احمدی نژاد چه اطلاعاتی از مصلحی میخواست؟/ روحانی: میتوانیم تا آذرماه واکسیناسیون را تمام کنیم / ماجرای دست بهخیر بودن حسن رعیت
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آخرین آمار واکسیناسیون و ابتلا به کرونا در ایران
روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ تا کنون سه میلیون و 337 هزار و 848 نفر دز اول واکسن کرونا و 508 هزار و 672 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 3 میلیون و 846 هزار و 520 دز رسید.
از دیروز تا امروز 8 خرداد 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 7 هزار و 107 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که هزار و 62 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به دو میلیون و 893 هزار و 218 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 173 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 79 هزار و 741 نفر رسید.
ممنوعیت سفر در تعطیلات نیمه خرداد
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص آخرین وضعیت کرونا در کشور گفت: شاهد مواردی از افزایش بیماری در برخی از استان های کشور هستیم که باید منتظر باشیم و قوی تر عمل کنیم. اگر کوچکترین غفلتی صورت بگیرد ویروس جهش یافته هندی اکثر شهرها را درگیر می کند.
رئیسی با اشاره به اینکه روند کرونا در کل کشور رو به کاهش است، افزود: تابستان به دلیل قرار گرفتن در فضای بسته احتمال افزایش کرونا وجود دارد.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: سفر بین استانی از 12 ظهر روز چهارشنبه تا دوشنبه 12 ظهر مورخ 17 خرداد ممنوع است. محدودیت تردد بین همه استان ها بدون توجه به رنگ بندی است. سفر کمتر در کنترل بیماری موثر است.
روحانی: بخش خصوصی تاکنون در واردات واکسن، موفق نبوده است
حسن روحانی در جلسه ستاد ملی کرونا گفت: بیش از 5 میلیون واکسن اکنون در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته که از این تعداد، بیش از سه میلیون تزریق انجام شده و بقیه در حال تزریق است. بنابراین کار خوبی شد در اینکه همه تلاشمان را انجام دادیم که واکسن را تهیه کنیم. البته تلاش ما این بود که بیش از این و سریعتر واکسن را تهیه کنیم.
روحانی ادامه داد: عدهای بسیاری به ما نامه مینوشتند که شما بخش خصوصی را آزاد نمیکنید، اگر بخش خصوصی را آزاد کنید آنها خیلی سریع میتوانند بروند واکسن تهیه کنند و بیاورند. خصوصا عدهای میخواستند واکسن را برای بخش خودشان تهیه کنند.
وی تصریح کرد: ما این اجازه را دادیم که بخش خصوصی هم در صورتی که صلاحیت داشته باشند و وزارت بهداشت و درمان به آنها اجازه دهد، بروند واکسن تهیه کنند. متاسفانه تاکنون خیلی موفق نبودند این نشان داد که آنقدرها هم که در کشورهای مختلف دنیا تبلیغ میشد واکسن فراوان نیست که هر کسی بتواند از هر جایی واکسن تهیه کند.
روحانی با اشاره به امکان واکسیناسیون بیش از 500 هزار نفر در روز، اظهار داشت: اگر واکسن به اندازه کافی در داخل تولید شود و همزمان واکسن مورد نیاز را خریداری کنیم، میتوانیم از مرداد ماه واکسیناسیون عمومی را شروع کرده و تا آذرماه این کار به اتمام برسد.
اختصاص 125میلیون دلار از منابع مالی در عراق برای خرید 16میلیون واکسن
رضا اردکانیانوزیر نیرو گفت: با پیگیریهای مستمر مجوزهای لازم برای صدور حواله 125 میلیون دلاری از منابع پولی ایران از بانک تجارت عراق به بانک سوییسی برای تامین 16 میلیون دوز واکسن کوواکس (سبد واکسنهای مورد تایید سازمان بهداشت جهانی) اخذ شد.
