پنج‌شنبه 8 آذر 1403

آخرین اخبار از کرونا / گزینه‌های ریاست مجلس یازدهم / تحلیل فیاض از تفاوت مجلس لاریجانی با قالیباف / توکلی: نمایندگان هدف دام شبکه‌های سازمان یافته فساد و تباهی‌اند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
آخرین اخبار از کرونا / گزینه‌های ریاست مجلس یازدهم / تحلیل فیاض از تفاوت مجلس لاریجانی با قالیباف / توکلی: نمایندگان هدف دام شبکه‌های سازمان یافته فساد و تباهی‌اند

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

تحلیل نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی در رسانه های مختلف

علی مطهری نماینده تهران در مجلس به روزنامه ایران گفت: من خودم به این اتفاقی {پیروزی اصولگرایان} که رخ داد خوش‌بین هستم. به خاطر اینکه وقتی که کار دست دوستان به قول خودشان انقلابی می‌افتد و اداره کشور را به دست می‌گیرند باعث می‌شود که خودشان به برجام برگردند، خودشان مشکل اف ای تی اف را حل کنند، خودشان سیاست خارجی را اصلاح کنند، رابطه با عربستان را برقرار کنند، حتی رابطه خوب با اروپا را در پیش خواهند گرفت...

مطهری گفت: اینها در دل خودشان می‌دانند که کشور نمی‌تواند رابطه خود با دنیا را قطع کند ولی می‌خواهند این اتفاق یعنی بهبود روابط به وسیله خودشان رخ دهد نه به وسیله رقیب‌شان یا دولت آقای روحانی. من معتقدم با روی کار آمدن یک چنین مجلس یکدستی که بعد از آن هم احتمالا یک دولت یکدست همراه به وجود خواهد آمد بسیاری از این مشکلات که عامل آن هم بیشتر خودشان بوده‌اند رفع خواهد شد. لذا این اتفاق را مبارک می‌دانم. چون مشکل دوستان ما این است که چرا قدرت در دست ما نیست؟ و وقتی که قدرت را به دست بگیرند و ببینند با روش‌هایی مثل برهم زدن برجام و کارشکنی در مورد FATF نمی‌توان کشور را اداره کرد خودشان مشکلات را حل می‌کنند. در واقع مشکل، جنگ قدرت است.

مطهری در ادامه می گوید: در این یک سال و اندی اگر مجلس جدید بخواهد اقدام احساسی در مورد دولت انجام دهد رهبری مانع می‌شود. اینکه مجلس و دولت یکدست شوند و به قول خودشان انقلابی باشند به نفع کشور است چون مسئول اداره کشور خواهند بود و به این نقطه می‌رسند که با این سیاست‌ها نمی‌شود کشور را اداره کرد. دنبال احیای برجام، حل مشکل اف ای تی اف و اصلاح سیاست خارجی خواهند رفت.

عباس سلیمی‌نمین، تحلیلگر و فعال سیاسی اصولگرا مصاحبه ای با خبرآنلاین داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:

*عوامل متعددی باعث شد مشارکت مردم در انتخابات کاهش پیدا کند. به گفته او، یأس سیاسی پایگاه رای اصلاح‌طلبان، تخریب‌های گسترده از سوی تندروهای چپ و راست علیه محمدباقر قالیباف، شیوع کرونا و وحدت دیرهنگام اصولگرایان همگی باعث شد مشارکت مردم کم شود.

*مجلس یازدهم عملکرد خوبی داشته باشد و تندروها در آن ریل‌گذاری نکنند، اصولگرایان در انتخابات 1400 هم پیروز خواهند بود.

* قالیباف ظرفیت به میدان آوردن بخشی از آرای خاکستری را داشت اما حجم سنگین و کم‌سابقه تخریب‌ها درباره ایشان باعث شد برخی دچار تردید شوند و همین یکی از عوامل کاهش مشارکت بود. واقعیت این است که هیچ فرد و جریانی نتوانسته بود کارنامه درخشانی همچون آقای قالیباف داشته باشد.

