چهارشنبه 3 بهمن 1403

نظرات برگزیده مخاطبین الف: با این وضع اقتصادی فرزندآوری محقق نمی‌شود / آمریکا از ترس تهدیدات نظامی ایران کاری به نفتکش‌ها نداشت / چرا مدعی‌العموم از نمایندگان ردصلاحیت‌شده شکایت نمی‌کند؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
نظرات برگزیده مخاطبین الف: با این وضع اقتصادی فرزندآوری محقق نمی‌شود / آمریکا از ترس تهدیدات نظامی ایران کاری به نفتکش‌ها نداشت / چرا مدعی‌العموم از نمایندگان ردصلاحیت‌شده شکایت نمی‌کند؟

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت می کنند. بسیاری از این نظرات گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبین «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

یادداشتی با عنوان "دیپلماسی بنزین"، نمادی از بی اعتنایی به تهدیدات آمریکا با نظرات متعدد کاربران الف همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*علاوه بر سوخت، کاتالیست ایرانی نیز صادر گردید تا پالایشگاههای ونزوئلا دوباره که به دلیل نبود وتحریم کاتالیست امریکایی خوابیده بودند تولید را اغاز کنند.

*این نمایش قدرت نمایی ایران کمتر از موشک باران پایگاه امریکایی عین الاسد نیست، امریکا با تمام خشمی که از این حرکت ایران دارد جرات هیچ اقدامی را نکرده است، احساس غرور می کنم.

* آیا بعد از این همه خطر و تنش و اضطرابی که رفت و آمد این 5 کشتی با نزدیک شدن به ناوهای آمریکایی ایجاد کرد و هر لحظه با کوچکترین اقدام طرفین، می تواند منجر به وقوع جنگی خانمانسوز شود، فقط بفرمایید آیا ارز حاصل از آن به کشور خواهد رسید؟

*(در پاسخ به کامنت بالا) پیش پیش طلاش را گرفتن... بعدش هم خیلی مهمه شاید کم اطلاع ها ندانند... کار خیلی مهمی صورت گرفت و اقتصاد ایران جان گرفت... ایشالله با مجلس جدید وضع بهتر وبهتر میشه

*باید اعتراف کرد این برجام نبود که این کشتیها را به آمریکا رساند بلکه ترس از قدرت و واکنش نظامی ایران بود که این کار را کرد

*سیاست به کنار. چقدر مدعیان حقوق بشر رو سیاهند که حتی صحبت نمیکنن که این سوخت و بنزینه که آمریکا تحریم کرده. یعنی نیازهای ضرروی مردم رو.

***

در آستانه پایان مجلس دهم، الف از مخاطبین خود خواستنظراتشان را درباره عملکرد این دوره از مجلس ابراز کنند و نظرات را در گزارشی ارائه کرد. برخی از نظرات مخاطبین پیش چشم شماست:

*با توجه به اینکه وجود حتی یک نماینده فاسد هم زیبنده جمهوری اسلامی نیست لذا مدعی العموم باید نمایندگان رد صلاحیت شده و تعدادی هم در کاندید نشده ها هستند که به دلیل داشتن فساد کاندید نشدند همه را با هم محاکمه و به مجازات لازم برسانند

*طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در اردیبهشت 98 در صحن مجلس تصویب شد ولی به علت تبانی دولت با عوامل خود در مجلس نگذاشتند عملیاتی شود مجلس یازدهم این مهم را در اسرع وقت انجام دهد

*مجلس یازدهم قانونی وضع کند که هیچ یک از نمایندگان پس از پایان دوره نتوانند به پست ها و سمت های دولتی و شرکت های وابسته به دولت بروند و این قانون باید شامل نمایندگان گذشته و حال و اینده شود نمایندگان مجلس دهم بسیاری از انها وکیل الدوله بوده و به خاطر خوش خدمتی به دولت پست ها را رزرو کرده اند

*لاریجانی بر خلاف دودوره قبل ریاست خود در این مجلس بسیار محافظه کارانه وضعیف عمل کرد در واقع با دولت روحانی در همه بی قانونی های دولت همراه شد ودر فشار اقتصادی دولت بر ملت برای افزایش قیمت ارز وکسری بودجه دولت همراه شد، لذا به نظر من عملکرد این مجلس بسیار ضعیف تر از مجالس قبلی بود ونمایندگان این مجلس تعداد زیادی شان به زدوبندهای مالی واقتصادی برای خود واطرافیانشان دست زدندوبطور کلی در این مجلس با همه فشاری که بر مردم وارد شد اقدام مناسبی برای مشکلات اقتصادی ومعیشتی مردم نشدند قضیه کرونا هم خیلی منفعلانه وبدون برنامه عمل کردند ودر واقع عملکرد خود دولت بسیار مطلوب تر از مجلس بود البته بیشتر ایام کرونا مجلس تعطیل بود ومردم را تنها گذاشتند واز صحنه عمل کنار کشیدند

*اینها توهین نیست اما مجلسی بیکفایتکه فقط دنبال منافع بودن و اشرافی و نام مجلس رو به گند کشیدن و اکثرا نبودش رو بهتر از بودش میدونستن و در مواقع حساس نبودن آخریش هم سر کرونا که اولین نفر متواری شدن و... خلاصه فکر کنم کلی لعنت مردم رو توشه آخرتشون کردن

*عملکرد مجلس قابل قبول نبود به دلایل زیر: 1- افزایش لابی‌گری توسط نمایندگان برای منافع اقتصادی برخی افراد مانند اقدام نماینده سراوان 2- فساد اقتصادی در بین خود نمایندگان به استناد رد صلاحیت 90 نماینده 3- توصیه‌پذیری برخی نمایندگان به‌خصوص در زمان‌هایی مانند استیضاح 4- عدم توجه به اولویت‌های اساسی مردم و کشور.

*به دلیل نظرات استصوابی شورای نگهبان همه افراد جامعه نمیتونن که نماینده بشن و یه قشر خاص و تکراری از اصولگرا و اصلاح طلب وارد مجلس ها میشن که هیچ کارایی ندارند مجلس دهم به دلیل حضور افراد ضعیف از دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب بسیار ضعیف بود که ناشی از عملکرد شورای نگهبان هست که اجازه نمیده از همه ظرفیتها استفاده بشه

*100- 200 نفر در این کشور سالهای سال است که قدرت را در دست دارند و هر از چند گاه جایشان را با یکدیگر در یک سیکل بسته تعویض کرده و از این شاخه به آن شاخه می کنند. این افراد مانع ورود افراد کاردان و متخصص و لایق به جایگاه مسئولیت بوده و با این کار بزرگترین ضربه ها را به کشور وارد کرده اند.

*با وجود هجمه بی سابقه به مجلس در فضای مجازی توسط اصولگرایان، معلومه کاربران شما چه فکر می کنند.. آیا نمایندگان مورد حمایت شما با رای بالا وارد مجلس شدند؟ پس خوشحال نباشید...

*من به مجلس اینده خوشبینم چون انقلابی و ادم حسابی توش زیاده. اینکه دوستان میگن مجلس 46 درصدی هست پس خوب نیست این نمیتونه حتما درست باشه. امار کم مشارکت به دلیل اعتراض به وضع موجود بود که خوشبختانه به یه مجلس بد منجر نشد. مصداق مجلس بد مجلس دهم هست که مردم از رو یه لیست خیلی بد رای دادند.

*(در پاسخ به کامنت بالا) اولا در مورد ناکارآمدی مجلس دهم و وکیل الدوله بودن آن اغراق شده است در همین مجلس چند وزیر مثل وزیر اقتصاد استیضاح و برکنار شدند. ثانیا: آمار مشارکت پایین شاید در شکست اصلاح طلبان که شما آن را لیست بد می دانید تاثیر داشت اما در کل کشور چندان تاثیری نداشت. چرا که انتخابات از قبل با حذف نامزدهای اصلاح طلب در دو سوم حوزه ها برای روی کار آمدن مجلسی با اکثریت مطلق اصول گرا و انقلابی مهندسی شده بود هر چند که اصلاح طلبان تایید صلاحیت شده در همان حوزه هایی هم که می توانستند رقابت کرده نتوانسته نظر مردم را جلب کرده و شکست خوردند. چنان چه دراستان کرمان هیچ کدام از پنج نماینده اصلاح طلب فعلی مجلس دهم یعنی نیمی از کرسی های این استان که تایید صلاحیت شده بودند نتوانستند وارد مجلس یازدهم شوند. ثالثا: خوشبینی شما به مجلس یازدهم برای چیست؟ به خاطر انقلابی بودن آن است. مگر همین مجلس انقلابی نهم که با معدودی از اصلاح طلبان که بر خلاف مجلس هفتم و هشتم حتی نتوانستند فراکسیون اقلیت را شکل بدهند نبود که برجام را تصویب کرد.

