پنج‌شنبه 8 آذر 1403

43 سال «خسته نشو» علیه دشمن

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
43 سال «خسته نشو» علیه دشمن

توقع دشمنان این بود که مردم بعد از یک سال دو سال پنج سال از انقلاب خسته شوند و از آن دست بکشند؛ کمااینکه در بسیاری از انقلاب‌های دنیا همین اتفاق افتاد.

باشگاه خبرنگاران جوان - از میان همه ملت‌های زیر ستم، همواره کم‌تر ملتی دست به انقلاب زده است.

در میان ملت‌هایی هم که انقلاب کرده‌اند، کم‌تر دیده شده توانسته باشند کار را به نهایت رسانده و به‌جز تغییر حکومت‌ها، آرمانهای انقلابی را حفظ کرده باشند. اما انقلاب اسلامی که مردمی‌ترین انقلاب عصر جدید است، تنها انقلابی است که بیش از چهل سال پرافتخار را بدون خیانت به آرمان‌های خود پشت سر گذاشته و در برابر همه‌ی وسوسه‌هایی که غیر قابل مقاومت به نظر میرسیدند، از اصالت شعارهایش صیانت کرده است.

در میان انقلاب‌های بزرگ دنیا به غیر از انقلاب اسلامی ایران، انقلاب 1789 فرانسه به عنوان یک انقلاب لیبرال، انقلاب 1917 روسیه به عنوان یک انقلاب چپ و انقلاب 1962 الجزایر به عنوان انقلابی با انگیزه‌های اسلامی از دیگر انقلاب‌های مهم جهان بوده‌اند.

این انقلاب‌ها به وسیله‌ی مردم پیروز شد، اما مردم نتوانستند انقلاب را نگه دارند. رهبر انقلاب اسلامی می‌گوید نقطه مشترک انحراف تمام این انقلاب‌ها اصالت نداشتن شعارهای آنان بوده است.

به گفته آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب «اگر ایدئولوژی یک انقلاب اصالت داشته باشد و رهبران انقلاب به این ایدئولوژی اصیل پایبند باشند و مردم هم به این ایدئولوژی و به رهبران، اعتماد فرهنگی و تاریخی داشته باشند، یک وحدتی ایجاد خواهد شد که کار انقلاب را بدون اینکه دچار بی‌ثباتی‌های طولانی شود پیش می‌برد.»

نماندند، چون اصالت نداشتند

انقلاب کبیر فرانسه حرکتی مردمی و یکی از چند انقلاب مادر در طول تاریخ جهان است که پس از فراز و نشیب‌های بسیار، منجر به تغییر نظام سلطنتی به جمهوری دموکراتیکی فرانسه شد.

اما این پیروزی محفوظ نماند؛ سال 1800 یعنی یازده سال بعد، با روی کارآمدن ناپلئون بار دیگر حکومت سلطنتی در فرانسه به وجود آمد. پس از مرگ ناپلئون نیز همان خاندانی که با انقلاب کبیر فرانسه رفته بودند، دوباره سر کار آمده و تا سال 1860، سلسله‌ی سلاطین در فرانسه همین طور دست‌به‌دست شدند.

در مورد شوروی مسأله نسل دوم و سوم انقلاب نبود بلکه همان اوایل کار، همه چیز از دست رفته بود هنوز شش یا هفت سال از پیروزی انقلاب اکتبر 1917 نگذشته بود که «استالینیسم» روی کار آمد.

با آمدن استالین مسیر انقلاب اکتبر کاملا تغییر کرد. حکومتی که با حمایت کارگران و برای طبقات ضعیف تشکیل شده بود هویت خود را از دست داد و نهایتا به فروپاشی انجامید.

حتی انقلاب الجزایر هم که با انگیزه‌های اسلامی و هزینه ی گزافی پیروز شد در ادامه با چالش در رهبری مواجه شد. مصطفی ملکوتیان، استاد دانشگاه تهران می‌گوید «اگر شما رهبری انقلاب الجزایر را با رهبری انقلاب اسلامی مقایسه کنید، متوجه ارزش رهبری انقلاب اسلامی و اثر آن در ماندگاری انقلاب خواهید شد. رهبری انقلاب الجزایر در اختیار شخص نبود، بلکه در اختیار شورایی از «جبهه‌ی نجات ملی» بود؛ جبهه‌ای که همه‌گونه گرایش و سلیقه و آیینی در آن هست، سوسیالیست، ناسیونالیست، لیبرالیست و مذهبی. حتی چند روحانی برجسته مانند «بشیر الابراهیمی» و «طیب الاوقبی» در آن حضور دارند. اختلافات در این جبهه باعث شد که انقلابیون راه را گم کنند. اختلاف انقلابیون، زمینه‌ی حضور مجدد فرانسه در الجزایر را فراهم آورد.»

