پیام وزیر ارشاد در پی درگذشت سیدهادی خسروشاهی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت حجتالاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی را تسلیت گفت.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام سیدعباس صالحی آمده است: «خبر درگذشت استاد فرهیخته، حجت الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی موجب تاثر و تاسف عمیق گردید.
آن مرحوم که پرورش یافته خانوادهای آراسته به دین، علم و فقاهت بود، در سال های مبارزه علیه رژیم استبدادی و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره در صدور پیام انقلاب و ارتقای جایگاه دین و قرآن در جهان ایفای نقش نمود.
تصدیگری سفارت ایران در واتیکان، تاسیس مرکز «فرهنگی اسلامی اروپا» در رم و تاسیس ماه نامه انگلیسی زبان «انکوائری» و هفته نامه عربی «العالم» در لندن و همچنین چاپ و نشر ترجمه قرآن مجید و نهج البلاغه به زبان ایتالیایی از آثار و برکات تلاش های آن زنده یاد است.
اینجانب ضمن عرض تسلیت فقدان این عالم اندیشمند به جامعه فرهنگی و دینی کشورمان و نیز خانواده معزز ایشان، از خداوند منان در آغازین روزهای پرفضیلت ماه رجب المرجب برای آن فقید سعید علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان محترم صبر و اجر آرزومندم.»
به گزارش ایسنا، همچنین بنیاد شعر و ادبیات داستانی در پیامی در پی درگذشت حجت الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی نوشت: بنیاد شعر و ادبیات داستانی درگذشت این نویسنده را خدمت خانواده ایشان و جامعه فرهنگی کشور تسلیت میگوید.
سیدهادی خسروشاهی، در سال 1317 شمسی در تبریز به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را در تبریز به پایان رساند و پس از رحلت پدر، در 1332 شمسی و در 16 سالگی، عازم قم شد و در حوزه علمیه به تحصیل دروس سطح پرداخت و سپس در مراحل عالی دروس حوزوی (فلسفه، تفسیر، فقه و اصول)، در حضور اساتیدی همچون آیتالله بروجردی، امام خمینی، آیتالله شریعتمداری، آیتالله علامه طباطبائی و بزرگانی دیگر تلمذ کرد و به دریافت اجازاتی در امور حسبیه (منوط به اذن فقها) نائل آمد.
در مراحل علمی بالاتر، ایشان درجه اجتهاد و اجازه نقل حدیث را از علماء و مراجع بزرگ نجف، قم و مشهد، از جمله امام خمینی و آیات عظام: سیدابوالقاسم خوئی، سیدشهابالدین نجفی مرعشی، سیدمحمدکاظم شریعتمداری، سیدمحمدهادی میلانی، سیدمحمدصادق روحانی و آیتالله شیخ آقابزرگ تهرانی، آیتالله شیخ مرتضی حائری، آیتالله سیداحمد زنجانی، آیتالله میرزا عبدالجواد جبل عاملی، آیتالله میرزا ابوالفضل زاهدی قمی و دیگران، دریافت کرد.
تاکنون خاطرات مستندی از این مرحوم، درباره شخصیتها و جریانات زیر منتشر شده است: زندگی و مبارزات آیتالله کاشانی، درباره امام خمینی (ره)، پانزده خرداد و مسأله انقلاب، علامه طباطبایی، آیتالله طالقانی، علامه سیدمرتضی عسکری، امام موسی صدر، آیتالله مشکینی، شهید نواب صفوی، استاد سیدجلالالدین آشتیانی، شهدای حرب و محراب، آیتالله هاشمی رفسنجانی، دکتر ابراهیم یزدی، محمدعلی جمال زاده، دکتر حسن ترابی (سودان)، روژه گارودی (فرانسه)، احمد بن بلا (الجزایر)، نشریات مخفی حوزه علمیه قم، مشروطه مشروعه و علمای تبریز، تاریخ نگاری معاصر و کودتای 28 مرداد، طرح مرکز فرهنگی اسلامی اروپا، تقریب، سازمانها و احزاب سیاسی دوران انقلاب اسلامی، حزب خلق مسلمان و مجموعهای از خاطرات (از آغاز زندگی تا سال 1333ش). اخیرا نیز جلد بیست و ششم از مجموعه حدیث روزگار؛ که به خاطرات مستند وی درباره آیتالله سیدعلی خامنهای (مقام معظم رهبری) مربوط بود، از سوی انتشارات کلبه شروق قم منتشر شد. حجت الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی در هشتم اسفندماه 98 به دلیل ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.
انتهای پیام