پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

ماه رمضان تلویزیون | از دنیای مردگان شبکه 4 تا شروع سحر و صدای خوش ادعیه

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ماه رمضان تلویزیون | از دنیای مردگان شبکه 4 تا شروع سحر و صدای خوش ادعیه

ماه مبارک رمضان فرا رسیده و تلویزیون برنامه‌های متنوع سحری، افطاری، سخنرانی، مستند، مناجات‌خوانی و ترتیل‌خوانی در نظر گرفته است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ساعت‌ها و لحظات به اولین سحر ماه مبارک رمضان نزدیک می‌شوند و برنامه‌های تلویزیون هم در تدارک شروع‌اند؛ نگاهی به ترتیل‌خوانی‌ها، سخنرانی‌ها مناجات‌خوانی‌ها و برنامه‌های سحرگاه و افطار تلویزیون داریم:

پخش جزءخوانی قرآن کریم از شبکه‌های سیما

ترتیل‌خوانی قرآن کریم از پربیننده‌ترین برنامه‌های ایام ماه مبارک رمضان است که رسانه‌ملی طبق سنت سال‌های گذشته امسال نیز با برپایی محفل‌های ترتیل‌خوانی این مراسم را از شبکه‌های مختلف برای مؤمنان و روزه داران گرامی پخش می‌کند.

شبکه یک سیما در ماه مبارک رمضان، ترتیل جزءخوانی قرآن کریم را هر سحرگاه بعد از اذان صبح به صورت زنده از حرم مطهر امام رضا (ع) و از صحن انقلاب بارگاه ملکوتی امام هشتم شیعیان (ع) برای مؤمنان خداجو پخش می‌کند.

آوای ملکوتی قرآن در شبکه دو سیما هم از ساعت 10:30 صبح از شهر طبس و از امامزاده حسین ابن موسی الکاظم به صورت زنده طنین‌انداز می‌شود. (امامزاده حسین از فرزندان موسی کاظم (ع) و از برادران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) است.)

شبکه 3 سیما جزء‌خوانی قرآن کریم را از ساعت 14:15 دقیقه و از شهر مقدس قم بارگاه مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) به صورت زنده پخش می‌کند.

حرم مطهر احمد ابن موسی (ع) از شیراز هم آیات مبارکه قرآن را از ساعت 12 برای روزه‌داران و مؤمنان عزیز به صورت زنده از قاب شبکه 4 پخش می‌کند.

در شبکه 5 سیما هم مراسم ترتیل و جزء‌خوانی قرآن کریم را از ساعت 13:30 و از حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و از شهرری به صورت زنده پخش می‌کند.

شبکه قرآن و معارف سیما هم ترتیل و جزءخوانی آیات کلام الله مجید را هر روز در سه نوبت پخش می‌کند. نخستین پخش جزء‌خوانی قرآن شبکه قرآن و معارف سیما از مسجد مقدس جمکران و بعد از اذان صبح به صورت زنده خواهد بود. پخش دوم به صورت زنده از ساعت 11:20 دقیقه و از بارگاه ملکوتی شمس الشموش و از شهر مقدس مشهد خواهد بود.

بخش سوم ترتیل و جزءخوانی قرآن کریم این شبکه هم ساعت 18 است که برای عاشقان و روزه داران از حرم مطهر امام خمینی (ره) پخش می‌شود.

شبکه افق ترتیل جزءخوانی کلام‌الله را ساعت 16 از حرم مطهر امام رضا (ع) به صورت زنده پخش می‌کند.

روزه‌داران عزیز هر روز در ساعت 20:30 می‌توانند از شبکه امید آیه‌های رحمت‌الهی را از حرم مطهر حضرت معصومه (س) به دیده جان شنوا باشند.

سخنرانی‌های اندیشمندان اسلامی در ماه مبارک رمضان

ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن، ماه برکات واسعه الهی و ماهی است که شب قدر در آن قرار گرفته است. این ماه مهم‌ترین زمان برای تبلیغ معارف دینی است.

