عباس عراقچی؛ گزینه پزشکیان برای وزارت خارجه کیست؟
بنابر شنیدهها عباس عراقچی محتملترین گزینه وزارت امور خارجه دولت چهاردهم است. سید عباس عراقچی تحصیلاتش را با رشته روابط بین الملل در دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه شروع کرد و کارشناسی ارشد را در رشته علوم سیاسی در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی تهران خواند. سپس مدرک دکترای خود را در رشته اندیشههای سیاسی از دانشگاه کنت انگلستان دریافت کرد. عراقچی که در حال حاضر دبیر...
سید عباس عراقچی تحصیلاتش را با رشته روابط بین الملل در دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه شروع کرد و کارشناسی ارشد را در رشته علوم سیاسی در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی تهران خواند. سپس مدرک دکترای خود را در رشته اندیشههای سیاسی از دانشگاه کنت انگلستان دریافت کرد.
عراقچی که در حال حاضر دبیر شورای راهبردی روابط خارجی است، فعالیت خود را از سال1367 در وزارت امور خارجه ایران آغاز کرد. مدتی سفیر ایران در فنلاند و مدتی سفیر ایران در ژاپن بود.
در یک دوره 4 ماهه در دولت دهم، سخنگوی وزارت امور خارجه بود و از سال 1392 تا سال 1396 نیز معاونت حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه را برعهده داشت. او از دی 1396 تا شهریور1400 بهعنوان معاون سیاسی وزیر امور خارجه، مسئولیت داشت.
او در تمامی مذاکرات ایران و گروه 1+5 حاضر بود، و تا پایان مذاکرات هستهای ایران و دستیابی به برنامه جامع اقدام مشترک، به عنوان مذاکرهکننده ارشد در متن مذاکرات حضور داشت و بعد از محمدجواد ظریف، نفر دوم ایران در مذاکرات محسوب میشد.
آیا عراقچی وزیر امور خارجه دولت چهاردهم میشود؟
سیدعباس عراقچی از دیپلمات های با سابقه است که از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای با گروه 5+1 بوده و سابقه سخنگویی وزارت خارجه و معاونت سیاسی وزیر امورخارجه را نیز در پیشینه خود به ثبت رسانده است.
بیوگرافی عباس عراقچی دیپلمات با سابقه ایران
سیدعباس عراقچی در تهران و در سال 1341 متولد شده است، او 3 خواهر و 3 برادر دارد، و اکثر اعضای خانواده او در زمینه تجارت فعال هستند. در 17 سالگی پدرش را از دست داده است، و دو برادر بزرگترش یکی در هیئت رئیسه اتحادیه صادرکنندگان، و دیگری در اتحادیه فروشندگان عضویت دارند.
عباس عراقچی در سال 1341 در یک خانواده سنتی در تهران زاده شد. او دارای 3 خواهر و 3 برادر است، که قریب به اتفاق اعضای خانواده وی در حوزه بازرگانی و تجارت فعال میباشند و پدربزرگ وی تاجر فرش بود. وی در 17 سالگی پدر خود را از دست داد. او دارای دو برادر بزرگتر از خود است که یکی از آنها، عضو هیئت رئیسه اتحادیه صادرکنندگان و دیگری عضو اتحادیه فروشندگان است.
تحصیلات سیدعباس عراقچی
وی دانشآموخته کارشناسی روابط بینالملل از دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه، کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و همچنین دکترای اندیشههای سیاسی از دانشگاه کنت است.
همسر سیدعباس عراقچی
سید عباس عراقچی سالهاست با خانم بهاره عبداللهیان ازدواج کرده است.
فرزندان سیدعباس عراقچی
عراقچی صاحب دو فرزند پسر و یک دختر می باشند؛ او همچنین یک نوه نیز دارد.
زندگی سیاسی و اجتماعی سیدعباس عراقچی
عراقچی از اعضای سپاه پاسداران در جنگ ایران و عراق بود و فعالیت شغلی خود را از سال 1367 در وزارت امور خارجه ایران آغاز کرد. از سال 1378 تا سال 1382 سفیر ایران در فنلاند بود و در فاصله سالهای 1386 تا 1390 به عنوان سفیر ایران در ژاپن فعالیت میکرد. وی در سال 1392 برای یک دوره 4 ماهه در دولت دهم، سخنگوی وزارت امور خارجه بود و از سال 1392 تا سال 1396 نیز معاونت حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه را برعهده داشت. عراقچی در پی تغییر ساختار این وزارتخانه، از 27 دی 1396 تا 23 شهریور 1400 بهعنوان معاون سیاسی وزیر امور خارجه، مسئولیت داشت.
فعالیت های روزنامه نگاری
سید عباس عراقچی سال 1377 به عضویت هیئت تحریریه مجله سیاست خارجی درآمد و از سال 77 تا 79 نیز سر دبیر مجله سیاسی خارجی بود؛ سال 1384 رتبه اول پژوهشگر برگزیده وزارت امور خارجی شد و سال 1385 هم به مدت یکسال عضو هیئت تحریریه همشهری دیپلمات شد.
