یک‌شنبه 30 دی 1403

نامزد دولتی‌ها برای جانشینی رئیسی مشخص شد؟ اقدام جنجالی چند عضو دولت در حمایت از یک چهره

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
نامزد دولتی‌ها برای جانشینی رئیسی مشخص شد؟ اقدام جنجالی چند عضو دولت در حمایت از یک چهره

اعضای هیات دولت و مدیرانِ ارشدِ دولت سیزدهم، نامه‌ای به شورای نگهبان برای اثبات توان مدیریت و رجل بودن "محمدمهدی اسماعیلی" نوشتند. نامه اعضای هیات دولت به شورای نگهبان برای تاییدصلاحیت محمدمهدی اسماعیلی اعضای هیات دولت و مدیرانِ ارشدِ دولت سیزدهم، نامه‌ای به شورای نگهبان برای اثبات توان مدیریت و رجل بودن "محمدمهدی اسماعیلی" نوشتند.

نامه اعضای هیات دولت به شورای نگهبان برای تاییدصلاحیت محمدمهدی اسماعیلی

اعضای هیات دولت و مدیرانِ ارشدِ دولت سیزدهم، نامه‌ای به شورای نگهبان برای اثبات توان مدیریت و رجل بودن "محمدمهدی اسماعیلی" نوشتند.

امضای افرادی چون، محسن منصوری (معاون اجرایی)، میثم لطفی (رئیس سازمان امور استخدامی)، علی باقری (سرپرست وزارت خارجه)، انسیه خزعلی (معاون امور زنان)، جواد اوجی (وزیر نفت)، محمدعلی نیکبخت (وزیر کشاورزی)، عیسی زارع پور (وزیر ارتباطات)، علی بهادری جهرمی (سخنگوی دولت)، علی‌اکبر محرابیان (وزیر نیرو)، علی سلاجقه (رئیس سازمان محیط زیست) و عباس علی آبادی (وزیر صمت) در آن به چشم می‌خورد.

احراز صلاحیت "اسماعیلی" علی‌رغم تهیه و ارسال این نامه به شورای نگهبان هم بسیار سخت خواهد بود!

دیروز نیز رجانیوز در خصوص اهمیت ثبت‌نام اسماعیلی نوشت: «همراهی همزمان میثم نیلی و محسن منصوری با اسماعیلی معنای روشنی برای بدنه انقلابی دارد... اولویت اصلی امروز، معرفی او از سوی کسانی است که شهادت می‌دهند وزیر ارشاد دولت سیزدهم همان کسی است که در سال‌های گذشته، مسیر اصلی و مطمئن اتصال با شهید رئیسی بوده است.»

ارگان مطبوعاتی نزدیک به محمدباقر قالیباف نوشت: ثبت‌نام این پنج نفر بیانگر عدم هماهنگی میان اعضای دولت برای انتخاب یک نفر به نمایندگی از کابینه بود.» این روزنامه در پایان نتیجه گرفته که ثبت‌نام این تعداد از اعضای کابینه، بیانگر اختلافات در کابینه است.

روزنامه صبح‌نو از نشریات نزدیک به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، تحلیلی درباره ثبت‌نام اعضای کابینه دولت سیزدهم منتشر کرده است.

در این گزارش آمده «در میان ثبت‌نام مردان دولت شهید رئیسی، ثبت‌نام مهدی اسماعیلی جالب توجه بود. میثم نیلی و منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور، او را برای ثبت‌نام در ستاد انتخابات کشور همراهی کردند. ثبت‌نام اسماعیلی با همراهی نیلی این پالس را به مخاطب ارسال می‌کند که او نماینده اصلی دولت برای انتخابات است و حتی ممکن است این برداشت شود که اسماعیلی از حمایت خانواده مرحوم رئیسی نیز برخوردار است. هرچند که گمانه‌زنی درباره صلاحیت اسماعیلی همچنان ادامه دارد.»

همچنین پیرامون امیرحسین قاضی‌زاده نیز نوشته «چهره دیگری که از دولت در این انتخابات ثبت‌نام کرد، قاضی‌زاده هاشمی بود. او در انتخابات 1400 نیز کاندیدا شد؛ اما در نهایت به نفع شهید رئیسی کنار کشید و ریاست بنیاد شهید، سهم او از دولت رئیسی شد. قطعا قاضی‌زاده هاشمی را نمی‌توان نماینده اصلی دولت سیزدهم در انتخابات محسوب کرد و شاید ثبت‌نام او به این دلیل باشد که می‌خواهد این بار نیز در کابینه آینده نقشی داشته باشد و در نهایت در صورت تأیید صلاحیت به نفع کاندیدای خاصی کناره‌گیری کند.»

این روزنامه به ثبت‌نام مهرداد بذپاش وزیر راه دولت رئیسی پرداخته و نوشته: «مهرداد بذرپاش که سال‌هاست برای ورود به پاستور برنامه‌ریزی می‌کند، در شرایط جدید فاصله خود را با پاستور کوتاه‌تر دید. تصور می‌شد او نماینده دولت شهید رئیسی در انتخابات باشد؛ اما ثبت‌نام اسماعیلی و همراهانش، این باور را خدشه‌دار کرد. هرچند که بذرپاش می‌گوید بر عهدی که شهید رئیسی درباره ساخت چهار میلیون مسکن با مردم بسته، متعهد است؛ اما گویا تمامی کابینه، او را نماینده دولت نمی‌دانند.»

صولت مرتضوی وزیر کار دولت نیز دیگر عضو کابینه بود که هوای ریاست‌جمهوری دارد و برای آن ثبت‌نام کرده است. صبح‌نو درباره او نوشته «صولت مرتضوی، وزیر کار که چهره گریان او در مراسم تشییع شهید جمهور مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت، دیگر چهره ثبت‌نام‌کننده از کابینه شهید جمهور در انتخابات ریاست‌جمهوری است. او که بر این باور است که توانسته آمار بیکاری را در دولت سیزدهم کاهش دهد، حال خود را در حد ریاست‌جمهوری می‌بیند. مرتضوی که ریاست ستاد انتخابات در دولت احمدی‌نژاد و شهرداری مشهد را نیز در کارنامه دارد می‌گوید: «با کوله‌باری از تجربه آمده‌ام تا به رسم شهید رئیسی، پرچم تولید را بر بلندای ظرفیت‌های بی‌نظیر ایران برافرازم».

صبح‌نو به داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه لقب «چهره جنجالی دولت» را داده و نوشته «اما داوود منظور یکی از چهره‌های جنجالی دولت که موجب اختلاف‌های بودجه‌ای بین دولت و مجلس شد هم خود را در حد ریاست‌جمهوری دیده است. او که با توئیت‌های جنجالی‌اش در مخالفت با همسان‌سازی حقوق‌ها و ادعای افزایش بار مالی بودجه 1403، صدای نمایندگان را درآورده بود، موقع ثبت‌نام در وزارت کشور گفت: «امیدوارم با کسب اعتماد مردم، مسیر طی‌شده در دولت شهید رئیسی را با هدف حل مشکلات ادامه دهم».

«ثبت‌نام این پنج نفر بیانگر عدم هماهنگی میان اعضای دولت برای انتخاب یک نفر به نمایندگی از کابینه بود.» این روزنامه در پایان نتیجه گرفته که ثبت‌نام این تعداد از اعضای کابینه، «بیانگر اختلافات در کابینه و اختلاف بر سر برافراشتن پرچم «امتداد و نمایندگی دولت سیزدهم» است».

زمزمه‌هایی درباره حذف وزیر ارشاد از انتخابات

در همین حال روزنامه «وطن امروز» که متعلق به مهرداد بذرپاش کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری است، گمانه‌زنی کرده است کاندیداهای نهایی از میان این دوازده نفر خواهد بود و طبعا یکی از این دوازده نفر رئیس جمهور می‌شود.

نکته ی این صفحه اول، حذف محمدمهدی اسماعیلی وزیر فعلی ارشاد است که به همراه مقداد نیلی داماد آقای رئیسی و محسن منصوری معاون اجرایی رییس جمهور فقید به ستاد انتخابات رفت و ثبت نام کرد تا کاندیدای اصلی حلقه مقداد مشخص شود.

اما روزنامه‌ی آقای بذرپاش وی را حذف کرد و فاقد صلاحیت دانست و به شایعات مبنی بر اختلافات درونی وزرا و نیز اصولگرایان دامن زد.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

نامزد دولتی‌ها برای جانشینی رئیسی مشخص شد؟ اقدام جنجالی چند عضو دولت در حمایت از یک چهره 2
نامزد دولتی‌ها برای جانشینی رئیسی مشخص شد؟ اقدام جنجالی چند عضو دولت در حمایت از یک چهره 3