در این ماه مؤمنان و روزه‌داران با الهام از آیات قرآن و روایات و ادعیه معصومین علیهم السلام می‌توانند از برکات و فیوضات این ماه بیشتر بهره‌مند شوند. شبکه‌های سیما طبق روال هر ساله در ایام ماه مبارک رمضان با پخش جلسات سخنرانی‌های علمای دینی و اندیشمندان، در خصوص اهمیت و قدر و منزلت این ماه مبارک مطالبی را برای بینندگان قاب تلویزیون ارائه می‌کنند.

شبکه یک سیما قبل از خبر ساعت 22 خود هر شب در ایام ماه مبارک سخنان آیت الله جوادی آملی را پخش می‌کند. ساعت 8:15 هر روز هم روزه‌داران می‌توانند از سخنان آیت الله خوشوقت بهره‌مند شوند.

در شبکه 2 سیما حجت‌الاسلام شیخ حسین انصاریان در ساعت 13:20 دقیقه در باب فضیلت و اهمیت ماه مبارک رمضان سخنرانی خواهند کرد.

روزه‌داران سخنرانی خطیبانی همچون آیت‌الله مدرسی و حجج الاسلام سیدمهدی میرباقری، سیدحمید میرباقری و عالی را هر روز ساعت 6 بامداد از شبکه 3 سیما خواهند دید. این شبکه همچنین ساعت 11 صبح هر روز هم سخنرانی حجت‌الاسلام رفیعی را از حرم حضرت معصومه (س) پخش می‌کند.

در شبکه 4 سیما سخنان آیت‌الله جوادی آملی بعد از افطار و سخنرانی حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا صبح‌ها در ساعت 6 پخش می‌شود.

سخنرانی‌های حجت‌الاسلام پناهیان در شبکه 5 سیما هر روز ساعت 16 پخش می‌شود. همچنین سخنرانی حجج اسلام ماندگاری، علی‌پناه و عالی نیز ساعت 2 بامداد از آنتن شبکه 5 پخش می‌شود.

بینندگان شبکه قرآن و معارف سیما در 7:15 دقیقه صبح از مباحث تفسیری آیت الله جوادی آملی در ماه مبارک رمضان بهره‌مند می‌شود.

در ساعت 13:45 هم آیت الله ناصری سخنانی با موضوع ماه رمضان و فلسفه روزه‌داری خواهد داشت.

سخنرانی مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی ساعت 16 از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

ساعت 1 بامداد هم علاقه‌مندان از سخنرانی خطیبانی همچون حجج اسلام سید مهدی میرباقری، انصاریان و رفیعی بهره‌مند می‌شوند.

شبکه‌های سیما در ساعت‌های سحرگاهی و افطار ویژه‌برنامه‌های زنده به روی آنتن خواهند برد.

ویژه برنامه‌های سحر

"ماه خدا"

شبکه یک سیما برنامه ویژه سحر خود را با نام «ماه خدا» در هنگامه سحر از ساعت 3 تا 5 بامداد پخش می‌کند؛ 4 مجری برنامه را همراهی خواهند کرد و «ماه خدا» از 3 استودیوی مختلف به روی آنتن خواهد رفت. در «ماه خدا» حجت‌الاسلام رفیعی در باب ضیافت‌الله در هر برنامه سخنرانی می‌کند. همچنین هادی صلح‌جو کارشناس برنامه سؤالاتی را در باب روزه‌داری از مهمان برنامه خواهد پرسید.

ختم یک صفحه‌ای قرآن در ویژه‌برنامه سحر و در طول روز به نیت سلامتی نیز برگزار می‌شود. در این برنامه مناجات‌خوانی حاج منصور ارضی و مداحی مهدی سلحشور پخش می‌شود. حسن سلطانی مجری برنامه «ماه خدا» است که به صورت زنده هر سحر از آنتن شبکه یک سیما پخش می‌شود. شبکه یک سیما به روال سال‌های گذشته برنامه «ماه خدا» را برای سحرهای ماه مبارک رمضان در نظر گرفته است. این برنامه هر شب ساعت 2 بامداد آغاز می‌شود و تا 20 دقیقه پس از اذان صبح ادامه خواهد داشت.