گزینه های ریاست مجلس یازدهم

شرق نوشت:... برخی قالیباف را شایسته صندلی مجلس می‌دانند، برخی که عمدتا تحت عنوان اصولگرایان سنتی شناسایی می‌شوند به میرسلیم گرایش دارند، برخی دیگر زاکانی را در ردای ریاست می‌بینند و طرفداران جبهه پایداری هم این لباس را پیشاپیش برای مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل این جبهه دوخته‌اند. همه این گمانه‌زنی‌ها در حالی است که در دوره کنونی قدری نوع نگاه سیاسی احزاب و گروه‌ها به جایگاه ریاست مجلس با آنچه در اختیارات قانونی رئیس مجلس تعریف شده، متفاوت است؛ یعنی گاهی چنین استنباط می‌شود که رئیس مجلس به صرف نشستن بر صندلی ریاست می‌تواند در مناسبات کلی کشور تأثیر بسزایی بگذارد. البته بوده‌اند رؤسای مجلسی که با تکیه بر توانمندی شخصی جریان‌های حاضر در مجلس را مدیریت کرده‌اند و حتی بر آنها تأثیر گذاشته‌اند و به‌تبع آن از تصویب بعضی قوانین جلوگیری شده یا زمینه تصویب بعضی قوانین فراهم شده است...

در انتهای گزارش آمده است: اصولگرایان در شرایطی اکثریت مجلس را در اختیار گرفته‌اند که میان خودشان بر سر ریاست مجلس اختلاف نظرهایی وجود دارد و معلوم نیست که از میان چهار گزینه سرشناس آنها یعنی قالیباف، آقاتهرانی، میرسلیم و زاکانی کدام‌یک به کرسی ریاست می‌رسند. تا اینجای کار به دلیل آنکه قالیباف بیشترین رأی را در این دوره دارد، گفته می‌شود او بیشترین شانس برای ریاست را هم خواهد داشت؛ به‌ویژه آنکه او سرلیست انتخاباتی اصولگرایان هم بوده است. همه اینها در حالی است که نباید فراموش کرد نیروهای پایداری معمولا اهل تعامل و وحدت نیستند و هیچ بعید نیست بعد از ورود به مجلس برخلاف جریان آب شنا کنند و موانعی بر سر راه ریاست قالیباف ایجاد کنند. مهم‌تر آنکه دبیر کل جبهه پایداری هم به مجلس خواهد رفت و این موضوع علت اصلی مخالفت آنها با قالیباف خواهد شد. افزون بر اینها گزینه مصطفی میرسلیم را هم نمی‌توان نادیده گرفت؛ زیرا به‌هر‌حال بخش سنتی اصولگرایان او را چهره‌ای مقبول قلمداد می‌کنند. زاکانی هم یکی از چهره‌های سرشناس جبهه اصولگراست که نشان داده است در طیف‌هایی از اصولگرایی طرفدارهایی دارد.

ابراهیم فیاض، جامعه شناس معتقد است مجلس یازدهم را نیروهای تکنوکرات بومی فتح کردند و قالیباف حتی اگر هم رئیس شود نمی تواند همچون علی لاریجانی نبض پارلمان را در دست بگیرد.

فیاض به نامه نیوز می گوید: پایداری با وجودی که سرلیستی قالیباف را قبول نداشت، خودش را به لیست قالیباف چسباند تا نیروهایش به مجلس راه پیدا کنند. معتقدم این مجموعه فقط دیدگاه ایدئولوژیک دارد بنابراین آقاتهرانی و سایر نامزدهای جبهه پایداری رأی نداشتند و با فشارهایی که از بالا بود خلاصه وارد لیست قالیباف شدند. قالیباف ایدئولوژی ندارد و به موضوعات با دیدی تکنوکراتیک نگاه می کند. البته نگاه تکنوکراتیک او بومی است نه گرایش به اصلاح طلبی دارد، نه گرایش به اصولگرایی. گرچه الان رسانه ها می گویند پیروز یازدهمین دوره انتخابات مجلس اصولگرایان بودند اما به نظر من با همین انتخابات اصولگرایی تمام شد. معتقدم در انتخابات مجلس یازدهم افراد قوی از شهرستان ها رأی آوردند، در نتیجه قالیباف نمی‌تواند مثل لاریجانی بر مجلس حکومت کند.... آقای قالیباف رقبای جدی دارد و اگر می خواهد رئیس شود باید با سایر چهره ها معامله کند. یعنی با آنها وارد مذاکره شود تا ببیند چه طور در قالب چارچوب تئوریک به هم نزدیک خواهند شد. در ماه های اول مجلس آینده خیلی داستان ها رخ می دهد و یقین جلوی قالیباف خیلی ها می ایستند چون مجلس علی لاریجانی دیگر تمام شد.

فیاض می گوید: نمایندگان این مجلس چون با سواد هستند و کاملا علمی با دولت روحانی برخورد می کند چون روحانی نمی‌تواند سر نمایندگان مجلس آینده کلاه بگذارد، به شدت دچار مشکل می‌شود. البته این طوری هم نخواهد بود که بعضی‌ها مثل جبهه پایداری بخواهند در مجلس شلوغ کاری و هوچی‌گری کنند.

