ادعای جنجالی امیرآبادی درباره کرونا / نقش قالیباف در آینده جریان اصولگرا / زیباکلام: زمام مجلس یازدهم در اختیار طرفداران احمدینژاد است
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
عباس عبدی: نهادها مدنی درباره کرونا فعال شوند
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در اعتماد نوشت: «ویروس کرونا در حال تبدیل شدن به سنگ محک و ابزار سنجشی برای میزان اعتماد و کیفیت کارآمدی موجود است... این مساله و شاید بحران با پدیدهای مثل زلزله و حتی سیل فرق میکند، مواجهه با آن به یک سنگ محک کارآمدی نظام در حل مسائل جامعه تبدیل شده است. زلزله و سیل مناطق محدودی از کشور را دچار خود میکنند و سایر مناطق میتوانند ضمن کمک به آنان، زندگی عادی خود را انجام دهند. ولی کرونا با وضعیت فعلی ایران که بسیاری از مناطق را از جنوب تا شمال درگیر خود کرده، متفاوت از حوادث و مصائب دیگر است...
هر چه فکر کردم چگونه میتوان هم به مردم آرامش داد و هم از حساسیت آنان کم نکرد فکرم به جایی نرسید. میدانید چرا؟ برای اینکه این رفتار فقط در جامعهای رخ میدهد که اعتماد میان حکومت و مردم در حد مطلوب باشد. مردم باید به تمام سیاستها یا حداقل به سیاستهای رسمی در زمان بحران و اضطرار اعتماد داشته باشند... جامعهای که هر روز و هر هفته با یک ادعای تازه مواجه شده که خلاف آن ثابت میشود و حقیقت به مردم گفته نمیشود، اعتمادش را از دست میدهد...
اکنون در حال فرو ریختن آوار شایعات هستیم. آواری که با وجود ناتوانی سازوکار ارتباطی رسمی بهویژه صداوسیما و فشل بودن نهادهای ارتباطی و فقدان فرهنگ پاسخگویی در این جامعه، قادر به مواجهه با این سیل شایعات نخواهد بود. متاسفانه باید گفت که بعید است ساختار تصمیمگیری در ایران قادر به ایجاد تحول و تطبیق دادن خود با مقتضیات جامعه باشد. بنابراین راهی جز حضور نهادهای مدنی مرتبط با بهداشت و درمان و نیز امدادی و اطلاعرسانی و مردم در عرصه عمومی باقی نمیماند...
آنچه میتوان گفت، حضور جدی و موثرتر نهادهای مدنی بهداشت و درمان و امداد و نیز نهادهای اطلاعرسانی و همکاری مردم برای مصون ماندن از دو ویروس شایعه و کروناست. هر چند حکومت همواره مستعد این است که مشارکت و حضور مردم را به پای خود بنویسد، ولی چارهای نیست. اکنون با آزمون مهمی مواجه هستیم و فرصتی برای تسویه حساب با دغلکاریهای گذشته نیست.»
***
زیباکلام: زمام مجلس آینده در اختیار طرفداران احمدینژاد است
صادق ریباکلام به آرمان ملی گفت: «زمام امور مجلس یازدهم در اختیار جبهه پایداری و احمدینژادیها خواهد بود. حکایت آقای قالیباف و هواداران ایشان در مجلس یازدهم مانند فراکسیون امید در مجلس دهم خواهد بود و به همین دلیل از تأثیرگذاری بالایی برخوردار نخواهند بود. واقعیت این است که جبهه پایداری و طرفدران آقای احمدینژاد علاقهای به حامیان آقای قالیباف ندارند. بین بنده و اعضای جبهه پایداری از نظر سیاسی تفاوتهای زیادی وجود دارد، با این وجود برخی از اعضای جبهه پایداری از نظر اقتصادی مشکلی نداشتهاند...
نکته دیگر این است که چه میزان اصولگرا و مکتبی هستند و به دیدگاههایی که مطرح میکند اعتقاد دارند؟ همه اینها سوالات مهمی است که در مجلس آینده وجود خواهد داشت. به همین دلیل بنده به همان نسبت که پیروزی طرفداران آقای احمدینژاد را مجلس قطعی میدانستم زعامت آنها را هم مجلس آینده قطعی میدانم...
اولین اقدام برای نمایندگان مجلس آینده حمله به دولت آقای روحانی خواهد بود. مخالفان دولت در طول سالهای اخیر همه ناکامیها و مشکلات کشور را ناشی از سوءمدیریت دولت قلمداد میکنند. بدون شک این رویکرد در مجلس آینده با صدای رساتری ادامه پیدا خواهد کرد. به احتمال زیاد مجلس آینده دولت آقای روحانی را تحت فشار قرار خواهد داد که برخی از وزرا و استانداران را تغییر بدهد.»
***
مجلس اصولگرا باید با دولت روحانی همکاری کند
ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار صبحنو گفت: اینکه اصولگرایان تصور کنند همین که مردم بهطور قاطع به آنها رأی دادهاند، پس دیگر همیشه در رأس کار خواهند بود و مردم همیشه در آینده به آنها رأی خواهند داد، آغاز خطا و اشتباه است. هر جریان سیاسی دیگری هم نباید چنین تصوری داشته باشد.
وی اضافه کرد: اگر قرار باشد اختلاف نظرها بر سر بستن لیست وحدت، در مجلس هم ادامه یابد، اتفاقی خواهد افتاد که باعث میشود مردم چهار سال بعد، از اینها (اصولگرایان) هم رویگردان شوند. ایمانی در اینباره اضافه کرد: هر اختلافی که میان اصولگرایان طی چند ماه گذشته وجود داشت و موجب شد تا دو روز مانده به انتخابات، به یک وحدتی برسند، باید پشت سر گذاشته شود.
ایمانی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به نسبت مجلس آینده با دولت حسن روحانی، گفت: رویه مجلس یازدهم باید رویهای کاملا همکاریجویانه، مساعدتی و تصحیح قسمتهایی باشد که عملکرد دولت به نفع مردم نیست. دولت حسن روحانی تا خرداد سال 1400 بر مسند امور است؛ اگر ما بخواهیم اینگونه فکر کنیم که هر حرکت تند و برخورد با دولت، کمکی به اوضاع کشور و مردم میکند، اشتباه است؛ حتی اگر اصولگرایان فکر کنند که این دولت، مناسب شرایط امروز کشور نیست. این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: اگر میخواهیم برای مردم کار کنیم، باید این دولت را کمک و اشتباهاتش را تصحیح کنیم.
***
نظر زیدآبادی درباره نقش قالیباف در جریان اصولگرا
احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب در کانال خود نوشت: «محمدباقر قالیباف در تمام پستهای مدیریتی خود، کوشیده است تا از خود چهرهای کارآمد، مبتکر، مدرن و مقتدر نشان دهد. گرچه برخی مخالفان و منتقدان قالیباف در جناح اصلاحطلب، کوششهای او را عمدتا نمایشی، پرهزینه و همراه با بریز و بپاشهای بیمورد و زیانآور میدانند، اما در عین حال، توان اجرایی شهردار سابق را انکار نمیکنند و او را از سایر همتایانش در جناح اصولگرا از این جهت متمایز میشمرند.
او اکنون در مقام سرلیست غیر رسمی اصولگرایان به مجلس راه یافته است و بعید به نظر میرسد که به موقعیتی جز ریاست مجلس یازدهم نظر داشته باشد. در حقیقت، روند شکلگیری فهرست متحد اصولگرایان و نوع تغییرات و چینش نهایی آن، نشان داد که اصولگرایان از جمله طیفی از تندروترین آنها خارج از چارچوب جبهه پایداری، به قالیباف به عنوان مهمترین سرمایه مدیریتی خود مینگرند و از همین رو، میتوان گفت شهردار سابق، نقشی محوری در جناح اصولگرا به دست آورده و به احتمال زیاد، رفتار سیاسی این جناح، حول عملکرد و برنامههای حلقه یاران نزدیک او خواهد چرخید.
قالیباف در مقام نماینده طیفهای عمده اصولگرا اما در شرایط بینهایت دشواری برای قبضه مدیریت کشور خیز برداشته است. علاوه بر فشارهای فزاینده بینالمللی و منطقهای، خالی شدن خزانه دولت و انباشت کوهی از مشکلات رنگارنگ اقتصادی و اجتماعی، اصولگرایان اگر نگاهی نیز به نرخ مشارکت مردم مراکز استانها و شهرهای بزرگ در انتخابات اخیر بیاندازد؛ میزان محبوبیت و مقبولیت خود را در آینه جامعه سیاسی ایران به عینه خواهند دید...
به هر حال، فعلا ریش و قیچی به دست قالیباف و نیروهای حامیاش در سطوح بالای قدرت افتاده است. آنها ممکن است طبق معمول گذشته، اوضاع را تفسیر به رأی و مصادره به مطلوب کنند و چشم خود را به روی واقعیات عریان شده در انتخابات اخیر ببندند و خر خود را به سمت ناکجاآباد برانند. در عین حال این امکان هم منتفی نیست که آنان از طریق لمس عینی معضلات و حتی به منظور حفظ جایگاه خود، جهتی متفاوت را در پیش گیرند که ایران از این گذرگاه صعب و هولناک به سلامت عبور کند!
آیا چنین چرخشی آسان است؟ نه! بسیار بسیار مشکل است! آیا تصور چنین چرخشی بیش از اندازه خوشبینانه نیست؟ چرا! بسیار بسیار خوشبینانه است! اما به نظرم در این وانفسا تشبث به هر حشیشی مجاز باشد!»
***
چرا درصد فوتیهای کرونا در کشور ما بیش از دیگر کشورهاست؟
مینو محرز عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی وزارت بهداشت در گفتوگو با ایلنا درباره دیر شناخته شدن بیماری در افراد مبتلا به کرونا گفت: ما تازه اقدام به تست گرفتن کردهایم و بیماری به تازگی در قم مشخص شده است و شروع از آنجا بوده و منتشر شده است، البته از قبل هم بوده، اما شناسایی نکرده بودیم. بنابراین در حال حاضر تازه تشخیص دادهایم، در بیمارستان بیماران بدحال می آیند و افرادی که کلینیکال هستند، هنوز به ما مراجعه نکردهاند و هر مراجعهکنندهای که داریم، افراد بدحالی هستند که در آیسییو بستری شدند. علت اینکه مرگ و میر در کشور ما بالا بوده است به این دلیل است که ما هنوز در حال آزمایش بیماران به شدت بدحال بستری در بیمارستان هستیم، که به این معناست در تشخیص دیر عمل کردهایم، و گرنه ما نباید بیشتر از آن مرگ ومیری که در چین گزارش شده است، یعنی همان دو درصد داشته باشیم.
***
تکذیب ادعای امیرآبادی درباره فوت 50نفر در قم بر اثر کرونا
صبح دوشنبه وزیر بهداشت در جلسه غیرعلنی مجلس درباره گسترش ویروس کرونا به نمایندگان مجلس گزارشی ارائه کرد. (بیشتر بخوانید)
احمد امیرآبادی، نماینده قم در حاشیه جلسه علنی مجلس در گفتوگو با خبرنگاران از فوت 50 نفر در قم بر اثر کرونا خبر داد. به گزارش ایلنا امیرآبادی با بیان اینکه متاسفانه دولت به مقدار کافی احساس نگرانی و بحران نمی کند، ادامه داد: درست است که باید آرامش را حفظ کنیم، اما نباید ابعاد بحران را به گونه ای تحت نظر قرار دهیم که گویی هیچ اتفاقی رخ نداده است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 50 نفر در دو هفته اخیر به دلیل ابتلا به کرونا درگذشته اند، بیان کرد: متاسفانه سه هفته است کرونا به قم آمده و این موضوع دیر اعلام شده است.
وی با بیان اینکه پرستاران در خطر هستند، افزود: هیچیک از پرستاران لباس مناسب که لباس فضایی معروف است را در اختیار ندارند.
امیرآبادی با بیان اینکه اکنون بیش از 250 نفر در قرنطینه هستند، ادامه داد: امکانات کافی در قم وجود ندارد و بسته های پیشگیری نیز هنوز به مردم نرسیده است، و در بعضی داروخانه ها نیز ماسک پیدا نمی شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه غیرعلنی از وزیر بهداشت درخواست کردم که قم را قرنطینه کند و حتی با وی دعوا کردم که چرا به مردم دروغ می گویید، زیرا شرایط اینگونه که به نمایندگان می گویید نیست و وضعیت قم بحرانی تر از این صحبت ها است. همچنین به وزیر بهداشت گفتم شما که فرمانده عملیات نام گرفته اید، در قم حاضر شوید و از آنجا فرماندهی کنید.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه جواب آزمایش دو تن از کودکان نیز مثبت اعلام شده است، اظهار داشت: جواب آزمایش کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز مثبت بوده است و با توجه به وخامت اوضاع باید هر چه سریعتر جانشین ایشان انتخاب شود.
نماینده مردم قم در مجلس درخصوص تعطیلی حرم حضرت معصومه (س) و مخالفت مراجع تقلید گفت: هیچیک از مراجع عظام تقلید مخالفتی با تعطیلی حرم نداشتند، زیرا موضوع جان مردم است.
این سخنان امیرآبادی با واکنش ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت روبرو شد. حریرچی که در نشست خبری مشترک با ربیعی، سخنگوی دولت شرکت کرده بود کشته شدن 50 نفر در قم به دلیل کرونا را تکذیب کرد.
حریرچی گفت: هیچ کس دسترسی به اطلاعات ما را ندارد، گاهی سوء تفاهم میشود، چون علائم آنفولانزا و کرونا شبیه است. اگر تعداد فوت شدگان قم یک چهارم این تعداد ادعا شده باشد من استعفا میدهم.
حریرچی درباره قرنطینه قم بیان داشت: در حدود 10 استان مستقر هستیم، ما موافق قرنطینه نیستیم؛ این برای زمانهای قدیم است.
بیشتر بخوانید:
باید از سیاسی کردن موضوع کرونا پرهیز کنیم / تکذیب خبر فوت 50 نفر بر اثر کرونا / موافق قرنطینه نیستیم
پس از تکذیب حریرچی، امیرآبادی به ایلنا گفت: اسامی 40 نفر از فوتشدگان را به معاون وزیر دادهام و حالا باید منتظر استعفاء وی باشیم.
اما این پایان ماجرا نبود و حریرچی مجددا پاسخ امیرآبادی را داد. حریرچی گفت: افرادی که فوت آنها از سوی وزارت بهداشت و درمان به دلیل ابتلا به کرونا اعلام شده است، همگی داری پرونده پزشکی مشخص هستند و همگی آنها تست مثبت کرونا داشته اند.
وی افزود: آقای امیرآبادی باید ثابت کنند که افراد معرفی شده دارای این ویژگی ها هستند. اگر این گونه بود من با صداقت کامل از سمت خود استعفا می دهم ولی اگر اینگونه نبود ایشان هم همینقدر صداقت داشته باشند و با اعتراف به اشتباه خود از نمایدگی مردم شریف قم استعفا دهند. تذکر می دهم که انتشار اسامی افراد بیمار و ذکر تشخیص آنها جرم است و برخورد قانونی باید با این موضوع صورت گیرد. علت فوت این افراد بدون ذکر نام را منتشر خواهم کرد.
به نظر میرسد امیرآبادی از وضعیت رسیدگی به کرونا در قم به شدت ناراضی بوده و همین مسئله باعث شده چنین مصاحبهای انجام دهد و این سخنان را بگوید. اما ارائه آمار 50 کشته درست نبوده است.
***
بهبود وضعیت 3 بیمار مبتلا به کرونا در تهران و اراک
مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت از بهبود سه بیماری مبتلا به کرونا در تهران و اراک خبر داد. کیانوش جهانپور با اشاره به بهبودی سه بیمار مبتلا به کرونا، در این رابطه اظهار کرد: یک بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری بهبود یافته است.
مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت تصریح کرد: یک بیمار در بیمارستان فیروزگر و یک بیمار در اراک که شرایط مطلوبی نداشتند نیز خوشبختانه از آی. سی. یو به بخش انتقال داده شده و اکنون حال عمومی این بیماران خوب است.