وی ادامه داد: انتظار میرود تا پایان هفته ترتیب اداری این کار انجام گرفته و به زودی این واکسنها در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید:
آغاز واکسیناسیون افراد بالای 65 سال از هفته آینده / احتمال بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در سال جدید
***
پیشنهاد عباس عبدی به ظریف درباره مذاکرات وین
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در اعتماد نوشت: «به نظر میرسد که مذاکرات وین درباره بازگشت ایالات متحده امریکا به برجام آخرین مراحل خود را طی میکند و به احتمال قوی توافق نهایی میان طرفین صورت میگیرد. البته ممکن است برخی اتفاقات انگیزههای طرفین را برای ادامه کار کم کرده باشد که موضوع بحث ما نیست. به نظرم نهایی شدن این توافق بدون تایید مجلس کنونی اشتباه بزرگی است...
میدانیم که دولت روحانی چندان ذینفع در حل این بحران نیست، حتی به لحاظ ظاهر حل این مشکل به زیان آن نیز هست، زیرا با حل شدن مساله و بازگشت ایالات متحده به برجام امکان فروش نفت و دسترسی به پول و نیز آزادی مبادلات تجاری و... فراهم میشود و این به نفع دولت بعدی است تا قدری وضع معیشت مردم را سر و سامان دهد...
این دولت در حال حل مساله است و بدون توجه به بهرههایی که دولت بعدی خواهد برد، آن را به پیش میبرد و از این نظر شایسته تقدیر هستند ولی پیشنهاد میشود که تصویب نهایی آن را چون اصل برجام به عهده مجلس و تایید شورای نگهبان و شورای عالی امنیت ملی باید قرار داد. مبادا دولت برای پیشبرد امور بخواهد که بدون تصویب آنان قدمی بردارد.»
***
احمدی نژاد چه اطلاعاتی از مصلحی میخواست؟
حیدر مصلحی وزیر اطلاعات دولت دوم محمود احمدینژاد در گفتوگو با سایت «روزپلاس» در پاسخ به این سؤال که عدهای میگویند احمدینژاد و اطرافیانش علاقه زیادی به این وزارت دارند، شرایط در زمانی که شما وزارت اطلاعات را تحویل گرفتید چگونه بود؟ عنوان کرد: «مشکلی که احمدینژاد با من داشت با آقای محسنیاژهای هم داشت. نگاه رئیس دولت دهم این بود که وزارت اطلاعات وزارت دولت است. ایشان توقع و انتظارشان این بود که برخی اطلاعاتی که به دستگاه اجرائی و رئیسجمهور مربوط نبود را در اختیار داشته باشد. ما هم میدیدیم که این شدنی نیست چون برخی اطلاعات در شأن رهبری بود و فقط ایشان باید در جریان قرار میگرفت اما احمدینژاد در این موارد با بنده جروبحث زیادی داشت. ضمن اینکه ایشان در انتخاب افراد در بدنه وزارت نیز تأملاتی داشت».
بیشتر بخوانید:
مصلحی: در زمان من بین وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه و نیروی قدس رقابت وجود داشت
***
نفتکش ایرانی هورس رفع توقیف شد
یکشنبه 5 بهمن 1399 بود که کشتی نفتکش هورس متعلق به ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران در آبهای اندونزی توقیف شد.
این کشتی نفت کش ایرانی روز گذشته هفتم خرداد رفع توقیف شد.
طبق اعلام شرکت ملی نفتکش، این کشتی با حمایت همهجانبه مقامات ارشد کشور، پشتیبانی و کمک کنسولی وزارت امور خارجه و همکاری دستیار ویژه وزیر امور خارجه، پس از گذراندن موفق مراحل دادرسی، بعد از 125 روز، رفع توقیف شد.
***
ماجرای دست بهخیر بودن حسن رعیت
چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت و 21 متهم دیگر پرونده در شعبه 5 دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.
در بخشی از این جلسه خاکبازان وکیل متهم حسن به دشت بهشت موکل خود اشاره کرد و عنوان داشت که این موضوعات هیچیک مشمول جرم نیست وی صوری بودن شرکتها را نیز تکذیب کرد و عملکرد موکل خود را تابع مقررات هلدینگ دانست و مدعی شد تغییر در هیأت مدیره نشان دهنده صوری بودن شرکت نیست.
موضوع پرداخت رشوه به دارابی نیا مدیر اسبق یکی از بانکهای خصوصی و ارائه یک واحد آپارتمان از دیگر موارد مطروحه از سوی وکیل متهمان میرکاظمی و معتقد بود که برای توجیه آن، به بیان یکسری مواد قانونی بسنده کرد تا از این طریق بتواند موکل خود را در زمینه این اتهام تبرئه کند.