سید مصطفی میرسلیم نماینده منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در مورد عوامل موثر در پیروزی قاطع اصولگرایان در انتخابات مجلس به فارس گفت: عوامل اصلی ناکارآمدی دولت در عدم خدمت درست و به موقع به مردم و مماشات مجلس با دولت و نیز رفتار ناشایست برخی نماینگان دوره دهم است که منتسب به اصلاح طلبان است.

وی افزود: مردم اعتماد خود را به دلیل آن ضعف‌ها از دست دادند و عملکرد ناشایست اصلاح طلبان فقط مشکلات اقتصادی مردم را افزایش نداد بلکه به سرمایه اجتماعی کشور لطمه وارد کرد.

میرسلیم همچنین در پاسخ پرسشی درمورد اقدامات لازم برای تداوم اعتماد مردم به جریان انقلابی کشور، خاطرنشان کرد: شفافیت در عملکرد و نظارت بر رفتار نمایندگان، پرهیز جدی از طعمه تلقی کردن کرسی نمایندگی و خدمت خالصانه به مردم و حفظ پیوند مستمر با مردم عواملی است که نمایندگان انقلابی مجلس یازدهم باید آن را در دستور کار خود قرار دهند تا اعتمادی که مردم به این نمایندگان کردند، همچنان تداوم یابد.

چالش احتمالی مجلس بعدی با دولت، مردم را از اصولگرایان رویگردان می‌کند

امیر محبیان، روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا درباره نرخ مشارکت در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: ماهیت آرای انتخابات دوم اسفند را نوعی اعتراض می‌دانم، چه کسانی که رای دادند و چه افرادی که رای ندادند. کسانی که رای دادند اعتراضشان به نوع عملکرد دولت، مجلس دهم و جریان اصلاحات بود و کسانی که رای ندادند، به حل نشدن مشکلات، مدیریت‌ها و شعارهای عمل نشده اعتراض داشتند و پیامی داشتند منبی بر اینکه ادامه روند کنونی به یاس و ناامیدی منجر می‌شود و بر این نظرند که حضورشان در صحنه انتخابات مشکلی را حل نمی‌کند.

محبیان در مورد نحوه تعامل مجلس بعدی با دولت دوازدهم گفت: به نظرم مجلس یازدهم به سمت سطحی از چالش با دولت خواهد رفت و این می‌تواند بسیار خطرناک باشد. نه از این جهت که دولت نباید نقد شود، بلکه از این حیث که اگر در این فضا درگیری و چالش سیاسی ادامه یابد، مردم از اصولگرایان هم رویگردان می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

سلیمی‌نمین: قالیباف می‌توانست آراء خاکستری را به میدان بیاورد / شاید تندروها وحدت اصولگرایان را در مجلس برهم زنند / کاهش مشارکت در شمال تهران بخاطر کرونا بود

چه کسانی در انتخابات مجلس شرکت نکردند 

یک بازنده مطلق و یک برنده با نمره ناپلئونی در تهران

درباره کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس

***

با پیوستن به پویش مجلس ضدفساد و شفاف از بروز فسادهای احتمالی جلوگیری کنید

احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارسال نامه ای به منتخبان مجلس یازدهم ضمن ارائه چند تذکر و پیشنهاد به آنها در راستای تبدیل مجلس یازدهم به مجلسی پویا، از آنان خواست در جهت مبارزه و پیشگیری از بروز فسادهای احتمالی، نمایندگانی که تاکنون به پویش مجلس ضد فساد نپیوسته اند با امضاء تعهدنامه شفافیت به این پویش ملحق شوند.

در بخشی از این نامه آمده است: در دوره ریاست آقای علی لاریجانی بر مجلس عمل‌گرایی و تمایل به افزایش قدرت رئیس به اسم مهار و هدایت مجلس، تغییرات زیادی در آیین‌نامه مجلس اعمال شد. این تغییرات در جهت محدود ساختن نمایندگان و انتقال اختیارات بیشتر به رئیس صورت گرفته است.

توکلی در ادامه می نویسد: سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت، در اقدامی دینی و ملی، داوطلبان را به سپردن تعهدی دعوت کرد که آنان را از در غلتیدن به چاه ویل فساد حفظ می‌کند. 92 نفر از 464 داوطلبی که آن تعهد را سپرده‌اند، به مجلس راه یافتند. اگر شما متعهد نشده‌اید، برادرانه تقاضا می‌کنم آن را امضاء بفرمایید و برای اجرای آن همگی یاور هم باشید. فساد، امروز بزرگ‌ترین دشمن آزادی و استقلال، تولید و اقتصاد و دین و اخلاق است. نمایندگان نیز هدف دام شبکه‌های سازمان یافته فساد و تباهی‌اند. خود را دریابید. ممکن است یکی دو بند آن متن سنگین و نشدنی به نظر آید، اما ما قول می‌دهیم ان‌شاءالله با کمک خودتان در شش ماهه دوم سال اول در همایشی برای اصلاح و تکمیل آن میزبان شما باشیم. این پویش مردم را به محافظ شما تبدیل می‌کند.

***

بیشتر بخوانید:

احمد توکلی خطاب به نمایندگان منتخب: با پیوستن به پویش مجلس ضدفساد و شفاف از بروز فسادهای احتمالی جلوگیری کنید

***

ویروس کرونا تا چند ساعت زنده می‌ماند؟

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در حساب کاربری خود در توییتر با زدن هشتگ حق‌الناس نوشت: «دیروز از دادستان کل کشور خواستم که اظهارات آقای امیرآبادی نماینده مردم شریف قم در مجلس را در مورد تعداد مبتلایان و فوت شدگان کرونا در قم، صحت‌سنجی و نتیجه را به مردم اعلام کند.»

وی ادامه داد: «انتشار اخبار غیرواقعی و پنهانکاری هر دو مخل امنیت ملی و زائل‌کننده سرمایه اجتماعی است.»

روز گذشته، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس با طرح ادعاهایی علیه دولت و وزیر بهداشت از فوت 50 شهروند قمی به دلیل ابتلا به کرونا شد. اما و حریرچی معاون وزیر بهداشت در نشست خبری مشترک با علی ربیعی صحبت های امیر آبادی را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید:

ربیعی: مهم‌ترین داروی ضد کرونا، اعتماد است

حریرچی: من هم کرونایی شدم / کرونا را شکست می‌دهیم

50 آمبولانس با تیم ویژه مبارزه با کرونا در تهران

دکتر محمد یزدانی متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه کروناویروس جدید از آنفلوآنزایی که پشت سر گذاشتیم سخت‌تر نیست، گفت: مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از کروناویروس جدید، دست ندادن، عطسه و سرفه نکردن در جمع و حداقل استفاده از دستمال و دست نمالیدن به دهان و چشم است.

یزدانی با اشاره به اینکه واکسن خاصی برای درمان این بیماری تولید نشده است، افزود: زنده ماندن این رویروس در سطح صاف پنج ساعت است، اما تا 9 ساعت و و بیشتر هم گفته شده است، این ویروس نمی‌تواند در هوا باقی بماند حتما روی لباس، دست و محیط اطراف می‌نشیند و منتقل می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه مردم به هیچ وجه استرس نگیرند و زندگی خود را با آرامش ادامه دهند، گفت: این ویروس هم مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزاست و مردم باید در محیط خانه بمانند و به جز در مواقع ضروری از منزل خارج نشوند. مردم باید شاد باشند و به محیط‌های شلوغ و آلوده هم نروند.

این متخصص بیماریهای عفونی شست و شوی مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و استفاده از الکل 60 درصد و 76 درصد و مواد ضد عفونی را ضروری دانست و تأکید کرد: افراد دیابتی و کسانی که مشکل ایمنی دارند، حتما از ماسک استفاده کنند، اما برای عموم مردم استفاده از ماسک ضرورتی ندارد.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: نباید مردم را با اخبار جعلی دچار تشویش و نگرانی کرد. هموطنان بدون اضطراب، شستشوی مرتب دست‌ها، پرهیز از روبوسی و دست دادن را رعایت کنند. وزیر بهداشت تأکید کرد: فقط برای کسانی که عطسه، سرفه، آبریزش بینی و علائم آنفلوانزا دارند ماسک ضروری است.

نمکی ادامه داد: استفاده از قلیان خطر بالایی به همراه دارد. استفاده از وسایل مشترک مانند خودکار یا به امانت سپردن تلفن همراه و... خطرآفرین است.

بیشتر بخوانید:

ابتلای 95 نفر به بیماری کرونا در کشور / فوتی‌ها 15 نفر شدند

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس: کرونا در کشور رو به کاهش است / بهترین درمان آن پیشگیری است

شاه علامت ویروس کرونا را بشناسید