نقش یک جاسوسه انگلیسی در اغتشاشات / تکنیک اصلی زنده نگه داشتن اغتشاشات در فضای مجازی چه بود؟
ر گرماگرم آشوبهایی که به بهانه مرگ مهسا امینی در خیابانهای کشور به جریان افتاده است، دولتمردان امریکایی فرصت را مغتنم شمرده و خامدستانه اعلام میکنند که تمامقد در کنار آشوبگران قرارگرفتهاند.
سرویس سیاست مشرق - در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم. در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
********
روزنامههای امروز چهارشنبه 20 مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد که بازتاب سخنان رئیس دستگاه قضایی، اغتشاشات سنندج به روایت مسئولان و سخنان سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
روزنامه هممیهن در تیتر یک امروز خود به اثرات اغتشاشات بر اقتصاد نوشته است. این روزنامه اصلاحطلب نوشته است:
یکی از روشهای فراگیر خروج سرمایه که در سالهای اخیر بسیار مطرح شده، خرید ملک در کشورهای همسایه یا تبلیغات وسیع ماهوادهای است در حالی که متاسفانه در داخل کشور هم اطلاعرسانی و هشدار در این زمینه به افراد داده نمیشود که اگر پول خود را صرف خرید ملک در خارج از کشور کنید احتمال بلوکه شدن اموال وجود دارد، خروج حدود 10 میلیارد دلار سرمایه طی یک سال گذشته از کشور، نشان میدهد که ما در کشور امنیت سرمایهگذاری نداریم. بخشی از این نبود امنیت به سیاستهای دولت برمیگردد؛ یعنی دولت فضای لازم را برای شفافیت اقتصادی و ماندن سرمایهها فراهم نکرده است.
روزنامه شرق نیز اختلال اینترنتی در دوران اغتشاشات را مورد بررسی قرار داده و نوشته است:
بازاری که اندازه آن تقریباً معادل 750 بازار سنتی مانند بازار تجریش است و 9 میلیون نفر ایرانی کرکره کسبوکار آنلاین خود را پایین کشیدهاند. به جز این معاملات بازارهای ارز دیجیتال در ایران با حدود 12 میلیون معاملهگر تعطیل شده است. مسئله به همینجا ختم نمیشود و پزشکان هم میگویند که برای نسخهنویسی الکترونیک گرفتار قطعی اینترنت هستند و بسیاری از بیماران ناچار هستند نسخ خود را از بازار آزاد تهیه کنند.
در ادامه این گزارش آمده است:
قطع طولانی اینترنت در ایران حتی روی صدور گذرنامه هم تأثیر گذاشته و سفارتخانههای خارجی اعلام کردهاند که علت کندی یا توقف صدور روادید برای ایرانیها اختلالات وسیع اینترنت است. حسین سلاحورزی، نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران از خسارت سنگین قطعی اینترنت به اقتصاد کشور خبر داده است و میزان خسارت قطعی اینترنت بر اقتصاد را ساعتی 1.5 میلیون دلار اعلام کرده است. آنهم در شرایطی که اینترنت در ایران حدود سه هفته است که مختل شده و دسترسی به اینترنت بینالملل بدون استفاده از فیلترشکنهای متعدد و با سرعت بسیار پایین عملاً ممکن نیست.
دروغهایی که اغتشاشگران پخش میکنند
روزنامه همشهری در گزارشی قابل توجه به تحرکات تبلیغاتی دشمن پرداخته و مینویسد:
راهبرد «فتح کشورها بدون خونریزی» با استفاده از ابزارهای رسانهای دیرزمانی است بهعنوان یکی از محوریترین سیاستهای «جنگ نرم» علیه کشورمان در فضای سایبری و رسانهای دنبال میشود؛ سیاستی که در آن با برجستهسازی «دروغها» و «ادعاها» و پمپاژ شدید آن به جامعه از سوی منابع رسانهای مختلف، تلاش میشود پدیده «وارونگی افکارعمومی» اتفاق بیفتد؛ پدیدهای که معاندان با وقوع آن میکوشند مخاطبان و کاربران خود را متقاعد کنند که وضعیت بحرانی است تا با استفاده از القای فکری، هدفی بزرگتر دنبال شود.
