کرخهنور و نیسان و همچنین حضور در جمع صمیمی سران عشایر استان از اقداماتشان در سفر به این استان بود.
ایشان همچنین برای رسیدگی به وضعیت زلزلهزگان شهرستان اندیکا که از محرومترین مناطق خوزستان است، برای دومین بار به صورت سرزده وارد استان خوزستان شدند.
شهید رئیسی سال گذشته همزمان با روز ملی شدن صنعت نفت به آبادان سفر کرد تا در ساعات پایانی سال یکی از بزرگترین پروژههای پالایشگاهی در منطقه غرب آسیا را در منطقهای که به برزیل ایران معروف است، بهرهبهرداری کند؛ طرحی با امضای 321 قرداد با 102 سازنده داخلی و 299 قرارداد با 97 سازنده خارجی در کوتاهترین زمان که به گفته وزیر نفت ایران را هم در ساخت پالایشگاه گازی و هم ساخت پالایشگاه نفتی خودکفا کرد.
در این سفر، سه طرح ایستگاه پیش تراکم کارخانه گاز و گاز مایع 1000، ایستگاه پیش تراکم کارخانه گاز و گاز مایع 900 و پست برق 400 کیلو ولت ایثار با برنامهریزی متخصصان مناطق و اهتمام شرکتهای مجری داخلی به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد.
همچنین آغاز عملیات اجرایی میدان مشترک سهراب با سرمایه گذاری 800 میلیون دلاری با هدف دستیابی تولید 30 هزار بشکه در روز، بهره برداری از 40 حلقه چاه نفتی میدان آزادگان جنوبی با سرمایه گذاری 400 میلیون دلار و اشتغالزایی بیش از سه هزار و 200 نفر و افتتاح فاز سوم سیکل بخار نیروگاه غرب کارون با ظرفیت 180 مگاوات در روز و سرمایه گذاری 160 میلیون یورو دیگر طرحهایی بودند که توسط رییس جمهور افتتاح شدند.
عملیات اجرایی باند دوم جاده اهواز - خرمشهر به طول 25 کیلومتر و پروژه خطه راهآهن اهواز - اندیمشک نیز بخش دیگری از اقدامات ایشان بود.
طرح آبرسانی که 20 سال راکد مانده بود
آذربایجان شرقی هم مقصد دیگر از بخش عظیم سفرهای رئیس جمهور شهید کشورمان بود که در آن اقدامات بسیاری انجام شد؛ برای مثال افتتاح خط تولید شرکت خودروسازان دیزلی آذربایجان با ظرفیت تولید 4 هزار دستگاه.
این خط با ظرفیت تولید سالانه 4 هزار دستگاه انواع خودروی تجاری سبک، سنگین، ون و کشنده در مساحتی به متراژ 5 هزار متر مربع و با سرمایهگذاری 2 هزار و 800 میلیارد ریالی احداث شده و برای 200 نفر به صورت مستقیم و 300 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.
همچنین راهآهن بستانآباد - خاوران در آذربایجان شرقی پس از 22 سال وقفه با همت ایشان افتتاح شد که با افتتاح این بخش تکمیلی از راهآهن میانه - تبریز، مسیر ریلی تهران تا تبریز 114 کیلومتر کوتاه و زمان سفر کاهش داشت.
همچنین رئیس جمهور از پروژه آبرسانی به میانه از طریق سد گرمی چای و خط انتقال 49 کیلومتری بهرهبرداری کرد. با بهرهبرداری از این پروژه مردم میانه، شهر تَرک و 17 روستای واقع در مسیر از آب شرب سالم و با کیفیت بالا برخوردار شدند.
این طرح مهم که به مدت 20 سال راکد مانده بود، پس از سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی و تعیین فرصت یکساله وی برای رفع تنش آبی جمعیت حدود 120 هزار نفری منطقه، سرعت و شتاب گرفت و با تزریق به موقع اعتبارات مصوب، تصفیهخانه و خطوط انتقال آن به طور کامل تکمیل و آماده بهرهبرداری شد.
طرح آبرسانی به شهرستانهای بم و بروات
بم مقصد دیگر رئیس جمهور بود که در آن اقدامات زیربنایی بسیاری انجام شد؛ برای مثال افتتاح طرح آبرسانی به شهرستانهای بم و بروات که بیش از 10 سال نیمه کاره رها مانده بود و در حالی که سد نسا یکی از بهترین آبهای استان را از منشا کوههای جبالبارز دارد، مردم شهرهای شرقی استان به ویژه بم از دسترسی به این آب باکیفیت محروم بودند.
همچنین بخش گازی نیروگاه سیکلترکیبی خودمصرف بوتیا که دارنده بالاترین راندمان تولید در میان نیروگاههای کشور است، با حضور رئیس جمهور رسما افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
بهرهبرداری رسمی از مجتمع پتروشیمی گچساران
در سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد افتتاح و بهرهبرداری رسمی از مجتمع پتروشیمی گچساران صورت گرفت که یکی از مهمترین پروژههای وزارت نفت در سفر استانی رئیس جمهور به استان کهگیلویه بویراحمد بود و به انتظار 17 ساله مردم شهرستان گچساران پایان داد.
مطالعات ساخت این سد در سال 1373 و عملیات اجرایی از سال 1391 با اخذ مجوزهای لازم از سازمانهای ذیربط و با اعتباری حدود 230 میلیون یورو شروع شده بود، اما عملیات ساخت آن با توقف و کندی مواجه بود که با تلاشهای 22 ماهه دولت مردمی و تخصیص اعتبار ویژه، تکمیل و به مرحله بهرهبرداری رسید.
همچنین نیروگاه برقآبی چمشیر دارای 3 واحد بزرگ هر یک به ظرفیت 55 مگاوات و دو واحد کوچک (زیست محیطی) هر یک به ظرفیت 5.5 مگاوات (جمعا 176 مگاوات) است که از طریق پست 230 کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل میشود.
تولید گاز از ایرانیترین فاز میدان عظیم پارس جنوبی
آغاز عملیات تولید گاز از ایرانیترین فاز میدان عظیم پارس جنوبی بعد از 20 سال وقفه اقدام رئیس جمهور شهید کشورمان در سفر به عسلویه بود که طی 20 سال گذشته عملیات راهاندازی این فاز بارها به شرکتهای خارجی واگذار شد، اما این شرکتها به بهانه تحریم هر بار عملیات احداث و راهاندازی را ناتمام رها کردند، تا اینکه در سال 1400 با روی کار آمدن دولت سیزدهم، این طرح به عنوان یکی از طرحهای نیمهتمام دارای اولویت مورد توجه قرار گرفت و با واگذاری آن به شرکتهای داخلی و با اتکا به توانمندیهای متخصصان کشورمان پس از 20 سال وقفه در مدت 2 سال با تلاش جهادی و شبانهروزی، امروز افتتاح و عملیات تولید گاز در آن آغاز خواهد شد.
افتتاح پالایشگاهی کاملا سبز در اصفهان
انتقال آب از دریای عمان به اصفهان اقدام مورد توجه دیگری از ایشان بود.
همچنین در سفر ایشان به اصفهان واحد اول نیروگاه 914 مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه اصفهان به ظرفیت 307 مگاوات به بهرهبرداری رسید و از طرح عظیم و محیطزیستی واحد تصفیه گازوئیل (DHT) پتروپالایشگاه این شهر بهرهبرداری کرد.
از جمله دستاوردهای این طرح عظیم ملی میتوان به تولید روزانه 100 هزار بشکه گازوئیل و سوخت پاک مطابق با استاندارد یورو 5، جلوگیری از انتشار 300 تن گوگرد در روز در هوای کلانشهرهای کشور و کاهش گوگرد گازوئیل تولیدی پالایشگاهها به کمتر از ppm 10 اشاره کرد.
در این واحد 1200 نفر بهکارگیری شدهاند و ایجاد سود سالانه 263 میلیون دلار و بازگشت هزینههای طرح پس از گذشت 4 سال از اجرای آن از دیگر مزایای این طرح عظیم ملی است.
با بهرهبرداری از مجموعه طرحهای پالایشگاه اصفهان، این پالایشگاه به پالایشگاهی کاملا سبز تبدیل خواهد شد که این امر در پاکسازی هوای استان اصفهان نقش بهسزایی خواهد داشت.
ایشان در سفر به استان کردستان طرح راهآهن همدان_سنندج را به بهرهبرداری رساندند.
کلان طرح راهآهن همدان_سنندج در طول 18 سال گذشته حدود 60 درصد پیشرفت داشت و به دلیل مشکلات اعتباری تعطیل شده بود.
همچنین فرودگاه شهدای سقز به عنوان بزرگترین پروژه عمرانی استان کردستان، با فرود هواپیمای رئیس جمهور، به صورت رسمی و کامل افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
فرودگاه سقز نقش مهمی در پازل توسعه استان کردستان و ارتقای شاخص بهرهمندی آن در بخشهای مختلف دارد.
بهرهبرداری از تصفیهخانه فاضلاب گنبدکاووس
طرح جمعآوری و تصفیه فاضلاب شهر گنبدکاووس پس از 30 سال وقفه با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
تکمیل مرحله نخست این طرح مهم عمرانی که به دلایل مختلفی متوقف مانده بود، در دولت مردمی و سفر استانی دور اول رئیس جمهور به استان گلستان، در دستور کار و جزو مصوبات سفر قرار گرفت و دولت هزار و 150 میلیارد ریال برای این پروژه اعتبار پیشبینی کرد و بلافاصله عملیات اجرایی آن از سر گرفته شد.
با بهره برداری از این طرح ظرفیت انتقال و تصفیه فاضلاب جمعیتی افزون بر 150 هزار نفر فراهم شده است که این موضوع نقش به سزایی در حفظ محیطزیست این منطقه ایفا خواهد کرد.
و در پایان باید گفت که اینها فقط چند کلمه از روایت عظیم تلاش های شبانه روزی شهید رئیسی برای مردمش بود؛ مردی که زمان بزرگی او را بیش از پیش ثابت خواهد کرد...
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت