ارتش تبلور شعار فدای ملت در تامین امنیت است / «آجا» در نظم و مقررات چرا ندارد!
معاون نظامی و جانشین هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی استانهای آذربایجانشرقی و اردبیل تأکید میکند که آجا همواره بر شعار «ارتش فدای ملت» پایبند است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گروه سیاسی آناج: 29 فروردین به نام روز ارتش جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده است، روز دلاورمردانی که همواره در سختترین شرایط برای دفاع از مرز و بوم کشورمان تلاش و جانفشانی کردهاند. به همین مناسبت با سرهنگ «حسین صوراناری» معاون نظامی و جانشین هماهنگ کننده عقیدتی سیاسی استانهای آذربایجانشرقی و اردبیل گفتوگویی انجام دادیم که مشروح آن را در زیر میخوانید:
آناج: ضمن تبریک روز ارتش، درباره علت این نامگذاری صحبت کنید.
فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره)
ابتدای کار آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان را دارم و از خبرگزاری آناج ممنونم بابت اینکه اهتمام دارید و به انعکاس اخبار ارتش جمهوری اسلامی ایران اهمیت میدهید. بحث نامگذاری روز 29 فروردین به نام ارتش جمهوری اسلامی ایران برای خود سابقه و تاریخچهای دارد. دلیل این نامگذاری این بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی گروههای مختلف سیاسی بحث انحلال ارتش را مطرح کردند اعم از چپها و راستها، مارکسیستها و کمونیستها و البته برخی از لیبرالیستها. این افراد معتقد بودند این ارتش ابزار سلطه و منافع امپریالیسم است و بهخاطر نقشی که البته به گمان آنها در سرکوبی توده انقلابی داشته در زمان طاغوت، این ارتش باید منحل میشد. حتی منافقین و سازمان مجاهدین خلق نیز دنبال این کار بودند و حتی در خیابانهای تهران طرفداران این ایده راهپیمایی کردند. این شعار دو دلیل دارد، یا عدم اطلاع و آگاهی و یا غرضورزی و سهمخواهی، که به نظرم مورد دوم بیشتر محتمل است و با این کار میخواستند قدرتهای نظامی حاکمیت را بگیرند. در پاسخ به این شعارها حضرت امام به شدت از ارتش حمایت میکرد، ایشان به چشم خود بیعت همافران را دیده بودند و برهمین اساس مقابل این طرح ایستادند. در 28 فروردین ماه ارتش ملی تغییر نام میدهد به ارتش جمهوری اسلامی ایران و همان روز حضرت امام طی پیامی میفرمایند 29 فروردین روز ارتش خواهد بود و فرمان رژه در شهرهای بزرگ صادر میکنند و از مردم هم میخواهند ارتش را حمایت کنند.
آناج: اقدامات نیروهای ارتش استان و عقیدتی سیاسی در روز ارتش امسال چه بوده و چه کارهایی انجام شده است؟
تحقق شعار "ارتش فدای ملت"
ارتش همیشه به شعار خود "ارتش فدای ملت" وفادار بوده و همین الان هم که ما باهم صحبت میکنیم برخی از یگانهای ما که محل استقرار دائمیشان استان آذربایجانشرقی هست، بنا به دستورات سلسله مراتب و نیازهای امنیتی در مناطق مرزی مستقر هستند و پاسپانی و پاسداری از مرزها را انجام میدهند. منظورم این است همچنان ارتش ما در سراسر کشور و به خصوص استان، همیشه آماده است و برای این آمادگی همیشه درحال آموزش دیدن میباشد و هیچ ثانیهای تعطیلی ندارد. آن چه شما در 29 فروردین در تبریز مشاهده کردید صرفا نمایش کوچکی از این اقتدار بود که ملت ما این را ببیند و به اقتدار ارتش دلگرم شود. عقیدتی سیاسی هم همیشه در کنار سامانه فرماندهی است و اما به این جهت که روابط عمومی و تبلیغات ارتش برعهده سازمان عقیدتی سیاسی است و امسال به حکم جهاد تبیین مقام معظم رهبری تمام تلاشمان را کردیم این رژه و نمایش قدرت هم به عنوان نماد و تجلی در جهت جهاد تبیین باشد و قدرت ما برای ملت بیان شود.
آناج: عقیدتی سیاسی ارتش یک نهاد مستقل ولی از نظر نیروی انسانی وابسته به ستاد مشترک ارتش است. واژه استقلال شاید برای خیلیها کمی مبهم باشد در این رابطه توضیح میدهید؟
تامین امنیت کشور هدف واحد نیروهای مسلح
استقلال عقیدتی سیاسی به معنای استقلال از بدنه سامانه فرماندهی نیست و ارتش ما یکپارچه است و عقیدتی سیاسی از دل ارتش است و بحث استقلال صرفا از نظر جذب نیروی انسانی است. سازمان عقیدتی سیاسی به جهت رسالتی که در جهت تحول فکری و فرهنگی و مکتبی نمودن ارتش جمهوری اسلامی دارد، به دنبال جذب نیروی های متخصص در این حوزههاست. استقلال در ساختار نیروی انسانی از این بابت است که سازمان عقیدتی بر اساس این کارکردها که برایش تعریف شده بتواند از بدنه خود ارتش و یا خارج از ارتش نیروهای متعهد و کارآمد و متخصص در حوزههای دین، رسانه، سیاسی و... جذب و به کار گیرد. پس هیچگونه جدایی وجود ندارد و ما برای یک هدف واحد که آن هم تامین امنیت جمهوری اسلامی است کار میکنیم.
آناج: یکی از وظایف عقیدتی سیاسی خوشایند کردن محیط خدمتی برای کارکنان علی الخصوص کارکنان وظیفه و دور کردن فضا از محیط خشک خدمتی است که اکثرا مردم اینطور ذهنیت دارند. چقدر عقیدتی در این مورد موفق بوده و چه اقداماتی انجام داده است؟
انسان دو بُعد مادی و معنوی دارد و هر دو باید مورد توجه قرار گیرد. هم سامانه فرماندهی و هم عقیدتی سیاسی برای هر دو بعد برنامهریزی کردهاند. از نظر مادی تلاش میشود امکانات مناسبی جذب ارتش شود. الان در نیروی زمینی نهضت تامین خانههای سازمانی راه افتاده و اگر اشتباه نکنم 23 هزار خانه سازمانی در همین سالهای فرماندهی امیر سرتیپ حیدری بر نیروی زمینی ساخته شده و همچنین برای خانه دار کردن کارکنان ارتش برنامههایی در دست اجراست.
تلاش عقیدتی برای ارتقاء روحیه معنوی کارکنان
حتما شنیدهاید که حقوق کارکنان وظیفه را هم میخواهند ارتقاء دهند که در جهت تحقق بُعد مادی است. اما بُعد معنوی بیشتر به عقیدتی سیاسی سپرده شده است. قدرت نظامی مانند دسته شمشیر است و روحیه مانند لبه برنده آن. خوشبختانه عقیدتی در طول تاسیس خود تمام تلاش خود را برای ارتقاء روحیه معنوی کارکنان معطوف کرده و شما با تحقیقی در شاخصهای مختلف میتوانید متوجه این موضوع بشوید. در مقایسه با بسیاری از ارگانها بیشترین حافظ کل قرآن کریم و جزءهای 20، 5، 10 و 1 را در ارتش پیدا میکنید. بحث نهج البلاغه و مسابقات مختلف سیاسی و بصیرت افزایی در برنامههای مختلف دیده شده است. ما در عقیدتی سیاسی طرحهایی داریم به نام مصباح که تمام موضوعات را تقریبا شامل میشود و این طرحها 16 گانه است. مثلا یک طرح صرفا برای کارکنان وظیفه است، یک طرح بحث کارکنان پایور است و یک طرح بطور مثال برای خانوادههاست. در کنار طرحهای لبیک که سامانه فرماندهی دارد، این طرحها در کنار هم هستند و کار را پیش میبرند.
آناج: آنطور که اطلاع داریم تعدادی از کارکنان وظیفه و پایور از لشگر 21 حمزه در منطقه حضور دارند. آیا اقدامات برای آنان نیز همانند نفرات اینجا انجام میشود، مخصوصا در وظایف مربوط به عقیدتی؟
خدمات اجتماعی ارتش به مردم در بحرانها
همین کارهایی که این جا انجام میگیرد، در یگانهای لشگر 21 حمزه که مستقر در مناطق مرزی هستتد هم اجرا میشود، مثلا طرح مردم یاری. در همین ایام هفته ارتش در مناطق مرزی قرارگاه لشگر 21 حمزه این طرح اجرا شده و کارکنان پزشک ما در روستاهای اطراف به صورت رایگان به معاینه روستاییان عزیز پرداختهاند. در چند سال اخیر در استان آذربایجان شرقی سه نوع مردم یاری داشتهایم. اولی مردم یاری امدادی که مثلا در زلزله اهر و ورقان و سیل آذرشهر و عجبشیر و آتش سوزی بازار تبریز و در برفروبی معابر و بازگشایی مناطق صعب العبور دیدیم. در همه این موارد یکی از ارگانهایی که جزو اولینها خود را رسانده ارتش بوده است. دومین نوع مردم یاری زیست محیطی بوده، مثلا در آتشسوزی جنگلهای ارسباران که 300 هکتار از این زیستگاه طعمه آتش شده بود، جزو یگانهای اولیهای بودیم که خود را برای مهار آتش رساندیم و سومین نوع آن مردم یاری پزشکی درمانی است. دو نمونه آن تاسیس اورژانس هوایی است. حتما در اخبار خواندهاید که از طریق بالگردهای هوانیروز مصدومی یا خانم بارداری از فلان نقطه استان توسط بالگردهای هوانیروز به بیمارستان منتقل شد. از سال 93 یک بالگرد 214 صرفا برای این موضوع اختصاص داده شده و اگر آمار درست یادم باشد بیش از 500 نفر از سال 93 تا پایان سال 1400 بیش از 500 نفر از طریق بالگردهای هوانیروز تبریز به بیمارستانها رسانده شدهاند. یا در بحث کرونا در خود تبریز سه نقاهتگاه تاسیس کردیم. اولین آن با 200 تخت خواب افتتاح شد و حتی مهمانسراها را تغییر کاربری دادیم و به بیماران کرونایی اختصاص دادیم. یک قرارگاه جهادی سپهبدان اخلاص با همکاری تیپ 121 و قرارگاه لشگر و سایر یگانهای ارتش تاسیس شد که کارش تولید ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی است و همچنان هم ادامه دارد و ما در این راه شهدای سلامت تقدیم کردیم و در تبریز هم خانم «مرضیه روشن دل» متخصص کودکان که در راه خدمت به بیماران به شهادت رسیدند.
