چهارشنبه 7 آذر 1403

ادعای یک سرهنگ اسرائیلی: نمی‌دانیم ایرانی‌ها در کدام نقطه هسته‌ای ایستاده‌اند / هربار یک سایت جدید هسته ای فاش می‌شود که قبلا ناشناخته بود!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ادعای یک سرهنگ اسرائیلی: نمی‌دانیم ایرانی‌ها در کدام نقطه هسته‌ای ایستاده‌اند / هربار یک سایت جدید هسته ای فاش می‌شود که قبلا ناشناخته بود!

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ مایکل سگال - سرهنگ دوم بازنشسته ارتش رژیم اسرائیل، تحلیلگر ارشد مرکز امور عامه اورشلیم (JCPA) فعال در زمینه ایران و خاورمیانه، ذهنیات خود پیرامون ایران و تفکر شیعی را در مصاحبه‌ای با سندیکای اخبار یهود (JNS) ابراز کرد. این سرهنگ ارتش رژیم گفت: دولت هسته‌ای وجه اصلی برنامه «احیاء شیعه» ایران است و تهران معتقد است که تحولات در مسیر چشم انداز او درحال حرکت است. وی...

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ مایکل سگال - سرهنگ دوم بازنشسته ارتش رژیم اسرائیل، تحلیلگر ارشد مرکز امور عامه اورشلیم (JCPA) فعال در زمینه ایران و خاورمیانه، ذهنیات خود پیرامون ایران و تفکر شیعی را در مصاحبه‌ای با سندیکای اخبار یهود (JNS) ابراز کرد. این سرهنگ ارتش رژیم گفت: دولت هسته‌ای وجه اصلی برنامه «احیاء شیعه» ایران است و تهران معتقد است که تحولات در مسیر چشم انداز او درحال حرکت است.

وی در ادامه گفت: 

  • این موضوع برای سیاستگذاران حائز اهمیت است که هندسه فکری رژیم ایران را درک کنند. آن‌ها به احیاء شیعه فکر می‌کنند. درک «اهمیت نیل به این هدف برای آنان» مهم است.
  • وقایع سراسر منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) نظیر «خروج آمریکا از عراق» و «پیشرفت همه جانبه برنامه هسته‌ای تهران» برای روحانیون و عناصر نخبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مهر تاییدی است که روند فرا - تاریخی در مسیر خودش قرار دارد. ایرانیان احساس می‌کنند که امداد الهی! (Divine intervention) آنان را یاری می‌کند.
  • از دیدگاه آنان حماس می‌تواند جنگی را علیه اسرائیل مدیریت کند. حزب الله از نظر نظامی قدرتمندتر شده است. دولت اسد در سوریه با وجود جنگ باقی ماند. صدام به عنوان دشمن بزرگ ایران از قدرت برکنار شد. آنان احساس می‌کنند که چیزی بزرگتری آنان را توانمند ساخته است. در نتیجه ایران بی‌پرواتر شده است.
  • برنامه هسته‌ای ایران به مثابه لنگری است که به ایران اجازه می‌دهد خود را "در نقشی که تعریف کرده" قرار دهد. تبدیل ایران به یک کشور هسته‌ای بر تمام بازوان این کشور در منطقه تاثیر خواهد گذاشت. 
  • نشانه‌های افزایش اعتماد به نفس ایرانی‌ها را می‌توان در سراسر منطقه یافت. حوثی‌های یمن یا موشک‌های کروز، بمب‌های هدایت دقیق علیه شناورها و هواپیماهای بدون سرنشین مسلح شده است و پالایشگاه‌های عربستان سعودی را به طور منظم مورد هدف قرار می‌دهند. در سوریه نیز علی‌رغم کارزار حملات اسرائیل در این کشور، فعالیت‌های ایران ادامه دارد. ایرانی‌ها احساس می‌کنند که موفق شده‌اند. 
  • جمهوری اسلامی مایل است که یک چتر هسته‌ای بر فراز فعالیت‌های خود در سراسر منطقه و نیروهای نیابتی‌اش گسترش دهد! به علاوه اینکه؛ تهران برخلاف جهان غرب دارای یک راهبرد سازمان یافته برای پیشبرد اهداف خود است. 
  • مخلص کلام اینکه ایران خواهان تبدیل به یک کشور «مسلح به سلاح هسته‌ای» یا «در آستانه ساخت بمب» است! در این راستا، مسیری که ایران در آن، مذاکرات با قدرت‌های جهانی را در توافق هسته‌ای 2015 مدیریت کرد، بخشی از فشار سازمان یافته برای نیل به این هدف است.
  • [سیاست‌های] ایران برعکس آمریکا و اسرائیل! هر چند سال تغییر نمی‌کند و تهران نگاهی ژرف به آینده دارد (...) انتخاب رئیسی به عنوان رئیس جمهور به این معنی است که درحال حاضر فقط یک جبهه داخل ایران وجود دارد. غربی‌ها نمی‌توانند بگویند که آن‌ها عملگرایانی دارند تا با آن‌ها صحبت کند. غرب برای پیداکردن فردی در ایران تلاش خواهد کرد که بتواند راحت با او کار کند. 
  • احتمالا تلاش برای احیاء توافق هسته‌ای به شکست منجر خواهد شد. معایب توافق هسته‌ای 2015 به صورت کامل عیان است؛ خواه توافق هسته‌ای جدید منعقد گردد یا نگردد. مترجم: منظور سرهنگ اسرائیل مفاد مرتبط با بند به اصطلاح غروب برجام است که طی آن برخی از محدودیت‌ها در سال 2030 منقضی می‌گردد.
  • بازگشت با عدم بازگشت به توافق هسته‌ای مهم نیست؛ چرا که ایرانی‌ها در مدت زمان کوتاهی دانش هسته‌ای خود را اثبات کرده‌اند و آن‌ها در هر زمان که اراده کنند می‌توانند تصمیم به پیشروی در پروژه هسته‌ای خود بگیرند. دانش فنی را نمی‌توان از ایرانی‌ها گرفت. آن‌ها می‌دانند چه کار باید بکنند و چگونه آن را انجام دهند. اگر متوقف نشوند، به جایی می‌رسند که می‌خواهند. 
  • دولت بایدن به این تشخیص رسیده است که ایران به سرعت زمان فرار هسته‌ای (مدت زمان لازم برای تولید یک بمب اتمی) خود را کوتاه می‌کند. این تشخیص ایران را حتی با وجود خرابکاری‌های هسته‌ای در تاسیسات اتمی ایران از رشد بازنمی‌دارد. 
  • شبکه سراسری کان 11 اسرائیل گزارش داد که اورشلیم هشدار جدیدی به ایالات متحده داد که طبق آن جمهوری اسلامی درحال نزدیک شدن به وضعیت «آستانه هسته‌ای» است؛ این مفهوم به این معنای کشوری است که توانایی عملیاتی برای ساخت تسلیحات اتمی را به دست آورده است. این پیام از سوی شماری از مقامات ارشد اسرائیل نظیر یائیر لاپید - وزیر خارجه و بنی گانتز - وزیر دفاع [رژیم] فرستاده شد.
  • گانتز در مصاحبه‌ای با بی بی سی فارسی در روز سه شنبه گفت: اسرائیل توانایی و ابزار حمله به برنامه هسته‌ای ایران را دارد. نمی‌توانم درباره جزئیات آن صحبت کنم. ما در آمادگی بالایی برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به تسلیحات اتمی هستیم. مطمئنم که ایران نیز به از برخی از قابلیت‌های اسرائیل آگاه است. 
  • همزمان با هشدار اسرائیل، ایرانی‌ها کماکان به طی طریق بلند مدت خود با هدف کسب هژمون ادامه می‌دهند. ایرانیان ثابت کردند که می‌توانند از ترامپ، تحریم‌های گزنده و همه بهای اقتصادی که باید پرداخت کنند، سالم عبور کنند. این دستاورد را نمی‌توان از ایرانی‌ها گرفت. 
  • سرهنگ سگال با تاسی از عبارت دونالد رامسفلد وزیر دفاع اسبق آمریکا نگرانی خود را از «جنبه ناشناخته‌ی ناشناخته‌های برنامه هسته‌ای ایران» ابراز کرد. وی گفت: هربار یک سایت جدید که قبلا ناشناخته بود فاش می‌شود! من به طور عمده نگران این هستم که «نمی‌دانیم ایرانی‌ها در کدام نقطه ایستاده‌اند»
  • همزمان با این تحولات به نظر می‌رسد که شتاب تشکیل یک اتحاد ضد ایرانی در منطقه میان اسرائیل، امارات، بحرین! و سعودی رو به زوال است. سعودی‌ها خود نیز نمی‌دانند وضعیت به چه صورت است. اسرائیل به آنچه انجام می‌دهد در اقسام مختلف ادامه خواهد داد.

ترجمه: ایلیا فروزش

*ادعاهای سرهنگ اسرائیل در مصاحبه با سندیکای یهود صرفا جهت آگاهی مخاطبان از نگرش دشمن عبری ترجمه شده است.