شایعاتی که در دوران تحریم، تولید را نشانه میرود / از کیکهایی که با قرص آلوده شدند تا شایعه کرونا در گوشت شتر!
شایعاتی که این روزها درباره محصولات تولیدی خوراکی در ایران مطرح می شود حاکی از یک جنگ تمام عیار روانی علیه اقتصاد کشور است تا از طریق خود مردم به اقتصاد کشور لطمه بزنند.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماجرا از انتشار چند عکس شروع شد؛ کیک هایی که به وسیله قرص های کوچک رنگی یا سفید در آنها آلوده شده بودند. انتشار تصاویر پیدا شدن قرصهای نامتعارف در کیکها در شهرهای مختلف موجی از نگرانی را بین مردم به وجود آورد، موضوعی که شائبه تروریسم اقتصادی را قوت میبخشید.
قرص هایی که تولید کیک را کاهش داد
اولین قرصهای کشفشده از داخل کیکها در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان مشاهده شد و بعدازآن تصاویری از کرمان، کرمانشاه، بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، البرز، ایلام، کردستان و کهگیلویه و بویراحمد منتشر شد و مردم اعلام کردند که در این استانها نیز کیک و کلوچههای حاوی قرص و کپسول پیدا شد.
نکته قابل توجه این بود که این قرص ها خارج از سیستم بسته بندی و قبل از رسیدن به کارخانه دچار آلودگی شده بودند و در حقیقت نوع قرص های پیدا شده در این کیک ها از انواع قرص هیوسین، استامینوفن و.. بود به طوری که هیچگونه عوارض جانبی به دنبال نداشتند.
12 برند تولید کننده کیک که بیشترین درآمد را از محل فروش محصولات خود در کشور داشتند یکباره با مشکل عدم تمایل بازار به مصرف کیک مواجه شده و برای حدودا یک ماه نتوانستند محصولات خود را به فروش برسانند.
در همین راستا مشکلاتی برای صادرات این محصولات نیز پیش آمدو در شرایطی که تولید می توانست کمک بزرگی به اقتصاد کشور کند، یکباره شایعاتی که گاها برخی از افراد هم در داخل با دامن زدن به آن ایجاد کرده بودند مانع رونق تولید کیک و کلوچه شد.
در همین راستا دشمن جنگ اقتصادی تمامعیار اقتصادی را علیه تولید کلید زد و شایعات در فضای مجازی هم باعث موفقیت دشمن در به سرانجام رساندن این نقشه شد. عده ای با تحریم خرید کیک و کلوچه ایرانی باعث شدند تا چند روزی خط تولید کارخانه های تولید کیک و کلوچه در کشور متوقف شود.
در همین راستا محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارد با اشاره به اینکه موضوع پیدا شدن قرصهای نامتعارف و خطرناک در کیکها در دست بررسی است، گفته بود: این اقدام امنیتی بوده و برای ضربه زدن به اقتصاد ملی و تولید داخل انجامشده است درحالیکه امکان ندارد این قرصها تغییر شکل و رنگ ندهند.
آفلاتوکسین و شیرهایی که روی دست تولیدکنندگان باد کرد
کشور هنوز از ماجرای کیک های آلوده با قرص خارج نشده بود که سوء استفاده از صحبت های یک کارشناس در صدا و سیما باعث انتشار شایعات جدیدی در کشور شد؛ اندکی پس از برنامه تلویزیونی صبحگاهی که ادعای ناسالم بودن شیر را مطرح کرد، رد و پای ماجرای شیر ناسالم در شبکههای مجازی پیدا شد و همه به هم توصیه کردند که شیر نخورید!
در ادامه مشخص شد آماری که در تلویزیون مطرح میشود به نقل از پژوهش تعدادی از دانشگاهیان مطرح شده است که رسمی نبوده و قابل استناد نیست. به گفته مقامات رسمی کشور میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی و لبنیات رو به کاهش است.
این میزان پایین تر از میزان استاندارد جهانی بوده و ایران به بحاظ سلامت شیر جزء کشورهای دارای رتبه برتر است و میزان آفلاتوکسین در لبنیات ایران با سختگیرانه ترین قوانین اروپا در بهترین حالت قرار داشته و اصلا بیماری زا نیست. در حقیقت وجود آفلاتوکسین در لبنیات طبیعی است.