آناج: حضور حاج آقا آلهاشم به عنوان رئیس سابق سازمان عقیدتی در استان چقدر برای ارتش مفید بوده است؟
آلهاشم دفتر خاطرات ارتش!
حاج آقا آلهاشم دفتر خاطرات ارتش جمهوری اسلامی است و ایشان از بدو تاسیس عقیدتی سیاسی بودهاند و در طرحریزی و سیاستگذاری آن نقش داشتهاند و همچنان جزو محبوبترینهای ارتش هستند و هر ارتشی از ایشان به نیکی یاد میکنند. به جهت آشناییای که با نیروهای مسلح دارند، نقشی وحدت بخش در نیروهای استان داشته اند و محوریت ایشان در این امر بسیار قابل توجه است.
آناج: مردم نسبت به ارتش علاقه دارند و احترام قائلند و به نظر شعار ارتش فدای ملت تا حد زیادی تحقق یافته است؛ در این مورد نظرتان چیست؟
مردم حضور ارتش را در کنار خود لمس کردهاند
هر وقت با لباس نظامی در خیابان منتظر تاکسی هستم یا در حال خرید هستم، این احترام را از مردم لمس میکنم. آنها به لباس ارتش بسیار حرمت قائلند و در استان ما مردم ارتش را کنار خود لمس کردهاند. در سقوط هواپیماهای جنگی دو خلبان عزیز ما تصمیم گرفتند به نحوی عمل کنند که کمترین حادثه برای مردم ایجاد شود و مردم این را میبینند و میفهمند و ما هم اگر آبرویی داریم از لطف مردم است و ما فرزندان مردم هستیم و با تمام توان در کنارشان هستیم.
آناج: ارتش در ورزش نیز فعال است و علاوه بر نیروی زمینی که در تهران تیمداری میکند، تیم عقاب هم از نیروی هوایی ارتش در تبریز حضور دارد. آیا در رابطه با تسهیل ورود ورزشکاران به این تیم اقداماتی انجام شده است؟
ورزش در ارتش یک ضرورت است
بین ارتش و اداره کل ورزش و جوانان استان ارتباط تنگاتنگی وجود دارد و نشستهای مستمری دارند و از امکانات یکدیگر بهره میبرند. مسابقات مختلف ورزشی داریم از دارت و شنا گرفته تا تیمهای فوتسال و فوتبال و والیبال. ورزش در ارتش یک ضرورت است و ورزیدگی یک نظامی در قبال ورزش است و ورزش جزو برنامه سین ماست. ورزش نباشد تا آخر وقت دچار خمودگی و شلختگی هستیم و یک ارتشی بدون ورزش مرده است. در بحث جذب ورزشکاران برای تیم های حرفهای بیشتر این موضوع برعهده ستاد مشترک است نه ارتش و البته اطلاعاتم در این خصوص در همین حد است.
آناج: نظرتان در مورد عبارت "ارتش چرا ندارد" چیست؟
در نظم و مقررات چرا نداریم
این موضوع بیشتر جنبه شوخی دارد نه واقعی. به جرات میگویم یکی از دموکراتیکترین نهادها برای انتقاد و پیشنهاد ارتش جمهوری اسلامی است بدون هیچ ترس و هراسی ما با سربازان خود به مانند یک دوست و رفیقیم و تحکمی وجود ندارد. این موضوع را با نظم و ترتیب و احترام به سلسله مراتب اشتباه نگیرید. معنای ارتش اصلا نظم و انضباط و سلسله مراتب است. البته همه اینها در کمال رافت اسلامی و برادری و دوستی است و ما حتی از سربازان خود در مباحث گوناگون یاد میگیریم. الحمدلله سربازان ما با تخصصهای مختلف وارد ارتش میشوند و سربازان به راحتی میپرسند چرا و چگونه و در نظم و انضباط قانونی و مشروع چرا نداریم.
گفتوگو از: حامد حاجیمحمدی
انتهای پیام /