چهارشنبه 7 آذر 1403

ضرورت توجه به ریشه هنرهای سنتی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ضرورت توجه به ریشه هنرهای سنتی

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، نشست هفته صنایع دستی با حضور مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای دستی وزارت میراث فرهنگی، محمد حسین عسگرپور مدیرکل دفتر تسهیلات و تأمین منابع وزارت میراث فرهنگی ، حسین میثمی مدیرکل روابط عمومی میراث فرهنگی، فرزاد اوجانی مدیر دفتر صادرات صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی و ویدا توحدی مدیر کل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.

جلالی در ابتدای این نشست گفت: من در مدت انتصاب خود سعی می‌کنم که به حل مسائل صنایع دستی بپردازم. صنایع دستی ظرفیت بسیار زیادی دارد، باید به سمت برنامه برای جاری سازی این ظرفیت برویم تا صنایع دستی به ادبیات توسعه برسد، متأسفانه با رویکرد اقتصادی به صنایع دستی نگاه نمی‌شود و من تمام تلاش خود را خواهم کرد تا صنایع دستی یک اقتصاد هویت بنیان داشته باشد، تقارن هفته محیط‌زیست با هفته صنایع دستی نشان می‌دهد صنایع دستی برخواسته از اقلیم است که می‌تواند در چهار ساحت دیپلماسی عمومی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت کند.

وی ادامه داد: برنامه هفتم توسعه این فرصت را ایجاد کرد که احکام مجزا را درمورد هنرمندان بدهیم و صنایع دستی در این برنامه فصل مجزا گرفت، با تلاش وزیر میراث فرهنگی و تأکید مقام معظم رهبری نگاه ویژه‌ای به صنایع دستی شد.

جلالی گفت: حکم دولت برای تعیین تکلیف زیست بوم صنایع دستی است، این امر می‌تواند تکلیف سایر دستگاه‌ها را در این زمینه مشخص کند. از مدیریت هزینه به مدیریت درآمد عزیمت کرده‌ایم.

وی افزود: ما فقط صنایع دستی نداریم، هنرهای سنتی را داریم که باید به ریشه هنرهای سنتی توجه کنیم چون صنایع دستی میوه هنرهای سنتی است. هر استان برنامه‌های خود را اعلام کرده است و رئیس سازمان جهانی صنایع دستی به زودی وارد ایران می‌شود.

معاون صنایع دستی گفت: صنایع دستی نماد هویت اصلی ما و ابزاری هویت‌ساز است، این هنر _صنعت برخواسته از خانواده محوری است.

توحدی معاون آموزش صنایع دستی هم در این نشست گفت: آموزش پیوند عمیقی با رسانه دارد، قرار است مراسمی در استان اصفهان با حضور رئیس میراث فرهنگی داشته باشیم، سپس ادامه مراسم در استان اردبیل، زنجان، استان تهران، البرز و در پایان در لرستان برگزار خواهد شد.

اوجانی معاون صادرات صنایع دستی هم گفت: قرار است نمایشگاهی در استان اصفهان برپا شود که در آن بحث فروش را داریم و اتفاق دوم که در آنجا قرار است، رخ دهد تولید صنایع دستی به صورت زنده است. مورد دیگر بحث فروش آثار فاخر صنایع دستی است، آثاری که هنرمندان تولید کرده باید در جایی به فروش برسد از همه گالری‌ها و گالری‌دارها دعوت شده است که در این زمینه همکاری کنند.

وی ادامه داد: وزیر میراث فرهنگی بر روی صادرات تأکید زیادی کرده است به خاطر همین موضوع به دنبال ایجاد یک هلدینگ برای صنایع دستی و ایجاد ارتباط با اتاق‌های بازرگانی و برگزاری جلسات برای ارتباط با کشورهای هدف است.

عسگر پور مدیر دفتر تأمین منابع و تسهیلات وزارت میراث گفت: 90 پروژه را در این هفته افتتاح می‌کنیم که مهمترین آنها در شیراز اتفاق می افتد که در بافت تاریخی شهر ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: ایجاد کارگاه‌های صنایع دستی و داوری کردن بین آثار در شهر با کمک شهرداری ها از کارهای وزارت میراث فرهنگی در این هفته است، صدور کارت شناسایی هنرمندان با اولویت هنرمندان پیشکسوت را هم در دست اقدام داریم. اختتامیه گام اول و دوم رویداد سه گام (با هدف پیوند هنرمندان طراح لباس با هنرمندان نساجی سنتی) است.

عسگرپور افزود: تجاری‌سازی مهمترین کار در نساجی سنتی است. ایجاد خانه‌های بوم‌گردی یک کار خلاقانه است که ما به دنبال افزایش و حمایت از آنها هستیم ما تولیدکنندهای برتر در هر استان پیدا کرده و برای تجاری‌سازی و به صادر کنندگان معرفی می‌کنیم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی صنایع دستی تجاری‌سازی بوم‌گردی نساجی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است