مانور خدمترسانی استانهای معین در تعطیلات پایانی ماه صفر
به گزارش خبرگزاری فارس، علیاصغر شالبافیان رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور در نشست مجازی با مدیران کل و مقامات استانداری استانهای معین خراسان رضوی شامل استانهای خراسانشمالی، خراسانجنوبی، گلستان و سمنان گفت:«طبق پیشبینی صورت گرفته از روزچهارشنبه، 30 شهریور ماه جاری به مدت حداقل یک هفته شاهد پیک سفر خواهیم بود. همچنین با توجه به ارادتی که هموطنان به زیارت بارگاه امام رضا (ع) دارند، تعداد قابل توجهی از آنها به صورت پیاده یا با استاده از امکانات حمل و نقل عمومی به سمت شهر مشهد مقدس مشرف می شوند.»
وی افزود: «بر مبنای شرایط مذکور طبق مصوبه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، استانهای مشخص به نام استانهای معین خراسان رضوی تعیین شدند. در این مدت توجه کشوری نیز به فرایند میزبانی پیش رو جلب شد. بر این اساس شخص معاون اول رییس جمهور، وزیر کشور، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و استانداران در ستاد مرکزی همگی تلاش کردند تا با مصوبات اجرایی و اقدامات لازم زمینه ارائه خدمات شایسته به زائرین در مسیر و در شهر مشهد مقدس فراهم شود. این جلسه نیز به منظور هماهنگی نهایی و اخذ نقطه نظرات واستماع اقدامات استانهای معین تشکیل شده است.»
شالبافیان ضمن دریافت گزارش از استانهای معین به صورت مشخص درباره استان سمنان تاکید کرد:«انتظار ما از استان سمنان این است که دستاوردهای حاصل در نوروز 1401، در تعطیلات ماه صفر نیز استمرار پیدا کند. چرا که استان سمنان برای نخستین بار در بهار امسال کمترین میزان سوانح جادهای را ثبت کرد. این موضوع باید حتما در برنامه ریزیهای ستاد سفر استان لحاظ شود.»
وی همچنین افزود: «استان سمنان میتواند با همکاری پلیس راهور، اورژانس و هلالاحمر نقش مهمی را در مسیر بازگشت زائرین و مسافران ایفا و تلاش کند موضوع اسکان اضطراری و نظارت بر کیفیت خدمات تاسیسات گردشگری در راس امور جای گیرد و حتما در این خصوص از اصناف یاری گرفته شود.»
معاون گردشگری از مسئولین استانی سمنان خواست تا از ظرفیت فرمانداریها و دهیاریها در طول مسیر با توجه به وسعت مسیر گذری استان سمنان استفاده شود، چرا که طبق تجربه پیشین استان امکان دخیل کردن دهیاریها هم میتواند برای زائرین و مسافرین جذاب باشد و هم نقش مهمی در کاهش سوانح جادهای داشته باشد.»
شالبافیان در ارتباط مجازی با ادارهکل و مسئولین استانداری استان خراسانجنوبی نیز گفت: «اقدامات استان خراسانجنوبی در خصوص اسکان اضطراری و تامین نیازهای ضروری و ارزاق عمومی به ویژه در شهرهایی که با ازدحام گردشگر روبه رو خواهند بود همانند طبس، از اهمیت زیادی برخوردار است.»
وی تاکید کرد:«در استان خراسانجنوبی تعداد قابل توجهی با خودروی شخصی از این مسیر گذر میکنند. بخشی از زائرین نیز به صورت پیاده مشرف میشوند. از این رو تعداد موکبها و اقامتگاههای اختصاص یافته میتواند در تامین رفاه زوار موثر واقع شود.»
شالبافیان با یادآوری اینکه همکاری استانداری خراسان جنوبی در نوروز سبب جذب تعداد قابل توجهی از گردشگران بوده است، اظهار کرد: «امیدواریم این همکاری را در خدمترسانی به زائرین و گردشگران تعطیلات پیش رو نیز شاهد باشیم.»
وی همچنین خواست تا به صورت حتم تمهیدات مناسب برای حضور نهادهای امدادرسان انجام و از ظرفیتهای مردمی نیز برای پذیرایی از زوار استفاده شود.
رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین در ارتباط مجازی با مسئولین استان خراسان شمالی به عنوان یکی دیگر از استانهای معین خراسان رضوی ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته و تقدیر ویژه از استانداری و ادارهکل برای پیگیری جهت استقرار و جانمایی تابلوهای اطلاعرسانی و خدمات گردشگری در کنار سایر اقداماتی که صورت گرفته است، گفت: «اقدامات به ثمر نشسته نقش مهمی در ماندگاری مسافرین و زائرینی که به استان خراسان رضوی سفر می کنند، خواهد داشت و انتظار و خواسته صریح رهبری در سفر به استان خراسان شمالی نیز همین موضوع بوده است.»
