ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا: تهران با یک انتخاب روبهرو است

اقتصادنیوز: دوروتی شی سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: ما در مقطعی حساس هستیم و تهران با یک انتخاب روبرو است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دوروتی شی سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه با موضوع فلسطین مدعی شد: «اکنون پیام من خطاب به ایران است: ما در یک مقطع حساس هستیم. در 21 ژوئن، آمریکا تاسیسات هستهای ایران را ویران کرد تا به ظرفیت غنیسازی هستهای ایران پایان دهد و تهدید ناشی از بزرگترین حامی تروریسم دولتی جهان را در حمایت از حق دفاع جمعی اسرائیل متوقف کند.»
این دیپلمات آمریکایی ادعا کرد: «اکنون، با آتشبس حاصل از مذاکره آمریکا که به جنگ 12 روزه پایان داده است، تهران با یک انتخاب روبرو است. از یک سو، ایران میتواند مسیر فعلی خود را در سرپیچی از تعهدات پادمانی مقرر در ان پی تی ادامه دهد و برنامه هستهای خود را به صورت مخفیانه بازسازی کند. در حال حاضر، قانون ایران برای تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مانع از بازرسی بینالمللی برنامه آن شده است.»
این مقام آمریکایی مدعی شد: «ایران همچنین میتواند به انتقال منابع حیاتی دولتی به شبکهای از نیروهای وابسته و شرکای خارجی برای تضعیف امنیت منطقهای ادامه دهد. یا از سوی دیگر، ایران میتواند مسیر متفاوتی را دنبال کند: پایان دادن به مسیر خود به سوی سلاح هستهای از طریق دیپلماسی معنادار و زمانبندیشده. این مسیر تنها راه تحقق صلح پایدار و به همراه آن، رفاه بیشتر و ادغام جهانی برای ایران و مردمش است. این مسیر همچنان مورد ترجیح آمریکا است؛ ما از ایران میخواهیم که آن را در پیش بگیرد.»
معاون نمایندگی آمریکا ادعا کرد: «در غیاب توافق، آمریکا همچنان به اعمال حداکثر فشار دیپلماتیک و اقتصادی برای محدود کردن هرگونه فعالیتی، مانند پیگیری سلاح هستهای، که امنیت شهروندان، نیروها و شرکای آمریکا در منطقه را تهدید میکند، ادامه میدهد.»
دوروتی شی در ادامه ادعاهایش افزود: «ما در بیانیه اول ژوئیه وزرای امور خارجه گروه هفت تاکید کردیم که اولاً، ایران هرگز نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد و باید از بازسازی فعالیتهای غنیسازی ناموجه خود خودداری کند؛ ثانیاً، از ایران خواستیم تا فوراً همکاری کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از سر بگیرد، از جمله با ارائه اطلاعات قابل تأیید در مورد تمام مواد هستهای در ایران و فراهم کردن دسترسی برای بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی؛ و سوم، درخواستهای انتقاد آمیز در ایران برای دستگیری و اعدام مدیرکل گروسی را محکوم کردیم.»
این دیپلمات آمریکایی خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: اعضای این شورا و جهان باید متحد بمانند تا اطمینان حاصل شود که ایران هرگز به سلاح هستهای دست نمییابد یا آن را توسعه نمیدهد.
معاون نمایندگی آمریکا ادامه داد: آمریکا در کنار اسرائیل و شرکای عرب خود، سهم خود را برای کمک به ایجاد یک واقعیت جدید برای خاورمیانه انجام خواهد داد. این مسئولیت ماست که خاورمیانهای را که نسلهای پیشین رویای آن را در سر میپروراندند، محقق کنیم - منطقهای سرشار از صلح، رفاه، امنیت، هماهنگی، فرصت، نوآوری و دستاورد.
این دیپلمات آمریکایی همچنین گفت: این شورا باید گامهای مشخصی به سوی صلح و رفاه پایدار بردارد. این امر با آیندهای عاری از حماس برای مردم غزه آغاز میشود. این شورا باید با فشار بر حماس برای پذیرش پیشنهاد آتشبس که از قبل توسط اسرائیل پذیرفته شده است، آزادی 50 اسیر باقیمانده که بیش از 650 روز در اسارت بودهاند و خلع سلاح و ترک غزه برای همیشه، با این واقعیت روبرو شود.
این مقام آمریکایی در دفاع از رژیم جنگ طلب اسرائیل مدعی شد: «محافظت از حماس در برابر پاسخگویی، امنیت اسرائیل را تضعیف میکند، به تروریسم پاداش میدهد و هیچ کاری برای بهبود زندگی فلسطینیها انجام نمیدهد.»
وی در حمایت از اسرائیل افزود: نماینده اسرائیل به ادعاهای نسلکشی مطرح شده توسط برخی از حاضران در این جلسه پاسخ داده است. من نیز مجبورم در این مورد صحبت کنم. این اتهامات با انگیزه سیاسی و کاملاً نادرست هستند. آنها بخشی از یک کارزار تبلیغاتی عمدی و بدبینانه هستند، زیرا حماس تلاش میکند تا پیروزیهای نمادین را برای جبران شکست کامل در جنگ به دست آورد. آمریکا این ادعاها را کاملاً رد میکند.
معاون نمایندگی آمریکا تاکید کرد: ایالات متحده آمریکا کاملاً از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند. اسرائیل اقدامات متعددی را برای محدود کردن آسیب به غیرنظامیان و رسیدگی به نیازهای بشردوستانه انجام داده است. از دست دادن جان غیرنظامیان در غزه غمانگیز است، اما مسئولیت این امر بر عهده حماس است که میتواند با پذیرش آتشبس مورد قبول اسرائیل، امروز جنگ را متوقف کند.
این مقام آمریکایی مدعی شد: آمریکا از آوارگی اجباری فلسطینیان از غزه حمایت نمیکند. رئیس جمهور آمریکا گفته است که هیچ فردی نمی تواند فلسطینی ها را از غزه بیرون نمیکند.
دوروتی شی در عین حال گفت: «حماس باید توافق روی میز را بپذیرد. هر کوتاهی فقط رنج گروگانهای در اسارت، خانوادههایشان که مشتاق پیوستن پیوستن به عزیزانشان هستند و ساکنان غزه که شایسته زندگی آزاد از استبداد حماس هستند را تداوم میبخشد.»
این دیپلمات آمریکایی در حالیکه واشنگتن حامی همه جانبه رژیم جنگ طلب اسرائیل در جنایاتش در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) بوده است، مدعی شد: با توجه به وضعیت وخیم انسانی، هیچ کس نمیخواهد فلسطینیان در غزه گرسنه یا تشنه باشند. آمریکا از کمک به غیرنظامیان در غزه حمایت میکند.
وی ادعا کرد: این باید به گونهای اتفاق بیفتد که به حماس اجازه ندهد از آن بهرهمند شود. ما تلاشهای مداوم ارتش اسرائیل برای جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان در غزه را به رسمیت میشناسیم. در مقابل، استفاده حماس از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی، نقض اسفناک قوانین بینالمللی بشردوستانه است. آمریکا در طول درگیریهای مسلحانه، مطابق با قوانین بینالمللی بشردوستانه، از حفاظت از غیرنظامیان حمایت میکند.
پاسخ ایران به ادعاهای نماینده آمریکا
کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزارت خارجه ایران در پاسخ به ادعاهای سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل گفت: امروز، نماینده ایالات متحده آمریکا در تلاش مذبوحانهای در مقابل این شورا سعی کرد تا واقعیتها را تحریف نموده و اقدام تجاوزکارانه کشور خود علیه تأسیسات هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران را مشروع جلوه دهد؛ وی کوشید برنامهی هستهای ایران را بهنادرستی تهدیدی علیه صلح و امنیت بینالمللی معرفی کند. اما واقعیتها روشناند و بهخوبی گویای خود هستند.
وی تصریح کرد: در نشست روز گذشته شورای امنیت، اینجانب بهتفصیل به ریشههای وضعیت کنونی اشاره کردم. حمله ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هستهای صلحآمیز ایران، نقضی آشکار از منشور ملل متحد، حقوق بینالملل، قطعنامه 2231 شورای امنیت و قطعنامههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود. این اقدام همچنین ضربهای جدی به رژیم جهانی عدم اشاعه وارد ساخت.
غریب آبادی گفت: علاوه بر این، ایالات متحده آمریکا، در کنار رژیم اسرائیل، در حال حاضر منشاء اصلی بیثباتی و ناامنی در منطقه بوده و تهدیدی بزرگ علیه صلح و امنیت بینالمللی محسوب میشود. از اینرو، نماینده آمریکا در هیچ موقعیت اخلاقی، سیاسی یا حقوقی نیست که بتواند جمهوری اسلامی ایران را موعظه یا سرزنش کند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید