کاهش 76.8 درصدی بارشها در کشور / بارش 11 استان 100 درصد کاهش یافت
مطابق اطلاعات پهنه بارشها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه 1401) تاکنون، بارشهای کشور در مقایسه با بارش بلندمدت 76.8 درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مطابق جدول مربوطه در سال جاری آبی بارشها در 11 استان ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مرکزی و همدان 100 درصد کاهش یافته است.
در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، البرز، تهران،زنجان، و سیستان و بلوچستان بارشها بهترتیب رشد منفی 98.5 درصد، 88.3، 92، 99.9، 97.4، 93.3، 97.7 و 90.3 درصد بوده است.
به گزارش تسنیم، میزان بارشها در استانهای ساحلی دریای خزر یعنی گلستان، گیلان و مازندران نیز به ترتیب 60.5 درصدف 72 و 44 درصد بوده است.
در استان هرمزگان که سال آبی گذشته همواره بیشترین بارشها را به خود اختصاص داده بود، بارشها 60.9 درصد کاهش یافته است. در استان یزد نیز کاهش بارش 99.7 درصد در سال آبی جاری نسبت به دوره بلندمدت بوده است.
پیشبینی پاییز کمبارش در کشور / بهبود بارشها در زمستان 1401به گزارش تسنیم، پیش از این سازمان هواشناسی اعلام کرده بود در پاییز امسال بارشها در اکثر مناطق کشور کمتر از نرمال بوده و از اواسط آذرماه وضعیت بارشها بهبود مییابد.
بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی تا نیمه آبان 4011 وضعیت بارشها در کشور تا 50 درصد کاهش مییابد. این کاهش بارش به خصوص برای شمال غرب، شمال شرق و البرز مرکزی 20 تا 50 درصد برآورد شده است.
در یک ماه بعد یعنی از نیمه آبان تا نیمه آذرماه نیز این روند با شدت کمتری ادامه دارد و بیشترین کاهش بارشها مربوط به استانهای غربی و جنوب غربی کشور خواهد بود.
نیمه مهر تا نیمه آبان:
بر اساس گزارش سازمان هواشناسی، در این دوره میانگین بارش کشور کمتر از نرمال پیشبینی شده است. مطابق با میانگین بلندمدت، در این دوره نیمه جنوبی و شرقی کشور بارش قابل توجهی ندارند. بیشترین کاهش بارش به میزان 20 تا 50 درصد نسبت به نرمال در البرز مرکزی، شمال غرب، شمال شرق و بهویژه در استانهای همسایه زاگرس روی میدهد.
این در حالی است که بارش در استانهای گیلان، اردبیل و شرق آذربایجان شرقی در محدوده نرمال با گرایش اندک به بیش از نرمال است. به جز سواحل غربی خزر، در سایر مناطق کشور احتمال وقوع بارش انباشته بیشتر از نرمال کمتر از 35 درصد خواهد بود.
نیمه آبان تا نیمه آذر:
در این ماه بارش تمامی مناطق کشور کمتر از نرمال است و بیشترین کاهش بارش این دوره در برخی مناطق به بیش از 50 درصد میرسد. کاهش بارش در استانهای واقع در غرب و جنوب غرب و دو سوی دامنههای البرز (به جز مناطق غربی آن) کاملاً مشهود خواهد بود. در تمام مناطق کشور احتمال وقوع بارش انباشته بیشتر از نرمال کمتر از 35 درصد است.
نیمه آذر تا نیمه دی:
در این ماه وضعیت بارش کشور به مقدار قابل توجهی بهبود مییابد. در حالی که پیشبینی میشود بارش در جنوب شرق، نوار شرقی، شرق البرز و بخش محدودی از غرب کشور کمتر از نرمال باشد، مناطق غربی خزر، استان اردبیل و جنوب غرب کشور، بارش در محدوده نرمال تا بیشتر از نرمال را تجربه خواهند کرد. انتظار میرود در مناطقی از شمال خلیج فارس، بارش در محدوده 20 تا 50 درصد بیشتر از نرمال باشد.
نیمه دی تا نیمه بهمن
در این ماه میانگین بارش کشور در محدوده نرمال پیشبینی میشود؛ با این حال توزیع آن به گونهای است که در نیمه شمالی و غرب کشور گرایش به کمتر از نرمال و در نیمه جنوبی گرایش به بیشتر از نرمال دارد. انتظار میرود افزایش بارشها در جنوب شرق بین 20 تا 50 درصد باشد.
نیمه بهمن تا نیمه اسفند
انتظار میرود در این ماه بارش در جنوب، جنوب غرب، بخشهایی از شمال غرب و شرق البرز در محدوده نرمال تا بیشتر از آن، در جنوب شرق گرایش به کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال باشد.