شالبافیان همچنین ضمن اخذ گزارش از استان گلستان به عنوان یکی دیگر از استانهای معین افزود:«استان گلستان از منظر فعال کردن فرمانداریها ودهیاریها می تواند به صورت جدی وارد عمل شود. بخشی از مسافرین حتما در مسیر رفت یا برگشت از استان گلستان گذر میکنند.»
وی تاکید کرد: «همه استانهای معین به ویژه استان گلستان به صورت جدی تر ظرفیت صنایع بزرگ استان را برای افزایش موکبها به کار گیرند. موکب هایی که میتوانند نقش مهمی در پذیرایی، اطلاعرسانی، ارائه امکانات رفاهی و در نهایت خدماترسانی شایسته به زائرین داشته باشند.»
شالبافیان همچنین با تاکید بر اینکه نیاز به تامین سوخت در برخی از استانهای معین اظهار شده است تاکید کرد در صورت نیاز از وزارت نفت پیگیری تا پشتیبانی جدیتری صورت گیرد.
رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین با توجه به اینکه سامانه و شماره تماسی از سوی ادارهکل استان خراسانرضوی برای اعلام محل اسکان زوار و هماهنگیهای لازم تدارک دیده شده است، تاکید کرد تا این اطلاعات به همراه اطلاعیههای بازگشت مسافرین به قید فوریت در اختیار دبیرخانه ستاد قرار گیرد تا از طریق صدا و سیما و مرکز ملی فضای مجازی در سطح گسترده و کشوری اطلاعرسانی شود.
شالبافیان همچنین تاکید کرد که طبق تعامل مطلوب با تمامی اعضای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر متشکل از 23 ارگان اجرایی کشور آمادگی کامل برای رفع هر گونه نیاز در استانهای معین و استان خراسانرضوی وجود دارد. از این رو موارد اضطرار از سوی استانها به قید فوریت به دبیرخانه ستاد منتقل تا برای رفع آنها سریعا اقدام شود.»
شالبافیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای نیز برای ارتقای شایسته خدماترسانی به مسافران، استانهای معین تعیین کرده است. همانند استانهای خراسانشمالی، خراسانجنوبی، مازندران، گلستان، سمنان، یزد و اصفهان که این اقدام حمایت جانبی ارزشمندی در این ایام به شمار میآید.»
معاون گردشگری همچنین خطاب به مدیرانکل استانی حاضر در این نشست تاکید کرد تا از امکانات مشارکت استانهای بزرگ که از لحاظ جغرافیایی به استان خراسانرضوی دور اما علاقهمند به همکاری هستند یاری گرفته شود تا با همکاری معاونین عمرانی و اقتصادی و استفاده از صنایع بزرگ اقدام شایسته در راستای نیازهای موجود صورت گیرد.»
شالبافیان همچنین یادآور شد با توجه به اینکه زمان تردد و بازگشت هموطنان از استان خراسانرضوی گستره چند روزه لحاظ شده است، از این رو مانور بسیار مهمی پیش رو همکاران اداراتکل استانی و مسئولین مربوطه قرار دارد و همچنین نظارت بر تاسیسات گردشگری به ویژه اقامتی و پذیرایی به عنوان مهمترین وظیفه همکاران استانی در نظر گرفته شده است و لازم است در صورت قصور و تخلف احتمالی با هدف صیانت از حقوق زوار با همکاری صنوف تخصصی مربوطه برخورد و اعلام موارد نقص شده در دستور کار قرار گیرد.
نظارت گسترده استان سمنان بر بیش از 700 کیلومتر مسیر تردد زوار
از سوی امیر کرمزاده مدیرکل استان سمنان و مسئول استانداری گزارش اقدامات اجرایی صورت گرفته در ایام تعطیلات پیش رو، شامل نظارت جدی بر 750 کیلومتر مسیر دسترسی به استان خراسانرضوی، تلاش برای رفع مشکل سوخترسانی، پیگیری 380 مصوبه اجرایی، برپایی 15 پایگاه امداد و نجات، 2 پایگاه اطلاع رسانی، اختصاص 88 موکب، تجربه 83 درصدی اشغال مراکز اقامتی در ایام اربعین، فعالیت 45 اکیپ نظارتی در سراسر مسیر، ارتقای وضعیت نمازخانهها وسرویسهای بهداشتی، کشیک اصناف و تجربه اسکان 2300 نفر در مدارس و 9200 نفر در تاسیسات رسمی استان در ایام اربعین ارائه شد.
