سه‌شنبه 6 آذر 1403

نظر جهانگیری درباره تماس رئیسی با منتقدین / توضیحات آذری جهرمی درباره سرنوشت لوایح فضای مجازی در دولت / واکنش چمران به احتمال شهردارشدن زاکانی

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
نظر جهانگیری درباره تماس رئیسی با منتقدین / توضیحات آذری جهرمی درباره سرنوشت لوایح فضای مجازی در دولت / واکنش چمران به احتمال شهردارشدن زاکانی

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آخرین آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون 4 میلیون و 592 هزار و 139 نفر دز اول واکسن کرونا و دو میلیون و 134 هزار و 662 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 6 میلیون و 726 هزار و 801 دز رسید.

از دیروز تا امروز 19 تیرماه 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 11 هزار و 664 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که هزار و 418 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید19 در کشور به سه میلیون و 355 هزار و 786 نفر رسید.

متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 151 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 85 هزار و 694 نفر رسید.

واردات 2 میلیون دوز واکسن کرونا به کشور

به گزارش ایسنا، رضا زبیب مدیر کل شرق آسیا وزارت امور خارجه در صفحه توییتر خود در مورد واردات جدید واکسن به کشور با هشتگ خبر خوب واکسن نوشت:

«الوعده وفا: با تلاش بیدرنگ همکاران، امروز 500 هزار دوز واکسن واردشد. بامداد فردا هم تقریبا همین مقدار (باقیمانده 1/5 میلیون5 شنبه) وارد می شود. بدین ترتیب از 5شنبه تا 1شنبه، 2 میلیون دوز وارد شده. برای ادامه و افزایش واردات تلاش می کنیم.»

روند صعودی کرونای دلتا در 25 استان کشور

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در جلسه امروز مروری بر وضعیت ویروس جهش یافته دلتا در سطح دنیا داشتیم. بیش از 65 کشور دنیا هستند که این ویروس در آنها شناسایی شده است و همچنان کشورهای دیگر را هم در برمی‌گیرد و ویروسی با قدرت سرایت بالاتر است و در حال حاضر در کل کشور ما نیز در حال چرخش است و در استان‌های مختلف رد پایش وجود دارد.

وی گفت: وضعیت فعلی در دنیا نشان می‌دهد بیشترین ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور برزیل بعد هند و بعد اندونزی و سپس روسیه است که درگیری زیادی عمدتا با ویروس دلتا دارند. در ایران نیز 25 استان روند صعودی دارند و تقریبا اکثر شهرهایشان دارد درگیر می‌شود.

وی همچنین گفت: از روز دوشنبه از گروه 70 ساله‌هایی که قبلا برای واکسیناسیون فراخوان شده بودند، دو سال پایین تر خواهیم آمد و به این ترتیب واکسیناسیون گروه سنی 68 سال به بالا، از دوشنبه شروع خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

زالی: بیمارستان‌ها آماده موج پنجم کرونا باشند / علائم بیمارانی که این روزها به بیماستان‌های تهران مراجعه می‌کنند

آغاز واکسیناسیون 68 ساله‌ها از دوشنبه / روند صعودی کرونای دلتا در 25 استان کشور

***

اصلاح‌طلبان نمی‌توانند در پوشش تشکیل دولت فراجناحی سهم‌خواهی کنند

جلال میرزایی نماینده اصلاح‌طلب ادوار مجلس در آرمان ملی نوشت: «توقعی نیست که رئیس‌جمهوری منتخب کابینه‌ای فراجناحی تشکیل دهد، زیرا پایگاه اجتماعی سیدابراهیم رئیسی مشخص بوده و جریان اصولگرا از وی حمایت کرده است برای اینکه این جریان بتواند پاسخگوی مسئولیتی که بر عهده گرفته، باشد، رئیسی ترجیحا باید یک کابینه اصولگرا تشکیل دهد و از افراد شایسته و متخصص اصولگرا در کابینه خود استفاده کند.

ما به عنوان اصلاح‌طلب نمی‌توانیم در پوشش تشکیل دولت فراجناحی به دنبال سهم‌خواهی در دولت آینده باشیم، چرا که این وضعیت باعث می‌شود تکلیف مردم در عرصه رقابت‌های انتخاباتی روشن و مشخص نباشد. در واقع اگر ما رقابت را به رسمیت می‌شناسیم باید جریان پیروز، دولت را تشکیل دهد.»