در ادامه این گزارش آمده است:
ماجرای جنگ ترکیبی و دامنهداری که از سوی ضدانقلاب و دولتهای حامی آنان در جریان است، تنها معطوف به این دروغها و شگردها نمیشود. «ادعای پیوستن نیروهای ارتش و انتظامی به صفوف ناامنکنندگان جامعه و مشخص شدن اینکه این نیروها برای حفظ امنیت تجمعی مسالمتآمیز در کنار مردم و براساس وظیفه ذاتی خود بودهاند» یا «ورود نیروهای انتظامی به دانشگاه شریف» که با تکذیب شورای صنفی دانشگاه روبهرو شد یا انتشار پستها، توییتها و هشتگهایی با مضمون «کار نظام تمامه» همگی نشاندهنده این واقعیت است که شناخت ترفندهای دشمن برای به هم آمیختن دروغ و حقیقت نیازمند اقدام بهموقع برای شبههزدایی از این روایتها و برملا کردن دروغهاست؛ دروغهایی که توانست بخشی از فرزندان این ملت را صید خود کند؛ صیدی که باید از دست صیادی حرفهای نجات داده شود.
جاسوسه انگلیس از نزدیک اغتشاشات را هدایت کرد
روزنامه جوان در خبری به افشای نقش یک جاسوس انگلیسی پرداخته و نوشته است:
دست خارجی در اغتشاشات اخیر حالا بهتر از هر زمان دیگری لمس میشود. بنا بر خبری که یک منبع آگاه ارائه کردهاست، استفانی القاق، مدیرکل خاورمیانه در وزارت خارجه انگلیس، چند روز پیش از آغاز آشوبها وارد کشور شده و از نزدیک روند اغتشاشات را در ایران مدیریت کردهاست. القاق فقط در یک مورد، سه ماه پیش با مقامات صهیونیستی راجع به ایران گفتگو کردهاست. حضور پررنگ دشمن خارجی در اغتشاشات به بهانه فوت مهسا امینی، فقط محدود به هدایت انگلیسی پروژه آشوب مهرماه در ایران نیست، پیوند بهائیت با سلطنتطلبان و اروپاییها برای غارت جان و مال ایرانیان در بخشی از بیانیه وزارت اطلاعات پیرامون ماجراهای اخیر، به عوامل آشوبساز با ذکر جزئیات اشاره شدهبود.
روزنامه کیهان نیز در تیتر یک امروز خود از عدم همراهی مردم و اعتراف رژیم صهیونیستی به شکست پروژه آشوب نوشته نوشته است:
شبکه آی 24 اسرائیل در گفتوگو با کارشناس امنیتی رژیم صهیونیستی به شکست اعتراضات در ایران اعتراف کرد. کارشناس اسرائیلی در این گفتوگو با اشاره به اینکه «تعداد معترضین در ایران کم است و هیچ ایدئولوژی اعتراضی وجود ندارد» گفت: این اعتراضات به جایی نخواهد رسید. رسانههای صهیونیستی 6 مهرماه جاری گزارش دادند: همه در اسرائیل از نزدیک وقایع ایران را دنبال میکنند و موسسه امنیتی اسرائیل نسبت به امکان موفقیت اعتراضات در ایران جهت ایجاد تغییر در این کشور بدبین است.
در ادامه این گزارش آمده است:
البته که برخی پادوهای داخلی آنها که شبکه نیابتی دشمن در غرب را تشکیل دادهاند یکسر دیگر قیچی مقابله با ایران هستند. نکته قابلتأمل در این ماجرا، سکوت برخی خواص سیاسی است که موجبات تعجب افکار عمومی را برانگیخته و در شبکههای اجتماعی باعث بروز و ظهور برخی قضاوتهای تندوتیز در خصوص آنها شده است.
روزنامه ایران هم اظهارنظرهای متعدد مقامات کاخ سفید در حمایت از آشوبگران را بررسی کرده و در تیتر یک امروز خود با عنوان «آمریکا در تناقض اغتشاش و مذاکره» نوشته است:
در گرماگرم آشوبهایی که به بهانه مرگ مهسا امینی در خیابانهای کشور به جریان افتاده است، دولتمردان امریکایی فرصت را مغتنم شمرده و خامدستانه اعلام میکنند که تمامقد در کنار آشوبگران قرارگرفتهاند. مسئولان آمریکایی باوجود پیگیری چنین تلاشهایی مدعیاند که هدف فروپاشی جمهوری اسلامی در دستور کار آنها قرار ندارد. چنانکه «رابرت مالی»، نماینده ویژه امریکا در امور ایران در موضع اخیر خود ادعا کرده است: «خواسته امریکا سیاست تغییر رژیم در ایران نیست، بلکه سیاست پشتیبانی از مردمی است که مسالمتآمیز اعتراض میکنند». پیداست که این ادعا بیش از آنکه نشأت گرفته از «نخواستن» راهبرد تغییر نظام در ایران از سوی تصمیمگیرندگان در کاخ سفید باشد، ناظر به «نتوانستن» آنها در محقق کردن چنین خیال خامی است.
روزنامه وطن امروز با اشاره به گزارش جدید آژانس مبنی بر اینکه ایران درحالتوسعه توانمندیهایش برای غنیسازی با سانترفیوژهای پیشرفته در نطنز و فرود است، تیتر زده «حالا نوبت ایران است» در این گزارش آمده است:
این گزارش علاوه بر اینکه بشدت برای ایالاتمتحده نگرانکننده خواهد بود، در شطرنج سیاسی تهران - واشنگتن پاسخ عینی به تحرکهای نسنجیده اخیر آمریکا در اظهارات و اقدامات مداخلهجویانه و تحریکآمیزش نسبت به امور داخلی ایران در خلال حوادث اخیر است. دولت آمریکا طی هفتههای گذشته با سوءاستفاده از برخی آشوبها در ایران و ادراک نادرست از اتفاقات اخیر، تلاش کرد با وضع تحریمهایی، تهران را در موضع ضعف قرار دهد تا به این بهانه و به زعم خود میوه آن را بچیند.
وطن امروز در ادامه مینویسد:
افزون بر این تحریمها، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا «انپیآر» اعلام کرد کشورش نمیتواند تضمین بدهد رئیسجمهور آینده ایالاتمتحده از برجام خارج نشود. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: چیزی که ایالاتمتحده میخواهد دولتی در ایران است که به حقوق اساسی مردمش احترام بگذارد. این سیاست تغییر رژیم نیست.
کشتیسازی برای زنده سازی آشوب
روزنامه جامجم دریکی از گزارشهای امروز خود با طرح این سؤال که «تکنیک اصلی زنده نگهداشتن اغتشاشات در فضای مجازی چه بود؟» مینویسد:
همیشه در هر شرایط ناآرامی ضدانقلاب پروژه کشتیسازی در آشوبها و اغتشاشات ایران را باکیفیت بالا دنبال کرده است و مهمترین چهرههایی که در این پروژه میتوان یادآور شد ماجرای ندا آقا سلطان بود که در سال 88 ضدانقلاب با یک سناریوی رسانهای پیچیده، قتل مشکوک یک دختر را متوجه نظام کرده است.
در این گزارش آمده است:
پروژه احمد باطبی در سال 78 هم در از اولین تلاشها برای کشته نمایی توسط جمهوری اسلامی بود. پروژه کشتیسازی که البته دیگر کارش از نخنما شدن هم گذشته است هنوز هم برای تحریک احساسات افراد کمسن تر استفاده میشود اما در این روزها سواد رسانهای مردم دیگر مانند سه دهه گذشته نیست که هر ادعایی را باور کنند و چه کسی است که نداند حالا براندازی یک بیزنس پرسود است و برای این کار لازم است شما خط ناآرامی و شلوغیها را در فضای آنلاین، برخط وزنده نگهدارید.