نقش کلیدی شهید سلیمانی در تقویت جبهه مقاومت
بیروت تابستان 85، رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرد، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس خیلی زود خود را به لبنان رساند، تا از آنجا فرماندهی عملیات جبهه مقاومت را به عهده داشته باشد، ایشان در کنار عماد مغنیه و سید حسن نصرالله، روزهای بسیار سختی را گذراند، اما در نهایت موفق شد بار دیگر رژیم صهیونیستی و آمریکا را شکست دهد.
خبرگزاری میزان - کتاب «من قاسم سلیمانی هستم، سرباز ولایت»، در راستای بیان ابعاد مختلف شخصیت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی سیدالشهدای جبهه مقاومت گردآوری شده است، خبرگزاری میزان در سلسله برشهایی، به بازخوانی این کتاب میپردازد.
فصل چهار، بخش سوم |تهدید ایران در مقابله با بوش چگونه کنار زده شد
نقش سردار سلیمانی در مدیریت منطقه از سال 1376 آغاز شد، زمانی که وی به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسدارانقلاب اسلامی رسید، نیرویی که هدف آن حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی بود و به تدریج تبدیل به یکی از مؤثرترین نهادهای نظامی در ایران تبدیل شد.
نقش سپاه قدس به عنوان یک نهاد نظامی در ابتدا چندان میان افکار عمومی مشخص نبود، اما به دلیل نقشی که در مقابله با تهاجم نظامی امریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران بازی کرد به تدریج به عنوان یک قدرت اساسی در سطح منطقه مطرح شد.
شاید نقطه اوجگیری این حرکت به زمانی باز میگشت که در پی حادثه یازدهم سپتامبر نیروهای امریکایی یک لشکرکشی تمام در منطقه خاورمیانه را آغاز کردند، در ابتدا افغانستان و سپس عراق اشغال شد و بسیاری بر این گمان بودند که ایران گزینه بعدی برای حمله نظامی خواهد بود و در این میان سپاه قدس توانست با ایجاد یک عمق راهبردی در منطقه این تهدید را به طور کامل خاتمه دهد، خاتمه دادن به این تهدید اولین دستاورد مهم قاسم سلیمانی بود.
بیروت تابستان 85، رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرد، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس خیلی زود خود را به لبنان رساند، تا از آنجا فرماندهی عملیات جبهه مقاومت را به عهده داشته باشد، ایشان در کنار عماد مغنیه و سید حسن نصرالله، روزهای بسیار سختی را گذراند، اما در نهایت موفق شد بار دیگر رژیم صهیونیستی و آمریکا را شکست دهد.
این شکست باعث شد آوازه حاج قاسم در دنیا بپیچد و دشمنان از او کینه پیدا کنند، باوجود این هنوز در فضای رسانهای حرفی از قاسم سلیمانی زده نمیشد، حتی تصاویر از حاج قاسم بسیار محدود بود و بهجز عده اندکی بقیه اغلب صدای ایشان را هم نشنیده بودند، رژیم صهیونیستی و آمریکا، اما از همان زمان به دنبال ترور حاج قاسم بودند.
دو سال بعد عماد مغنیه در یک انفجار تروریستی به شهادت رسید، اتفاقی که برای حاج قاسم بسیار دردناک بود. ازجمله نقاط درخشان فرماندهی سردار سلیمانی بر نیروی قدس، تقویت حزبالله لبنان و گروههای مبارز فلسطینی بود که نمود عینی آن را در نبردهای متعددی ازجمله جنگ 33 روزه حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی و پیروزی مبارزان فلسطینی در جنگ 22 روزه و 11 روزه و 2 روزه غزه علیه ارتش مجهز رژیم صهیونیستی دیدیم.
درواقع قاسم سلیمانی توانسته بود راهبُرد جمهوری اسلامی یعنی کمک به گروههای مبارز علیه این رژیم غاصب را به خوبی دنبال کرده و هرروز در این مسیر گامهای دیگری بردارد.
نقطه اوج این نبرد نیز به سال 2006 میلادی بز میگردد، شهید سلیمانی در این نبرد فرماندهی مستقیم صحنه نبرد را بر عهده داشت و در اوج حملات هوایی رژیم صهیونیستی بهصورت اضطراری از طریق سوریه به ایران بازگشت، تا در جلسهای با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و سایر مسئولان شرکت کند.
بعد از بازگشت شهید سلیمانی به لبنان بود که جریان نبرد به نفع حزبالله لبنان بازگشت و یگان زرهی رژیم صهیونیستی متشکل از تانکهای مرکاوا در مناطق جنوبی لبنان به وسیله موشکهای کورنت روسی که از زرادخانه سوریه در اختیار آنان قرارگرفته بود، زمینگیر شدند.
این حرکت بار دیگر در فلسطین و نوار غزه تکرار شد و توانست به تعبیر مقام معظم رهبری، دستت خالی آنان را در مقابله فراگیر با رژیم صهیونیستی پر کند.