جزئیات بیشتر این برنامه

هر استودیو یک وظیفه را برعهده دارد. به عنوان مثال یکی از استودیوها، «بام تهران» نام دارد و در آن «هادی صلح جو» هر شب با حجت الاسلام رفیعی به گفت‌وگو خواهد نشست. استودیوی دیگر نیز «رادیو» نام دارد که بهروز رضوی و علیرضا کنگرلو مدح‌خوانی خواهند کرد. در این استودیو آقای رضوی ترجمه ابوحمزه ثمالی به قلم سیدمهدی شجاعی را می‌خواند و آقای کنگرلو هم حکایاتی از ادبیات در حوزه اخلاق را قرائت خواهد کرد.

در استودیوی اصلی و تولید هم مانند سال‌های قبل «حسن سلطانی» به عنوان مجری اصلی اجرای برنامه را بر عهده خواهد داشت. اجرای زنده برنامه را به عنوان مجری مستر بر عهده خواهد داشت.

در برنامه هر شب آقایان سادات رضوی، شربیانی، شهروز حبیبی و امین مقدم به صورت زنده مناجات‌خوانی می‌کنند و البته از دعای سحر با نوای مرحوم صالحی و زنده یاد موسوی قهار نیز استفاده می‌شود.

"پگاه عاشقی"

«پگاه عاشقی» ویژه‌برنامه سحرگاهی شبکه 2 سیماست که به صورت زنده روانه آنتن می‌شود. این ویژه برنامه همراه با بخش‌های گفت‌وگوی کارشناسی، مناجات خوانی مادحین برتر کشور، شعرخوانی شاعران آیینی جوان، قرائت دعای سحر به صورت زنده و در ارتباط با حرم معصومین (ع) هر روز ساعت 3:00 به روی آنتن خواهد رفت.

کمال میرهاشم‌زاده مجری برنامه

اجرای برنامه را «کمال میرهاشم زاده» بر عهده دارد و در این برنامه هر روز کارشناسان مختلفی از جمله آیت الله میرباقری، حجت الاسلام صدیقی و... حضور دارند. این برنامه در روزهای ابتدایی ساعت 2:45 و در روزهای بعدی ساعت 3 بامداد روانه آنتن خواهد شد.

"ماه من"

برنامه «ماه من» حدود ساعت 3 بامداد از این شبکه پخش می‌شود؛ در این برنامه مناجات‌های منظوم برای روزه‌داران پخش خواهد شد. این برنامه در سحرهای ماه مبارک رمضان و از ساعت 3 بامداد با اجرای نجم الدین شریعتی مجری نام آشنای برنامه «سمت خدا» به مدت 90 دقیقه از شبکه سه سیما به روی آنتن خواهد رفت.

در این برنامه حجت‌الاسلام سیدحسین هاشمی‌نژاد و حجت‌الاسلام حامد کاشانی در موضوعات متنوع مذهبی با مجری به گفت‌وگو خواهند نشست. همچنین متون مناجاتی "ماه من" توسط امیرعلی نبویان نوشته شده و بهروز شعیبی نیز آنها را برای مخاطبان خوانده است.

در این برنامه دعای صحیفه سجادیه، مناجات منظومه امیرمومنان (ع)، دعای مجیر، افتتاح و مناجات حضرت امیر (ع) هم پخش خواهد شد و از نکات قابل توجه پخش مناجات و دعاهای اقوام و قومیت‌های مختلف و توجه به آداب مخصوص آنها در این ماه مبارک است.

"سحوری"

در شبکه چهار سیما برنامه «سحوری» با موضوع انسان، جامعه و تمدن قوی با محوریت حدیث جنود عقل و جهل و صحیفه سجادیه، 30 شاخصه برای انسان قوی و جامعه قوی صحبت و تبادل نظر خواهد شد. این برنامه که با اجرای امیرمهرداد خسروی در ساعت 3:30 بامداد با محوریت "انسان قوی، ملت قوی، تمدن قوی" پخش می‌شود شامل بخش‌هایی از جمله مناجات‌خوانی حجت‌الاسلام میرزا محمدی خواهد بود.

این ویژه برنامه مروری خواهد داشت بر فرازهایی از نهج البلاغه و صحیفه مبارکه سجادیه و دعای ابوحمزه ثمالی که ذهن و روح انسان را در ارتباط با خویشتن و خدا مصفا خواهد کرد. از دیگر آیتم‌های برنامه "سحوری" می‌توان به گفت‌وگو با خدا با صدای ساعد باقری، مناجات، یادواره شهدا، گفت‌وگو با انسان‌های قوی و... اشاره کرد.

"خلوتگه عارفان"

شبکه 5 سیما هم برنامه "خلوتگاه عارفان" را از حرم مطهر رضوی پخش می‌کند. این برنامه با حضور صابر خراسانی در زمینه اخلاقی و اعتقادی موضوعاتی را مطرح می‌کند. برنامه سحرگاهی "خلوتگه عارفان" با آیتم‌ها، دعای سحر و اتفاقات به روی آنتن می‌رود.

"خلوتگاه عارفان" شامل آیتم‌هایی همچون «سفره مهربانی» (بسته غذایی برای نیازمندان)، وصیت‌نامه شهدا، درس‌هایی از زندگی حاج قاسم سلیمانی، دعای سحر، مناجات و سخنانی کوتاه از علما و اندیشمندان خواهد بود.

"مهمان خدا"

"مهمان خدا" عنوان ویژه‌برنامه سحرگاهی شبکه قرآن و معارف است که هر روز از ساعت 2:30 بامداد بهصورت زنده پخش می‌شود. این برنامه تا اذان صبح ادامه خواهد داشت و ادعیه‌خوانی و مناجات از بخش‌های مختلف این برنامه به شمار می‌رود.

ویژه‌برنامه‌های افطار

"دعوت" شبکه یک

شبکه یک سیما امسال برنامه "دعوت" را برای پنجمین سال متوالی در ماه مبارک رمضان روی آنتن می‌برد. این برنامه که کاری است از گروه اجتماعی شبکه یک سیما به تهیه‌کنندگی مجتبی کشاورز و با حضور حجت‌الاسلام محمد برمایی به عنوان مجری و کارشناس پخش می‌شود. این برنامه امسال نیز هر روز ساعت 19:20 روانه آنتن خواهد شد. رویکرد برنامه بحث خانواده، مواسات، امیدبخشی و امید به زندگی است. سال گذشته "دعوت" با موضوعات پیش از ازدواج و در آستانه ازدواج پخش شد و امسال به بحث خانواده‌های شکل‌گرفته پرداخته می‌شود. همچنین بحث‌های اجتماعی و کرونا از دیگر محورهای اصلی «دعوت» است. به موضوع جانبازان در سه دهه اخیر نیز پرداخته خواهد شد.

"مکث" شبکه 2

"مکث" عنوان یکی دیگر از تولیدات شبکه 2 سیماست که در ایام رمضان به صورت ویژه‌برنامه روانه آنتن می‌شود. گفت‌وگو با افرادی که در روزهای کنونی انتشار ویروس کرونا به نوعی در کمک به دیگران در روزهای قرنطینه موثر بوده و یا به نوعی توانسته‌اند در مبارزه با این بیماری موفق ظاهر شوند از جمله بخش‌های این برنامه است. این برنامه از یک بخش گفت‌وگو محور و بخش مستند تشکیل شده است. "مکث" کاری است از گروه اجتماعی فرهنگی به تهیه‌کنندگی جواد فرحانی که هر روز ساعت 19 از شبکه 2 سیما پخش می‌شود.

شبکه سه و "مثل ماه" شبکه سه سیما هم در کنداکتور رمضانی خود «مثل ماه» را جایگزین برنامه «ماه عسل» کرده است. رسالت بوذری اجرای این ویژه‌برنامه ماه رمضانی شبکه سه سیما را بر عهده دارد که هر شب تا دقایقی لحظه افطار روی آنتن خواهد رفت. رسالت بوذری مجری برنامه‌هایی چون "شب‌های روشن" و "مخاطب خاص" بوده و قرار است در ماه رمضان نیز با این ویژه‌برنامه میزبان مخاطبان در شب‌های رمضان باشد.

"مثل ماه" به تهیه‌کنندگی هادی آشتیانی و کارگردانی پیام ابراهیم‌پور برنامه‌ای ترکیبی با ساختار معارفی و اجتماعی است و به مسائل اجتماعی و دینی می‌پردازد و مهمانانی از قشرهای مختلف در برنامه حضور پیدا خواهند کرد و از زندگی و اتفاقات خاص خود صحبت می‌کنند.