حضور میدانی در مسیرهای مواصلاتی استانهای خراسان جنوبی و رضوی
در گزارش هادی شاهوردی مدیرکل استان خراسان جنوبی و مسئولین استانداری نیز اهمیت رسیدگی به 30 هزار زوار پاکستانی، برگزاری نشستهای ستاد سفر در محلهای اصلی و بازدیدهای میدانی، دارا بودن محورهای مواصلاتی متعدد با توجه به گستردگی استان و آمادهباش کامل استان به ویژه 6 شهرستان مهم، نظارت کامل بر شرایط و امکانات آنها و تمهیدات لازم جهت خدماترسانی به زوار پیاده و با وسایل حمل و نقل عمومی به سوی بارگاه امام رضا (ع) مطرح شد.
14 موکب خراسانشمالی آماده خدمترسانی به گردشگران و زائرین مشهد مقدس
همچنین در گزارش علی مستوفیان مدیرکل استان خراسان شمالی و مسئولین استانداری نیز مواردی از جمله برگزاری جلسات متعدد با فرمانداریها و شهرداریها، تاکید بر 300 کیلومتر آماده خدمترسانی به زوار، برپایی 10 پایگاه بینشهری هلال احمر، 12 ایستگاه پزشکی، 14 موکب غالباً به صورت سیاه چادر با همکاریهای فرابخشی، نظارت کامل بر سرویسهای بهداشتی و نمازخانهها، به خدمت گرفتن مساجد روستاهای حاشیه جادهها در راستای ارائه امکانات پذیرایی و اقامتی، نیاز به تامین آب استان، اختصاص دوشهای سیار در راستای تامین نیازهای بهداشتی زوار نیز مطرح شدند.
استمرار تجربه موفق استان گلستان در ایام اربعین
مسئولین استان گستان نیز گزارش دادند که همه امکانات عمومی و اختصاصی استان برای میزبانی از زوار بارگاه امام رضا (ع) به عنوان یکی از استانهای معین خراسان رضوی به کار گرفته شده است و بر این اساس 9 پایگاه هلال احمر از ورودی غرب تا شرق استان در 7 شهرستان برپا و 3 موکب نیز در شهرهای گرگان، کردکوی و علیآباد کتول آماده خدمترسانی هستند. همچنین در این استان اقدامات لازم به منظور اقامتهای اضطراری نیز پیشبینی شده است. لازم به ذکر است که استان گلستان جزو 12 استان معین اربعین بود و در این مدت خدمات شایستهای ارائه شد.
تدارک امکان اقامت 600 هزار نفر شب اقامت در استان خراسانرضوی
طبق گزارش ارائه شده از سوی سیدجواد موسوی مدیرکل استان خراسانرضوی و مسئولین استانداری در وبینار مذکور، تدارک امکان اقامت بیش از 600 هزار نفر شب اقامت در هفته آخر ماه صفر، تجمیع همه امکانات اقامتی رسمی، دولتی، موقت و اضطراری، در نظر گرفتن 6 محور با 900 کیلومتر مسیر خدمترسانی در شهرهایی از جمله نیشابور، تربیت حیدریه، کلات، تربتجام و سرخس، پیشبینی 800 هزار زائر پیاده، نیاز به تامین سوخت، سرویسهای بهداشتی و حمام سیار، کمک های اولیه، دارو، چادر، پتو و غیره مطرح شدند. همچنین از استانهای معین خواسته شد تا نیازهای محورهای مواصلاتی به سوی خراسانرضوی را در سطحی شایسته پوشش دهند. طبق اعلام خراسان رضوی به زودی سامانه و شماره تماسی برای مدیریت اسکان مسافران ایام تعطیلات پیش رو اعلام خواهد شد.
الگوی زیست اربعین در ایام سوگواری هفته پایانی ماه صفر استمرار مییابد
همچنین در ارتباط مجازی رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با حجتاله غلامعلی دبیر کمیته زیرساخت ستاد اربعین و نماینده وزرات کشور نیز تاکید شد که هنوز حجم تردد و بازگشت زائرین اربعین کاهش پیدا نکرده است و تمرکز بعدی در مسیرهای زوار بارگاه امام رضا (ع) خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه الگوی زیست اربعینی که در استان های مرزی تجربه شده است در حال تسری به استان های مشرف به خراسان رضوی هستند، گفت که این مدل بومی باید تسری پیدا کند و پیش رود.
وی در ادامه بحث مدیریت حمل و نقل درون شهری و بینشهری را از مهمترین اقدامات پیش رو در ایام تعطیلات پایانی ماه صفر مطرح کرد و خواست تا استانهای معین با به کارگیری ناوگان حمل و نقل جادهای حجم بازگشت مسافران را پیشبینی کنند.
غلامعلی همچنین در نظر گرفتن امکان اسکان اضطراری را نیز در مدیریت بازگشت هموطنان به موطن در زمانهای مختلف و متوالی موثر دانست.
پایان پیام /