به گفته ملکوتیان «مزیت ایدئولوژی و آرمان انقلاب اسلامی نسبت به تمام این انقلاب‌ها این است که چون ایدئولوژی و آرمان آن از سرچشمه‌ی زلال دین مبین اسلام تغذیه می‌کند، لذا از جامعیت برخوردار است. یعنی حاوی همه‌ی نکات مثبت است. در این ایدئولوژی «آزادی» وجود دارد، اما نه آن آزادی غربی. «عدالت» هست، اما نه آن عدالت شرقی. انقلاب اسلامی انقلابی الهی است. حکومت یک آرمان است؛ آرمانی که آزادی و عدالت و استقلال در چهارچوب آن تعریف می‌شود. در واقع آرمان‌های انقلاب اسلامی هم جامع است و هم هماهنگ ولذا همه‌ی نقاط خوب انقلاب‌های دیگر را در خود دارد.»

انقلاب اسلامی نه تنها در مسیر مانده، بلکه ملت های دیگر راه هم به مسیر آورده

اندیشه مقاومت اسلامی در منطقه ی غرب آسیا و به ویژه شامات (سوریه، فلسطین و لبنان) در چهارجوب محوری به رهبری ایران در برابر غرب و اسرائیل شکل گرفته است. باورمندان به این اندیشه در قالب گروه هایی شامل حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن، تیپ فاطمیون افغانستان، تیپ حسینیون جمهوری آذربایجان، لشکر زینبیون پاکستان، حشدالشعبی عراق، نیروهای دفاع ملی سوریه و گروه‌های مقاومت فلسطین به مبارزه با استکبار و عناصر آنان از جمله داعش و رژیم صهیونیستی می‌پردازند.

به گفته حسین رویوران کارشناس مسائل منطقه «تجربه موفق انقلاب اسلامی که در ایران به عنوان یک ابتکار مطرح شد، نشان داد در کشورهای دیگر نیز قابلیت اجرایی دارد. براین اساس همین ابتکار در کل محور مقاومت مبنا قرار گرفت. این گروه ها در قالب بسیج همگانی به کمک امنیت کشورهای خود آمده و در سطح جهانی به رهبری ایران توانستند بحرانی به نام داعش را از میان بردارند. که البته غربی ها هم به جای تشکر آنها را مورد تحریم و محدویت قرار می‌دهند.»

انقلاب اسلامی نیز متقابلا براساس مبانی مکتبی، از آغاز شکل گیری، علی رغم مشکلات متعدد داخلی و خارجی، بر حمایت مادی و معنوی از جریان مقاومت اسلامی و نهضت های آزادی بخش تأکید داشته و در این راه هزینه هایی را نیز پرداخته است. به گفته حمید رسایی نماینده سابق مجلس، این انقلاب 43 سال در ایران نظام سازی کرده و توانسته در ملت‌های دیگر نیزایجاد تحرک کند. در دنیای امروز هر جریانی در جهان مقاومتی علیه استکبار صورت می دهد حتما متاثر از انقلاب اسلامی است. این قضیه حتی در آمریکای لاتین هم صدق می‌کند. تفکر ضداستکباری مردم و روسای حکومت این کشورها غالبا متاثر از انقلاب ماست.»

مدیران ناکارآمد خطری برای انحراف انقلاب

انقلاب اسلامی از آغاز شکل گیری، همواره با مشکلات متعدد داخلی و خارجی مواجه بوده است. به گفته رسایی «بخشی از مشکلات به خاطر این است که ما حرف تازه‌ای برخلاف قواعد بین المللی بیان می‌کنیم. اما مشکلات اصلی در طول 43 سال انقلاب به دلیل این بوده که در این مدت، به مدیرانی برای رفع مشکلات پناه بردیم که اعتقادی به مبانی انقلاب نداشتند ضمن اینکه خود آن‌ها بخشی از مشکل بوده اند و اگر سنگر ولایت فقیه نبود انقلاب اسلامی به مانند سایر انقلاب‌های دنیا با شکست مواجه می‌شد»

بهمن امسال، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان داخلی ضمن انتقاد از عملکرد مسئولان دهه 90، آمارهای اقتصادی آن دوران را "ناخرسند کننده" خواندند و گفتند دشمنان قصد داشتند با فروپاشی اقتصاد مردم را مقابل نظام قرار دهند.

به گفته رهبر انقلاب «اگر در این سال‌ها مسئولان دولتی همراهی و رعایت بیشتری می‌کردند ما افتخارات بیشتری به دست می‌آوردیم و وضع‌مان از اینی که هست بهتر بود.» «اگر نابسامانی، ناکارآمدی و ضعف در مدیریت‌ها وجود دارد، باید آن را با انتخاب درست و خوب و روی کارآوردن مدیریت مردمی و اسلامی جبران کرد>»

انتظار دشمنان انقلاب این بود که مردم بعد از چند سال از انقلاب خسته شوند و از آن دست بکشند؛ کمااینکه در بسیاری از انقلاب‌های دنیا همین اتفاق افتاد. اما ملت ایران با تکیه بر ثروت طبیعی و انسانی مستعدی که در اختیار دارد، از گردنه‌های دشوار و گذرگاه‌های سخت عبور خواهد کرد و به ساحل وآرامش و آسایش خواهد رسید.

/ انتهای پیام

43 سال «خسته نشو» علیه دشمن 2
43 سال «خسته نشو» علیه دشمن 3
43 سال «خسته نشو» علیه دشمن 4
43 سال «خسته نشو» علیه دشمن 5
43 سال «خسته نشو» علیه دشمن 6
43 سال «خسته نشو» علیه دشمن 7
43 سال «خسته نشو» علیه دشمن 8