سه‌شنبه 6 آذر 1403

وحدت و همدلی نیروهای مسلح خنثی‌کننده توطئه‌های دشمنان است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وحدت و همدلی نیروهای مسلح خنثی‌کننده توطئه‌های دشمنان است

سیفی با بیان اینکه ارتش نقش مهمی در تثبیت پیروزی انقلاب اسلامی داشت، گفت: وحدت و همدلی نیروهای مسلح خنثی‌کننده توطئه‌های دشمنان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، ارتش جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار عظیمی در زمینه پیروزی، تثبیت و استمرار انقلاب اسلامی ایفا نمود.

مأموریت ارتش دفاع از حدود کشور و سرزمین اسلامی ما ایران است، در حال حاضر ارتش این مأموریت خطیر خود را به نحو احسن و با بهترین وضعیت انجام و از مرزهای کشور دفاع می‌کند.

به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، امروز ارتش به درجه‌ای از اقتدار و استقلال رسیده است که مأموریت های خطیر خود را به نحو احسن و با بهترین وضعیت انجام و از مرزهای کشور دفاع می‌کند.

در راستای فلسفه تشکیل ارتش گفتگویی تفصیلی با «سجاد سیفی» فرمانده گردان امام علی (ع) خرم‌آباد که خود یکی از نیروهای ارتشی می‌باشد، انجام‌شده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

فلسفه تشکیل و نامگذاری روز ارتش چیست؟

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در اوایل انقلاب بسیاری از گروه‌ها و جریاناتی که در انقلاب نقش داشتند و خود را صاحب‌نظر می‌دانستند، به حضرت امام خمینی (ره) برای منحل کردن ارتش فشار آوردند ازجمله این گروه‌ها و جریانات سازمان مجاهدین خلق و فداییان خلق بودند که بعدها به منافقین تغییر یافتند؛ این دو گروه در منحل کردن ارتش بسیار مصر بودند تا ارتش خلق را از بدنه خودشان تشکیل دهند و کار را پیش ببرند.

در اسفندماه سال 57 این گروه‌ها تجمعاتی را انجام داده و بیانیه‌هایی را برای منحل کردن ارتش در تهران بیان کردند که سازمان‌های وابسته به پهلوی باید منحل شده و سازمان‌های جدید جایگزین شود؛ در آن زمان امام خمینی (ره) سرلشکر قرنی را به‌عنوان رئیس ستاد ارتش معرفی و از ایشان می‌خواهد تا ارتش را بازسازی کند؛ سرلشکر قرنی در این راستا سازمان‌دهی جدیدی را انجام می‌دهد ولی از سوی دیگر چریک‌های فدایی خلق در بحث گنبد و یا کومله دموکرات‌ها در غرب کشور بحث تجزیه‌طلبی را مطرح می‌کنند که در این راستا ارتش به این مسائل ورود می‌کند و چون از سوی گروه‌های داخل کشور از هر سو به ارتش فشار وارد می‌شود ارتش تضعیف می‌شود، درنتیجه سرلشکر قرنی به نشانه اعتراض استعفا می‌کند در ابتدا امام (ره) استعفای ایشان را قبول نمی‌کند ولی بعدها با فشارهای بازرگان و دولت موقت استعفای وی قبول و شخص دیگری را که با آن‌ها هماهنگ است جایگزین می‌کنند.

در فروردین‌ماه بسیاری از فعالان ارتش از امام می‌خواهند که به این مسئله ورود و فرماندهی کل نیروهای مسلح را بر عهده بگیرند تا در این صورت این گروه‌ها نتوانند بحث انحلال ارتش را در پیش بگیرند که در این راستا حضرت امام رحمت‌الله در 28 فروردین سال 58 روز 29 فروردین را به‌عنوان روز ارتش انتخاب و اعلام می‌کنند که ارتشیان با تجهیزات و سازوبرگ‌هایشان در خیابان‌های شهرهای بزرگ رژه بروند و به مردم اعلام کنند که ما ارتش اسلام و در خدمت مردم جمهوری اسلامی ایران هستیم، با این حرکت حضرت امام (ره) این توطئه‌ها خاموش شد و از 29 فروردین سال 58، این روز به‌عنوان روز ارتش انتخاب‌شده و هرساله بعد از حدود 43 ساله ارتش در این روز با رژه در خیابان‌ها همبستگی خود را به‌نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم اعلام می‌کند.

ارتش در جنگ 8 ساله چگونه نقش‌آفرینی کرد؟

در برهه‌هایی از جنگ و در اواسط سال 60 ارتش و سپاه پاسداران عملیات‌های مشترکی را باهم انجام می‌دادند؛ ارتش و سپاه 13 عملیات مشترک باهم داشتند که همه این عملیات‌ها موفق بوده‌اند.

درواقع در عملیاتی که ارتش و سپاه به‌صورت مستقل عمل می‌کردند، موفقیتی صورت نمی‌گرفت ولی از اواسط سال 60 تا سال 61 که قرارگاه مرکزی کربلا با محوریت شهید صیاد و فرماندهی محسن رضایی ایجاد شد، چهار عملیات موفق و پیروزمند چون ثامن‌الائمه که در آن حصر آبادان شکسته شد، عملیات طیب القدس، عملیات فتح المبین که بخش‌هایی از شوش و اندیمشک که به دست دشمن افتاده بود، آزاد شد و همچنین آزادسازی خرمشهر که در عملیات بیت‌المقدس صورت گرفت، با همکاری مشترک ارتش و سپاه آزادسازی شد.

درواقع در سال 60-61 با این 4 عملیات بزرگ حجم وسیعی از کشورمان که با ناهماهنگی‌های بنی‌صدر به دست رژیم بعث عراق افتاده بود، آزاد و تا پایان جنگ نیز این نوع عملیات‌های مشترک ادامه یافت.

وظیفه ومأموریت ارتش جمهوری اسلامی چیست؟

ارتشی بودن نماد مقاومت، رشادت، وطن‌دوستی و میهن‌پرستی هر کشوری است؛ مأموریت ارتش دفاع از حدود کشور و سرزمین اسلامی ما ایران است، در حال حاضر ارتش این مأموریت خطیر خود را به نحو احسن و با بهترین وضعیت انجام و از مرزهای کشور دفاع می‌کند.

نظم و انضباطی که در ارتش وجود دارد بسیار توانسته است بر روی سبک زندگی و مراودات اجتماعی ما با دوستان، خانواده و آشنایان اثرگذار باشد.

ارتش و ارتشی خود را سرباز نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌دانند و همیشه گوش به فرمان و پادررکاب است که دستورات و فرامین فرمانده کل قوا را اجرا کند، این نکته بسیار مهم است که یک ارتشی در جامعه به‌گونه‌ای پیش رود که در هر نقطه‌ای که در نظام مقدس نیاز به کمک دارد چون مناطقی که در آن سیل، زلزله و... رخ می‌دهد و یا حتی در بحث ویروس منحوس کرونا که در چند سال گذشته ارتش وارد عمل شد و در کنار مردم ایستاد و الحمدالله کارنامه بسیار درخشانی را نیز در این راستا داشت.

ارتش به‌عنوان بازوی توانا و سرباز گوش‌به‌فرمان در هرجایی که نیاز است حضور پیدا کند و کار خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهد.

به‌عنوان یک ارتشی دغدغه داریم که در بحث انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نقش پررنگ ارتشیان در این مدت اشاره و پرداخته شود؛ شاید این‌یک ضعف از سوی سازمان ارتش باشد که در بحث‌های فرهنگی خیلی کم وارد عمل شده است اما از سایر مجموعه‌های فرهنگی و رسانه‌ها انتظار می‌رود که به نقش پررنگ ارتش در انقلاب و در دفاع مقدس پرداخته شود.

عملیات ثامن‌الائمه توسط چه کسی طرح ریزی شد؟

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته متوجه شدیم، طراحی عملیات ثامن‌الائمه به‌وسیله‌ی امیر کهتری از لشکر 77 خراسان بوده است اما متأسفانه در هیچ‌یک از سریال‌ها، رسانه‌ها، نوشته‌ها و فیلم‌ها هیچ اسمی از امیر کهتری وجود ندارد و یا فرماندهان دیگر با رشادت‌های دیگر وجود ندارد. ایشان در لشکر 77 خراسان عملیات غرورآفرین شکست حصر آبادان را طراحی کردند و الحمدلله آبادان بعد از ماه ها تلاش به کمک نیروهای مردمی، امام‌جمعه، سپاه و همچنین با عملیاتی که ایشان طراحی کردند و به کمک لشکر 77 خراسان آزادسازی و حصر آبادان شکسته شود؛ این‌یکی از پیروزی‌های بزرگ تاریخ جنگ را رقم زد چه‌بسا اگر دشمن به شهر آبادان وارد می‌شد چه بسیار افرادی کشته و خون‌هایی که ریخته می‌شد این عملیات یکی از عملیات‌های منحصربه‌فرد و نمونه بود درحالی‌که ما نمونه‌های بسیاری از رشادت‌های جوانان و فرماندهان ارتش در این زمان‌داریم که هیچ‌وقت به آن‌ها پرداخته نشد.

انتهای پیام /

وحدت و همدلی نیروهای مسلح خنثی‌کننده توطئه‌های دشمنان است 2