پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

هشدار مهم درباره سیل و تشدید فعالیت سامانه بارشی در ایران

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
هشدار مهم درباره سیل و تشدید فعالیت سامانه بارشی در ایران

سازمان هواشناسی ایران نسبت به وقوع سیل و تشدید فعالیت سامانه بارشی در شهرهای مختلف کشور هشدار داد.

سازمان هواشناسی کشور از صدور چند وضعیت هشدار برای استان‌های مختلف کشور خبر داد. سازمان هواشناسی کشور از ورود سامانه بارشی جدید خبر داد. سازمان هواشناسی کشور نسبت به ورود سامانه بارشی جدید، سیل، طوفان و وزش باد شدید و سایر مخاطرات جدی به شهروندان هشدار داد.

بیشتر بخوانید: هشدار مهم به تهرانی‌ها | سرما و طوفان در راه است

هشدار هواشناسی درباره سیل و تشدید فعالیت سامانه بارشی جدید

به گزارش کارشناس هواشناسی کشور؛ در نیمه غربی، مرکزی، مناطق ساحلی خزر و خراسان شمالی انتظار بارش باران در این مناطق را خواهیم داشت.

هشدار هواشناسی درباره بارش‌های سیل‌آسا در کشور

سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور و فعالیت آن در 21 استان، برای 12 استان هشدار طغیان رودخانه‌ها و آب‌گرفتگی معابر صادر کرد.

مطابق پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز سه‌شنبه با ورود سامانه بارشی به غرب کشور به‌تدریج در استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، لرستان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، غرب اصفهان، ارتفاعات و دامنه‌های البرز در استان‌های زنجان، قزوین، البرز، تهران و غرب سمنان، سواحل غربی دریای خزر بارش باران، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد ریزش تگرگ پیش بینی شده است.

همچنین در بخش‌هایی از استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، قم و کهگیلویه و بویراحمد رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد پیش بینی می‌شود.

چهارشنبه فعالیت سامانه بارشی در بخش‌هایی از شمال غرب، غرب، جنوب غرب، سواحل دریای خزر، ارتفاعات و دامنه‌های البرز، مرکز و شمال شرق کشور و پنجشنبه در شمال شرق و با شدت کمتر در شمال غرب، ارتفاعات البرز و سواحل دریای خزر ادامه خواهد داشت. روزهای جمعه و شنبه هفته آینده نیز در برخی مناطق شمال غرب، غرب و سواحل دریای خزر افزایش ابر همراه با رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید انتظار می‌رود.

فردا در استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل کاهش نسبی دما و پنجشنبه در این مناطق افزایش 6 تا 8 درجه‌ای دما روی می‌دهد. امروز دریای خزر، امروز و فردا مرکز و شمال خلیج‌فارس پنجشنبه شرق خلیج‌فارس و تنگه هرمز و جمعه مرکز و شرق خلیج‌فارس مواج خواهد بود.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی

زمان شروع: سه‌شنبه 1402/02/19

زمان پایان: چهارشنبه 1402/02/20

نوع مخاطره: رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید، در نقاط مستعد گردوخاک، در برخی نواحی تگرگ

منطقه اثر:

سه‌شنبه 1402/02/19: زنجان، کرمانشاه، کردستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، شمال و شرق خوزستان و ارتفاعات و دامنه در استان‌های قزوین و البرز.

چهارشنبه 1402/02/20: چهارمحال و بختیاری، لرستان، نوار شرقی خوزستان، نوار غربی اصفهان، زنجان، قزوین، کرمانشاه، جنوب کردستان، دامنه و ارتفاعات استان‌های البرز، تهران و سمنان.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه ها، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها و در نواحی کوهستانی و مستعد احتمال سقوط سنگ.

توصیه: عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در سفرهای بین شهری، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آبروها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی.

توصیف سامانه اول: افزایش گرادیان فشار سطح زمین

زمان شروع: سه‌شنبه 1402/02/19

زمان پایان: پنجشنبه 1402/02/21

نوع مخاطره: وزش باد نسبتا شدید تا شدید، در نواحی مستعد گردوخاک و کاهش کیفیت هوا

منطقه اثر:

سه‌شنبه 1402/02/19: سمنان، خراسان جنوبی، خوزستان، ایلام، یزد.

چهارشنبه 1402/02/20: لرستان، همدان، مرکزی، اصفهان، یزد، سمنان، خراسان جنوبی.

پنج‌شنبه 1402/02/21: خراسان جنوبی، سمنان، شمال سیستان و بلوچستان.

اثر مخاطره: احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها، سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهنسال، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا.

توصیه: احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع، بویژه در بعدازظهر و استفاده از قیم برای نهال‌ها.

توصیف سامانه: وزش نسبتا شدید باد (گاهی شدید)، مواج و متلاطم شدن دریا

زمان پایان: چهارشنبه 1402/02/20

نوع مخاطره: وزش باد شدید و مواج شدن دریا و افزایش ارتفاع امواج تا 1.5 متر

منطقه اثر: مناطق مرکزی و شرقی دریای خزر، در استان‌های مازندران و گلستان

اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس ها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی.

توصیه: احتیاط در عملیات تفریحی، بویژه غواصی و شنا، احتیاط در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل.

توصیف سامانه: افزایش سرعت باد (باد جنوب غربی) و متلاطم و مواج شدن دریا

زمان پایان: چهارشنبه 1402/02/20

نوع مخاطره: افزایش سرعت باد و افزایش ارتفاع امواج تا 1.5 متر (به‌ویژه تنگه هرمز)

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس ها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی.

توصیه: احتیاط درعملیات تفریحی، بویژه غواصی و شنا، احتیاط در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل.

هشدار هواشناسی درباره سیل در 10 استان کشور

سازمان هواشناسی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی‌، وزش باد شدید، احتمال وقوع سیل در 10 استان و افزایش ارتفاع موج در دریای خزر، تنگه هرمز و خلیج فارس هشدار داد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی از تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید، در نقاط مستعد خیزش گردوخاک و در برخی نواحی تگرگ از سه‌شنبه تا چهارشنبه (19 تا 20 اردیبهشت ماه 1402) خبر داد.

این شرایط جوی روز سه‌شنبه در کرمانشاه، کردستان، زنجان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، ارتفاعات خوزستان و چهارشنبه در لرستان، ارتفاعات خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، جنوب کردستان، ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران پیش‌بینی می‌شود.

از اثرات این مخاطره جوی لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها و در نواحی کوهستانی و مستعد احتمال سقوط سنگ است.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی ازاین شرایط جوی، احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی را توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد از وزش باد شدید و مواج شدن دریا و افزایش ارتفاع امواج تا 1.5 متر از بعد از ظهر دوشنبه تا چهارشنبه (18 تا 20 اردیبهشت) در مناطق مرکزی و شرقی دریای خزر در استان‌های مازندران و گلستان خبر داد.

در اثر این مخاطره جوی احتمال غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌ها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی مورد انتظار است.

سازمان هواشناسی در این شرایط جوی احتیاط درانجام عملیات تفریحی به‌ویژه غواصی و شنا، احتیاط در سفرهای دریایی با شناورهای سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل را توصیه می‌کند.

این سازمان همچنین در ادامه از افزایش سرعت باد (باد جنوب غربی) و متلاطم و مواج شدن دریا، افزایش سرعت باد و افزایش ارتفاع امواج تا 1.5 متر به‌ویژه تنگه هرمز طی روز چهارشنبه (20 اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس و تنگه هرمز خبر داد.

در چنین وضعیتی احتمال غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌ها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی مورد انتظار است.

سازمان هواشناسی برای جلوگیری از آسیب احتیاط در عملیات تفریحی به‌ویژه غواصی و شنا، احتیاط در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل را توصیه می‌کند.

هشدار هواشناسی درباره ورود سامانه بارشی جدید به کشور

سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور برای برخی استان‌های جنوبی کشور هشدار خسارت به تاسیسات دریایی و اختلال در فعالیت بنادر صادر کرد.

مطابق پیش بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی در شمال استان‌های اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات و مناطقی از دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی افزایش ابر، رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید روی می‌دهد. در شمال غرب، غرب و برخی مناطق دامنه‌های جنوبی البرز طی 3 روز آینده وزش باد پدیده حاکم است.

سه‌شنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور در مناطقی از غرب، جنوب غرب و دامنه‌های جنوبی البرز غربی، مرکزی و مناطقی از مرکز کشور،‌غرب سواحل دریای خزر رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید پیش بینی شده است. در برخی مناطق نیز ریزش تگرگ انتظار می‌رود.

روز چهارشنبه گستره بارش‌ها در نیمه غربی کشور است و در مناطقی از غرب، شمال غرب، مرکز، دامنه‌های جنوبی البرز، سواحل خزر و شمال شرق رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

روز پنجشنبه در نوار شمالی کشور بارش روی می‌دهد و روز جمعه بارش‌های به شمال استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و غرب سواحل دریای خزر محدود می‌شود.

روز چهارشنبه در استان‌های مرزی غرب و جنوب غربی وزش باد شدید، گاهی گردوخاک و نفوذ توده گردوخاک از عراق و عربستان انتظار می‌رود که باعث کاهش دید و کیفیت هوا می‌شود.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: اوایل وقت دوشنبه 1402/02/18

زمان پایان: بعدازظهر چهارشنبه 1402/02/20

نوع مخاطره: افزایش وزش باد با جهت جنوب شرقی با حداکثر سرعت 30 نات و افزایش ارتفاع امواج در ساحل بین 1 تا 1.5 متر و دور از ساحل 2 متر

منطقه اثر: نیمه غربی خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس ها و تأسیسات دریایی.

توصیه: ممنوعیت عملیات تفریحی، بویژه غواصی و شنا، ممنوعیت در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل.

هشدار هواشناسی درباره طوفان و وزش باد شدید

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید در برخی استان‌ها و ورود سامانه بارشی از غرب کشور خبر داد.

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: امروز (18 اردیبهشت) در شمال استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات و مناطقی از دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی افزایش ابر، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد.

او افزود: در شمال غرب، غرب و برخی مناطق دامنه‌های جنوبی البرز تا سه روز آینده وزش باد پدیده حاکم است. گاهی وزش باد شدید در این مناطق باعث خیزش گردوخاک نیز می‌شود.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، سه‌شنبه (19 اردیبهشت) با ورود سامانه بارشی از غرب کشور در مناطقی از غرب، شمال غرب، جنوب غرب و دامنه‌های جنوبی، البرز غربی و مرکزی و مناطقی از مرکز کشور همچنین در غرب سواحل دریای خزر رگبار باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید رخ می‌دهد. در برخی مناطق ریزش تگرگ نیز انتظار می‌رود.

ضیاییان افزود: چهارشنبه (20 اردیبهشت) گستره بارش در نیمه‌شمالی کشور خواهد بود، به‌طوری‌که در مناطقی از غرب و شمال غرب، نواحی مرکزی کشور، دامنه‌های جنوبی البرز، سواحل خزر و شمال شرق رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید پیش بینی می‌شود.

ضیاییان در ادامه گفت: پنجشنبه (21 اردیبهشت) در نوار شمالی کشور شامل مناطق شمالی استان‌های، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، ارتفاعات رشته کوه البرز، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش رخ می‌دهد.

او افزود: جمعه (22 اردیبهشت) بارش به شمال استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و غرب سواحل خزر محدود می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه اظهار کرد: طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در استان‌های مرزی واقع در غرب و جنوب غرب وزش باد شدید و گاهی گردوخاک و یا نفوذ توده گردوخاک از کشور عراق و شمال عربستان انتظار می‌رود و سبب کاهش دید و کیفیت هوا می‌شود.

ضیاییان اضافه کرد: سه‌شنبه و چهارشنبه مرکز و غرب خلیج فارس متلاطم و مواج می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (19 اردیبهشت) نیمه‌ابری تا ابری همراه با وزش باد و گاهی وزش باد شدید و رگبار باران با حداقل دمای 12 و حداکثر دمای 24 درجه سانتیگراد و روز چهارشنبه (20 اردیبهشت) نیمه‌ابری تا ابری و در بعضی ساعت‌ها رگبار و رعد و برق و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای 18 و حداکثر دمای 24 درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (18 و 19 اردیبهشت) اهواز با دمای 41 و 40 درجه سانتیگراد گرم‌ترین و شهر کرد با دمای 2 و 5 درجه سانتیگراد خنک‌ترین مراکز استان کشور هستند.

حجم ویدیو: 8.05M | مدت زمان: 00:02:08 هم اکنون دیگران می خوانند 20 اردیبهشت 1402 - 09:08

بیشتر بخوانید

هشدار مهم درباره سیل و تشدید فعالیت سامانه بارشی در ایران 2