***

کیهان: طالبان تمامیت‌خواه و نماینده اقلیت است

روزنامه کیهان نوشت: «طالبان امروز» اصرار دارد ما قبول کنیم با طالبان گذشته و حکومت مطلوب فعلی آنان با حکومت امارات گذشته، تفاوت بنیادی دارد. ولی روشی که طالبان برای سیطره بر افغانستان در پیش گرفته است، وادارکردن بقیه طوایف و مذاهب به تمکین در برابر سیطره مطلق خود است و این در واقع نوعی جدید از «تمامیت‌خواهی» این گروه می‌باشد که اگر بر افغانستان مسلط گردد، قطعا برای ساکت کردن دیگران دست به سلاح می‌برد و به قول و قرارهای فعلی خود پشت می‌کند.

طالبان الان بر شکل‌گیری امارت اسلامی تأکید دارد و از آن کوتاه نمی‌آید و حال آنکه حدود 70 درصد از مردم و اکثریت قاطع اقوام، مخالف این ایده هستند...

طالبان با حمله به مناطق شمالی در حال جنگ با اقوام تاجیک، هزاره، ازبک و... می‌باشد و هر روز تعدادی از طرفین در این جنگ کشته می‌شوند این به معنای وقوع دوباره یک جنگ قومی در افغانستان است طالبان، اصرار دارد بگوید ما با مسالمت شهرهای شمالی را تسخیر کرده و بنای جنگ نداریم ولی این واقعیت ندارد و صدها کشته و هزاران آواره مناطق شمالی، بطلان این ادعا را آشکار می‌کند.

طالبان اصرار دارد بگوید ما با شیعیان کار نداریم و مرزهای جمهوری اسلامی ایران را هم محترم می‌شماریم ولی روش طالبان که توسل به زور برای سیطره بر افغانستان است، آینده شیعیان و مرزهای کشور ما را با ابهام مواجه کرده است...

حکومت مورد نظر طالب یک حکومت نیست، صحنه‌ای از آشوب دائمی میان اقوام است و این چیزی نیست که با تغییر ادبیات طالبان - در حالی که بر اصلی‌ترین عناصر فکری سابق خود تأکید می‌کند - دگرگون گردد.»

***

بازی دوسر باخت اصلاح‌طلبان در تعامل با دولت رئیسی

احمد غلامی سردبیر شرق در این روزنامه نوشت: «دولت رئیسی برعکس دولت روحانی، با سیاست داخلی آغاز کرده است؛ اما اینکه دولت او چقدر توان آن را دارد تا در غیاب مردم سیاست را احیا کند، پرسشی اساسی است که بیش از همه حامیان رئیسی و اصلاح‌طلبان باید به آن پاسخ بگویند...

اینکه دولت رئیسی چقدر در احیای سیاست و خلق مردم موفق خواهد شد، دغدغه کنونی ما نیست، مسئله مهم شاید وضعیت اصلاح‌طلبان باشد.

به‌راستی اگر دولت سیزدهم از این گروه از اصلاح‌طلبان به‌صورت جدی دعوت به عمل آورد، چه خواهند کرد؟ اگر این دعوت را بپذیرند و جذب دولت رئیسی شوند - گیرم جذب حداقلی - به مردمی که به رئیسی رأی ندادند چه خواهند گفت؟ اینها مردمی‌اند که هنوز به اصلاحات و اصلا‌ح‌طلبان باور دارند.

در این میان مردمی که نه به اصلاح‌طلبان باور دارند و نه اصولگرایان، تکلیفشان روشن است. آنان همواره برای رسیدن به مقاصد و منافع خود به‌طرز تاکتیکی از اصلاح‌طلبان استفاده کرده‌اند، با وجود این آنان نیز به همین میزان از اصلاح‌طلبان قطع امید خواهند کرد. بگذریم از اینکه عملکرد اصلاح‌طلبان در سال‌های گذشته چیزی جز سرخوردگی برای مردم در پی نداشته است...

اگر رئیسی بتواند سیاست داخلی را با حامیان خود و طیف‌های دیگری از مردم که بیش از سیاست دغدغه زندگی روزمره و معیشت را دارند احیا کند، کار اصلاح‌طلبان بسیار دشوار خواهد شد.»

***

استقبال جهانگیری از تماس رئیسی با منتقدین

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری گفت: من به عنوان کسی که در حل مسائل و مشکلات کشور و مدیریت برخی از بخش‌ها تجربه‌ای دارم اعلام می‌کنم راه‌های مقابله با چالش ها و ابرچالش ها انسجام داخلی و همبستگی در داخل کشور است.

