اروپا؛ مخالف ترامپ یا موافق ایران؟
اروپا با ایران همراه نیست، با ترامپ مخالف است و با مهندسی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده سعی دارد تا ترامپ بازنده ناکام و مغموم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود تا جو بایدن به کاخ سفید برسد.
خبرگزاری میزان - فرض را بر این میگذاریم که اگر شخص دیوانهای مانند دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نبود چه اتفاقی میافتاد؟ اتحادیه اروپا با آمریکا مشکل ندارد، بلکه مشکل قاره سبز با شخص ترامپ است که حتی معادلات درونی آمریکا را نیز به هم زده است.
هم حزبیهای ترامپ نیز خواهان یک دورهای شدن دوران ریاست جمهوری او هستند. ترامپ با سیاستها و رفتارهای خود اروپا را نیز رنجانده چرا که رئیس جمهور آمریکا این اتحادیه را تحقیر کرده است. ساز مخالف دونالد ترامپ در طول 4 سال ریاست جمهوری، با سیاستهای اتحادیه اروپا در تضاد است.
اگر در این مقوله رفتاری ترامپ، تنها به مسئله برجام بپردازیم، یکی از مهمترین دستاوردها در طول عمر سیاسی غرب، در حال فروپاشی و نابودی است. برجام خواستههای غرب را برآورده کرده بود و در این میان فردی، چون دونالد ترامپ هر چه را که رشته بودند پنبه کرده است. نابودی کامل توافق هستهای، فرصت را از دشمن میگیرد.
برجام بهانه و دلیلی بود برای آن که آمریکا و اروپا خواستههای دیگر خود را به ایران تحمیل کنند. تلاش ترامپ برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل گرچه با شکست روبرو شد، اما به واقع، همراه نشدن اروپا با آمریکا در این راه، بیتأثیر بود. کافی بود یکی از کشورهای روسیه و چین قطعنامه آمریکا را وتو کند و همین شکست برای آمریکا رقم میخورد.
تحریمهای تسلیحاتی ایران، تاکنون هیچ اثری بر روند پیشرفت نظامی جمهوری اسلامی نداشته بلکه باعث شکوفایی استعدادهای نهفته جوانان باهوش و ذکاوت ایران اسلامی شده است. اگر نبود تحریمهای تسلیحاتی، ایران باید هزینه سنگینی را برای تجهیز نیروهای مسلح خود از کشورهای خارجی صرف میکرد.
اگر اروپا با قطعنامه آمریکا علیه ایران برای تمدید تسلیحاتی با رأی ممتنع خود مخالفت کرده است، از سر دوستی و خیرخواهی با جمهوری اسلامی ایران نیست، که اگر بود، در طول 5 سال از امضای توافق هستهای، تعهدات خود را کامل اجرا میکرد و دیگر نیازی به توجه به اقدامات و سیاستهای ترامپ نبود.
موضوع مکانیسم ماشه نیز به قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران شباهت دارد. آمریکا از برجام رسما خارج شده و هیچ حق قانونی در این پیمان ندارد و نمیتواند برای آن تصمیم گیری کند. درخواست مکانیسم ماشه از سوی آمریکا از اساس غلط است و در واقع مکانیسم ترامپ است که ایراد دارد. اروپا اگر با این مقوله نیز مخالفت کرده است، به خاطر آن است که نمیخواهد خود را خرج اقدام غیر قانونی دونالد ترامپ کند.
همسویی با آمریکای دوران دونالد ترامپ، برای اروپا بدنامی سیاسی به همراه خواهد داشت که برای همین حذر میکند.
مکانیسم ماشه به معنی بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران است، در حالی که ایران هم اکنون تحت تحریمهای اقتصادی شدیدتر از تحریمهای سازمان ملل است.
- بیشتر بخوانید:
- عراق و گرفتاریهای همیشگی این کشور