یک‌شنبه 4 آذر 1403

نقش کلیدی ایران در حل مشکلات منطقه / همگرایی کشورهای تاثیرگذار منطقه نفوذ آمریکا را کاهش می‌دهد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نقش کلیدی ایران در حل مشکلات منطقه / همگرایی کشورهای تاثیرگذار منطقه نفوذ آمریکا را کاهش می‌دهد

هانی زاده گفت: دیدار سران سه کشور در تهران نشان می‌دهد که منطقه و جهان به سمت معادلات جدید و موازنه‌های جدید اقتصادی، سیاسی و نظامی حرکت می‌کند و محور این تغییر معادلات جمهوری اسلامی ایران است به اعتبار این‌که ایران نقشی کلیدی در حل مشکلات منطقه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن هانی زاده کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل در گفت‌وگو با خاورستان، در مورد سفر روسای جمهور روسیه و ترکیه به ایران و دیدار با مقام معظم رهبری و آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران، اظهار کرد: این دیدار در چهار چوب تحولات منطقه و نقش راهبردی ایران در حل مناقشات منطقه‌ای قابل تجزیه و تحلیل است.

وی افزود: دیدار سران سه کشور در تهران نشان می‌دهد که منطقه و جهان به سمت معادلات جدید و موازنه‌های جدید اقتصادی، سیاسی و نظامی حرکت می‌کند و محور این تغییر معادلات جمهوری اسلامی ایران است به اعتبار این‌که ایران نقشی کلیدی در حل مشکلات منطقه است.

کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل بیان کرد: چندین پرونده در جریان نشست تهران مورد بحث قرار گرفت که نخست مسئله سوریه و خروج کلیه نیروهای خارجی از سوریه است.

هانی زاده عنوان کرد: سوریه ازسال 2011 میلادی درگیر یک بحران نفس‌گیر است و حضور نیروهای آمریکایی در شرق فرات و همچنین نیروهای ترکیه در ادلب که از سال 2014 نیروهای ترکیه بخشی از استان ادلب را اشغال کردند و این مسئله می‌تواند به ادامه بحران سوریه کمک کند.

وی اظهار کرد: نیروهای مسلح کُرد سوریه اخیرا تهدید کردند که اگر نیروهای ترکیه از خاک ادلب خارج نشوند یک جنگ پارتیزانی و فرسایشی را علیه ارتش ترکیه آغاز خواهند کرد.

کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل بیان کرد: طبیعتا ایران و روسیه دغدغه زیادی نسبت به اوضاع بحرانی سوریه دارند و در جریان سفر آقای رجب طیب اردوغان به تهران و نشست با روسای جمهور ایران و روسیه موضوع خروج نیروهای ترکیه از خاک ادلب مطرح شد و قرار بر این شد ترکیه در یک فرآیند زمانی مشخصی خاک ادلب را در سوریه ترک کند و یک قرارداد امنیتی مرزی با دولت بشار اسد اعلام کند به همین دلیل این یک مسئله بسیار مهمی است.

هانی زاده افزود: مسئله دیگر مسئله بحران اوکراین است که ایران راه حل‌هایی برای حل مسئله اوکراین داده که اگر عملیاتی شود می‌تواند به بحران اوکراین به دور از دخالت قدرت‌های خارجی کمک کند.

وی بیان کرد: مسئله دیگر تشکیل یک بلوک اقتصادی و بازسازی جاده ابریشم و همچنین استفاده مناسب از کریدور شمال جنوب بوده که قرار است یک بلوک اقتصادی با شرکت ایران، چین، ترکیه، هند و روسیه تشکیل شود و یک ارز جدید منطقه‌ای ایجاد و سطع دلار به تدریج از معاملات منطقه‌ای و جهانی کاسته شود.

کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل مقاومت در برابر زیاده خواهی آمریکا و استقلال سیاسی و تکیه بر امکانات بومی خودش توانسته بعد از 43 سال اکنون به یک کشور محوری و قطب بزرگ سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی تبدیل شود و به تدریج از سلطه قدرتهای غربی خارج و یک اقتصاد پویا و مستقل علی‌رغم برخی از مشکلات ایجاد کند.

هانی زاده بیان کرد: به همین دلیل ایران در حال حاضر دارای نفوذ فوق العاده‌ای است و می‌تواند نفوذ آمریکا در منطقه را کاهش دهد و دلیل شکست اخیر سفر جو بایدن به اراضی اشغالی فلسطین و عربستان بود که قرار بود جوبایدن در این سفر یک مجموعه ناتوی عبری عربی ایجاد کند.

وی به نشست سه جانبه روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه اشاره و عنوان کرد: برگزاری این نشست سه جانبه در تهران نشان می‌دهد که جایگاه ژئوپلوتیکی ایران در سطح منطقه و جهان به شدت افزایش پیدا کرده و ایران برای همگرایی منطقه ای به عنوان کانون مهم این همگرایی تبدیل شده و می‌تواند نقش آفرینی مثبتی در حل بسیاری از مناقاشت ایجاد کند.

کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل در خصوص برگزاری نشت‌ها در تهران، گفت: در حال حاضر جهان از تک قطبی به سمت چند قطبی حرکت خواهد کرد و آمریکا منزوی خواهد شد و این مسئله نشان می‌دهد که ایران، ترکیه، روسیه، چین و هند به عنوان کشورهای تاثیرگذار منطقه در آینده با همگرایی و نقش آفرینی مثبت خواهند توانست نفوذ آمریکا را کاهش دهند و حضور آمریکا در منطقه تنها برای ایجاد بحران است که اگر این نفوذ کاهش پیدا کند قطعا منطقه شاهد آرامش و امنیت بیشتری خواهد بود.

انتهای پیام /