وی افزود: اینکه رئیس‌جمهور منتخب با جریانات منتقد تماس برقرار کرد و از آنان در برابر مسائل مختلف کشور نظر گرفت، اقدام پسندیده‌ای است که باید کامل شود. ما نیاز به گفت و گو و افزایش همدلی در کشور داریم. نیاز داریم نخبگان و سرمایه‌های علمی از هر جریان و طیف را به رسمیت بشناسیم و از آنان برای رفع مشکلات کشور کمک بخواهیم.

جهانگیری با بیان اینکه هر دولتی روی کار بیاید برای عبور از این مشکلات نیازمند کمک همه است، تصریح کرد: می‌توان گفت این کم‌سابقه است که هر سه قوه از یک جریان سیاسی و نهادهای دیگر هم از همان جریان باشند و این اقدام مبارکی است که می‌تواند در حل مشکلات کمک کند اما بیشتر از این نیاز است مردم در همراهی با دولت کمک کنند و دولت هم به سمت حل مشکلات برود و همه کمک کنیم از این مشکلات به خوبی عبور کنیم.

***

واکنش پلیس تهران به «انفجار» در پارک ملت

سردار حمید هداوند جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ در گفت‌وگو با فارس درباره جزئیات انفجاری که بامداد امروز در پارک ملت تهران به وقوع پیوست با بیان این مطلب که موضوع خاصی رخ نداده و فقط یک صدای انفجار بوده، تصریح کرد: در این حادثه هیچ ساختمانی تخریب یا دچار حریق نشده و خسارت مالی و جانی در پی نداشته است.

جانشین فرمانده انتظامی پایتخت خاطرنشان کرد: فیلم هایی که در فضای مجازی مبنی بر حریق و انفجار برخی از ساختمانها در پی این انفجار پخش شد واقعیت نداشته و مربوط به این حادثه نیست؛ چرا که در این رخداد فقط مقداری برگ و شاخه درخت بر زمین ریخته است.

وی با بیان اینکه علت وقوع حادثه در دست بررسی است در خصوص جوسازی رسانه های بیگانه در امنیتی قلمداد کردن حادثه با اشاره به این مطلب که کار رسانه‌های ضد انقلاب همین جوسازی هاست خاطر نشان کرد: علت وقوع حادثه در دست بررسی است و متعاقبا اطلاع رسانی می شود.

***

واکنش چمران به احتمال شهردارشدن زاکانی

مهدی چمران منتخب شورای شهر تهران در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به نهایی شدن شاخص‌های انتخاب شهردار جدید تهران اظهار کرد: از امروز وارد گزینه‌های پیشنهادی از سوی منتخبین شورای شهر تهران در ارتباط با تعیین شهردار خواهیم شد.

وی تصریح کرد: با توجه به جلسات پیش روی منتخبین شورای شهر تهران همچنین نهایی شدن شاخص‌های انتخاب شهردار از امروز پیشنهادات از سوی منتخبین اعلام می‌شود و بلافاصله از افراد خواسته می‌شود روزمه های گزینه‌های مدنظر را ارائه کنند.

چمران در واکنش به مطرح شدن اسامی چون علیرضا زاکانی، محمد مخبر، محسن پیرهادی، علی‌آبادی به عنوان گزینه‌های احتمالی شهردار جدید تهران تصریح کرد: این اسامی در فضای مجازی و گمانه‌زنی رسانه‌ای است و هنوز ما وارد مصداق و اسم خاصی از سوی منتخبین شورای شهر تهران نشدیم و قاعدتا از امروز وارد این مسئله خواهیم شد و علی‌رغم اینکه تمامی این دوستان توانمندی و پتاسیل خوبی دارند اما هنوز اسمی از سوی منتخبین اعلام نشده است.

وی گفت: تلاش خواهیم کرد تا آغاز رسمی شورای شهر تهران، گزینه مدنظر برای شهردار تهران نهایی شود تا به محض آغاز دور جدید شورا بتواند فعالیت خود آغاز کند.

***

توضیحات آذری جهرمی درباره سرنوشت لوایح فضای مجازی در دولت

محمد جواد آذری جهرمی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه درخصوص حکمرانی الکترونیک و سابیری سال 96، 5 لایحه به دولت ارائه داده شده است، ادامه داد: لایحه صیانت از داده‌ها و شناسه‌ها، تراکنش‌های پرداخت و لایحه مالکیت فکری و معنوی همگی به دولت داده شد و اگر می‌خواهیم بحث حکمرانی سایبری را پیگیری کنیم باید این 5 لایحه به سرانجام برسد.