***

«با زوج خودرویی محکوم به اعدام بیشتر آشنا شوید» عنوان خبری درباره دو متهم محکوم به اعدام در پرونده فساد خودرویی است. برخی از نظرات مخاطبین در این‌باره را می‌خوانید:

*بایدحامیان اینها را رونمائی کردبا اعدام صورت مسئله پاک میشود با کارهایی که انجام داده اند مشخص است که بدون لابی قوی امکان انجام دادن این گونه بذهکاری مقدور نبوده است؟

*اقا اعدام نکنید لطفا چون سلطانهای قبلی رو که اعدام کردید وضع بدتر شد. سلطان سکه که اعدام شد قیمت سکه 4 تومان بود الان بالای 7 تومان. پس اعدام نکیند چون خوردو هم میره بالا.

*حذف جوانه ها اثری نداره تا ریشه به این گستردگی هست تا ریشه هست هر سال جوانه هم هست

*جالبه که مجازات کسی که از مسولیتش سؤاستفاده وخیانت کرده کمتر از مجرمی هست که مسؤلیتی نداشته!

*سیستم اقتصادی و نظارتی ما معیوب است که این اتفاقات رخ می دهد، شیوه های کنترل و نظارت صحیح را برقرار کنید نه کسی به پول بادآورده میرسد و نه جوانانی اعدام میشوند

*زمین ایران خودرو وسایپا را شخم کنند جاش سیب زمینی بکارند بیشتر منفعت داره واسه این ملت!

***

«جمعیت جوان، کرونا را شکست می‌دهد» یادداشتی بود که درباره پیری جمعیت در الف منتشر شد. تعدادی از نظرات مخاطبین درباره این یادداشت در زیر آمده است:

*کشور نه تنها منابع طبیعی (آب، فضای سبز و...) متناسب با جمعیت بالا را ندارد بلکه حتی از لحاظ فیزیکی گنجایش جمعیت زیاد را ندارد. باید قبول کرد که اقلیم نیمه خشک ایران تنها در نقاط محدودی اجازه اسکان پرجمعیت را می‌دهد.

*متاسفانه تمام اطرافیان من زوجهای جوانی هستند که یا فرزند ندارند یا یکی دارند یا در حال مهاجرت از کشور هستند.

*اول مردم و مسئولان باید مسئولیت پذیری را یاد یگیرند. سپس حرف از زاد و ولد بزنند. بچه درست کردن و افزایش جمعیت هنر نیست.

*سالها پیش باید برای فقر فزاینده و عدم ثبات شغلی و ناکارامد بودن بیمه ها و رشد بیکاری فکری می شد که کار به اینجا نمی کشید. جوانان توان ازدواج ندارند. در صورت ازدواج هر دو باید کار کنند چون مخارج زندگی و اجاره خانه کمر شکنه و حقوقها بسیار کم. فرزند آوری و تربیت فرزند با زور دگنک نمی شه

*با داشتن بیش از یک میلیون تولد در سال و نرخ رشد همچنان مثبت جمعیت و در حالی که جمعیت جوان فعلی کشور بدون هرگونه پشتیبانی بحال خود رها شده اند، حرف زدن از خطر پیری جمعیت و تلاش برای زاد و ولد بیشتر، بسیار عجیب است.

*طبق قانون بانوان دارای فرزند زیر 6 سال باید کسر ساعات موظفی براشون اعمال بشه. ولی کارفرما آنهم دولتی داره میخنده بهمون و میگه بیخود....