شبکه 4 با کسانی که مرگ موقت را تجربه کرده‌اند مواجه می‌شود

شبکه 4 در لحظات افطار "زندگی پس از زندگی" را در ساعت 19 به روی آنتن می‌برد. این برنامه ترکیبی مستندگونه است که در آن با 30 نفری که از دنیا رفته‌اند، اما عمرشان به دنیا بوده است و حیات دوباره یافته‌اند گفت‌وگو شده و از مشاهدات خود می‌گویند.

ویژه‌برنامه رمضانی "زندگی پس از زندگی" سعی دارد با دعوت از استادان بنام در حوزه‌های مختلف جامعه‌شناسی، روانشناسی، فلسفه، مردم‌شناسی و... به معنای زندگی در دنیای دیجیتالی امروز بپردازد.

عباس موزون تهیه‌کننده "زندگی پس از زندگی" درباره ساختار این برنامه گفت: این برنامه به صورت ترکیبی تولید و تلفیقی از گفت‌وگوهای استودیوی و نماهای بیرونی که شامل سفرهایی که به سراسر ایران شده است و گفت‌وگو با افرادی که مرگ موقت را تجربه و عالم بیرون از جسم را مشاهده کرده‌اند به تصویر کشیده شده است، این پدیده را به صورت پژوهشی مورد بررسی قرار داده‌ایم.

موزون ادامه داد: بیش از 4 سال سفری به سراسر ایران داشتیم و با افرادی که این تجربه را داشتند گفت‌وگو کردیم که هر قسمت از این برنامه با یک نفر که تجربه مرگ موقت را داشته است گفت‌وگو کرده‌ایم. 12 کارشناس در کنار این برنامه‌ها داریم که کارشناسانی در حوزه‌های فلسفه، پزشکی، بیهوشی و مذهبی‌اند؛ از چهار دین زرتشت، یهودی، مسیحی و اسلام و دو کارشناس اروپایی که رئیس و دیگری از اعضای هیئت مدیره انجمن تحقیقات تجربه‌های نزدیک به مرگ در آلمان میهمان این برنامه‌اند.

وی تأکید کرد: تعدای از مشاهیر کشور را در این برنامه داریم که تجربه مرگ موقت را داشته‌اند که برای اولین بار است که این موضوع را مطرح می‌کنند؛ هدف اصلی تولید این برنامه این است که به مخاطبان گفته شود زندگی بعد از این زندگی ادامه و عالم غیب وجود دارد. ما در این برنامه برای اولین بار مستندهای تجربی را به تصویر کشیده‌ایم، نوآوری‌های در روند تولید این برنامه داریم، برای نمونه از شیوه‌های جدید تصویربرداری در فرایند تولید استفاده کرده‌ایم، تیتراژ پایانی هم با صدای احسان خواجه امیری است.

عباس موزون خاطرنشان کرد: ما چهار سال برای تولید این برنامه تلاش کردیم تا اخباری بیرون از بدن و عالم غیب را به تصویر بکشیم تا کمکی برای سبک زندگی و تقویت باورهای دینی نسل امروز باشد، این برنامه با نگاهی سالم و رقابتی با سریال‌ها و ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان پخش می‌شود و مخاطب می‌تواند انتخاب کند که چه ببیند، اما "زندگی پس از زندگی" برای اولین بار مستندی بر مبنای واقعی، پدیده عالم غیب را از زبان افراد بسیاری که مرگ موقت داشته‌اند روایت می‌کند، امیدوارم این مجموعه بتواند ما را با این واقعیت آشنا کند که زندگی دیگری پس از مرگ انتظار ما را می‌کشد.

"عقیق" شبکه 5

شبکه 5 سیما هم ویژه‌برنامه افطار خود را با عنوان «عقیق» با اجرای هیراد حاتمی هر شب ساعت 19 پخش می‌کند. «عقیق» به تهیه‌کنندگی محمد قنبری در قالب یک ویژه‌برنامه به مدت 30 شب و 60 دقیقه به روی آنتن می‌رود. این برنامه گفت‌وگومحور به پخش مستندهایی کوتاه درباره شخصیت‌های مختلف خواهد پرداخت و یکی از محورهای مورد گفت‌وگوی آن امید خواهد بود. همچنین این برنامه به بررسی شخصیت‌هایی که تضادهایی با هم دارند همچون مادری که نوزادی به دنیا می‌آورد و غسالی که آخرین کارهای کسی را که از دنیا رفته انجام می‌دهد، می‌پردازد.

در برنامه «عقیق» کسانی در برنامه حضور پیدا می‌کنند که یک ویژگی مشترک دارند اما دنیای آنها با هم متفاوت است و این برنامه سعی دارد روایت زندگی دو فردی را که در هر قسمت مهمان برنامه‌اند، تعریف کند.

افطار شبکه قرآن

ویژه‌برنامه افطار شبکه قرآن و معارف سیما «ضیافت» نام دارد که این برنامه در قالب ترکیبی همراه با مستند به بررسی زندگی علما و بزرگان دین می‌پردازد و هر روز از ساعت 19 بهصورت زنده پخش خواهد شد.

دعاهای ماه رمضان تلویزیون را چه کسانی می‌خوانند؟

در ماه مبارک رمضان هر کدام از شبکه‌های تلویزیونی ادعیه و مناجات‌هایی را با حضور مادحین سرشناس روی آنتن خواهند برد:

شبکه یک سیما مناجات‌خوانی خود را در دهه اول ماه رمضان مهدی سماواتی، دهه دوم سیدرضا نریمانی و در دهه سوم به سعید حدادیان سپرده است که هر شب ساعت 23:45 تا 20 دقیقه بامداد روی آنتن خواهد رفت. این برنامه‌ها از حرم مطهر رضوی پخش خواهند شد.

شبکه 2 برنامه خود را به محمود کریمی سپرده است که این برنامه هر بامداد ساعت 1 به روی آنتن خواهد رفت.

شبکه سه سیما مناجات‌خوانی میثم مطیعی در 30 دقیقه بامداد از شبکه 3 سیما پخش می‌شود.

شبکه 5 سیما هم مناجات‌خوانی را با صدای محمدرضا طاهری از امام زاده صالح (ع) ساعت2 بامداد پخش می‌کند.

روزه‌داران ماه مبارک رمضان در ماه ضیافت الهی از ساعت 24 تا 1 بامداد با صدای مهدی سلحشور، مناجات‌های حضرت امیر (ع) را زمزمه خواهند کرد. این برنامه از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

در ساعت 2 بامداد هم این شبکه مداحی و مناجات‌خوانی حاج منصور ارضی را برای علاقه‌مندان پخش می‌کند.

ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان شبکه امید

برنامه «رفیق»

رفاقت‌هایی از جنس نوجوانی موضوع برنامه رفیق است که همراه نوجوانان روزه اولی در اوقات سحر و افطار شبکه امید خواهد بود. «رفیق» سحرگاهی در لحظه‌های معنوی سحر ماه مبارک با اجرای سعید شهبازی ساعت 3:30 بامداد تا اذان صبح پخش خواهد شد و «رفیق» افطار هر روز قبل از اذان مغرب با اجرای مرتضی پرنیان و فاطمه کیاپاشا ساعت 19:30 مهمان خانه‌های نوجوانان خواهد بود. مهمانان برنامه که خود یا نوجوان‌اند و یا خاطرات جذابی از نوجوانی خود دارند با قصه‌های تازه و جالب از رفاقت و دوستی در استودیو رفیق حاضر می‌شوند. این برنامه شامل آیتم‌های متنوع خواهد بود و به تهیه‌کنندگی محمد حسن حیدری میزبان مخاطبان شبکه امید است.

برنامه «به توان خدا»

برنامه «به توان خدا» ویژه ماه مبارک رمضان در 30 قسمت 22 دقیقه‌ای و در سه نوبت بعد از اذان صبح، ظهر و مغرب از شبکه امید پخش می‌شود. این برنامه با محوریت احکام ویژه ماه مبارک رمضان، مسائل اخلاقی ویژه نوجوانان و پرسش‌های نوجوانان در حوزه سبک زندگی دینی با حضور آقایان حجت‌الاسلام ماندگاری، حجت‌الاسلام رضا جوان آراسته، حجت‌الاسلام مهدی کرمی و حجت‌الاسلام شاکری تولید و پخش خواهد شد. اجرای این برنامه را سید محمدصادق تربتیان و تهیه‌کنندگی آن را آقایان سید عبدالمجید رکنی و جواد بیک محمدی بر عهده دارند.

برنامه «فصل امتحان»

با توجه به نزدیک شدن فصل امتحانات و پایان سال تحصیلی و نظر به تعطیلی مدارس در ماه‌های اخیر برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، مرور سریع دروس دانش‌آموزان مقاطع هفتم تا دوازدهم که مخاطبان اصلی شبکه هستند در چیدمان برنامه‌های ماه مبارک شبکه امید گنجانده شده است. با توجه به طولانی بودن روزها برای روزه‌داران نوجوان و احتمال افت کیفیت آموزش در طول روز، پخش اصلی برنامه فصل امتحان هر شب از ساعت 24 تا 3 بامداد در جدول شبکه امید جانمایی شده است. در هر برنامه 6 باکس نیم ساعته ویژه مرور دورس تدارک دیده شده که مابین این باکس‌ها نیز انیمیشن‌های کوتاه برای رفع خستگی و نکات ویژه درس خواندن در ایام تعطیلی مدارس به مخاطبان شبکه ارائه خواهد شد. همچنین جدول دروس برنامه‌ریزی شده به صورت هفتگی برای برنامه‌ریزی بهتر مخاطبان اعلام می‌شود. باز پخش این برنامه نیز هر روز از ساعت 9 تا 12 صبح خواهد بود. این برنامه به تهیه‌کنندگی سعید شهبازی است و با اجرای زهرا خرمند نیک روانه آنتن شبکه خواهد شد.

مسابقه تلفنی «راز جزیره»

«راز جزیره» به عنوان یکی از مسابقات تعاملی و جذاب شبکه امید با توجه به اوقات فراغت نوجوانان در این ایام، پس از وقفه‌ای چند ماهه مجددا هر روز در ماه مبارک رمضان از ساعت 17 تا 18 روی آنتن شبکه امید می‌رود. متقاضیان حضور در این مسابقه با ارسال درخواست به شماره پیامکی شبکه امید در نوبت شرکت قرار می‌گیرند و سپس در رقابت با یکدیگر اطلاعات درسی، عمومی و معارفی خود را محک می‌زنند. تهیه‌کنندگی این برنامه را آقای عبدالوهاب عالمی و اجرای آن را آقایان پرهام عمرانی و نیما دلاوری بر عهده دارند.

برنامه «فیلمستون»

برنامه «فیلمستون» هرروز یک فیلم سینمایی ویژه نوجوانان را بررسی خواهد کرد و اطلاعات جالب را در مورد فیلم به مخاطبان منتقل می‌کند و پس از آن مخاطبان می‌توانند فیلم بررسی شده را از شبکه مشاهده کنند. این برنامه هر روز ساعت 17:45 از شبکه امید پخش خواهد شد. تولید این مجموعه کاری از گروه تأمین شبکه امید است و سینا هوشمندی‌نژاد مجری آن خواهد بود.

وظایف شبکه‌های خارجی تلویزیون در مقابله با کرونا / مبارزه با شایعات را جدی بگیرید ادامه "ورزش تعطیل نیست" با نصرالله رادش در ماه رمضان نجم‌الدین شریعتی با "ماه من" مهمان سحرگاه رمضانی شد / حضور حجت‌الاسلام هاشمی‌نژاد در گفت‌وگوی تلویزیونی جزئیات جدیدی از رمضانی‌های تلویزیون / آیا شورای معارف سیما بر برنامه‌سازی و سریال‌سازی‌ها نظارت دارد؟

برنامه «ایوان آیینه»

در ایام ماه مبارک رمضان همانند سال‌های گذشته نوجوانان می‌توانند هر روز از حرم حضرت معصومه (س) شاهد برنامه ترتیل‌خوانی نیم جزء قرآن‌کریم باشند و با آن همراه شوند تا از ثواب قرائت قرآن کریم در این روزهای ماه خدا بهره‌مند باشند. «ایوان آیینه» عنوان این برنامه است و توسط آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) تولید خواهد شد.

انتهای پیام /