فعالیتهای علمی
1. رتبه اول پژوهشگر برگزیده وزارت امور خارجه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (1384)
2. عضو هیئت علمی دانشکده روابط بینالملل با رتبه استادیاری (از 1384 تاکنون)
3. عضو شورای راهبردی سیاست خارجی وزارت امور خارجه (از 1384 تا 1386)
4. عضو کمیسیون علوم اجتماعی و تربیتی شورای پژوهشهای علمی کشور (1378)
5. سردبیر مجله سیاست خارجی (از 1377 تا 1379)
6. عضو هیئت تحریریه مجله سیاست خارجی (از 1377 تاکنون)
7. عضو هیئت تحریریه همشهری دیپلماتیک (از 1385 تا 1386)
8. استاد دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه
مذاکرات هستهای
عراقچی مدرک کارشناسی خود را در رشته روابط بین الملل و کارشناسی ارشدش را در رشته علوم سیاسی، هر دو از دانشگاه تهران دریافت کرد، پس از آن به انگلیس رفت و مدرک دکترای اندیشه های سیاسی را از دانشگاه کنت گرفت.
وی مسلط به زبان های عربی و انگلیسی است، و سفیر ایران در ترکیه بوده است، و استوارنامه اش را 11 مارس 2008 از امپراتور ژاپن دریافت کرده است، و بعد از بازگشت از توکیو از نیمه دوم سال 2011 به عنوان معاون وزارت امور خارجه در امور آسیا و اقیانوسیه منصوب شد.
عراقچی، معاون وزیر امور خارجه دولت یازدهم، با انتصاب از جانب محمدجواد ظریف، از تاریخ 19 مهر 1392 به عضویت تیم مذاکرهکننده هستهای ایران درآمد. علاوه بر عراقچی، دیپلماتهایی از جمله حمید بعیدینژاد و داوود محمدنیا نیز به عضویت این تیم انتخاب شدند. ریاست این هیئت نیز بر عهده محمدجواد ظریف بود.
عراقچی در کلیه مذاکرات دو جانبه ایران با گروه پنج به علاوه یک حضور داشت. در آخرین روز دور اول از مذاکرات ژنو (24 نوامبر 2013) عراقچی با ثبت پیغامی با مضمون «برخاستن دود سفید از مذاکرات ژنو» در صفحه توییتر خود، موفقیت در دستیابی به توافق اولیه، در خصوص برنامه اتمی ایران را اعلام رسانهای کرد. عراقچی تا پایان مذاکرات هستهای ایران و دستیابی به برنامه جامع اقدام مشترک، به عنوان مذاکرهکننده ارشد در متن مذاکرات حضور داشت و پس از ظریف، نفر دوم ایران در مذاکرات محسوب میشد.
مذاکرات وین
پس از آغاز مذاکرات برای احیای برجام عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده انتخاب شد و راهی وین پایتخت اتریش گشت. اولین دور مذاکرات نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور معاونان و مدیران سیاسی وزرای امور خارجه ایران، آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و انریکه مورا به نمایندگی از جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در 6 آوریل 2021 در وین برگزار شد.
وی در کلیه مذاکرات ایران و گروه 5+1 حاضر بود، و تا پایان مذاکرات هستهای ایران و دستیابی به برنامه جامع اقدام مشترک، به عنوان مذاکرهکننده ارشد در متن مذاکرات حضور داشت و بعد از محمدجواد ظریف، نفر دوم ایران در مذاکرات محسوب میشد.
عراقچی در تاریخ 10 مهر ماه سال 1400 با حکم سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، به سمت دبیری این شورا منصوب شد.
فهرست سایر سمت های سیدعباس عراقچی:
معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه
سخنگوی وزارت امور خارجه 1392
سفیر جمهوری اسلامی ایران توکیو 1386 تا 1390
معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه 1384 تا 1386
رئیس دانشکده روابط بین الملل 1383 و 1384
رئیس اداره اول اروپای غربی وزارت امور خارجه 1382 و 1383
سفیر جمهوری اسلامی ایران هلسینکی - فنلاند 1278 تا 1382
سفیر اکردیته جمهوری اسلامی ایران در تالین - استونی 1378 تا 1382
مدیر کل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی 1377 و 1378
سردبیر مجله سیاست خارجی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی 1378
معاون پژوهشی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی 1377
رئیس مرکز مطالعات خلیج فارس دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی 1376 و 1377
معاون اداره مجامع اسلامی، منطقه ای و غیر متعهدها 1372 و 1373
کارشناس بخش بین الملل وزارت امور خارجه 1370 تا 1372
--> هم اکنون دیگران می خوانند-
افشاگری جنجالی حلقه اول سعید جلیلی درباره پشتپردههای انتخابات | بشنوید
-
جمله غیرمنتظره مهدی پاکدل به همسرش درباره بازی نکردن در سریال زخم کاری / ویدئو
-
ساعات سعد و نحس امروز دوشنبه 18 تیر + ساعت فلکی و نجومی
-
تقویم نجومی امروز دوشنبه 18 تیر 1403 / تقویم همسران امروز
-
روایتی از ماجرای فوت همسر و پسر کوچک مسعود پزشکیان
-
کارت امروز همستر کامبت یکشنبه 17 تیر + نحوه دریافت 5 میلیون سکه رایگان
-
قیمت گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار