یک‌شنبه 4 آذر 1403

ورزش اصفهان، استخوان لای زخم

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

اصغر قلندری

اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان در سخت‌ترین شرایط و در روزهایی که ورزش ایران با ویروس کرونا و معضلات و مشکلات بسیار اساسی در رشته‌های مختلف سالنی دست به گریبان بود، استان اصفهان با بالاترین امتیاز، به عنوان استان نمونه در کشور شناخته شد و این افتخار در حالی نصیب ورزش اصفهان گردید، که استان اصفهان در سال 98 با درآمدی بالغ بر 130 میلیارد ریال از محل اجاره اماکن ورزشی و در شرایط عادی رتبه سوم را در بین ادارات کل ورزش و جوانان استان‌های کشور کسب نموده بود.

در حالیکه در سال 99 با برنامه‌ریزی علمی و اصولی مدیرکل جدید و با وجود شیوع ویروس کرونا با درآمد 14 میلیارد اجاره اماکن ورزشی که بخاطر تعطیلی، مشمول بخشودگی شده بودند و با وجود تقلیل درآمد و تعطیلی اکثر سالن‌ها و مسابقات ورزشی در بین 31 استان کشور در حوزه ورزش قهرمانی رتبه اول و در حوزه ورزش همگانی بعد از تهران رتبه دوم و در مجموع مقام اول را در کشور کسب نمود. از آنجایی که ورزش یکی از اولویت‌های اساسی محسوب می‌شود ولی متاسفانه کمتر اتفاق افتاده تا عملکرد مدیران مخلص و خادمان خدوم ورزش، از سوی مقامات استانی ارزیابی شوند و منصفانه مورد نظر قرار بگیرند!

چنین است که ورزش اصفهان در تار تنیده شده‌ای بنام ساده انگاری گرفتار می‌آید و از چرایی بسیاری از نارسایی و مشکلات نادیده انگاشته می‌شود تا همچنان ورزش استان پهناور اصفهان دچار استخوان لای زخم باشد. انتظار داشتیم در دورانی که ورزش اصفهان با مدیریت میدانی مدیر جوانی که با وقوف به شرایط نا مناسب موجود در ورزش این استان قبول مسئولیتی بس خطیر را به جان خریده و سکاندار ورزش استانی شده است که به تصدیق اکثر کارشناسان، ورزشش با افت فاحشی مواجه بوده و بطور قطع با آسیب‌های جدی نیز روبرو بوده است.

در چنین شرایطی سیدمحمد طباطبایی با رزومه‌ای درخشان و با کمک همدلی و همیاری افراد کاردان و دلسوز زیر مجموعه ای، برنامه‌های راهبردی خود را طراحی و به اجرا در آورد و نقش سازندگی، رشد و توسعه ورزش دیار کهن نصف جهان را به نحو احسن و شایسته‌ای دنبال نمود و علی‌رغم همه مشکلات فرا روی با تلاشی بی وقفه و خستگی ناپذیر منشاء خدمات ارزشمندی شد که با نگاهی به عملکرد کمتر از 2 سال ایشان و برنامه ریزی برای سال جاری و سال 1401 پی به این واقعیت انکار ناپذیر می‌بریم. برای اولین بار در تاریخ ورزش استان اصفهان، آمایش سرزمین کهن از سال 1399 و با شروع به کار سید محمد طباطبایی به اجرا در آمد و 16 رشته ورزشی المپیکی با بیش از 720 مدال، ظرفیت های این رشته ها در شهرستان ها شناسایی و اولویت بندی رشته های گوناگون در استان انجام شد که در طرح انجام شده بطور کامل وروشن مشاهده می‌شود.

تشکیل ستاداستانی بازی‌های آسیایی 2022 هانگژو چین از اواخر سال 1399 و تشکیل کمیته‌های فرعی آن با شرح وظایف مشخص که قرار است تعداد 123 ورزشکار خانم و آقا از 20 رشته ورزشی را به منظور کسب بیشترین سهمیه مورد حمایت قرار داده تا ضمن کسب سهمیه ای در خور شان نام پرآوازه اصفهان شانس کسب مدال های بیشتری نصیب استان شود. تدوین برنامه راهبردی ورزش استان بادر نظر گرفتن شرایط کرونا و پسا کرونا، برنامه‌ای کاملا اجرایی و عملیاتی با مد نظر قرار دادن تمامی ظرفیت‌های استان، برنامه‌ریزی در خصوص حضور قدرتمند در سومین دوره المپیاد استعدادهای برتر کشور که از نیمه دوم بهمن ماه سالجاری تا 15 اسفند ماه در 23 رشته ورزشی قرار است به اجرا درآید و استان اصفهان در رشته های جودو پسران. کاراته دختران و پسران. واترپلو پسران. تکواندو دختران و پسران. تنیس روی میز دختران و پسران و شنای پسران میزبان این المپیاد باشد.

برگزاری مسابقات جهانی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی در دی‌ماه سال‌جاری در اصفهان که دبیرخانه دائمی آن آغاز بکار کرده است. میزبانی مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا در اردیبهشت، خرداد و تیر ماه1401، در رشته‌های دو اتلون (دو و میدانی ودوچرخه‌سواری) قبول میزبانی مسابقات شمشیر بازی قهرمانی آسیا در مرداد یا شهریورماه سال 1401 ازجمله برنامه ریزی های تدوین شده اداره کل ورزش وجوانان استان اصفهان توسط مدیر کل جوان و انقلابی و ولائی اداره ورزش و جوانان استان اصفهان می باشد.

به هر حال با گذشت قریب به 19 ماه مدیریت سید محمد طباطبایی در سخت ترین وبحرانی ترین دوران کرونایی بانگاهی به عملکرد قابل قبول این مدیر تحصیل کرده وآشنا به ورزش استان اصفهان که باتلاش وجدیدیت قابل تحسینی در صدد رفع عقب افتادگی‌های تکمیل پروژه‌های ورزشی برآمده است، که جدای این فعالیت ها، بیشترین وقت خود را صرف حل مشکلات شهرستان ها که بازوان توانای اداره کل ورزش وجوانان استان اصفهان بشمار می آیند کرده وبسیاری از این مشکلات را با وجود وضعیت نامساعد کرونایی حل کرده و سروسامان بخشیده که متأسفانه این حقایق از دیدگان برخی از منتقدین پنهان مانده است.

در این میان عجیب تر از همه موضع گیری برخی از افراد که منافعشان را با روی کار آمدن طباطبایی از دست داده اند می باشد که سعی در گل آلود کردن آب و گرفتن ماهی دارند! واقعا ورزش استان اصفهان مانند روزگار، بازیهای عجیبی دارد! البته نمی‌دانیم بازی روزگار است که ورزش اصفهان را عجیب کرده که موافقین و مخالفین امروز شمشیر به روی یکدیگر می کشند، فردا از در صلح و آشتی بر می آیند و سعی دارند کاسه و کوزه ها را بر سر اداره کل ورزش وجوانان و مدیر انقلابی بشکنند! و هر کسی به نوعی در خصوص عملکرد اداره کل ورزش وجوانان طی سال‌های اخیر اظهار نظر کند، یا ورود افراد غیرورزشی است که خود را علامه دهر می‌دانند؟!

متأسفانه بر من نگارنده پوشیده مانده است که چرا علی‌رغم توصیه‌های عالمانه رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری، افراد سیاسی اصرار می‌ورزند در امور ورزش ورود کنند و به آن رنگ و بوی سیاسی بدهند؟ مگر نه اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) فرمودند باید ورزش از سیاست جدا باشد؟ طبیعی است که اگر به جای متخصصان و کارشناسان ورزش، افراد غیر، وارد بازی های سیاسی در ورزش شوند، منازعات سیاسی بی تردید به ورزش آسیب می رساند!

قضاوت نسل جوان براساس عملکرد و رفتارهای مسئولان فدراسیون های ورزشی وادارات کل ورزش وجوانان است که بنای آن برپایه خلوص نیت، عشق به خدمت و به تبع آن پیروی از اهداف وزارت ورزش و جوانان در راستای ترویج فرهنگ و روحیه جوانمردی و اخلاق اسلامی بنانهاده شده است. جناب آقای سید رضا مرتضوی استاندار محترم، لازم می‌داند به عنوان یک خدمتگزار ورزش ورسانه به استحضار برساند، با نگرشی واقع بینانه به عملکرد 19 ماهه آقای طباطبایی و برنامه‌های راهبردی این مدیر جوان که با دور اندیشی برای سال 1401 نیز برنامه های ویژه ای را تدوین کرده و میزبانی مسابقات بین المللی را پذیرا شده است، فرصت بیشتری داده شود تا بازتاب مدیریت حداقل چهار ساله ایشان توسط کارشناسان ورزش مورد ارزیابی قرار گیرد و اظهار نظر شود. در گزارش های بعدی بیشتر به ورزش اصفهان خواهیم پرداخت.