وی مدعی شد که میرکاظمی فرد دست به خیری است و در وادی رفاقت این ملک را به دارابی نیا داده است و با هیچ ملاک قانونی نمیتوان اتهام پرداخت رشوه به میرکاظمی منتسب دانست.
بیشتر بخوانید: چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حسن رعیت / رعیت چگونه از کارتن خوابها مدیر میساخت؟
***
توضیحات محسن هاشمی درباره حقوق اعضای شورای شهر
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در گفت وگو با فارس، درباره میزان حقوق مدیران شهرداری تهران اظهارداشت: میزان حقوق همه مدیران، معاونان و شهرداران مناطق 22 گانه شهر تهران بر روی سایت شفاف قرار گرفت.
وی در پاسخ به چرایی عدم انتشار فیش حقوقی مدیران شهری و اینکه حناچی گفته انتشار این فیش ها به صلاح نیست، افزود: این چنین نیست و از سایت شفافیت می توان اطلاعات لازم را کسب کرد.
رئیس شورای شهر تهران در مورد اینکه اعضای شورای شهر چقدر حقوق دریافت می کنند؟ گفت: این موضوع بستگی به حقوق شهردار دارد و معادل 75 ساعت است و به عبارتی یک صدو شصتم حقوق شهردار ضربدر 75 حقوق اعضای شورای شهر می شود.
***
چرا برای وعده دولت روحانی را دولت بعدی باید اجرا کند؟
مهر نوشت: «وعده به کارگیری زنان در 30 درصد سطوح مدیریتی وعدهای بود که حسن روحانی در دوران انتخابات ریاست جمهوری داده بود.
وعدهای که در سال 92 و 96 بارها تکرار شده بود و روحانی قول داده بود که علاوه بر اعطای 30 درصد جایگاههای مدیریتی به بانوان کشور، در کابینه دولت خود یک وزیر زن نیز انتخاب کند.
هرچند که با وجود گذشت 8 سال از عمر دولت تدبیر و امید، هیچ گاه این وعده عملی نشد. به طوری که روحانی بر خلاف وعدههای خود نه تنها هیچ وزیر زنی را در لیست وزرای خود قرار نداد بلکه هنوز قول خود مبنی بر حضور 30 درصدی زنان در سطوح مدیریتی را نیز عملی نکرده است.
حال به تازگی معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در اظهار نظری در برنامه کلاب هاوس گفته است: هیچ بهانهای برای رئیس جمهور بعدی برای استفاده نکردن از وزیر زن وجود ندارد.
ابتکار در حالی نسبت به انتصاب وزیر زن در دولت بعدی واکنش نشان داده است، که در دو دوره دولت حسن روحانی و با وجود قول بارز روحانی در این خصوص، شاهد عدم تحقق این وعده و خالی بودن صندلیهای وزارت از زنان هستیم...
با شرایط کنونی اظهار نظر معاون امور زنان ریاست جمهوری، مبنی بر لزوم انتصاب وزیر زن در دولت بعدی خلاف اخلاق سیاسی و اخلاق حرفهای است.
جای سوال است که اگر ابتکار انتخاب وزیر زن را ممکن میبیند، چرا در دولت یازدهم و دوازدهم که خود نیز همواره در بدنه دولت وجود داشت، وعده روحانی برای وزارت زنان را پیگیری نکرد و بر لزوم تحقق این شعار انتخاباتی رئیس جمهور تاکید نکرد.»
***
سپیده قلیان از شرایط و امکاناتش راضی است
محمدمهدی حاج محمدی رئیس سازمان زندانها در توئیتی نوشت: «دیروز در بوشهر به خاطر دروغهای اخیر رسانههای سعودی در مورد زندانیان سیاسی زن شخصا پیگیر وضعیت خانم سپیده قلیان شدم. از شرایط و امکانات در اختیارش راضی بود، با علاقه و روحیه خوب شیرینیهایی که خودش در زندان پخته بود را تعارف میکرد البته بابت سختی رفت و آمد خانواده اش نگران بود.
در روزهای گذشته رسانههای سعودی مدعی رفتار بد با زندانیان امنیتی زن شده بودند.»