آنچه مشخص است بسیاری از محصولات لبنی ایران با استانداردهای جهانی به خارج از کشور صادر میشوندو انتشار این شایعه به بازار هدف این محصولات صادراتی در کشورهای دیگر به ویژه عراق و اروپا لطمات جبران ناپذیری می زند.
از طرف دیگر در بازه زمانی اعلام شده مصرف شیر و لبنیات به شدت کاهش داشت که خارج از عوارض حذف شیر و لبنیات از سبد غذایی، تولید و فروش این محصول در کشور به مشکل برخورد.
مرغهای تریاکی؛ از شایعه تا واقعیت
چندی پیش در فضای مجازی مجددا موضوع مرغهای تریاکی مطرح شده است که در ادامه بررسیها نشان میدهد که استفاده از این موادمخدر برای مرغها غیرممکن است و مشکخص نیست این شایعه از طرف چه کسانی شکل گرفت.
سعید صفاتیان مدیرعامل مؤسسه دانش اعتیاد ایرسا اظهار داشت: مواردی مطرح میشود مبنی بر اینکه موادمخدر به بعضی از طیور میدهند تا با یبوست غذایشان دفع نشود و وزنشان بالا برود.
وی بیان داشت:سالهاست که این موضوع را بنده شنیدهام ولی گزارش رسمی و دقیقی در این خصوص نداشتهایم و آنچه که برخی از کارکنان اعلام میکنند در حد یک حرف باقی مانده است.
آنچه مشخص است در حال حاضر قیمت موادمخدر تریاک بین 4 تا 5 میلیون تومان در هر کیلوگرم است که قطعا برای مرغداریها به صرفه نیست که برای چند گرم وزن بیشتر این مواد را در آب مصرف مرغها حل کنند.
میتوان به نحوی گفت استفاده تریاک برای افزایش وزن مرغها غیرممکن است و دلایل مختلفی از جمله قیمت دارد.
اما انتشار چنین شایعاتی در نهایت باز هم یک قربانی بیشتر نداشت و آن هم صنعت تولید در کشور بود و هنوز مشخص نیست چه کسانی و با چه انگیزهای این اخبار را منتشر می کنند.
کرونای شتری و ضربه مهلک بر پیکر اقتصاد شرق کشور
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA سه هفتهای است که سونامی ویروس کرونا دولت چین را درگیر خود کرده است. اخیرا شایعهای مبنی بر مشاهده ویروس کرونا در شترهای بندر جاسک و همچنین احتمال انتقال این ویروس از شتر به انسان در فضای مجازی دست به دست میشود.
بررسی منابع اولیه خبر آلوده شدن شتر به ویروس کرونا مشخص میکند، این شایعه پس از رسانهای شدن نامه هشدار آمیز سرپرست شبکه بهداشت و درمان جاسک به بیمارستان خاتمالانبیا این شهر مطرح شده است.
کرونا ویروسها یک گروه از ویروسها هستند که یکی از آن ها عامل بیماری "مرس" است، شترهای جاسکی به بیماری مرس مبتلا شدهاند که ارتباطی با گونه جدید ویروس کرونا ندارد.
آنچه که مشخص است تیپ ویروس عامل بیماری نرس چندین سال است که در خاورمیانه وجود دارد و ویروس جدیدی نیست و شترهای مشکوک به ابتلا به ویروس بیماری نرس، به سرعت قرنطینه شدند و پس از 21 روز آزمایش مجدد از آنها انجام شد که این بار جواب آزمایش منفی بود.
به استناد اظهارات مطرح شده از سوی کارشناسان در کشور به نظر میرسد، آلوده شدن حیوانات اهلی منطقه جاسک نظیر شتر، به ویروس کرونا کشنده که صدها نفر را در کشور چین از پای درآورده است، بیش از آنکه خبری موثق باشد، یک کژتابی رسانهای است که به دلیل نحوه انتشار نامناسب این خبر در رسانه به وجود آمده است.
با این حال مشخص نیست همچنان چرا رسانههای داخلی خود را بعضا در پازل جنگ اقتصادی دشمن علیه مردم قرار داده و با انتشار اخبار و شایعات بی اساس ضربه های پی در پی خود را به پیکر نحیف تولید داخلی وارد می کنند.
از طرف دیگر واکنش افراطی مردم به خبرهایی از این دست در کنار بی توجهی و عدم اطلاع رسانی مسئولان متولی باعث شده است تبعات انتشار این شایعات بیشتر از قبل دامن اقتصاد را بگیرد.
انتهای پیام / ط