آذری جهرمی افزود: این 5 لایحه در دولت معارضان زیادی دارد، بسیاری از دستگاه‌هایی که امروز خودشان از وضعیت فضای مجازی شاکی هستند، در جلسات دولت که شرکت می‌کنند با پیشنهادی که دولت برای اصلاح حکمرانی سایبری و تببین حقوق کاربران داشت، مخالفت می‌کردند و به همین دلیل هم این لایحه در دولت ماند.

وی گفت: جز لایحه صیانت از داده‌ها که در کمیسیون اصلی به تصویب رسیده و منتظر طرح در صحن دولت است، مابقی لوایح مانده است.

وی افزود: این طرح‌ها و این نوع حکمرانی کشور را شفاف نمی‌کند، من به عنوان یک کارشناس بیان می‌کنم این‌گونه اقدامات فرآیند را مبهم می‌کند و ما اگر به دنبال شفاف‌سازی هستیم باید روی همان 5 لایحه مانور بدهیم و برای تصویب آنها تلاش کنیم.

***

استقبال یک حقوقدان اصلاح طلب از رویکرد محسنی اژه‌ای

نعمت احمدی، حقوقدان در گفت و گو با برنا، در رابطه با تماس اخیر رییس دستگاه قضا با برخی فعالان سیاسی برای نظرخواهی گفت: از من نظرخواهی کردند و من نظراتم را منعکس کردم و فورا جواب دادند و این فصل جدیدی در کار ریاست قوه است ما تا به حال چنین بابی نداشتیم. نامه سرگشاده طولانی به آقای شاهرودی نوشته بودم که واکنشی نشان دادند و گفتند چرا این نامه را نوشتید ولی عمل نکردند برای آقای آملی لاریجانی سه چهار نامه نوشتم دریغ از اینکه بگویند درد تو چیست ولی ایشان نیامده واکنش نشان دادند.

احمدی تاکید کرد: آقای اژه ای فعلا صدای ما را شنیده و خواسته ما نظرات، انتقادات، اصلاحات و تغییرات خود را منعکس کنیم. ما توقع داریم ایشان ما را ببیند و این توقع ملاقات نیست. به نظر من باید کارگروهی تشکیل بدهند که متشکل از منتقدین و فعالین باشد و ساختار کلی دادگستری و اشکالات و نکات مثبت تشریح شود و بگویند که اگر با همین کیفیت ادامه پیدا کند به کجا می رسد. من در نامه ای که به ایشان نوشتم به این موارد اشاره کرده ام البته من متن نامه را برملا نمی کنم چون تشخیص من این است که ایشان می خواست، نظرات به شخص ایشان منعکس شود.

***

دیدگاه متفاوت سلیمی نمین درباره یکدست شدن قدرت

عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی اصولگرا به اعتمادآنلاین گفت: «آنچه در ارتباط با بحث همسو شدن مسئولان طراز اول کشور باید در نظر گرفت این است که چنین اتفاقی هم درست است هم درست نیست. درست از این جهت که همه قوا در یک طیف سیاسی قرار دارند، اما قطعا سلایق‌شان با هم در تضاد است. البته اینکه با هم رقیب نیستند پس دنبال تخریب هم نخواهند بود یک موهبت است. موهبتی که باعث می‌شود همه نیروی خود را در مسیر حل مشکلات مردم بگذارند. در چنین وضعیتی از تلاش برای تخریب یکدیگر و دعواهای شکننده خبری نمی‌شود که طبیعتا این موهبتی بسیار مهم و اثرگذار است چراکه قطعا موجب خواهد شد مصائب مردم در کانون توجه واقع شود و دستگاه‌ها از مشکلات عمومی غفلت نکنند.

به هر حال در گذشته شاهد بودیم که بخش مهمی از انرژی‌ها در مسیر خنثی‌سازی توانمندی‌های فعالان سیاسی به هدر می‌رفت. خوشبختانه آقایان در تلاش‌اند تا فضای شکننده‌ای را که بین جریان های سیاسی بود تعدیل کنند. همین تماس‌هایی را که با کارشناسان از جانب قوه مجریه و قوه قضائیه برای همفکری گرفته شد باید کاری بسیار ارزشمند به شمار آوریم که حتما فایده‌های زیادی خواهد داشت. ما تاکنون نسبت به این همفکری غفلت کرده بودیم، اما امروز قدم زدن در این مسیر همنشینی امیدواری‌ها را افزایش داده است.»