گفتگوی اتحادیه اروپا و چین درباره موضوع هستهای ایران + جزئیات

اقتصادنیوز: «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در جریان سیزدهمین دور گفتوگوهای راهبردی که روز چهارشنبه (11 تیرماه 1404) در بروکسل برگزار شد، درباره موضوع هستهای ایران و ضرورت بازگشت به مسیر دیپلماسی تبادل نظر کردند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، در بیانیهای که نسخهای از آن در تارنمای رسمی اتحادیه اروپا منتشر شد، آمده است که دو طرف درباره تحولات خاورمیانه گفتوگو و از کاهش تنش میان ایران و (رژیم) اسرائیل استقبال کردند. «کالاس در این نشست اعلام کرد که از ایران خواسته است تا گفتوگوها درباره برنامه هستهای خود را فوراً از سر بگیرد و تأکید کرد که اتحادیه اروپا برای تسهیل این روند آمادگی دارد.»
بر اساس همین بیانیه، دو طرف بر اهمیت معاهده عدم اشاعه سلاحهای هستهای بهعنوان سنگبنای نظام جهانی منع گسترش تسلیحات هستهای تأکید کردند و «کالاس نقش آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران را مهم و اساسی توصیف کرده است.»
کالاس همچنین روز گذشته در اظهاراتی دوپهلو مدعی شد که مذاکرات برای آنچه او «پایاندادن به برنامه هستهای ایران» نامید، و نیز همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، باید هرچه سریعتر از سر گرفته شود.
این در حالی است که دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری اسلامی ایران، امروز (چهارشنبه) قانون تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورایعالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
طبق این قانون که هفته گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، ورود هرگونه بازرس، از جمله مدیرکل آژانس، به کشور ممنوع بوده و نصب دوربینهای پادمانی و فراپادمانی نیز متوقف خواهد شد. همچنین، ارائه هرگونه گزارش از فعالیتهای هستهای ایران به آژانس ممنوع اعلام شده است.
از سوی دیگر، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان، روز گذشته در گفتوگوی تلفنی با خانم کالاس خاطرنشان کرد که تجاوزات نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا در میانه مذاکرات و در جریان مسیر دیپلماسی صورت گرفت و این ایالات متحده بود که به روند مذاکره و دیپلماسی خیانت کرد.
عراقچی همچنین با انتقاد از مواضع برخی کشورهای اروپایی و مدیرکل آژانس در جریان تصویب قطعنامه اخیر شورای حکام و نیز در قبال سکوت نسبت به حملات مخاطرهآمیز علیه تأسیسات صلحآمیز هستهای ایران، نسبت به تداوم این رویکرد هشدار داد و تأکید کرد: چنین رفتارهایی مسیر دیپلماسی را دشوارتر و فضای مذاکرات را پیچیدهتر خواهد کرد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید